Egy ​boszorkány portréja (Jane Austen nyomoz 3.) 30 csillagozás

Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

1804 ​karácsonya táján Miss Austen, aki meglehetősen unalmasnak találja Bath városát, végre érdekes megbízást kap régi ismerősétől, Lord Harold Trowbridge-től. Az úriember arra kéri, hogy tájékozódjon unokahúga, Lady Desdemona esetleges szívügyei felől, a hölgy ugyanis megszökött és nagyanyja védőszárnyai alá menekült kérője, a kétes hírnévnek örvendő Lord Swithin elől.
A hölgy diszkrét szemmel tartása az özvegy hercegné házában megrendezett estélyen venné kezdetét, amikor azonban váratlan esemény kavarja fel a város nyugalmát: mialatt a társaság szórakozik, az egyik szobában holtan találják a helyi színtársulat vezetőjét. Lord Harold és Jane, akit segítségül hív a nyomozáshoz, egyetlen nyomon tud elindulni – meg kell tudniuk, kinek a szemét ábrázolja az a titokzatos miniatúra, amelyet gyilkosa a leszúrt férfi mellkasára helyezett. Az idő pedig igencsak sürgeti őket: ha nem bukkannak a gyilkos nyomára, a lord ártatlanul gyanúba keveredett unokaöccsét vonják felelősségre a… (tovább)

Eredeti mű: Stephanie Barron: Jane and the Wandering Eye

Eredeti megjelenés éve: 1998

Róla szól: Jane Austen

>!
I.P.C., Budapest, 2014
352 oldal · ISBN: 9789636354824 · Fordította: Fazekas Eszter

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Ingryd
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Nagyszerű folytatása a sorozatnak, de nekem ez a kötet mégsem tetszett annyira, mint az előzőek. A szerző remekül kiegészítette magyarázatokkal, életrajzi és történelmi adatokkal a történetet. Kíváncsian várom, mit hoz a sorozat következő kötete.

>!
fukszia
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

A többi Barrons könyvhöz hasonlóan, az utolsó percben derül csak ki, hogy ki a gyilkos, addig meglepően jól csűri-csavarja az Írónő a kutatást. Nekem most ez egy kicsit sok volt.

>!
Valcsa
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Valamelyest jobb volt, mint a 2. rész, és jobban is emlékeztetett az Agatha Christie-féle krimikre. Annyi különbséggel, hogy itt még annál is több szereplő lett felsorakoztatva, sokan mindenféle különösebb szerep nélkül – és bizony elég volt fejben tartani, hogy ő most voltaképpen kinek a kijének a kije… Most is voltak laposabb jelenetek, amiket untam – de maga a hangulat és a történet is egész klassz volt.
spoiler

>!
Zseraldina
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Amikor megláttam a könyv borítóját, tudtam, hogy olvasnom kell. Nem csalódtam benne. Visszamentünk 1804-be, olvasás közben úgy éreztem, mintha ott lennék. Tetszett a fogalmazás, tetszett, hogy többet tudtam meg Jane Austenról. Nem találtam benne helyesírási hibát, nem unatkoztam. Őszintén szólva, tényleg csak a végén tudtam meg, hogy ki a gyilkos. Azoknak tudom ajánlani ezt a könyvet, aki szereti a régi időket, aki szereti egy kicsit a nyomozást, és aki olvasás közben elakarja hagyni, a mai rohanó világot.

>!
Clio404
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Könyvről-könyvre egyre jobban szeretem ezt a sorozatot. Izgalmas, fordulatos, korhű és ami számomra az egyik legszimpatikusabb, valóban el tudom hinni, hogy Jane Austenről szól.

>!
K_Heni P
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Könyvtárosunk ajánlására vettem a kezembe. Sajnos csak itthon láttam, hogy ez egy sorozat harmadik része, de azért belevágtam. Szerencsére nem kapcsolódott szorosan a többi részhez. Egészen a végéig izgalomban tartott, hogy vajon ki lehet a bűnös. Nagyon jó a korrajz, de Jane Austent nem tudtam belehelyezni. Viszont a sok lábjegyzet, mely Austen életéhez kapcsolódik, nagyon tetszett benne.

>!
Lillanna
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Kiolvastam! Végre!
Nem mondom, hogy rossz könyv, de az azért jelent valamit, ha ezekkel a gondolatokkal válok meg tőle. Sajnos nagyon nagyon elhúzódott az olvasása, így elég unalmasnak éreztem. Vagyis inkább eseménytelennek. Nem igazán történik benne semmi izgalmas, és ha mégis, azt sem úgy írja le az írónő, hogy izgulhassak rajta. A gyilkos kiléte sem volt meglepő. Hihetetlen, hogy a könyv vége ELŐTT sok oldallal már azt fejtegette nekem
Jane Austen, hogy miért és hogyan gyilkolt a bűnős. És a meglepetés???? Ez nem egy krimi, aminek a végén elégedetten meg kéne lepődnöm, hogy jéé, hát gondoltam rá is, de tényleg ő az?
Meg ez a szerelmi szál is: legalább egy csók, vagy még egy öleléssel is beérném, bár tudom, hogy Jane Austen életében nem volt komolyabb férfi, és fiatalon meghalt. Kegyetlenség akkor az áhítozásairól olvasni. És mindig úri gazfickónak nevezte Lord Haroldot… a könyv felénél kezdtem ebbe beleőrülni. Palackzöld pantallót viselt az úri gazfickó, Pontosan hétre érkezett az úri gazfickó, Komoran ráncolta a homlokát az úri gazfickó… teljesen olyan érzésem támadt, mintha az író büszkén kitalálta volna ezt a remek elnevezést, és boldogságában minél többet akarta volna használni.
Ami viszont jó volt, hogy rengeteg akkor élt művésszel ismerkedtem meg, és újra betekintést nyerhettem a 19. század legelejére.
Ajánlom azoknak, akiknek egy halom idejük van, és nem fenyegeti őket az a veszély, hogy félbe kell hagyniuk az olvasást. Ám ha jó krimit keresnél, akkor másfelé kell kutakodnod.

>!
Timcsibaba77
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Élmény volt olvasni ezt a könyvét is Stephanie Barronnak Jane Austin naplói nyomán. Igazi szövevényes ízléses történetet tár az olvasó elé most is a tehetséges írónő. Csak ajánlani tudom.

>!
Mandorla
Stephanie Barron: Egy boszorkány portréja

Az elején nagyon nem tetszett, Jane Austen korába eröltetetten rakott vissza. De a gyilkosság után olyan volt mint az Agatha Chistie-k, olvasmányos. Szóval a gyilkosság kinyomozása tetszett.


Népszerű idézetek

>!
K_Heni P

… Minden lehetséges módon segítened kell a bátyádnak! Mert attól tartok, ha nem segítesz neki, Henry végül a Savoyban fogja meghúzni magát, vagy megpróbál bejutni a parlamentbe. Márpedig a mi családunkban nincs helye politikusnak. Azok szüntelenül beszédeket tartanak, így az otthonukban szinte meg sem szólalnak. Én pedig nem szívelhetem azokat, akikkel nem lehet beszélgetni.

125-126. oldal


A sorozat következő kötete

Jane Austen nyomoz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos rögeszme
Nalini Singh: Vonzódás
Nalini Singh: Angyalárny
Julie Garwood: Árnyéktánc
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Darynda Jones: Második sírhant
Amanda Stevens: Örök kísértés
Nora Roberts: A hold árnyéka I.
Sandra Brown: Francia selyem