Kalózszív (Kalandorok 2.) 20 csillagozás

Stephanie Laurens: Kalózszív

Sorra tűnnek el a fehér emberek a Brit Birodalom nyugat-afrikai gyarmatán: férfiak, nők, gyerekek. A korona Robert Frobishert, a kipróbált hajóst és diplomatát küldi Freetownba, hogy járjon utána a rejtélynek. Afrikába érkezve megismerkedik Aileen Hopkinsszal, a szép és belevaló fiatal lánnyal, akinek öccse szintén az eltűntek között van, és Aileen eltökélte, hogy mindenáron felkutatja. Robert számára, aki eddig leginkább bürokraták és üzletemberek közt forgott, merőben újszerű kihívást jelent, hogy ezúttal egy önfejű, ráadásul ellenállhatatlanul vonzó nővel kell szót értenie. Minthogy azonban céljaik egybevágnak, úgy döntenek, egyesítik erőiket…

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany Széphistória

>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2019
464 oldal · ISBN: 9789634487913 · Fordította: Hajnal Gabriella
>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634487906 · Fordította: Hajnal Gabriella

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Stephanie Laurens: Kalózszív

Kalandorok 2

Ez a rész már sokkal jobb volt, mint az első, nagyon tetszett.
Izgalmas volt, kalandos, remek karakterekkel, nagy érzelmekkel, fülledt erotikával.
Határozott hölgy és kemény tengerész kapitány a főszereplő, akik nem tinik már, mindketten a 20-as évei végén járnak. Sziporkázó és vicces párbeszédekkel feszül egymásnak a két akarat, de a közös nyomozás és a vonzalom összehozza őket, sőt már a találkozásukkor mindketten olyan érzésekkel találkoznak, amit még soha nem éreztek a másik nem iránt.
Izgultam velük és értük olvasás közben és nagyon jól szórakoztam.
Egyre több titokra derült fény, de azért még mindig maradt elég a család többi tengerész tagjának is.
Alig várom a következő rész megjelenését.

A borító is nagyon szép.

pasztornenagyeva>!
Stephanie Laurens: Kalózszív

Az első részt nem olvastam, de hamar megértettem miről is szólhatott a cselekmény. Aileen egy határozott, talpraesett nő, Bátran szembenéz mindennel és kiáll a magáért. A gyerekeket hamar levette a lábáról. Robert Frobisher kapitányt szintúgy. Két logikus gondolkodású ember. Hamar megtalálják egymással az összhangot, sokszor szavak nélkül is megértik egymást. Már hiányolom a többi részt.

Kuri_Szilvia P>!
Stephanie Laurens: Kalózszív

Szeretem, amikor a sorozatok összefüggnek: család vagy történet révén. Ebben a könyvben még egy lépéssel közelebb kerülünk az emberrablók( vagyis gyerekrablókhoz). Várom a következő részeket, mert már szeretném tudni mi lesz a bányával, és a gazfickókkal.

Kasztana>!
Stephanie Laurens: Kalózszív

Az írónő ezen sorozata nem nyerte el a tetszésemet. Az első rész elég gyenge volt, sokkal több mindent lehetett volna kihozni belőle. Ezt érzem a második résznél is. Érdekes lett volna a nyomozás rész, ha nem érezném egy kicsit erőltetettnek az egészet. Abban a korban egy nő egyedül egy távoli városba, szinte lehetetlennek tartom, hogy véghez vigye a könyvben leírtakat (pl a nyomornegyedben fel alá járkálást). Várom a következő részt, a harmadik testvér történetével, remélem jobb lesz az előző történetektől.

eper29>!
Stephanie Laurens: Kalózszív

Mivel nem olvastam az első részt, így kicsit nehézkesen értettem meg az eseményeket. De így legalább újdonság volt számomra minden a nyomozás során. Az események az elején két szálon haladnak, csak kb a 150. oldal táján találkozik a két főhős. És addig nem is igazán romantkkus regény, hanem krimi vagy kalandregény. A nyomozás izgalma végig megmarad, és a főhősök története sem ér véget. Gondolom, a harmadik kötet zárja le az eseményeket. Most már felkeltette az érdeklődésemet és el fogom olvasni mind az előzményt, mind a következő kötetet.

Veress_Éva>!
Stephanie Laurens: Kalózszív

Egy jó nagy fokkal jobb mint az első kötet.
Itt már volt tényleges szerelmi szál, és a karakterek is sokkal mélyebben voltak formálva, bemutatva. Szenvedélyből is több akadt, nem lógtak a karakterek a levegőben.
Izgalomból is akadt, egy kicsit összetettebb és logikusabb nyomozásban, ennek ellenére letettem és ott motoszkált bennem a bosszúság, hogy komolyan? Itt is csak ennyi? Szóval irritáló. Nem hiszem el, hogy ugyan azon a „rejtélyen” kell végigvezetni minden egyes testvért. Ez olyan erőltetett. Na hátha a 3. kötet már több cselekvést hoz magával.

Tímea_Kocsis_2>!
Stephanie Laurens: Kalózszív

Valódi kalandregény némi romantikával. A sorozat részei szorosan illeszkednek egymáshoz, egy küldetést osztanak elemeire. Nagyon tetszik Aileen önálló és merész személyisége, ahogy kezébe veszi az irányítást, de azért alkalmazkodni is tud. A két főhős pompásan illik egymáshoz, kiegészítik a másikat és egybehangzanak a céljaik és vágyaik. A lezárás tulajdonképpen útjára indítja a következő kötetet.


A sorozat következő kötete

Kalandorok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Gracie: Tudorok
Philippa Gregory: A királycsináló lánya
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Kate Morton: Az elfeledett kert
Nevil Shute: Az örökség
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Mary Jo Putney: A néma virág
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Rebecca Gablé: Fortuna mosolya
Joss Stirling: Misty