Egy ​boszorkány portréja (Jane Austen nyomoz 3.) 49 csillagozás

Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

1804 ​karácsonya táján Miss Austen, aki meglehetősen unalmasnak találja Bath városát, végre érdekes megbízást kap régi ismerősétől, Lord Harold Trowbridge-től. Az úriember arra kéri, hogy tájékozódjon unokahúga, Lady Desdemona esetleges szívügyei felől, a hölgy ugyanis megszökött és nagyanyja védőszárnyai alá menekült kérője, a kétes hírnévnek örvendő Lord Swithin elől.
A hölgy diszkrét szemmel tartása az özvegy hercegné házában megrendezett estélyen venné kezdetét, amikor azonban váratlan esemény kavarja fel a város nyugalmát: mialatt a társaság szórakozik, az egyik szobában holtan találják a helyi színtársulat vezetőjét. Lord Harold és Jane, akit segítségül hív a nyomozáshoz, egyetlen nyomon tud elindulni – meg kell tudniuk, kinek a szemét ábrázolja az a titokzatos miniatúra, amelyet gyilkosa a leszúrt férfi mellkasára helyezett. Az idő pedig igencsak sürgeti őket: ha nem bukkannak a gyilkos nyomára, a lord ártatlanul gyanúba keveredett unokaöccsét vonják felelősségre a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

Róla szól: Jane Austen

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror

>!
I.P.C., Budapest, 2014
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636354824 · Fordította: Fazekas Eszter

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

anesz P>!
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

borító: 5
tartalom: 4
stílus: 5
szereplők: 4
élmény: 5
mondanivaló: 4

Nagyon tetszett a stílusa és a miliő, amibe belepillanthattunk. Biztos, hogy szeretnék majd még a sorozatból olvasni! A borító is nagyon ízléses és stílusos. Egyedül a bűntény megoldásával nem vagyok elégedett. Szerintem kissé túlbonyolította az írónő. Maga a nyomozás és a párosunk kifogástalan és szórakoztató. Kissé sok volt a szereplő, néha el kellett gondolkodnom, hogy ki kicsoda?! Tetszettek a lábjegyzetek, amikkel közelebb hozta az írónő a kort és a szereplőket. Főleg valóban élt személyeket szerepeltetett az alkotó, így még autentikusabb lett a könyv. Ez a szemportré azért furcsa divathóbort volt!

Ingryd >!
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Nagyszerű folytatása a sorozatnak, de nekem ez a kötet mégsem tetszett annyira, mint az előzőek. A szerző remekül kiegészítette magyarázatokkal, életrajzi és történelmi adatokkal a történetet. Kíváncsian várom, mit hoz a sorozat következő kötete.

Valcsa>!
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Valamelyest jobb volt, mint a 2. rész, és jobban is emlékeztetett az Agatha Christie-féle krimikre. Annyi különbséggel, hogy itt még annál is több szereplő lett felsorakoztatva, sokan mindenféle különösebb szerep nélkül – és bizony elég volt fejben tartani, hogy ő most voltaképpen kinek a kijének a kije… Most is voltak laposabb jelenetek, amiket untam – de maga a hangulat és a történet is egész klassz volt.
spoiler

cinegér>!
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Ezzel a könyvvel az volt az egyedüli bajom, hogy az elején nehezen vettem fel a történet fonalát. Olyan körülményes volt, és a báli résznél nagyon sok időt vett el, hogy megértsem ki kicsoda, de töb újraolvasás után sem értettem. Biztos a jelmezek leírásával volt a gond és azzal, hogy rengeteg szereplő volt a könyv elején. A 150. oldalig csigatempóval haladtam, utána már kimonodottan jó volt a történet és végig rejtve maradt előttem a gyilkos kiléte.

Oglar P>!
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Szórakoztató, fordulatos történet. Egy pillanatig sem unatkoztam olvasás közben. Sajnos az első két részhez még nem jutottam hozzá, de a történet teljesen önállóan is élvezhető.

fukszia>!
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

A többi Barrons könyvhöz hasonlóan, az utolsó percben derül csak ki, hogy ki a gyilkos, addig meglepően jól csűri-csavarja az Írónő a kutatást. Nekem most ez egy kicsit sok volt.

Kondora>!
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

A korábbi részek nagyon tetszettek, de ez a mostani sajnos annyira nem.

bambali>!
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

A sorozat eddigi részei közül ennek a története tetszett a legjobban. Izgalmas volt a nyomozás, abszolút nem volt tippem, ki és miért követte el a gyilkosságot, illetve végig rossz nyomon jártam.
Az írónő remekül érzékelteti a szereplői érzelmeit.

Zseraldina>!
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Amikor megláttam a könyv borítóját, tudtam, hogy olvasnom kell. Nem csalódtam benne. Visszamentünk 1804-be, olvasás közben úgy éreztem, mintha ott lennék. Tetszett a fogalmazás, tetszett, hogy többet tudtam meg Jane Austenról. Nem találtam benne helyesírási hibát, nem unatkoztam. Őszintén szólva, tényleg csak a végén tudtam meg, hogy ki a gyilkos. Azoknak tudom ajánlani ezt a könyvet, aki szereti a régi időket, aki szereti egy kicsit a nyomozást, és aki olvasás közben elakarja hagyni, a mai rohanó világot.

Joxer >!
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Ez a történet nem kötött le annyira, mint az első kettő, sőt itt-ott elég nyögvenyelősnek éreztem.
Annak örültem, hogy Lord Harold Trowbridge ismét feltűnt, és fontos szerepet játszott. Ami viszont kifejezetten idegesített, az Jane nővére Cassandra, aki mindenbe beleüti az orrát, Jane minden tettében hibát talál, és mindig mindent jobban akar tudni nála, holott csak egy besavanyodott vénkisasszony.


Népszerű idézetek

K_Heni>!

… Minden lehetséges módon segítened kell a bátyádnak! Mert attól tartok, ha nem segítesz neki, Henry végül a Savoyban fogja meghúzni magát, vagy megpróbál bejutni a parlamentbe. Márpedig a mi családunkban nincs helye politikusnak. Azok szüntelenül beszédeket tartanak, így az otthonukban szinte meg sem szólalnak. Én pedig nem szívelhetem azokat, akikkel nem lehet beszélgetni.

125-126. oldal

hmeszszv >!

apánk úgy gondolta, hogy nem érdemes latinra vagy görögre taníttatni téged – amiben tökéletesen egyetértek vele, elvégre a nőket felesleges ilyen komoly feladatokkal terhelni –, ezért tulajdonképpen csak félig vagy művelt.

338. oldal, 17. fejezet - Öröm járja át szíveteket (IPC, 2014)


A sorozat következő kötete

Jane Austen nyomoz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lucinda Gray: Az aranykalitka
Amanda Quick: A tökéletes méreg
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Loretta Chase: Egy tökéletes lord
Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
Julia Quinn: Lent délen, édes…
Julie Garwood: Kastélyok