Herceg ​álruhában 14 csillagozás

Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

A tizenhat éves Dylan Leigh élete akár normális is lehetne, ha nem Miss Mississippi volna a nővére, aki ráadásul épp házasodni készül. A szépséges Dusty egyáltalán nem hétköznapi módon találta meg az igazit, hanem a Herceg álruhában című valóságshow-ban.
A herceg, aki valójában csak egy lord, és erre Dylan rendszeresen emlékezeti nővérét, skót származású, ezért az esküvőt Skóciában tartják, és hogy a helyzet még különlegesebb legyen: karácsonykor. Dustyval ellentétben Dylan sokkal kevésbé viseli jól a nyilvánosságot, és azt, hogy a valóságshow producerei számára semmi sem szent, csak a nézettség. Ráadásul a jövőbeli anyós sem túl barátságos a nővérekkel, aki egyetlen fiacskájának másmilyen társat képzelt el. Még mielőtt az egész karácsonyi szünet rémálommá válna Dylan számára, megismerkedik az arisztokratikus külsejű kékszemű Jamie-vel. Lehet, hogy kibontakozó szerelmük csak egy újabb valóságshow kezdete lesz?

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek

>!
Móra, Budapest, 2019
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634863588

Most olvassa 2

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 79

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
anesz P
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Ez a LOL könyv nagyon tetszett! Humoros volt, egyáltalán nem sematikus. A sok-sok irodalmi idézetért és utalásért külön piros pontok járnak.
A főszereplők kiemelkedőek. Jamie okos, különc fiú, egyáltalán nem a megszokott karakter, épp ezért szimpatikus. Dylan pedig mint tájfutó; ahogy a sportága is különleges, egyedi, maga az ember is ilyen. Határozott, ismeri az erősségeit és gyengéit.
A mellékszereplők is szenzációsak! A helyszín pedig: Skócia és egy kastély tele titkos folyosókkal és csapóajtókkal. :-DD
Remek könyv volt!

>!
Kathreen
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Aranyos, romantikus történet. A vége viszont nekem kicsit befejezetlen volt.

>!
BBetti86 
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Így, karácsony előtt jól esett a lelkemnek, ha néha nagyon nem is szerettem a kiszámítható fordulatokat. Mondjuk úgy, abszolút nem volt meglepő, ki is Jamie igazból…
De szerencsére több a szeretnivaló a kötetben. A számomra legfontosabb, hogy vannak olyan mellékszereplők, akiket szinte jobban szerettem, mint a főszereplőket. Dusty volt a kedvencem, aki egyszerre gyönyörű, okos és annyira manipulatív, hogy jól boldoguljon az életben. Az olyan naivák, mint Dylan, már nem tudnak megfogni egy-egy kivétellel, de a nővérében volt ötlet és kurázsi. Sajnáltam is, hogy nem Dusty és a valóságshow a kezdetektől a regény témája, mert szerintem az nekem jobban tetszett volna.
Bírtam, ahogy savazzák az ilyen műsorokat. Nem sokszor, de beleshetünk a kulisszák mögé, és a szerző nem titkolja, mennyire megrendezett és mű az egész.
Tetszett, ahogy Dylan és a családja összetartanak. Ha a felszínen vannak is konfliktusaik, mert pl. Dylan nehezen viseli, hogy mindig gyönyörű nővéréhez mérik, nagyon szilárdak az alapjaik és mindenre készek egymásért.
Tetszett az is, hogy nem csepegős happy end a vége. Amit kapunk, sokkal életszerűbb és szerintem szerethetőbb is.

>!
KittyKaty
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Hát… Nem tudom mit is írja. Maga a történet egy könnyed, kiszámítható humoros történet lehetne , de számomra egy két poén ostoba és idegesítő volt. Számomra egy csalódás volt ez a könyv… Egyetlen pozitívum Skócia semmi más.

>!
inci81
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Édes és vicces romantikus történet, egy amolyan igazi modern tündérmese.
Volt benne kastély, álruhás herceg, sok-sok vidám jelenet, kaland, izgalom, romantika.
Azt nem mondhatnám, hogy meglepődtem, mert ilyen sztorira számítottam, viszont szerintem igazán jól sikerült megírni az eseményeket.
Nagyon tetszett ez a regény, könnyed és szórakoztató olvasmány.

>!
yeanee
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Ezt a könyvet én most elég gyengének éreztem. Egy nagyon lightos sztori, szinte semmi mondanivalóval. Ha a címre vonatkozó szálat mellőzi az író, még egy kis helyes történet lett volna, de nekem ez így abszolút nem tetszett. Nem éreztem túl romantikusnak sem. Olyan semmilyen volt számomra az egész.


Népszerű idézetek

>!
BBetti86

– Minek nevezett? Mi az a Gi-izé?
– Ez a nevem.
– A te neved Jamie – állapítottam meg a nyilvánvaló tényt.
– Nem. A nevem Gillecroids Edmund Alexander James.
– Gi-micsoda? – dadogtam. – Mondd csak még egyszer! Biztos, hogy van ilyen szó? Egyáltalán nem tűnik emberi névnek.

270-271. oldal

>!
BBetti86

– Jaj nekem! – sóhajtottam fel. – Pont úgy viselkedtem, mint azok az ostoba lányok a romantikus filmekben.
– Hogyan veszítsünk el egy herceget tíz nap alatt – mondta Heaven.

288. oldal

>!
Csakegylány

– Nem kéne havaznia? – mormogtam, inkább csak azért, hogy lássam, ahogy a leheletem kis, fehér felhõkben távozik. Általában nem szoktam magamban beszélni, de hát negyven perce ácsorogtam ott. Nem vagyok az a típus, aki jól bírja, ha magára hagyják a gondolataival.
– Nem, idén nem – válaszolta egy jókedvû férfihang.
– Mi a…? – Megpördültem magam körül, közben csaknem hasra estem a bõröndömben. Mióta állhatott mögöttem ez a magas, sápadt jelenés sötétszürke gyapjúkabátban?
– Idén még nem esett a hó. Kicsit túl barna így a vidék, nem gondolod? – folytatta a jelenés, míg én kitárt karral igyekeztem visszanyerni az egyensúlyomat. – Sokkal szebb lesz, ha leesik az elsõ hó. Barátságosabb. Pillanatnyilag kifejezetten brontëi* a kép. Vagy Brontë-szerû? – Összevont
szemöldökkel latolgatta a kérdést. – Egyik se hangzik túl jól. Mintha a Szelesdombon járnánk, csak még északabbra.
– Megijesztettél!
– Bocsánat. – Töretlen jókedve kezdett idegesíteni. – Azt hittem, tudod, hogy itt vagyok, elvégre megszólítottál.

>!
Csakegylány

Csendben ültünk, és az ablakon át néztük a hulló havat. A hatalmas, bolyhos hópelyhek mintha mozdulatlanul csüngtek volna az égen. Csend volt, csak a lenti bokszokból hallatszott fel a lovak horkantgatása és patájuk halk dobbantása. Éreztem a széna édes illatát és a lovak meleg, otthonos szagát – mindkettõ szinte tapinthatóan erõs volt.
Körülöttünk nyugalom honolt, olyan pillanat volt ez, mikor az idõ megszûnik létezni a maga megszokott formájában. Mintha egy másik világba csöppentünk volna. Semmi másra nem vágytam, mint itt maradni, és nézni a hóesést az ablak elõtt. Azelõtt azt hittem, a romantika tûzijátékot és táncot jelent, ragyogó fényeket és harsány hangokat. Mos már tudtam, hogy a tökéletes mozdulatlanság is lehet romantikus.


Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Rider: Csók New Yorkban
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Catherine Rider: Csók Londonban
Rauha S. Virtanen: A karácsonyfalopás
Zoe Sugg: Girl online
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Ava Dellaira: Kedves halottak!
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás
Richard Paul Evans: Kegyelem
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya