Az ​Iszonyat foka (Resident Evil 2.) 37 csillagozás

Stephani Perry: Az Iszonyat foka

Azt hitték, vége…
A tudósokból és nehézfiúkból álló STARS-osztag tagjai megkönnyebbülten fellélegeztek, amikor sikerült megsemmisíteniük a zombik, és a pusztításra tenyésztett mutánsok központját. Azt hitték, a Borzalmak Kastélyának felrobbantásával megszűnt a probléma forrása.
Tévedtek.
A gonoszság már elburjánzott, indái behálózták az országot, talán a világot is. Egy másik STARS-kommandó vezetője szörnyű összeesküvés nyomaira bukkan, és megtalálja a förtelem új központját. Csapatot toboroz, és elindul a szigetre, ahol egy eszelős tudós rettenetes lényeket teremt.
Mutáns cápák, elfajzott kutyák, és a parancsokat eleven gépként teljesítő zombik… A jól képzett harcosok ezeket még le tudnák győzni, ám a mutációt okozó vírus támadását nem védhetik ki.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Szukits, Szeged, 2003
260 oldal · ISBN: 963944166X · Fordította: Szente Mihály

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Brian Irons


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

polimatilda I>!
Stephani Perry: Az Iszonyat foka

Az első rész erősebb volt, ez a második annyira nem érdekelt, aminek két oka lehet:
1.) a harmadik rész érdekel nagyon
2.) nem igazán törődtem ezekkel a karakterekkel.
De továbbra is érdekel a történet, csak ez a kötet ilyen átkötésnek tűnt két rész között, és ettől kicsit laposnak éreztem.

3 hozzászólás
C_Redfield P>!
Stephani Perry: Az Iszonyat foka

Először nem is akartam elolvasni ezt a részt, mert A borzalmak kastélya elsőre annyira borzalmas volt, de most már elmondhatom, hogy kellemesen csalódtam. Egészen kis kompakt történet volt egy őrült tudóssal, és a már ismerős alakok közül Rebecca Chambersszel, akivel amúgy is szimpatizálok. Ezenkívül megismerjük még David Trapp-et és Johnt, a két S.T.A.R.S.-tagot, akikkel majd tovább kalandozunk az Underworld c.kötetben. A helyszín atmoszférája, az elmebeteg tudós és embertelen kísérletei, a szörnyek korlátozott, ámde hihető volta teljesen rendben voltak. S bár hőseink fájó veszteségeket szenvednek el, de mégiscsak pozitív a végkicsengés, hiszen újsfent sikerül megakadályozniuk a világ leigázását.

Naomi1>!
Stephani Perry: Az Iszonyat foka

Ez nagyon nem jött be, teljesen hiányzott belőle a játék hangulata.

3 hozzászólás
JustOneMorePage>!
Stephani Perry: Az Iszonyat foka

A történet sajnos nem lett az a kellemesen borzalmas mint az előző. Olvasható ugyan és nem is túl unalmas, de mégsem hozza azt az érzetet amit elvártam volna.
Az új csapat nem annyira szimpi mint az alfa csapat volt és a fő gonosz sem valami komoly figura. Már a játékban sem tetszett mikor elérkeztünk az agymosáson túlesett zombikhoz akik parancsokat követnek, ez itt sem volt szimpi.
Összefoglalva: Olvasható és igazából nem veszítesz vele ha átrágod magad rajt, de mérföldekkel kevesebb mint az előd.

hankman I>!
Stephani Perry: Az Iszonyat foka

Az fogott meg hogy hozta a megismert karaktereket és a történet fonala jól lett felvéve. A váltás olajozott és az új karakterekkel is könnyen meglehet barátkozni. Az őrült zseni és néha sajátos dühkitörései zseniálisak. Kicsit kevesebb benne a meghökkentő csapda, de azért így is van elég izgalom benne.

JackTheStampede>!
Stephani Perry: Az Iszonyat foka

A sorozat második kötete nem játékot dolgoz fel csupán egy kiegészítése a sorozatnak és az egyik mellékszereplőt teszi a középpontba az első epizódból. Ez már kevésbé volt darabos, jobban hasonlított egy folyamatos regényhez. A cselekmény itt is egyszerű volt és kiszámítható de hozta a szintet ami miatt annyira nem tudtam haragudni a könyvre.

Agorion>!
Stephani Perry: Az Iszonyat foka

Ez már egy különálló történet volt és érződött is rajta. Az író elengedte a fantáziáját,de tökéletesen beleillett a Resident Evil világába.

pelikanbence>!
Stephani Perry: Az Iszonyat foka

Még 2012-ben vettem Magamnak csak úgy. Tetszett a játék átirata és tetszett, hogy van mondanivalója és nagyon parás volt és az őrült tudós is tetszett. Kedvencem ez a regény ! :)


Népszerű idézetek

>!

Bár még viszonylag korán volt, a külvárosi utcák rég kiürültek.

>!

Ő maga is közreműködött a megalkotásuk során, ezért úgy érezte, köteles tenni velük valamit.

Agorion>!

Lángok martaléka lett a Spencer birtok!

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Resident Evil sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A mobil
Ilsa J. Bick: Hamvak
Christopher Moore: A leghülyébb angyal
Michael Crichton: Az elveszett világ
Paul Monette: A Ragadozó
Christopher Golden – Mark Morris: The Predator – A Ragadozó
Peter Straub: Rejtély
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Stephen King: Álom doktor