Charm ​& Strange 3 csillagozás

Stephanie Kuehn: Charm & Strange

When you’ve been kept caged in the dark, it’s impossible to see the forest for the trees. It’s impossible to see anything, really. Not without bars . . .

Andrew Winston Winters is at war with himself.

He’s part Win, the lonely teenager exiled to a remote Vermont boarding school in the wake of a family tragedy. The guy who shuts all his classmates out, no matter the cost.

He’s part Drew, the angry young boy with violent impulses that control him. The boy who spent a fateful, long-ago summer with his brother and teenage cousins, only to endure a secret so monstrous it led three children to do the unthinkable.

Over the course of one night, while stuck at a party deep in the New England woods, Andrew battles both the pain of his past and the isolation of his present.

Before the sun rises, he’ll either surrender his sanity to the wild darkness inside his mind or make peace with the most elemental of truths—that choosing to live can mean so much more than not dying.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
St. Martin's, London, 2013
224 oldal · ISBN: 9781250021939
>!
St. Martin's, London, 2013
224 oldal · ISBN: 9781250021946

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Rémálom
Stephanie Kuehn: Charm & Strange

Fura módon találkoztam ezzel a könyvvel: @abstractelf-nek megtetszett, mondván jó a tartalom és goodreadsen fantasynak van sorolva, méghozzá vérfarkasosnak, hiszen a fülszöveg szerint a főhős valami szörnyeteggel küzd, meg volt valami vadállat támadás is a suliban. Nem tudom, ki volt az, aki ezt fantasynak sorolta, de szeretném leültetni és elolvastatni vele a könyvet. Ebben egy deka fantasy nincs és a 20. oldalon erre fény is derül, hogy a vérfarkas csak párhuzam.

Bárki a kezébe veszi ezek után, azt várja, hogy a már megszokott Rómeó és Júlia történetet kapja, hát az piszkosul csalódni fog. Ez nem más, mint a főhős küzdelme egy iszonyatos tragédia és trauma után, ami mély nyomott hagyott benne, olyat, hogy már élni sem akar.

Ez egy nyomasztó, beteges, gyomorforgató, gyönyörű, szívszorító történet, amit ha elkezd az ember, nem tudja letenni. Két szálon folyik a történet, és fejezetenként váltunk, bravúrosan játszik ezzel az írónő, mert folyton kiegészítik egymást. Az egyik szálon a főhősünk a depressziós, anorexiás bentlakásos iskolai tanuló, miután a testvérei meghaltak, és mindenkit ellök magától, a másik szálon azt a régi nyarat látjuk, amitől ilyen lett a főhős. Iszonyatosan szívbe markoló volt olvasni a három testvér együtt töltött idejét, mikor az első fejezettől fogva tudjuk, hogy bizony meghalnak.

”I am bound between two worlds. I don’t want to die and I don’t think I can live.”

Tartalomjelzés ENYHE SPOILER azoknak, akik nem szeretnék tudni, mi bukkan elő: alkoholizmus, drogfüggőség, nemi erőszak, pedofília, vérfertőzés, anorexia, önpusztító magatartás, öngyilkosság, depresszió.

6 hozzászólás
>!
Rileey
Stephanie Kuehn: Charm & Strange

Hogyan találhatnám a szavakat, melyek elég kifejezőek ahhoz, mennyire rám telepedett ez a könyv? Hasonló Hannah Moskowitz Teethjéhez, csak ez sokkal érthetőbb. Az a legrosszabb, hogy előre sejthető, mi fog következni, és talán pont ezért olyan sokkoló, mert ott az a szörnyű várakozás a pillanat előtt.
Ilyen egy tökéletes debütáló könyv.

>!
MGabi48
Stephanie Kuehn: Charm & Strange

Nem tudtam mit várjak ettől a könyvtől, csak nekiestem.
Sokáig nem tudtam, hogy mi fog történni. Win, Drew, a nézőpontváltozások, minden.
Aztán lassan elkezdett tisztulni a történet, és egyre nagyobbra tágultak a szemeim, és mire letettem, az egyetlen szó, ami az eszembe jutott, az az volt, hogy „kemény”.
Nem egy romantikus történet. Nem a szokásos vérfarkasos történet.
Ez egy kőkemény betekintés abba, hogy miként lehet szörnyű traumákat feldolgozni, és mire a történet kitisztul a fejedben, már sírni sem tudsz, mert csak érzed az ürességet.
Nem egy könnyű olvasmány, és nem is ajánlanám feltétel nélkül mindenkinek.
Nagyon, nagyon nem.
De én nem bántam meg ezt az utazást.


Népszerű idézetek

>!
Rémálom

I am bound between two worlds. I don’t want to die and I don’t think I can live.

3 hozzászólás
>!
Rémálom

I need the hurt. I do. I need some kind of present-day suffering in order to hold the past pain at bay.

>!
Rémálom

I don’t remember my sister’s birth, but I’ve studied the photographs long enough to know she came at midday, greeted by the winter sun streaming through the south-facing windows of my parents’ bedroom. My older brother, Keith, appeared with the sunrise, as a sliver of gray dawn began its quiet march across the vast Virginia sky. Me, on the other hand, I was born at night. Like a secret.

>!
Rémálom

I tell myself to be careful, but I’m lonely. That makes all the difference in the world. It’s not my normal loneliness, either, the kind where I put up all sorts of walls, like cruelty and arrogance and silence. This is a childish ache, a primitive need to be reminded I exist.

>!
Rémálom

Love doesn’t always look nice.
So I sighed deeply.
And suddenly, I understood everything. Everything.
I knew what the moon had tried to tell me in the woods.
I was not broken.
I was savage.

>!
Rémálom

When you’ve been kept caged in the dark, it’s impossible to see the forest for the trees. It’s impossible to see anything, really. Not without bars.

>!
Rémálom

I knew our mother was prone to her own bouts of blackness, ones where she struggled to eat. Or get out of bed. Or open her eyes.

>!
Rémálom

“She hates me. And she loves everyone else.”
“She loves us all.”
“Then why doesn’t she act like it?”
“Because love doesn’t always look nice.”

>!
Rémálom

Then he put both arms around me and held me in his lap. I shut my eyes. His heart thumped through his T-shirt. He smelled ripe with sweat and fear, but everything, all of him, soothed me until I ached to be absorbed into his body, like one of those vanishing twins.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Donovan: Reason to Breathe
Laura Wiess: Such a Pretty Girl
Margo Lanagan: Tender Morsels
Lisa Schroeder: Falling for you
C. L. Stone: The Academy – Introductions
Gerald Brom: The Child Thief
Julie Anne Peters: Rage
Kate Avelynn: Flawed
Emily Murdoch: If You Find Me
Colleen Hoover: Hopeless