Háború (Aliens versus Predator 3.) 51 csillagozás

Stephani Perry: Háború

Machiko Noguchi már egy teljes éve él a vadászok közt, de még mindig úgy érzi, hogy társai nem tartják egyenrangú félnek. Bármit tesz, jutalma büntetés és megvetés. Tudja, nem maradhat sokáig a jautják között.
Lara, Jess és Ellis, a 949-es állomáson történt mészárlás túlélői, egy mentőkabinban fuldokolva sodródnak az űrben. Már csak perceik vannak hátra az életből, amikor a Weyland-Yutani társaság rájuk talál és megmenti őket. A csapatot egy perembolygóra szállítják.
A ragadozók hajója ismét pályára áll egy világ körül, hogy elhintse rajta a halál magvait. A vadászat izgalmasnak ígérkezik, hiszen egyszerre akarnak megküzdeni az univerzum két legveszélyesebb prédájával, az idegenekkel és az emberekkel.
Machiko kénytelen meghozni élete legnehezebb döntését és harcba száll – ezúttal az emberek oldalán, az idegenek és a ragadozók ellen.

S. D. Perry: War

Szukits, Budapest, 2004
238 oldal · ISBN: 9789634970293 · Fordította: Szántai Zsolt

Árnyék82 P>!
Stephani Perry: Háború

Más hangulatú volt ez a rész mint a többi.
Komorabb, sötétebb…de talán pont így volt jó.
Nem lesz a kedvencem, de valahogy mégis, tetszett.
Jó volt kicsit belepillantani a Vadászok világba és látni hogyan élnek…de az nem tetszett ahogy a lánnyal bántak. Jó, tudom, valahol érthető ez, hiszen nem a fajtársuk, de akkor is.
Az a rész érdekes volt mikor a Királynő kiszabadult, ott jó volt ez az ember és közte lévő furcsa kapocs, megértés….hiába no, okos egy dög ez. :)
Mindent összevetve tetszett a történet.

Andrée>!
Stephani Perry: Háború

Több szempontból is jó írás, néhány tekintetében viszont kissé szomorú.

Szépen össze lett hozva Machiko és a Nemesis túlélőinek története. Remekül fel lett vezetve hogyan és miért is találkoztak. Még ahhoz is elég információt ad a könyv, hogy ha valaki nem olvasta az előzményeket, akkor is megértse a lényeget. Igaz kicsit zavaró volt, hogy időben a Vadászok bolygója előtt játszódik a történet, de korántsem elviselhetetlen.
Hála az égnek az idegenek és a vadászok harca is kellő mennyiségben szerepet kapott a könyvben így az is egy nagy pipa.
Amit sajnálok, hogy a végén a „nagy” harc és menekülés túlzottan hamar le lett rendezve. Mintha nem lehetett volna még pár oldalban némileg részletezni, vagy kicsit elhúzni.
Főleg így, hogy az Aliens és az AVP sorozat is véget ért ezzel a kötettel.

Jansy>!
Stephani Perry: Háború

Na ez tetszett, mérföldekkel jobb volt mint A vadászok bolygója, de egy hajszálnyival gyengébb mint a Préda, ezért is adtam rá csak 4 és fél csillagot. Volt benne hentelés rendesen, mint ahogy egy ilyen könyvtől elvárható. A karaktereket megkedveltem és nagyon szurkoltam értük hogy ne legyen komolyabb bajuk. Machikot így a végére még jobban megszerettem, ezért is sajnálom hogy véget ért az ő története.

rex501>!
Stephani Perry: Háború

Ez a rész kevésbe tetszett annyira, mint az első. Sokkal sötétebb és komorabb hangulatú volt. Kicsit jobbra számítottam. Nem gondoltam volna, hogy Machikot ennyire semmibe veszik a ragadozók.

Toto12>!

Vadászok ? Azokra a láthatatlan emberekre gondol akik megtámadták az állomást ? Maga velük van ?