Legendary ​(angol) (Caraval 2.) 12 csillagozás

Stephanie Garber: Legendary (angol) Stephanie Garber: Legendary (angol) Stephanie Garber: Legendary (angol) Stephanie Garber: Legendary (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Stephanie ​Garber’s limitless imagination takes flight once more in the colorful, mesmerizing, and immersive sequel to the bestselling breakout debut Caraval, following Scarlett’s younger sister, Tella, on a journey to the empire’s capital to fulfill a mysterious bargain.

Devoted sisters Scarlett and Tella just barely escaped the last game of Caraval―in the process, have fled their tiny island home, broken free from their cruel father, and won the legendary game that has driven others to madness―or worse. Finally, the girls’ futures should be bright.

But unbeknownst to Scarlett, they won because Tella made a desperate bargain with a mysterious stranger. And now Tella’s debt is due. What Tella owes, no one before her has ever been able to able to deliver: Caraval Master Legend’s true name.

The only chance Tella has of uncovering Legend’s identity is to play the game once more, and so Tella throws herself into Caraval. The competition has always been a game… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781473629202
>!
Flatiron Books, New York, 2019
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250095329
>!
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781473629189

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Caraval trilógia

17 tag · 6 karc · Utolsó karc: 2019. október 2., 18:10 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Scarlett Dragna · Dante · Donatella Dragna · Jacks


Kedvencelte 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Stephanie Garber: Legendary (angol)

„Not everyone gets a true ending. There are two types of endings because most people give up at the part of the story where things are the worst, where the situation feels hopeless. But that’s when hope is needed most. only those who persevere can find their true ending.”
Engem már a Caraval-nál lenyűgözött az írónő a gazdagon leíró, metaforikus, hangulatteremtő írói stílusával. Közben olyan világot teremtett, amelyben egyszerre elfért a rejtély, a varázslat, a sötét mágia, és persze a romantika. (Ami nélkül nem ér semmit az egész.)
A Caraval évente egyszer került megrendezésre, a játék véget ért, de a történet nem. Továbbra is minden annyira bonyolult, mégis olyan mesés. Zzzzzzzzzzz
Garber hozta a tőle elvártat. Gazdag leírás, színes karakterek és a közöttük lévő többdimenziós kapcsolatok, jól kidolgozott történet.
Először meglepődtem, mert úgy tudtam, hogy a Legendary, Tella kötete lesz – az is volt – csak eleinte mégis Scarlettének éreztem. Tella hevesebb, kiszámíthatatlanabb természetű, mint a nővére. Még a motivációi is másabbak, mint a nővérének. A könyv hangulata is sokkal sötétebb, és ha lehetséges, még több volt benne az intrika és a rejtély, mint ami a Cavaralban volt.
Örültem, hogy a már ismert szereplőkkel újra találkozhattam. Tella és Scarlett mellett szerepelt Julian és Dante is, de voltak új karakterek is: Fates, Jacks és Elantine. Elantine-t nagyon szerettem minden bölcsességével és anyáskodásával. De az a kis huncut Jacks ellopta majdnem az egész show-t.
Alig várom a Finale-t. Addig is próbálok nem orra esni a könyvkupacaimban.

2 hozzászólás
>!
csilla123 P
Stephanie Garber: Legendary (angol)

Nem volt rossz, de sajnos számomra nem sikerült megteremtenie az első rész varázslatos hangulatát. Persze az sem volt tökéletes, de maga a Caraval nagyon ötletes volt, és teljesen lenyűgözött. A folytatásban megrendezésre kerül egy újabb Caraval, és tudom, hogy a második rész írása mindig nehéz, de azért kicsit többet vártam. Tetszett, élveztem, de talán pont az a plusz miatt, ami innen hiányzott, jobban észrevettem a hibáit is, és már nem volt ami elfedje őket.

Bár ez a történet most Telláról szól, azért megjegyezném, tetszett, hogy a Caraval instalove-ja után a folytatásban már nem annyira idilli Julian és Scarlett kapcsolata. Szeretem őket együtt, de azért na, nem árt egy kis realitás. Sajnos spoiler
Nem tudom eldönteni hogyan érzek Tella iránt, az idő nagy részében kedveltem, jó főhősnő volt, viszont néha voltak olyan dolgai, amik miatt a fejét vertem volna a falba. Megkapjuk mellé Dantét, aki olyan meeh. Nem rossz, bírtam a szócsatáikat Tellával, igazából ott bírtam egyedül, de ez kevés.
A kedvencem Jacks volt, szerintem ő pont olyan volt, mint amilyennek spoiler. Ha ő nem lett volna benne valószínűleg rosszabbra értékeltem volna a könyvet négy csillagnál, de érte már megéri elolvasni. spoiler. Plusz ami még megmentette a könyvet, az a mitológia, amit kitalált az írónő. Nagyon ötletes volt, és nagyon kiváncsi leszek mi lesz ebből még az utolsó részben.

Aztán a “végére” kiderül Legend személye is. spoiler Nagyon kiváncsi voltam rá, tetszett az, hogy nem tűnt kimondott “jófiúnak”, és spoiler

>!
Biry P
Stephanie Garber: Legendary (angol)

Ez a rész is kedvenc… Ha eddig nem voltam szerelmes Legend-be, akkor most már tutira… ♥♥♥
1. Remélem nagyon gyorsan a magyar kiadás is jön, mert ezt mindenkinek el kell olvasnia!
2. Annyira brutál jó sztori, hogy az angolt lenyomtam annyi idő alatt, amennyi a magyarhoz kellett volna, úgyhogy bátran ajánlom így is!
3. Sokára lesz még mire jön a 3. rész, de eskü este előjegyzem, mert ez KELL!!! Akarom folytatni, MOST AZONNAL!!! (május baromi sokára lesz még :((()
Bocsi mindenkitől, de most raktam le és épp fangirl üzemmódban vagyok :) ♥♥♥

Nos, a sztori pontosan ott folytatódik, ahol az előző befejeződött, az előző Caraval záró bálja utáni reggel és elég gyorsan meg is kapjuk az új alapkonfliktust, ami csak azt hisszük végig, hogy mi már mindent tudunk. spoiler
Jujj, most spoiler jön, de aki a címből nem jött rá, az vessen magára, a könyv egyik fő szála, hogy megtudjuk végre ki Legend, persze sok-sok csavarral, olyan Caravalosan, de igen, végre fény derül rá. Gondolom erre sokan kíváncsiak.
Viszont, ami nekem nagyon tetszett, hogy ebben a részben nagyon sokat megtudunk a világról, a történelméről, a politikáról, és mitológiáról.
Annyira összetett, mégis egységes és olvasható, hogy megint a hatása alatt vagyok, kevés ilyen könyvet sikerül mostanában találnom, nem is csoda, hogy kedvenc lett :)

2 hozzászólás
>!
Lorelei
Stephanie Garber: Legendary (angol)

„Anno én imádtam a Caravalt minden egyes hibájával együtt. Meglepett, hogy végül sorozattá növi ki magát a regény, de úgy voltam vele, ha Stephanie Garber másodszorra és harmadszorra is hozza azt a varázslatot, amit a kezdő kötetben, akkor miért is ne?! Sajnos a Legendary elolvasása után sokkal inkább az van bennem, hogy miért nem kellett volna folytatni ezt a történetet. ”

„ Ebben a részben hiába kapott egy pluszt a történet,számomra elvesztette a varázsát. Nekem teljesen elrontotta a nevetséges szerelmi szál Tella és Dante között, ugyanis a rövid ismeretségük alatt olyan szinten mély és végzetes szerelemről beszélnek, hogy teljesen elvesztették a hitelességüket. Ezen kívül Scarlett karakterét kiforgatták önmagából. Volt nekünk egy értelmes, leleményes lányunk, aki oda meg vissza volt a húgáért, erre titkolózásba és magánakciózásba kezdett. Érezni lehetett a feszültséget mindenhol, azt hogy a húga bajban van, de mintha valami szemüvegen keresztül nézte volna az eseményeket, szimplán figyelmen kívül hagyta a jeleket. Röhej volt, hogy ők, akik ennyire összetartanak, ennyire bizalmatlanok legyenek egymással. Ráadásul még a Scarlett-Julian szerelmi szál sem lehet felelős érte, ugyanis a hihetetlenül cuki befejezés a Caraval végén egy szerelmi háromszöggé növi ki magát! A lehető leggyalázatosabb módon, komolyan, Scarlett jól elásta magát.”

Teljes bejegyzés: https://maybeitisaboutthestory.blogspot.com/2019/05/ste…

>!
Rileey
Stephanie Garber: Legendary (angol)

Történet ide vagy oda, a Caraval világának olyan mágikus atmoszférája van, ami elvarázsolja az embert, velem legalábbis most is ez történt. Csak úgy faltam a sorokat, és miután tudtam, hogy mire (nem) számíthatok, végig azzal szórakoztattam magam, hogy próbáltam rájönni, hova futnak ki az események, mi igaz, és mi nem, mert nem csak Tella nem tudta eldönteni, hanem én sem (ami ugye nem meglepő az első rész befejezését tekintve).
Nem ezt vártam. Úgyhogy nem tudom jobbra csillagozni, hiába volt az odavezető út számomra kalandos, a lezárás ezúttal is csalódást okozott. Az első rész bizonyította, hogy semmi sem az, aminek látszik, így kicsit sem találom kreatívnak, hogy a folytatásban spoiler spoiler És Legend személye! Jaj. spoiler

PS: oké, akkor azért volt olyan a vége, amilyen, mert már ez is trilógia lesz a goodreads szerint, hurrá…


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

“Every story has four parts – the beginning, the middle, the almost ending, and the true ending.”

>!
Naiva P

The air tasted like wonder. Like candied butterfly wings caught in sugared spiderwebs, and drunken peaches coated in luck.

>!
Naiva P

If you can convince yourself it’s true you can convince anyone.

>!
Naiva P

Every good story needs a villain. But the best villains are the ones you secretly like.

>!
Naiva P

Not everyone gets a true ending. There are two types of endings because most people give up at the part of the story where things are the worst, where the situation feels hopeless. But that’s when hope is needed most. Only those who persevere can find their true ending.

>!
Naiva P

Gold shimmered no matter what, but few people could make darkness glitter the way he did.

>!
Naiva P

While some rooms on the estate had monsters hiding beneath the beds, Tella swore her mother’s suite concealed enchantment.

(első mondat)

>!
Naiva P

Your future can be whatever you wish. We all have the power to choose our own destiny.

>!
Naiva P

This was why love was so dangerous. Love turn the whole world into a garden, so beguiling it was easy to forget that rose petals were as ephemeral as feelings, eventually they would wilt and die, leaving nothing but the thorns.

>!
Naiva P

Saying something was for someone else’s own good was almost always another way of justifying something wrong.


A sorozat következő kötete

Caraval sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Heir of Fire
Kristin Cashore: Fire
Maria V. Snyder: Poison Study
Leigh Bardugo: Shadow and Bone
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Erika Johansen: The Fate of the Tearling
Roshani Chokshi: A Crown of Wishes
Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger
Susan Dennard: Truthwitch