Caraval (Caraval 1.) 1537 csillagozás

Stephanie Garber: Caraval

Scarlett ​Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat.
Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott. Tella elhatározza, hogy elmegy a Caravalra, és egy titokzatos matrózzal elraboltatja Scarlettet is. Csakhogy amint odaérnek, kiderül, hogy Tella eltűnt: az ő elrablója a Caraval ördögien mesteri szervezője, Legend. Scarlett hamarosan megérti, hogy a húga az idei Caraval kulcsfigurája, az egész játék körülötte forog: az lesz a győztes, aki Tellát megtalálja.
Scarlett többször is végighallgatja a figyelmeztetést: bármi is történjék… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Kolibri, Budapest, 2021
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634377924 · Fordította: Falcsik Mari
>!
Kolibri, Budapest, 2020
470 oldal · ISBN: 9789634376521 · Fordította: Falcsik Mari
>!
Kolibri, Budapest, 2020
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634377924 · Fordította: Falcsik Mari

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Caraval trilógia

115 tag · 25 karc · Utolsó karc: 2021. április 16., 21:49 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Julian Marrero · Dante Thiago Alejandro Marrero · Scarlett Dragna · Donatella Dragna · Legend · Nigel


Kedvencelte 350

Most olvassa 122

Várólistára tette 865

Kívánságlistára tette 969

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Stephanie Garber: Caraval

A végtelen várólista és a rengeteg kihívásra jelentkezés átka, ha megkérdezném magamtól, hogy ezt idáig miért nem olvastam.
Nekem nagyon tetszett, izgalmas kis YA fantasy, elegendő romantikával (nem történelmi, bocsi, mert kitalált világban játszódik, ez a címke nem passzol). Sokan nem szerették a hősnőt, de én megértettem a motivációit. Az anyjuk elhagyta őket, az apjuk egy szadista barom, nem csoda, hogy a biztonságra vágyik.
A Caraval világa nagyon tetszett. Misztikus, becsapós hely, ahol nem tudod, hogy mi valós és mi az előadás része. spoiler végig gyanús volt, de így is sok minden meglepett.
A második része már megjelent (itthon mikor?), a harmadik majd csak májusban jelenik meg, de engem biztosan érdekelni fog.
A könyv kivitelezése igényes, szép keményborítós, de a vastagsága becsapós. Szép szellősre, nagyobb betűsre szedték. Nem tudtam letenni.

6 hozzászólás
Evelena>!
Stephanie Garber: Caraval

C sak játék csupán, mondták neki szüntelenül
A z igazságra csak úgy jöhetsz rá, ha átlényegülsz
R émálom ez, vagy csupán a valóság
A míg itt vagy nyom után nyomot találsz
V árd, míg lemegy a nap és eljő az éj
A kkor fedezheted fel, mit e kaland ígér
L áss mostmár, ne csak nézz

L ám, mennyi mindent rejt e különös sziget
E gy lehetőség, hogy elengedhesd, azt mi eddig bántott, meggyötört, mindet
G ondolkodva átláthatsz a hazugságokon
E ngedd, hogy felébredjen benned a bizalom
N e hagyd, hogy eltántorítson a körülvevő gazság
D önts és tied a mámorító szabadság

2 hozzászólás
Szücsi>!
Stephanie Garber: Caraval

soha ne feledd: ez az egész csak játék!

Baszuuus! Ez a könyv teljesen elvarázsolt!
Imádtam minden egyes sorát. Bevallom Scarlett-hez hasonlóan sose tudtam biztosan eldönteni hogy mikor mi volt valóság vagy csak varázslat és képzelet.
Bonyolult és veszedelmes utazás vár arra, aki Caravalba látogat. De megéri, mert ez a misztikus világ egyszerűen elképesztő!
Semmi újat nem tudok mondani, amit előttem mások már ne mondtak volna el. Szóval csak annyit mondok hogy KEZDJÉTEK EL minél hamarabb!!

Ó majd meglátod, biztos vagyok benne, a következő játékot már sokkal jobban fogod élvezni, még nálam is jobban!

Ebben biztos vagyok, már most tudom hogy a folytatást is imádni fogom.
Kedvenc!

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Stephanie Garber: Caraval

Nem értem, miért nincs legalább 90%-on a könyv, hisz ez egyszerűen csodálatos volt! *-*
Engem teljesen beszippantott a Caraval. Az a sok titok, a nyomozás… az egész egy hihetetlenül érdekes és az izgalmas játék, amiből nem tud egyhamar kiszállni az ember. Azt hittem, hogy az Éjszaki cirkuszhoz fog hasonlítani, holott nekem inkább a Cluedo játékot juttatta eszembe a könyv, csak csupa mágiával. Nagyon jó volt!♥
Scarlett és Tella élete nem épp fenékig tejfel, ezért is örültem nagyon, amikor eljutottak a Caravalra. Viszont ott is egy csomó nehézséggel kellett szembenézniük, főleg Scarlettnek. Nagyon szeretem a titokzatos történeteket, amikben nem tudni, pontosan ki kicsoda. Itt pedig még azt is találgathattam vajon mi a valóság, és mi csak a játék része, egy megtévesztés.
A szerelmi szálért is odavoltam. Bevallom, én az elején még teljesen mást vártam, találgattam, komplikáltam, de ami kiderült… Így csak még csodálatosabb lett az egész.^-^
Engem teljesen elbűvölt mind a Caraval, Julian, Scarlett és Tella. Alig várom, hogy mit hoz nekünk a folytatás.

2 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Stephanie Garber: Caraval

Másodszor is annyira magával ragadott, mint első alkalommal. Nem kellett több száz oldalt várnom, hogy beinduljon a történet, hanem már az elején rejtélyek egész sorát mutatta be az írónő. A vége pedig zseniális lett és másodszori olvasás is még okozott meglepetéseket.
A karakterábrázolás is fantasztikus lett, mindenki cselekedete érthető spoiler.
Ami pedig külön említést érdemel a gyönyörű borító spoiler és a kiváló fordítás.

Márk_2011>!
Stephanie Garber: Caraval

Valóban csodás, varázslatos, tetszett, és olvastatta magát, és én kedveltem a szereplőket, sokakkal ellentétben Tellát is!
Ez a sziget, tényleg mesés, a játék kalandokkal tele, viszont számomra nem igazán kapcsolódtak egymáshoz a „kulcsok” melyek a fődíjhoz off vezettek. Ezért a fél csillag.
A legjobban azt a részt imádtam, mikor Scarlett ruhát vásárol…
És imádom a ruhát amit visel! off
Egyszóval elvarázsolt, és remélem a Legendary pótolja a fél csillagot!

MissFortune>!
Stephanie Garber: Caraval

Hát ez egyszerűen lenyűgöző volt.

A Caraval hangulata teljesen megvett magának. Ilyen izgalmas, élvezetes kötetet elég régen vettem a kezembe. Ez a kis világ csodálatos, egy érzelmi hullámvasút az egész könyv. Sírtam, nevettem, féltettem a szereplőket, együtt éreztem a bánatukkal. Eszméletlenül jól fel van építve ráadásul, itt mindennek megvan az oka, a miértje.
A szereplőket is imádtam, bár Tellát annyira nem, viszont a végére sikerült legalább megkedvelnem. Julian cuki pasi, az egyik kedvencem lett, méghozzá azért, mert az egyik legösszetettebb karakternek éreztem.
Scarlett szimpatikus, viszont meg kell jegyeznem, hogy az elején őrületbe kergetett a Tella miatti aggódása miatt. Az még nem is baj, hogy aggódik a testvéréért, az azonban nekem meredek, amikor egyik percben halálra idegesíti magát Tella miatt, majd a gondolatai arra terelődnek, hogy hoppácska, de szép ruhák vannak ebben a boltocskában. Nem tartom reálisnak. Tulajdonképpen ezzel hamar megküzdöttem, ahhoz túlságosan szerettem a könyvet.
Komolyan egyetlen dolgot hiányolok; spoiler

Azt hiszem kedvencet avattam. Alig várom, hogy a többi részt is olvassam.:)

klara_matravolgyi>!
Stephanie Garber: Caraval

Annyira szerettem volna szeretni a Caravalt, de egyszerűen nem ment. :( A stílus abszolút nem volt olvasmányos a számomra, le kellett tennem rendszeresen mert nem bírtam olvasni. Pedig a fülszöveg olyan ígéretes volt és a történet is izgalmas.

3 hozzászólás
Naiva P>!
Stephanie Garber: Caraval

Nem mintha nem emlékeztem volna nagyjából a teljes történetre, de úgy éreztem, még mielőtt belekezdenék a Legendary-be, muszáj vagyok újraolvasni. Remélve azt, hogy más fajta véget ér magyarul olvasva. Kis naiv. Egyébként ebből is látszik, hogy egy izgalmas, jó könyvről van szó, mert csak azokat olvasom újra. Az írónő nagyon szépen, részletesen ír, miközben a történet jól követhető. Pedig az egész Caraval egy teljes káosz, minden csupa zűrzavar, ugyanakkor részlet gazdag. Jó érzéke van az írónőnek az íráshoz. Teszi mindezt hihetetlen fordulatokkal, kalandokkal. A szereplők közül nem is kérdés, hogy ki volt a kedvencem. Remélem, hogy a folytatásban azért jobban megismerhetem őt. Nagyon tetszett a Scarlett-el való kapcsolata, pedig nem volt nevén nevezve az, ami köztük volt.
A borító szintén önmagáért beszél. Az egyik legszebb könyves borító, amit valaha láttam. Gondoskodtam is róla, hogy folyton szem előtt legyen.

Milli88 P>!
Stephanie Garber: Caraval

„– Isten hozott, légy üdvözölve a Caravalban, az összes kontinensek és minden tengeri szigetek legnagyobb és legpompásabb színjátékában! Ki itt belépsz, több csodát fogsz átélni, mint mások egy egész emberöltő alatt!”

Briliáns, varázslatos, váááá IMÁDTAM! :)
A Caraval engem is magával ragadott és nem engedett. Elvarázsolt és sokszor már én magam sem tudtam, hogy mi a valóság és mi a varázslat? Nagyon jól megírt, összetett történet. Az utolsó percig izgultam minden szereplőért, a fordulatokra nem számítottam és amikor megtörténtek csak pislogni tudtam. Szó szerit két éjszaka nem aludtam, annyira nem tudtam elszakadni a történettől. Féltem, hogy a szereplők nélkülem csinálnak valamit. De végeredményben stílusos, hogy nem hagyott aludni a történet, mert maga a Caraval is naplemente után veszi kezdetét. xD
Repült a kedvencek közé és már alig várom a folytatást!

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

VNoémi>!

Minden embernek hatalmában áll, hogy megváltoztassa a sorsát, ha elég bátor hozzá, hogy harcoljon azért, amit mindennél jobban kíván.

180. oldal - 15. fejezet (Libri, 2017)

VNoémi>!

Túlélni nem elég: élni kell.

320. oldal - 28. fejezet (Libri, 2017)

4 hozzászólás
szentesaniko>!

– (…) Élni nem csak annyi, mint biztonságban lenni…

Vivi_>!

A megvalósuló álmok gyönyörűek, de ha az ember egy álomból képtelen felébredni az rémálommá válhat (…)

4 hozzászólás
Risus P>!

– A jövő leginkább olyan, mint a múlt: nagyjából meg van határozva, de mindig lehet rajta változtatni…

178. oldal, 15. fejezet (Libri, 2017)

VNoémi>!

(…) a remény, az nagyon erős érzelem. Vannak, akik azt mondják, önmagában is képes táplálni a csodát. Igaz, megfoghatatlan, és nem annyira maradandó, de nem kell belőle sok.

369. oldal, 34. fejezet (Libri, 2017)

Belle_Maundrell >!

– Még ha másoknak nem is hazudunk, saját magunkat elég gyakran be szoktuk csapni.

183-184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hazugság
RóbertKatalin IP>!

Két ember eldönti, hogy sérülékeny apró darabkákat adnak egymás kezébe saját magukból. Ez az, amit akar. Ez az, amit érdemel. Senki másnak nincs joga ezt eldönteni helyette.

341. oldal

Risus P>!

– Te mindig csak azt nézed, mit veszíthetsz, azt sosem, hogy mit nyerhetsz? Vannak dolgok, amiket bármi áron érdemes megszerezni.

226. oldal, 18. fejezet (Libri, 2017)

VNoémi>!

– Sosem szerettem az esőt – tette még hozzá –, elmos minden varázslatot.

312. oldal, 27. fejezet (Libri, 2017)


A sorozat következő kötete

Caraval sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Christopher Paolini: Elsőszülött
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Christelle Dabos: Bábel emlékezete
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Sara Raasch: Hó mint hamu