A ​borzalmak kastélya (Resident Evil 1.) 48 csillagozás

Stephani Perry: A borzalmak kastélya

Bizarr és borzalmas gyilkosságok tartják rettegésben az amerikai kisváros, Racoon lakóit. Megcsonkított holttestek, lemészárolt emberek kerülnek elő az erdőből, amelynek közepén egy rejtélyes épület áll.
A fenegyerekekből verbuvált STARS kommandósai kapják a feladatot, hogy kiderítsék, mi lappang az esetek hátterében. Két osztag érkezik a helyszínre, és csakhamar olyan dolgokat találnak, amelyek még az ő harcedzett lelküket is megrendítik. Zombik, hátborzongató szörnyek és bestiák nyüzsögnek körülöttük. Álom ez vagy talán valóság? Egyáltalán, hogyan létezhetnek ilyen lények? A természet hozta volna létre őket? És ha mégsem, kik vagy mik voltak a teremtőik?
Ahogy a rohamosztagosok végigjárják a kastély termeit, és megfejtik az eszelős rejtvényeket, lassanként kibontakozik előttük egy olyan összeesküvés, amelynek terve csakis egy őrült elme szüleménye lehet.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Szukits, Szeged, 2002
280 oldal · ISBN: 9639393924 · Fordította: Szente Mihály

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Barry Burton · Chris Redfield · Jill Valentine · Rebecca Chambers · Albert Wesker

Helyszínek népszerűség szerint

Raccoon City


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

polimatilda I>!
Stephani Perry: A borzalmak kastélya

A következő a helyzet: béna vagyok videójátékok terén, viszont imádom a jó történeteket. A videójátékok pedig elég jó sztorikat tudnak felvonultatni. És jelenleg eléggé rákattantam a Resident Evilre, de mivel nem rendelkezek azon képességekkel, melyek lehetővé tennék, hogy végig tudjam játszani a játék akár csak egy részét is, nagyon örültem, hogy megtaláltam a játékokból íródott könyveket. Mert ha már gyenge vagyok videójátékok terén, legalább jó vagyok az olvasásban.

Játékból adaptált könyvről beszélünk, és azért valljuk be, ez látszódik. De azt is be kell vallani, hogy engem ez teljesen hidegen hagyott, és nem érdekelt, mert eléggé érdekel a történet, amihez nem elég elolvasni a Wikipédiát, mert az nem elég részletes. Szóval a jelenlegi küldetésem, hogy minden részét elolvassam a sorozatnak, hogy legalább ennyivel közelebb kerüljek a történet ismeretéhez.

Gyorsan olvasható, és élvezetes. Jöhet a következő rész! :D

3 hozzászólás
Péter_Szombati>!
Stephani Perry: A borzalmak kastélya

Nade ez most komoly? Ugyanaz, mint a játék, könyvben megírva? De most tényleg, ez komoly???

A különböző médiumok okkal különbözőek. Filmből könyvet írni, könyvből filmet forgatni, játékból filmet, játékból könyvet adaptálni nehéz. Azt a munkát el kell végezni. Ha nem végzik el, akkor a játék eseményeinek kb. szolgai leírását kapjuk, mintha valaki végignarrálta volna azt, ahogy valaki játszik a játékkal. Ezt könyvnek feltüntetni nevetséges, másfél csillagot adok rá, mert kuriózumnak „érdekes”, de egyébként leginkább facepalmmal tudnám értékelni ezt az írói „teljesítményt”.

3 hozzászólás
JustOneMorePage>!
Stephani Perry: A borzalmak kastélya

Már 14 éve rajongója vagyok a Residentnek, ezt a könyvet mégis, csak most tudtam elolvasni.
A könyv nagyon jó, kellemesen átadja a hangulatot számomra, amit a játék is. De olyas valaki számára aki nem játszott a sorozatta, szerintem kissé felszínes és túl gyors lehet.
A szörnyek nagyon jól meg lettek írva, a harcok is egészen el lettek találva…nekem egyetlen bajom volt csak vele, hogy túl rövid :)

ValerinLanz P>!
Stephani Perry: A borzalmak kastélya

Nem volt rossz, bár folyamatosan a Kaptár járt az eszemben közben.:) Mivel még nem volt szerencsém a játékhoz, így tetszett. Talán a többit is beszerzem valahogy.

Agorion>!
Stephani Perry: A borzalmak kastélya

Ugyanaz mint a játék és bár így tudtam a történetet, de élveztem. Könnyed nyáresti olvasmány, nem több.

yumechan>!
Stephani Perry: A borzalmak kastélya

Örülök, hogy elolvastam ezt a könyvet, ugyanis én annyira rajongok a játéksorozatért, hogy nagyon. Na, de inkább csak az első 3 részéért, még néha a 4. is belefér. Nagyon sajnálom, hogy a filmnek köze nincs a dologhoz, nem is értem, hogy adhatták hozzá a Resident nevét, szerintem Jill-t is csak azért tették bele, mert felháborodtak az emberek, hogy ugyan ez meg micsoda…
Na de! Nagyon örülök az előzetes információknak, ki kicsoda, és miért van ott, ahol. A karaktereket is jobban megismertük, szokásaikról, családjukról is szó esett. Tetszett a váltott szemszög, mindenkiből kaptunk egy keveset, és bár nem hosszú a könyv, mégis kielégítőnek tartom az információt és a cselekményt is. Ugyanaz, mint a játék? Én azt mondom, nem. spoiler
Tehát nagyon szomorú vagyok, hogy a könyv is csak félig van lefordítva, így függőségem ezzel sem lesz kielégítve, de hát ez van. (Egyébként is ez volt mindig is a kedvenc részem, szóóóval egy szavam sem lehet :D) Alig várom, hogy folytathassam.

pelikanbence>!
Stephani Perry: A borzalmak kastélya

Még 2012-ben vettem Magamnak csak úgy. Tetszett a játék átirata és tetszett, hogy van mondanivalója és nagyon parás volt és a Wesker ármánykodása is tetszett. Kedvencem ez a regény ! :)


Népszerű idézetek

>!

A zsarukkal ellentétben a STARS ügynökei ritkán dolgoztak párban. Kiképzésük során komoly figyelmet fordítottak annak elsajátítására, hogy önállóan, saját hátukat is biztosítva végezzék munkájukat. Ezzel a módszerrel a nyomozások során sokkal hatékonyabbá váltak, lényegesen nagyobb területet tudtak lefedni, és ezáltal több információhoz juthattak.

Kapcsolódó szócikkek: kiképzés
1 hozzászólás
>!

Chris féloldalas vigyort villantott rá, aztán előreszegezte Berettáját, és belépett az ajtón.
A nyitott ajtón keresztül Jill pár pillanatig egy óra hangos ketyegését hallotta, aztán…
Chris becsukta maga mögött az ajtót. Barry elkapta Jill pillantását és egy nyugtatónak szánt mosolyt küldött felé, de a lány nem tudta lerázni a hirtelen rátörő érzést, hogy Chris nem tér vissza.

Előjáték

Kapcsolódó szócikkek: Barry Burton · Chris Redfield · Jill Valentine
Agorion>!

A negyvenkét éves Anna Mitaki megcsonkított holttestére tegnap este találtak rá egy elhagyatott területen, Racoon City északkeleti részén lévő lakásának közelében.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Raccoon City
>!

Barry az asztalához sétált. Komolyan aggódni kezdett Chris miatt, első ízben, mióta ez az egész őrültség elkezdődött. Amúgy is felelősséget érzett iránta. Egy, a helyi fegyverboltban történt véletlen találkozásnak köszönhetően, ő csábította a srácot a STARS-hoz. Chris később igazolta, hogy a csapat jó vásárt csinált vele. Gyors felfogásúnak bizonyult, hidegvérű típus volt, mindamellett elsőrangú mesterlövész és ügyes pilóta.

1.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Barry Burton · Chris Redfield
>!

Jill vett egy mély lélegzetet, és belépett az irodába. A kapitány egy térképen mutatott valamit. A térképet színes zászlócskák tarkították, minden egyes zászló egy-egy holttest megtalálási helyét jelezte. Wesker beszéde bizonytalanná vált amikor Jill gyorsan, szó nélkül az asztalához surrant. Míg el nem érte helyét, nem mert a parancsnokra nézni. Hirtelen úgy érezte magát, mint valami zöldfülű, aki elkésik az alapkiképzésről, Chris Redfield egy félmosolyt küldött felé; visszabólintott, majd figyelmét Weskerre fordította. Nem ismerte még igazán a csapat tagjait, de Chrisen látszott, tényleg azt akarja, hogy az új ember jól érezze magát náluk.

2.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Albert Wesker · Chris Redfield · Jill Valentine
>!

Josephnek és Barrynek nem volt külön elgondolása, Chris nézeteit pedig már mindenki ismerte. Szerinte a támadók igenis szervezetten működtek és valaki vagy valakik felülről, kívülről is befolyásolták az eseményeket.

2.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Barry Burton · Chris Redfield
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Resident Evil sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Moore: A leghülyébb angyal
Justin Cronin: A szabadulás
Christopher Golden – Mark Morris: The Predator – A Ragadozó
Peter Straub: Rejtély
Stephen King: A halálsoron
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Stephen King – Peter Straub: A talizmán
Ira Levin: Rosemary gyermeke
Libba Bray: The Diviners – A Látók