A ​holtak városa (Resident Evil 3.) 40 csillagozás

Stephani Perry: A holtak városa

A Resident Evil című sorozat harmadik kötetében Leon Kennedy az energikus zsaru már alig várja, hogy Új életet kezdjen Racoon Cityben. Claire Redfield, a vakmerő ifjú hölgy bátyját keresve érkezik a városba. Mindketten megdöbbenve látják azonban, hogy a város lakosait egy mutagén biofegyver élőhalottá változtatta és egyetlen esélyük, ha elérik a rendőrkapitányságot…

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Szukits, Szeged, 2006
256 oldal · ISBN: 9634971245 · Fordította: Szántai Zsolt, Szente Mihály

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Leon Scott Kennedy · Claire Redfield · Ada Wong · Chris Redfield · Jill Valentine · Rebecca Chambers · Sherry Birkin

Helyszínek népszerűség szerint

Raccoon City


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Gnocchi7 I>!
Stephani Perry: A holtak városa

Ezt a részt vártam a legjobban, főleg mert az új Resident Evil 2 Remake eléggé megragadott, és többet akartam tudni az egész sztoriról. Ezért kezdtem el olvasni ezeket a könyveket, és amint lehet hozzálátok a további részeknek, mert nagyon érdekel hova lyukadunk ki. :D

JustOneMorePage>!
Stephani Perry: A holtak városa

Aki nem játszott a játékkal az bizonyára nem tudja annyira értékelni mint én. Személy szerint nekem nagy kedvencem ez az univerzum. A Resident világa mindig is a kedvenceim közé tartozott. Már 13 éves korom óta.
Na de a könyv:
Nagyon jó leírások ismét. Leon az egyik kedvenc karakterem, szóval már plusz pontokkal indult a könyv alapból is. A rendőrséget meg kb úgy ismerem mintha a saját házam lenne (hála a sok sok óra játékban eltöltött időnek) Nagyon testszett, hogy kicsit több belátást engedett a dolgokba.
Nagy bánatom, hogy nem fordították le a többi részt.

Naomi1>!
Stephani Perry: A holtak városa

Erre a részre nem lehet rosszat mondani, olyan kiváló mint maga a játék.

1 hozzászólás
gater>!
Stephani Perry: A holtak városa

A trilógia közül ez tetszett a legjobban, mozgalmas volt és izgalmas!

JackTheStampede>!
Stephani Perry: A holtak városa

A magyarul megjelent három kötetből ez tetszett a legjobban. Itt már érződik a minőségi javulás a történetvezetésen és ha nemis hatalmasak de vannak fordulatok. A szereplőket itt már tudtam kedvelni és szurkolni értük, talán a kötet vége volt egy kicsit összecsapott számomra de így is jól szórakoztam.

pelikanbence>!
Stephani Perry: A holtak városa

Még 2012-ben vettem Magamnak csak úgy. Tetszett a játék átirata és tetszett, hogy van mondanivalója és nagyon parás volt és a Anette Birkin gondolatai is tetszettek. Kedvenc szereplőim Claire, Sherry és Ada ! :) Kedvencem ez a regény ! :)

Agorion>!
Stephani Perry: A holtak városa

Na erre voltam a legjobban kíváncsi. A játékban is ez volt a kedvenc részem itt is az lett. A második könyvben még „cameoztak” az első szereplői, ebben viszont már teljesen új karakterek vannak. Pörgős volt és izgalmas. Sajnálom, hogy több Resident Evil könyv nem jelent meg itthon.

1 hozzászólás
Leon29>!
Stephani Perry: A holtak városa

Nekem, mint Resident Evil rajongónak sokat jelent ez a könyv, bár véleményem szerint azok az olvasók is izgalmasnak fogják találni, akik sosem próbálták a játékot. Ez a könyv ugyanis a legendás Resident Evil 2 videójáték eseményeit feldolgozó alkotás. A könyv szépen lett megírva, nagyon olvasmányos, és tetszik a párhuzamos történetvezetés, amely Leon S. Kennedy és Claire Redfield rémálomba illő éjszakáját meséli el, amely ugyanúgy survival horror, mint a játék, amiből készült. Olvashatunk a félelmetes részek mellett a bátorságról, az összetartásról, sőt még egy kis romantikus szálat is kapunk. Mindent összevetve, szerintem zseniális alkotás.


Népszerű idézetek

>!

Leon bizonyára jobban értékelte volna a fenséges látványt, ha nem bosszantja az a tény, hogy alaposan elszámította magát a megérkezés időpontjával kapcsolatban. Azt biztosan tudta, hogy időben odaér a munkahelyére, és nem késik el rögtön az első munkanapján, de abban reménykedett, hogy még munkába állás előtt elfoglalhatja az új lakását, lezuhanyozhat, és megvacsorázhat. Ehelyett talán bekaphat valamit a kapitányság felé vezető úton egy gyorsétteremben, és persze szó sem lehetett kicsomagolásról. Azzal ugyan megmentett magának néhány percet, hogy előre felvette az egyenruháját, de összességében véve alaposan eltolta a dolgot.
Ez a helyzet, Kennedy rendőrtiszti Ez az első munkanapod, és egy nyamvadt sajtburger maradványait fogod piszkálgatni a fogaid közül, mialatt körbeautózol a városban. Íme, így fut be egy vérbeli profi!

Kapcsolódó szócikkek: Leon Scott Kennedy
>!

– Bocsánat – mondta a nő –, de amikor megláttam az egyenruhát, azt hittem, újabb zombiba botlottam!
Mély, bársonyos hangja úgy hangzott, mint a dorombolás. A hangja éles ellentétben állt azzal, ami a szeméből sugárzott. A halvány mosoly sehogy sem illett a tökéletesen mandula formájú szempárban ülő kifejezéshez. Óvatosan, figyelmesen, tetőtől talpig végignézte a rendőrt. Ordított róla, hogy gondosan felméri, kivel sodorta össze a sors.
– Ki maga? – kérdezte Leon.
– A nevem Ada Wong – dorombolta a nő. Kissé oldalra billentette a fejét, és elmosolyodott.

Kapcsolódó szócikkek: Ada Wong · Leon Scott Kennedy
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Hercege
Isaac Marion: Eleven testek
Justin Cronin: A szabadulás
Jamie McGuire: Red Hill
Darren Shan: Zom-B Alvilág
Ilsa J. Bick: Hamvak
Mira Grant: Feed – Etetés
Steve Perry: Lidérces utazás
James S. A. Corey: Leviatán ébredése
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása