Herceg ​álruhában 139 csillagozás

Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

A tizenhat éves Dylan Leigh élete akár normális is lehetne, ha nem Miss Mississippi volna a nővére, aki ráadásul épp házasodni készül. A szépséges Dusty egyáltalán nem hétköznapi módon találta meg az igazit, hanem a Herceg álruhában című valóságshow-ban.
A herceg, aki valójában csak egy lord, és erre Dylan rendszeresen emlékezeti nővérét, skót származású, ezért az esküvőt Skóciában tartják, és hogy a helyzet még különlegesebb legyen: karácsonykor. Dustyval ellentétben Dylan sokkal kevésbé viseli jól a nyilvánosságot, és azt, hogy a valóságshow producerei számára semmi sem szent, csak a nézettség. Ráadásul a jövőbeli anyós sem túl barátságos a nővérekkel, aki egyetlen fiacskájának másmilyen társat képzelt el. Még mielőtt az egész karácsonyi szünet rémálommá válna Dylan számára, megismerkedik az arisztokratikus külsejű kékszemű Jamie-vel. Lehet, hogy kibontakozó szerelmük csak egy újabb valóságshow kezdete lesz?

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 15 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2020
336 oldal · ISBN: 9789634864707 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
Móra, Budapest, 2019
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634863588 · Fordította: Kulcsár Júlia

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Cillecroids Edmund Alexander James Buxton-Rothery (Jamie) · Dylan Leigh


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Az egész történet unalmas és felejthető. Ugyanez a 'valóságshow és herceg' vonal volt a Párválasztóban is, csak ott sokkal kidolgozottabb és érdekesebb volt a sztori. A tinikönyvek összes kliséje és fordulata megtalálható benne.
A karakterek is elég semmilyenek, nem utáltam, de nem is kedveltem őket különösebben. Akiket az írónő viccesebb figuráknak szánt, itt gondolok Kitre és Heavenre, inkább idegesítőek és túlzóak voltak.
Bár próbáltam megszeretni a sztorit, sajnos harmatgyenge volt. :/

Csakegyolvasólány P>!
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Könnyed, egyszerű olvasmány volt, mégse lopta be magát a szívembe. Először is ezzel a párkereső valóságshow-val volt a problémám. Őszintén bevallom, nem vagyok oda értük. Hülyeségnek tartom az egészet, illetve az sem tetszik, ahogy az emberek viselkednek az ilyen műsorokban. A másik problémám a karakterek voltak. Talán Dylan és Jamie párosa volt az, akik néha megnevetettek, és akiket megkedveltem. A többi szereplő túlságosan felszínesek voltak, ezek mellett Ronan-t inkább egy bőgő masinának gondoltam nem is férfinak. Mindenen csak sírt és sírt. Nem volt olyan rész benne, amikor nem könnyezett volna. Dusty pedig…Nos, neki is voltak jó pillanatai, de ennyi pozitívumot tudok mondani róla.
Maga az alaptörténet jó elgondolás volt, de ennyi. Igaz, felsorakoztatta azokat a rossz tulajdonságait az ilyen műsoroknak, amiket szerintem már mindenki tud.

Ella19>!
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Olvastam már Lol-os kategóriában már sokkal jobb könyveket. Könnyed olvasmány volt, gyorsan lehetett vele haladni, ugyanakkor nekem ez a valóságshow, párválasztó dolog nagyon nem jött be. Az alapötlet jó lett volna, de valahogy rosszul lett megvalósítva. A szereplők sem voltak valami izgalmasak. Ronan folyton csak sírt, semmi férfias nem volt benne. Dusty elég jól meg tudta játszani magát a kamerák előtt, de néha mikor felbukkant a valódi énje, akkor egész normálisnak tűnt. Talán az egész könyvből aki egy kicsit is szerethető volt az Dylan és Jamie. Nekik voltak néha vicces párbeszédeik.
Nem bántam meg, hogy elolvastam, de egy kicsit talán többet vártam volna ettől a könyvtől.

Lilla>!
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

***tisztában vagyok vele, hogy egyik szavammal/ gondolatommal ütöm a másikat, de sajnos nem nagyon tudom még eldönteni mit is gondoljak a könyvről :D***

Nagyon érdekes hangulatú egy könyv volt ez. El sem lehetne jobb helyszínt képzelni egy ilyen romantikus könyvhöz, mint Skócia. Télen.
Az első LOL könyvem, amit olvastam nem volt egy nagyon mély és sok ideig megmaradó olvasmány, úgyhogy nem vártam tőlük sokat. Viszont azt kell mondjam, hogy: egész jó volt.
Az egész történet nem reális és néhol klisés is, de a hangulata miatt nagyon élveztem az olvasását. Meg hát nem botlik az ember Skóciai esküvőkbe, valóság- show kba, szépség királynőkbe, eltűnt spoiler apákba és hasonlók. Szerintem ez egy tipikus 'bekuckózós' könyv.
Nem fáraszt le túlságosan, kellemes, könnyed olvasmány, néhol mégis nagyobb mondanivalóval. Szépen felépített, aranyos kis könyv volt szerintem.
Nem a legjobb, de egynek elment és nagyon jó hangulat árad belőle, ezért különösen a téli időszakra csak ajánlani tudom.

*tetszett a valóság-show-s vonal is, bár elég durva miket csináltak néha Pameláék
**Sokszor éreztem azt, hogy én ezt tényleg olvasni akarom-e, mert volt hogy már túl sok volt az olyan dolgokból, amik soha senkivel nem történnek meg és nem így mennek az életben, de valami mindig hajtott tovább, hogy olvassam.
***tisztában vagyok vele, hogy egyik szavammal/ gondolatommal ütöm a másikat, de sajnos nem nagyon tudom még eldönteni mit is gondoljak a könyvről

spoilerek és olyan más dolgok, amiket ne olvass el, ha még nem olvastad a könyvet:
!!!
spoiler

>!
Móra, Budapest, 2019
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634863588 · Fordította: Kulcsár Júlia
3 hozzászólás
ria_konyvei >!
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Annyira vártam már én ezt a könyvet, annyira akartam, hogy imádjam! De sajnos ez nem így lett.
Kicsit végig szenvedtem.

Nagyon szeretem a LOL könyveket, de ez valahogy nem ment. A történet nem lett volna olyan rossz. Valóságshow, herceg, lord, család, esküvő, barátság, szerelem, randevú.
Igazából minden adott egy jó sztorihoz.
Voltak benne vicces részek és humoros beszólások, de valahogy engem nem fogott meg.
A szereplőkkel semmi bajom nem volt. Az anyós az kifejezetten irritált, de igazából ennyi.
Valahogy a cselekmény nem volt számomra túl érdekes. Azokat a részeket szerettem ahol ott volt Jamie is, őt hamar megkedveltem. Kicsit zavart a sok utalás és verselés, szerintem ehhez kicsit idősebbnek kellett volna lennie.
Heaven és Kit stílusát bírtam a legjobban, ők jól megfűszerezték ezt a történetet nekem.
A cím is több értelmet nyert, tetszett is.

Összeségében annyira nem volt egy rossz olvasmány, bár azt hittem jobban fog tetszeni.
A borítót nem tartom hűnek a könyvhöz, de különben pedig szép.

Hópárduc P>!
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Romantikus történet, de eléggé gyenge és kiszámítható. Befejezetlennek is éreztem a történetet. Nem volt benne meglepetés.
Nekem ez most nem jött be.
Kicsit olyan semmilyen sem volt, kidolgozatlan.
A főhősök is feledhetőek. :( Az anyós kifejezetten unszimpatikus, ahogy viselkedik a lányokkal.
A helyszín szép, Skócia. A valóságshow a történet középpontja, amiről azért megtudunk egy s mást.

hanna_emily_stone>!
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Aranyos kis könyv volt. Nem számítottam komoly történetre, csak egy könnyed és szórakoztató sztorira, amit meg is kaptam. Tetszett az alapötlete és a szereplők is szimpatikusak voltak. Nem unatkoztam rajta, végig lekötötte a figyelmemet. Örültem neki, hogy Skóciában játszódik, mert igy érdekesebb volt a történet, mintha Amerikában játszódna, és ezáltal csodás hangulata is volt a könyvnek, már szinte elvágyódtam erre a helyre olvasás közben.

Könyvmoly33>!
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Ez a könyv csodálatos volt
Kicsit alul értékeltem, és jó volt benne pozitívan csalódni.
A cselekmény szövevényes volt, alig lehetett letenni.
Valójában olyan mintha két történet lenne. Lenne egy fő és egy mellék szál de közben a mellékszál a fő és még egy folytatást is olvasnék róla, de amiről szólt az pont ez. És ez lenne egy folytatás. Mintha két könyv lenne egybe.
Leírhatatlan.

Paulina_Sándorné P>!
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Könnyed és kellemes kikapcsolódás volt a könyv. Hiányérzettel zártam be a könyvet. Jól szórakoztam olvasás közben, tetszett, ahogy Dylan viszonyult a kamerához. Jamie-t imádtam, jópofa srác volt. Dusty először nem volt szimpatikus, de a végére megkedveltem őt. A végére egy epilógus vagy valami kellett volna, nekem így nagyon lóg a levegőben. Imádtam volna még egy kicsit olvasni Dylanről és Jamie-ről.

martonka77 >!
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Az eddigi értékelések alapján sokkal rosszabbra számítottam.
Még tetszett is egy kicsit. Na jó, ez a valóságshow-dolog nem igazán volt a kedvemre, és az egész stáb és főleg Pamela nagyon idegesítő volt, de elviseltem. Maga a történet kicsit sablonos, de amúgy cuki volt. És nekem egyáltalán nem volt unalmas.
Jamie az első pillanattól a szívembe lopta magát. Cuki volt a srác, és hát nem gondoltam, hogy ilyen titkot őriz.
Dylan eleinte kicsit hisztisnek tűnt, de aztán őt is megkedveltem. Nagyon tetszett, ahogyan megváltozott a hozzáállása a nővéréhez és az anyjához.


Népszerű idézetek

ria_konyvei >!

– Erre születtél, bébi – biztatott Heaven. – Lebegj, mint a pillangó, és csípj, mint a méh.

163. oldal, Kilencedik fejezet

BBetti86 >!

– Minek nevezett? Mi az a Gi-izé?
– Ez a nevem.
– A te neved Jamie – állapítottam meg a nyilvánvaló tényt.
– Nem. A nevem Gillecroids Edmund Alexander James.
– Gi-micsoda? – dadogtam. – Mondd csak még egyszer! Biztos, hogy van ilyen szó? Egyáltalán nem tűnik emberi névnek.

270-271. oldal

2 hozzászólás
ria_konyvei >!

– Nincs tehetségem a személyazonosság-lopáshoz. Sem az átváltoztatástanhoz. A roxforti levelemet is hiába várom.

25. oldal, Második fejezet

ria_konyvei >!

– Szerzek neked egy hot dogot – búgta szirénhangon Dusty a képernyőn.
– Lefogadnám, hogy ő is kapott a sráctól egy jó nagy hot dogot – viccelődött Heaven. – Mármint később.

12. oldal, Első fejezet

ria_konyvei >!

– Készen állsz a vacsorára? – kérdezte Jamie. (…)
– Mindig készen állok az evésre.

176. oldal, Tizedik fejezet

ria_konyvei >!

– Nem könnyű dolog minden helyzetben önmagunknak maradni. Bátorság kell hozzá.

321. oldal, Huszadik fejezet

ria_konyvei >!

Ó, reggeli! A nap legkellemesebb étkezése. A nassolást leszámítva. Bár a nassolás nem is számít étkezésnek. Akkor mégis a reggeli a legjobb.

42. oldal, Harmadik fejezet

ria_konyvei >!

– Mert nagyon sok időt töltöttem el a könyvtárakban. Az iskolában sose ment jól a barátkozás. Ami azt illeti ez most sem az erősségem.

182. oldal, Tizedik fejezet

citrom19>!

– Kellemes változatisságot jelent, hogy végre a szemébe nézhetek egy lánynak. A környezetemben előforduló nők kifejezetten liliputiak. Mint egy rakás hobbit.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Ónix
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Leiner Laura: Mindig karácsony
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Zoe Sugg: Girl online
Catherine Rider: Csók Rómában
Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
Catherine Rider: Csók Londonban