Macskabölcsesség 33 csillagozás

Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

Ki látott már stresszes macskát? Aki hajlandó megtenni valamit, amihez nem fűlik a foga? Esetleg pont ellenkezőleg: akinek meg lehet tiltani azt, amihez éppen kedve van?
A francia Stéphane Garnier hosszan tanulmányozta saját négylábú kedvencét, és az írót lenyűgözte a macskájából áradó elegancia és szabadságvágy. Ziggy, a lassan 15 éves macskaúrfi ihlette a Macskabölcsességet, az életmódtanácsokat tartalmazó, könnyed, humoros, de lényegre törő olvasmányt, amely támpontokat ad ahhoz, hogyan éljünk teljes, örömteli, önálló és szabad életet, akár egy macska.

>!
Partvonal, Budapest, 2019
158 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155783234 · Fordította: Schnedarek Réka
>!
Partvonal, Budapest, 2018
158 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155783234 · Fordította: Schnedarek Réka

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

Pffff… Sicc!
Nem szedem szét annyira apró darabokra a könyvet, mint ahogy terveztem az olvasása közben. Egyszerűen azért nem, mert nem érdemes erre az egészre még több időt vesztegetni, mint amennyit az olvasására elszúrtam.
Lehet, hogy azért nem tetszett, mert a végén szereplő teszt szerint én már macska vagyok.
De nem. Alap, hogy nálam az ilyen önismereti baromságok -5 csillagról indulnak. Kivételt képeznek azok a könyvek, amik az előítéletről szólnak, azok -10-ről.
Szóval nem és nem és nem. Ezt az egy csillagocskát is az idézeteknek köszönheti (amit nem saját kútfőjéből szerzett az író) és annak, hogy legalább nem akar ártani. De én – mint macskabolond – azt javallom, hogy ezt ne olvassátok. Felesleges. Arra remek példa, hogy manapság már mindenki író lehet 5 percre.

3 hozzászólás
Impalagirl P>!
Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

Fülszöveg alapján egyáltalán nem ilyen könyvre számítottam. Azt hittem, kapok egy cicáról szóló könyvet, vagy legalább az ő szemével íródott sztorit, ehelyett egy gyengébb önsegítő, „szeresdmagadéséljboldogan” massza került elém. Nem vagyok a téma nagy szakértője, de elég sok klisét bedobott a szerző, amelyekkel nem feltétlenül tudok egyetérteni. Abban a tekintetben, hogyan lehetnénk olyanok, mint a macskák, és hogy milyenek is valójában a macskák.
Tetszett viszont, hogy minden fejezet egy frappáns, macskákkal kapcsolatos idézettel kezdődött, maga a könyv stílusa könnyed és gyorsan olvasható volt, és néhány infót mégis csak megtudtunk a könyvet ihlető Ziggyről. Illetve a végén tartalmazott egy tesztet, amelyből az olvasó megtudhatja, hogy jelenlegi élethelyzetében mennyire olyan, mint egy macska. Noha nekem nem adott semmi pluszt (mondom ezt macskaszerető és -tartó emberként), ártani sem ártott.

Elena_Deveraux P>!
Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

Igen cuki könyv, macska imádóknak kötelező darab. :D Igazából olyan mint egy önmegvalósító könyv, amit macskák ihlettek. :D Tényleg érdemes lenne pár dologban példát vennünk róluk, talán nem lennénk ennyire leharcoltak a mindennapokban. ;)
Szóval hajrá, legyen mindenki macska! XD

Juca P>!
Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

Valóban rengeteg bölcsességet tartalmaz a könyv, amiket a macskák életéből merít. Minden fejezet mondanivalóját megpróbálja néhány mondatban összefoglalni.

A szerző saját macskájáról nem sok szó esett a könyv feléig. Aztán kiderült, hogy Ziggy cica jobb mellső lába hiányzik, azonban ő ehhez remekül alkalmazkodott. Megható volt olvasni ezeket a sorokat.

Éppen ez előtt a könyv előtt olvastam a tudatosságról, és azt kell mondanom, ebben is megjelenik, egy kis buddhizmussal karöltve.

Nincs mese, el kell ismerni, a macskák valójában buddhista bölcsek. :D

Leah P>!
Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

Az eleje tetszett még, de a könyv felénél már csak mosolyogni tudtam. (Kínomban)
Annyira isteníti a macskát..

Néha olyan butaságokat írt hogy a macska nem stresszel, és nem fél sose. Ez alapvetően badarság. A szerző biztos nem találkozott még félős macskával.

Tünde_Fekete P>!
Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

Szòrakoztató és érdekes! Követendö példàk felsorolàsàval!

Pabu P>!
Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

Kellemes kis délelőtti/délutáni olvasmány, de sajnos 3,5 csillagnál többet nem tudok adni.
Jópofa könyv, az alapötlet nagyon tetszik, de igazából nem adott túl sokat.
Nem tudom, hogy lenne jobb ez a könyv, hogy ilyen sok fejezetből állt, és abban a 2-4 oldalban is elég sok önismétlés volt, és így nem fejtette ki eléggé a tulajdonságokat, illetve hogy ezeket hogyan vehetjük át és építhetjük be a szokásaink közé, vagy ha pedig kevesebb, de kicsit hosszabb fejezetben, részletesebben belement volna a dolgokba. Utóbbinál sajnos benne van a pakliban, hogy eléggé szájbarágósra sikerült volna, tehát talán ez a szerkezet mégis jobb.
Összességében talán tényleg csak azoknak ajánlanám, akik szeretik a macskákat, mások nem hiszem, hogy tolerálnák a könyvet :D
Az azért mindenféleképp plusz pont, hogy a macskákat egész jól bemutatta, hogy hogyan viszonyulnak másokhoz és a világhoz.

Zoltán_Bálint P>!
Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

A könyv borítója és benne lévő egy-két rajz tetszett, de maga a könyv tartalma nem. Sajnos eléggé sablonosnak éreztem, miközben olvastam. A fejezetek kifejezetten rövidek voltak, általános problémák merültek fel, semmit mondó tanácsokkal. Sokszor úgy éreztem, hogy egy-egy problémát csak kivetít a macskára, miközben annak sok köze nincs is ahhoz. spoiler

Kati_the_bookworm>!
Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

Nem lett a kedvenc macskás könyvem,de nem volt rossz. Sok aranyos,vagy elgondolkodtató idézet volt benne,amik tetszettek. Az író macskája szemszögéből íródott részek is aranyosak voltak.


Népszerű idézetek

Leilaa>!

Túl rövid az élet ahhoz, hogy hülyékkel osszuk meg.

75. oldal

Juca P>!

Ha azt akarjuk, hogy szeressenek minket, először önmagunkat kell elfogadnunk és szeretnünk.

35. oldal

Juca P>!

Ahhoz, hogy erőteljes és sugárzó legyen a jelenlétünk, és karizmatikus az egyéniségünk, legyünk őszinték, diszkrétek, egyszerűek és igazak!

16. oldal

Juca P>!

Úgy akartok élni, mint egy macska? Éljetek olyan szabadon, mint a levegő, és csak olyan dolgokat csináljatok, amiket magatok választottatok!

13. oldal

Kasztór_Polüdeukész >!

A macska
Szabad ,nyugodt,
kíváncsi, Szemlélődő,
Jóhiszemű, állhatatos,
óvatos, Elegáns,
Csendes, karizmatikus,
büszke és Független…

Hátsó borító

Kasztór_Polüdeukész >!

Eddig a finom kis tappancspofozgatásait vagy a térdem
és a billentyûzet közt megtett sétáit csak játéknak értelmeztem,
vagy annak könyveltem el, hogy simire vágyik.
De mi van akkor, ha ezzel valami mást is jelezni akart ne-
kem már évek óta? Például hogy: „Hé, nem akarsz lazítani egy
percre?” Lazítani… Amikor a puha kis orrocskáját a nyakam-
hoz érinti, nincs is kedvem azon stresszelni, vajon be tudom-e
fizetni a számláimat, vagy hogy a következô tôzsdekrach miatt
aggódjak…
Ô vajon foglalkozik ilyesmivel?

8. oldal Előszó


Hasonló könyvek címkék alapján

Jean Cuvalier: Macskabeszéd – Értelmező szótár
Homonnay Gergely: Az elnökasszony
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei
Bruce Fogle: 101 kérdés, amit a cicája megkérdezne a dokitól, ha beszélni tudna
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!
Jackson Galaxy: Pokoli macskák
Gerald Durrell: Istenek kertje
Gerald Durrell: Életem értelme
Győri T. Bence: Rupert Malac bölcsességei
Magos Judit: Demény bölcsességei