A ​hely szelleme (Jane Austen nyomoz 4.) 17 csillagozás

Stephanie Barron: A hely szelleme

Jane ​ezúttal tehetős bátyja, Edward vendégszeretetét, a Kent megyei vidék szépségét és az előkelő társaság nyújtotta örömöket élvezi Godmershamben, amikor az augusztusi lóversenyhét egy futamán szörnyű gyilkosság történik, igen különös körülmények között. Az áldozatnak, egy helyi bankár kétes hírű, francia feleségének, aki sorra rabolta el a környékbeli úriemberek szívét, számos ellensége lehetett – Edwardnak mint békebírónak nincs könnyű dolga, amikor hozzáfog, hogy kiderítse, mi történt. Az éles szemű Jane-re, a rejtélyek kedvelőjére természetesen számít a nyomozás során. Az Austen testvérek Lizzy, Jane kedves sógornője segítségével lépésről lépésre közelebb jutnak a megfejtéshez: vajon a férj vagy egy féltékeny szerető a gyilkos, a hölgy egy adósa, netán politikai szál húzódik az események hátterében…?

„Könnyed kis krimi… a legjobb az egészben, hogy a történések központjában maga Jane Austen áll, aki szellemes és okos; semmiben nem emlékeztet kora ájuldozós, finomkodó,… (tovább)

Eredeti mű: Stephanie Barron: Jane and the Genius of the Place

Eredeti megjelenés éve: 1999

Róla szól: Jane Austen

>!
I.P.C., Budapest, 2015
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636355142 · Fordította: Fazekas Eszter

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
Habók P
Stephanie Barron: A hely szelleme

Könnyű krimi némi történelemmel és politikával fűszerezve. A dátumok, történések stimmelnek, de ha nem Jane Austen nyomozna, akkor sem lenne sem érdekesebb sem unalmasabb. Van benne néhány remek mondat, de nagyjából felejthetős.

>!
lyneth
Stephanie Barron: A hely szelleme

Szórakoztató volt, de a „krimi vonal” a többihez képest is gyermeteg volt.

>!
Türkiz88
Stephanie Barron: A hely szelleme

Az írásmód tetszett,de a történet túl hosszúra nyúlt. Hasonló végkifejlet,mint A titokzatos tiszteletesben. A címet se értettem igazán,oké,hogy emlegették a hely szellemét,de a sztori szempontjabol nem lényeges. Nem sikerült túl izgalmasra,bár amikor éppen olvastam, akkor lekötött. Ami még tetszett, hogy Edward és Henry voltak benne valamint a kenti birtok,így nem kellett hosszasan olvasni Cassandráról.


Népszerű idézetek

>!
Habók P

Így hát Mrs Grey még holtában is megkapta azt, amit mindig sikerült kivívnia magának: a férfiak osztatlan figyelmét.

66. oldal

>!
Habók P

Ám most kérem, Neddie, könyörgök, ne felejtse el, hogy holnap vacsoravendégeink lesznek. Csak azért, mert a franciák fenyegetnek bennünket, vagy mert történt egy gyilkosság, nem hanyagolhatjuk el Finch-Hattonékat, bármennyire is unalmasak.

186. oldal


A sorozat következő kötete

Jane Austen nyomoz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Nalini Singh: Angyalárny
J. D. Robb: Halálos rejtekhely
Karen Rose: Vigyázz rám
Julie Garwood: Árnyéktánc
Darynda Jones: Második sírhant
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
James Ellroy: Szigorúan bizalmas
Michael Connelly: Az Echo Park titka