Legendary (Caraval 2.) 1168 csillagozás

Stephanie Garber: Legendary

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​év ifjúsági könyve! – Teen Vogue

Egy összetört szív.
Egy megfizetendő adósság.
Egy vérre menő játék.

Donatella Dragna a Caraval varázslatos világában végleg megszabadult zsarnok apjától, és a nővérét, Scarlettet is megmentette egy baljós házasságtól. Lenne mit ünnepelnie a Dragna-lányoknak – de Tella még nem szabad.
Még a játék előtt, végső kétségbeesésében egyezséget kötött egy bűnözővel, és most olyasmivel tartozik neki, amit eddig soha senki nem tudott megszerezni. Ki kell derítenie a Caraval mester, Legend valódi nevét! Erre csak egyetlenegy esélye van: ha megnyeri a Caravalt.
Tella tehát második alkalommal is beleveti magát a legendás versengésbe, és ezzel keresztezi egy gyilkos trónörökös útját, belebonyolódik egy elátkozott szerelembe, valamint a titkok kusza hálójába… amivel bajba sodorja Scarlettet is.
A Caraval mindig is bátorságot, ravaszságot és áldozatokat követelt. Ám ezúttal még többet kér a játék: ha Tella nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2022
482 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635992218 · Fordította: Falcsik Mari
>!
Kolibri, Budapest, 2021
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634377979 · Fordította: Falcsik Mari
>!
Kolibri, Budapest, 2020
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377740 · Fordította: Falcsik Mari

2 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Julian Marrero · Dante Thiago Alejandro Marrero · Scarlett Dragna · Donatella Dragna · Szívek Hercege · Dante · Aiko


Kedvencelte 258

Most olvassa 91

Várólistára tette 352

Kívánságlistára tette 500

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Stephanie Garber: Legendary

A lánytestvérek közül az első részben Tellát nem igen sikerült megkedvelnem, egyrészt mert keveset szerepel, másrészt meg sokszor túl vadócnak tűnt. Itt viszont sokkal többet megtudunk róla és arról spoiler.
Az első részhez képest sokkal fantasysabb lett a Fátumok megjelenítésével, amit először nem igazán tudtam hova rakni, a végére mégis rájöttem, hogy szükséges szála volt ez a sorozatnak. Ami miatt viszont picit csalódott vagyok, az a spoiler. Ennek ellenére ez a rész is kedvenc lett és már nagyon várom a befejező részt. :)

3 hozzászólás
MissFortune>!
Stephanie Garber: Legendary

Elég nehezen indult, illetve el kell ismernem, hogy a Caraval világa nem nyűgözött le annyira, mint az első részben. Azonban úgy érzem, kárpótolva lettem érte.
Amikor megtudtam, hogy Tella szemszögéből lett írva.. nos, megijedtem. Tella nem volt túl szimpatikus az első részben, csak a legvégére kezdtem el barátkozni vele. Nagy titkokat őriz Scarlett elől a leányzó.
Az első 5-10 oldal nagyon tetszett. Annyira titokzatos, majd pedig szépen minden értelmet nyer.. :) A Fátumok, a kártyapakli előkerülése pedig akkora lendületet vitt végül a történetbe, amit nem vártam. Nem lennék jó író, nem tudtam volna ezt kihozni belőle 20 év alatt se:D
Ami miatt pedig sírtam-ríttam az első rész után; Legend személye. Végre kiderült! Igaz, az író elég hamar lelőtte a poént, bár én már korábban is erre a szereplőre voksoltam volna.

Szerencsére megint olyan függővéget kaptunk, hogy engem meg fog enni a fene augusztus 14.-ig.. Minél hamarabb olvasni szeretném a harmadik részt.

5 hozzászólás
Márk_2011>!
Stephanie Garber: Legendary

Tehát….. Ez a rész, sokkal jobban tetszett mint az első kötet! Az írónő, eszméletlen fantázia birtokában van! Ennyi mindent kitalálni, így felépíteni egy történetet, a karaktereket! A képzelet csodálatos birodalma egy része az övé, ez nem kérdés!
Tudtam én, hogy Tellát kedvelni kell!
És Legend…. ahhh, nos, talán már rég sejtettem ki is ő , spoiler és nagyon örültem, hogy ő Ő! Szóval értitek!
Mi más is lehetne, mint öt csillag!
Még jó, hogy a harmadik kötet már nálam!

15 hozzászólás
DarknessAngel>!
Stephanie Garber: Legendary

Ez a Caraval játék egyre éredekesebb! Itt most Scarlett helyett a húga, Tella veti bele magát a titkokkal teli versenybe. Egyáltalán nem ugyanazok a szabályok voltak érvényben, mint az első részben, így téve még izgalmasabbá a történetet.
Nagyon tetszett, hogy mennyi minden kiderült Telláról. Nem is gondoltam volna, hogy ő is ennyi titkot rejtegetett Scarlett előtt.
Nem hiába az a cím, ami, hisz végre Legend kilétére is fény derül. Nem volt meglepő, viszont annál inkább izgalmasabb. Azért csúnya dolog, így lezárni a könyvet, mert most megint lehet várni, míg ki nem jön a folytatás.
Nagyon izgulok, hogy mik lesznek még itt, mivel Scarlett élete is tovább bonyolódik. Az elején az nem igazán tetszett, de most már annál inkább. Szóval, Julian, Dante, kössétek fel a gatyátokat, mert ezek a Dragna lányok aztán nagyon tudnak :D
Élvezet olvasni ezt a mágiával teli sorozatot.

Evelena P>!
Stephanie Garber: Legendary

L átványos lesz a visszatérő
E bből a táncból már nincs kitérő
G ondoltad volna, hogy ily'hamar
E gy másik helyen még meghökkentőbb kaland vár, mi összezavar?
N ehogy elhidd egy percre is, hogy ugyanaz, ki ismerős
D ámák, bubik, királyok sora okozta pillanatok lesznek, s mind hideglelős
A kkor még úgy hitted csupán egy játékot rejt a ládikó
R áfázhatsz, néha csalóka lehet egy ártatlannak hitt illúzió
g Y ors légy, s bátor, ha győzni vágysz

D obban a szív talán még egyet s kettőt, de meg nem állsz
O lykor jobb, ha hiszel neki, megsúgja, ki az, ki igaz reményed
N em szabad egyetlen észveszejtő csókkal beérned
A legendák tényleg mind igaznak bizonyulnak?
T ovatűnt a múltról hitt idill
E gykor úgy hitted szeretett ő mindig
L ehet, hogy más úton haladsz, mint a többiek
L átva, hogy miről is szóltak igazán az eddigiek
A játszma egyszer véget ér, de a befejezés egy új regényt ígér

2 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Stephanie Garber: Legendary

Caraval világa ismét beszippantott. A történet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt. Most Donatella/Tella Drago a hősnőnk, aki fiatalabb de karakánabb nővérénél, Scarlettnél, és kiábrándultabb is. A következő játék a szokásoktól eltérően egy hónsp múlva kezdődik, az uralkodónő szigetén, 75. születésnapja tiszteletére. A lányok pedig mennek a Caravallal. Tella játszani akar, mert meg akarja találni eltűnt édesanyját, Scarlett pedig vigyázzni akar rá. És akkor ott van még Julian és Dante, akik kész rejtélyek, de Jacks személyében kapunk egy új, elbűvölően gonosz figurát. Meg egy jó kis függővéget, úgyhogy jobb is egyből beleugrani a folytatásba.

Kollár_Betti IP>!
Stephanie Garber: Legendary

„– Azt hiszem, csak azért csókoltam meg, hogy téged féltékennyé tegyelek.
– Akkor bevált.
– Én addig a pillanatig soha nem akartam valaki más lenni, amíg meg nem láttam, ahogy megcsókol a táncparketten.”

Szerintem a második kötet nem volt rosszabb vagy unalmasabb az elsőnél.
Sőt, ami azt illeti, nekem a Tella-Dante páros jobban bejött, mint Scarlett-Julian, úgyhogy ilyen szempontból még jobban is tetszett. Érdekes, hogy az első kötetben Scar volt a szimpi és Tella a kicsit idegesítő, na ez most megfordult (és ahogy olvasom a harmadikat, így is marad).
Csalódott voltam, mert Scarlett és Julian szerelmi szála sokkal kevésbé sikeredett jóra, sőt. Nem azt vártam, hogy ez a könyv is róluk szóljon, de ha már szerepet kapnak benne, akkor az legyen olyan izgalmas és érzelmes, mint az egyben. Sajnos ilyesmit már nem éreztem, úgyhogy mikor róluk volt szó, annyira nem is kötött le. Ráadásul a személyiségük, meg úgy ők maguk másmilyennek is tűntek, mint az elsőben.
Jacks viszont nagyon klassz karakterre sikeredett, úgyhogy izgatottan vártam, miket művel majd a harmadik kötetben is.
Lényeg, ami a lényeg: MÉG MINDIG AJÁNLOM!

Dsheavenofbooks>!
Stephanie Garber: Legendary

Sokan mondták, hogy szerintük az első rész jobb volt, sokak szerint pedig pont ez lett a kiemelkedőbb, de szerintem egy szinten van mindkét kötet, egyszerűen nem tudnék választani.
Kicsit féltem, hogy fogom-e Tellát annyira kedvelni, mint a Scarlett-et, de határozottan állíthatom, hogy sikerült. Nagyon szerettem ezt a kötetet is.
Tetszett, hogy jobban megismerhettük Dante karakterét, ahogyan Jacks-et is. Utóbbi szerintem egy üde színfoltja volt ennek a könyvnek, és sokszor magam sem tudtam eldönteni, hogy melyik fiút kedvelem jobban.
Izgalmas volt, végig fenntartotta a figyelmemet. Öröm volt olvasni.
Nektek is bátran tudom ajánlani!

Milli88 P>!
Stephanie Garber: Legendary

Nemkülönben az első részhez magával ragadó és varázslatos.
Külön tetszett, hogy most nem Scarlett, hanem Donatella/Tella áll az események középpontjában. A való életben is sokszor alábecsülik a kisebb testvért, ez a könyv is bizonyította, hogy a kisebb is lehet erős személyiség.
Imádtam itt is a fiúkat, Julian és Dante méltán lopták be magukat a Dragna lányok szívébe.
Különösen jót tett a sztorinak Jack megjelenése. Kissé felkavarta az álló vizet és egy újabb színt vitt a történetbe. És végre valahára fény derül a nagy titokra, hogy ki is Legend. Őszintén szólva a könyvet olvasva már nem volt akkora meglepetés számomra, de az érzés vitathatatlanul jó volt. :D
Szerencse, hogy nem kell várnom a folytatásra. Mehetek és azonnal le is vehetem a polcról. :)

dorib99 P>!
Stephanie Garber: Legendary

Nekem az előző rész jobban tetszett, de nagyon jó volt ez a rész is. Mélyebb betekintést nyerhettem a történetbe. Dante is a kedvenc szereplőm lett, alig várom a folytatást. Nagyon sok meglepetést okozott nekem ez a rész (Fátumok, Jacks, anyjuk története stb.) Még nagyon sok dolgot kell megtudnom a történetről, ahhoz hogy teljes legyen a kép. Nagyon különböző személyiség Tella és Scarlett, így a kettejük külön szemszöge még érdekesebbé tette a könyveket.


Népszerű idézetek

csfannie P>!

– Minden jó történetbe kell egy gonosztevő.
– De a legjobb gonoszok azok, akik titokban tetszenek, nem?

annasimple>!

– Nem mindenki részesül igazi befejezésben. Azért létezik kétféle lezárás, mert a legtöbb ember feladja, mikor történetében a legrosszabbra fordulnak a dolgok, és reménytelennek érzi a helyzetét. Pedig épp ekkor van igazán szükség a reményre. Csak a kitartóak juthatnak el az igazi befejezésükig […]

421. oldal

2 hozzászólás
Caroline>!

Minden embernek hatalmában áll, hogy maga írja a saját sorsát.

15. oldal

szentesaniko>!

Az arany bárkin ugyanúgy ragyog, a sötétséget azonban csak nagyon kevesen tudják úgy megcsillogtatni, ahogyan Dante.

kellyolvas P>!

Dante magához húzta, hátrasimított egy Tella arcába hullott hajtincset. Aztán az ujjai gyöngéden körbesimogatták szájának vonalát.
– Én addig a pillanatig soha nem akartam valaki más lenni, amíg meg nem láttam, hogy megcsókolod a táncparketten.
– Neked kellett volna először fölkérned táncolni.
– Legközelebb meg is teszem – Dante ajkai csókot leheltek Tella homlokára. – Higgy nekem Donatella. Ha most ébren maradsz, míg biztonságos, meleg helyre viszlek, ígérem, soha többé nem engedlek el úgy magam mellől, mint aznap éjjel. Együtt rendbe hozzuk ezt az egészet.

299

Jazz>!

– Ha szerinted én kedves vagyok, valóban több időt kellene jobb emberekkel töltened!

Kapcsolódó szócikkek: Szívek Hercege
csfannie P>!

– A sors csak egy elképzelés, de én úgy gondolom, ha elkezdünk hinni benne, azzal valami többé tesszük.

aled>!

A varázslatot az idő, a vér és az érzelmek táplálják…

csfannie P>!

És épp ez az, amiért a szerelem annyira veszélyes. A szerelem kertté varázsolja a világot, igéző kertté, ahol könnyű elfelejteni, hogy a rózsaszirmok is tiszavirág életűek, éppoly múlandók, mint az érzések, és végül ugyanúgy elhervadnak és meghalnak, semmi mást nem hagyva maguk után, csak a töviseket.

Kissasszony>!

Tella olyan testvér volt, aki elpusztítaná a világot, ha történne valami Scarlett-tel, Scarlett pedig olyan, akinek a világa pusztulna el, ha történne valami Tellával.

Kapcsolódó szócikkek: Donatella Dragna · Scarlett Dragna · testvér

A sorozat következő kötete

Caraval sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Soman Chainani: Jótett helyébe
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Carlos Ruiz Zafón: Szeptemberi fények
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb