K-Pop ​– Szigorúan bizalmas! (K-Pop – Szigorúan bizalmas! 1.) 79 csillagozás

Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

URALJÁK A ZENÉT,
URALJÁK A SZÍNPADOT,
CSAK A SAJÁT ÉLETÜKET NEM.

Candace Park mesterien játssza a szerepét, ő a tökéletes, engedelmes koreai-amerikai diáklány. De a valódi tehetségét – a hangját – mindenki elől elrejti. Amikor beválasztják az egyik leghíresebb K-pop-cég első lányegyüttesének gyakornoki programjába végre lehetősége nyílik arra, hogy megmutassa magát a világ előtt.

Ám, a K-pop-gyakornokok élete nehezebb és kimerítőbb, mint azt valaha gondolta volna. Szöulba költözik, ahol próbál ellavírozni a hierarchiák és új szabályok bonyolult rendszerében.

Mi a legfontosabb előírás? Nincs randizás, ami elég hamar lehetetlen küldetéssé válik. Minél közelebb kerül a rivaldafényhez, annál bonyolultabb elkerülni a botrányokat.

Csak egy kérdés marad a végén: megéri?

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: #POV Kolibri

>!
Kolibri, Budapest, 2023
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635994601 · Fordította: Horváth Vivien
>!
Kolibri, Budapest, 2022
368 oldal · ISBN: 9789634379157 · Fordította: Horváth Vivien
>!
Kolibri, Budapest, 2022
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634379140 · Fordította: Horváth Vivien

Enciklopédia 1


Kedvencelte 15

Most olvassa 5

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

bookta_mary>!
Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

Tudtad, hogy a K-POP idoloknak hónapokig vagy akár évekig kell gyakornokoskodniuk, hogy debütálhassanak?

És hogy miről szól a gyakornoki élet? Napi 2-3 óra alvásról, szigorú diétáról (ami egyenlő az éheztetéssel), rengeteg gyakorlásról és edzésről, kemény kritikákról, a családtól és a külvilágtól való elkülönítésről. Egy szobában akár hat emberrel, telefon nélkül.

És amikor idollá válsz és leszerződsz egy céggel, a tested nem a tiéd többé. Ők fogják megmondani, milyen színű legyen a hajad, hány kiló legyél, melyik testrészedet alakíttasd át. Hogy kivel találkozhatsz és beszélhetsz. Természetesen az ellenkező nem tabu. Az idolok számára csak a fanok léteznek, értük élnek, csak őket szerethetik.

Candace hatalmas tehetség, de egész életében el kellett nyomnia ezt magában, mert az anyja túlságosan is óvta a sztár-léttől. De aztán Candace rájön, hogy imádja a K-POP-ot és jelentkezik Dél-Korea legnagyobb cégének meghallgatására. Amit aztán jól elszúr…vagy mégsem?

Vajon sikerül Candace-nek debütálnia? Képes lesz feladni önmagát csak azért, hogy megvalósíthassa az álmát?
Kit választ? A gyakornok fiút vagy a legdögösebb, leghíresebb K-POP idolt?

Imádtam mindegy egyes szavát ennek a könyvnek. Annyira izgalmas volt, ahogy Candace élete teljesen megváltozott, kicsit átérezhettem, milyen lenne, ha megvalósíthatnám egy őrült álmomat. Elismerésem az írónak, mert férfi létére szinte tökéletesen sikerült átadnia egy tinédzser lány érzelmeit és gondolatait.

K-POP fanként én nagyon élveztem, hogy ennyi banda van említve a könyvben és mivel én magam is szoktam K-POP táncokat tanulni, teljesen át tudtam érezni Candace nehézségeit. A K-POP szótár nagyon kreatív lett, még én is tanultam pár dolgot.

Hatalmas kedvenc lett ez a könyv! Mindenkinek, tényleg mindenkinek ajánlom!

ShedowCat8>!
Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

K-Pop. Trainee life. Idollá válás. Nincs szerelem és randizás.
Ha azt mondja nekem valaki, hogy lesz olyan könyv, ami bemutatja, legalábbis megpróbál betekintést adni abba, milyen K-Pop Idol trainee-nek lenni, nem hiszek neki.
Aztán meg szembejött velem a boltban és amint megláttam rajta a hatalmas K-Pop feliratot, rögtön tudtam, hogy nekem ez kell.
És nem bántam meg.
Ebben a könyvben minden benne van, ami csak egy K-Pop rajongónak kell. Sok sok kis easter egg, sok koreai kifejezés, ami bár néha furcsa volt olvasni kicsit magyarosítva, mégis jól esett, hogy belekeverte az író.
Elég jól mutatja be milyen a trainee life, legalábbis nekem nagyon tetszett. A sasaeng (사생) fanekröl is volt szó, hogy mennyire tudják rontani az idolok életét. off
És hát a no dating rule. Igazából érthetö volt, hogy ennyire kihangsúlyozták nekik, hiszen ezzel pont a sasaengek ellen védik az idolokat, mert tud egypár fan nagyon borzasztó lenni és toxikus, viszont tetszett, ahogy a történet felépült még így is és a szerelmi szál. Szerintem jól lett megírva.
Összességében imádtam. Egyszerüen imádtam és nagyon örülök, hogy hozták ezt a könyvet magyarul.
Minden K-Pop rajongónak csak ajánlani tudom és azoknak is, akik szeretnének bepillantást nyerni milyen is a trainee élet.

Regények_kalandora>!
Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

Mit is jelent K-pop Idolnak lenni? A legjobb válasz erre ez a könyv, nagyon részletesen írja, hogy miken kell keresztülmenniük ezeknek az embereknek azért, hogy debütálhassanak, ha egyáltalán sikerül addig eljutniuk, nem mintha ez azt jelentené, hogy akkor debütálhatnak.
A K-pop sztárok „edzése” egy picit máshogy néz ki mint amit mi elképzelünk, először én se gondoltam volna, hogy ennyi munka van csak abban, hogy elérjék azt a szintet, hogy talán hivatalosan is előadók lehetnek. A gyakornoki kiképzésük alatt szó szerint halálra vannak dolgoztatva, hiszen a hétfőtől-péntekig tartó órarendjük csak 3 óra alvást engedélyez, a maradék 21-ben pedig eddzenek, és olyan órákra járnak, ahol a koreai kiejtést, az illemet, és a színészetet is gyakorolják, az éneklés és a táncolás mellett. Természetesen ezt minimális kalóriabevitel mellett, hiszen a tökéletes kinézet náluk alap követelmény. A gyakornoksági idő alatt a telefonjaikat elveszik a gyakornokoktól, és csak hétvégén mehetnek haza.
Minden hónapban, addig, amíg nem debütálnak kapnak egy kiértékelést, amit egy kitűzött szám eléneklése, és táncolása után kapnak a cég vezetőitől. A tét iszonyú magas, hiszen csak a legjobbak léphetnek a sztárság mezejére, ami nyilván szintén annyira stresszes mint a gyakornokság maga. Egy ilyen énekesnek az aktív évei alatt soha nem lehet kapcsolata, hiszen ahogy a könyvben írták is, hogy egy Idolnak az országot, és a rajongóit kell a legfontosabbnak tartania. Szembe kell nézniük a hatalmas hater áradattal. A cég rendelkezik feletted és ha úgy döntenek simán ki is rúgnak téged minden szívfájdalom nélkül.
Nagyon jól olvastatta magát ez a könyv, nekem hihetetlenül tetszett. Tökéletesen átjött, hogy a könyv főszereplője Candace 15 éves, hiszen olykor gyerekesen viselkedik, és ott van benne az a tipikus tini lázadás.

AdriiV>!
Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

Már nagyon régóta akartam a Kolibri új könyvkiadói sorozatából, a #POV-ból olvasni, üde színfoltnak tűnt a Könyvmolyképző által tarolt ifjúsági könyvek között. Különösen a
K-Pop – Szigorúan bizalmas!-ra voltam kíváncsi, mert mostanában kezdtem el ezt a műfajt hallgatni off , és nem utolsó sorban a szigorú training időszakról is szerettem volna többet megtudni. off Ezt az elvárásomat szinte hibátlanul teljesítette, azonban főszereplő döntéseivel nem mindig tudtam egyetérteni.
Candace Park, az imposztor-szindrómával küzdő koreai-amerikai tinédzser, barátai unszolására részt vesz egy k-pop meghallgatáson, ahol hangjával annyira lenyűgözi Kong menedzsert, hogy a lányt egyenesen Szöulba viteti, a zenei műfaj fellegvárába. Azonban nem minden olyan csodálatos ahogy az MV-kben tűnik.
A könyv két részre van osztva. Az első rész mondhatni a prológus volt, amiben megmagyarázzák ezt az egész K-pop jelenséget, (bár szerintem csak azok fogják kézbe venni, akik alapból vágják ezt a műfajt, de mindegy). Arról is többet megtudhatunk, hogy Candace hogyan jutott be Korea legnagyobb kiadójába, a S.A.Y.-be (elég beszédes cím…), és hogyan győzi meg a zenegyűlölő anyját, hogy elengedje oda. off. Ezt a részt egy kicsit unalmasnak találtam, meg a fordítást is szakadozottnak éreztem, így nem tudtam belevonódni a történésekbe. Aztán jött a második rész, ami már sokkal izgalmasabb volt. Szó szerint egy ültő helyemben több mint 100 oldalt olvastam el, letehetetlen volt. Iszonyat keményen, bár érdekesen ábrázolta a gyakornokok világát, és a romantikus részekből is pont annyi volt, amennyi kellett. Azonban az utolsó fejezetet nem tudom megbocsátani az írónak. spoiler
Jobban tetszett volna, ha máshogyan fejezi be az író, de szerintem így is érdemes volt végigolvasni. Azonban biztos, hogy nem fogom elolvasni a folytatását. Ettől függetlenül még szeretnék #POV-os könyvet olvasni, különösen Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly c. könyvét, @Ngie ajánlására. Nem K-pop fanok is nyugodtan belevághatnak, minden kifejezés meg van magyarázva a könyv végén lévő K-pop szótárban.

2 hozzászólás
BBetti86 >!
Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

Nem kicsit lepett meg ez a regény. Szinte kiskamasz főszereplő, egy tőlem teljesen idegen világ a középpontban. És mégis, szórakoztatott és még érdekes is volt.

Először is, nekem nagyon kellett, hogy Candace nem egy nyafka kamaszlány. Sokkal felnőttebb, ahogy a többiek is körötte. Tudnék azzal kötekedni, hogy egy 15-16 éveshez képest túl komolyak és kis felnőttek is, de igazság szerint én sokkal szívesebben olvastam így róluk, mintha valóban gyerekesebb dolgaik lettek volna.
Tetszett, hogy Candace majd mennyire küzd az álmáért. Brutális, amin keresztül kell mennie, de nem adja fel, végigcsinálja. A fiúk közti kis tépelődése a kamaszlányos vonása, de bőven belefért. Mégiscsak a nagy sztár tünteti ki a figyelmével, ki nem inogna meg? A végére pedig itt az a kiállása, amiért igazán ő lehet a főszereplő. Mindent tálcán kínálnak neki, amiért küzdött és ami az álma volt, de képes spoiler Szerethető, aranyos és nem egy nyafka lány, aki az agyamra megy.

Ha már szereplők, bírtam, ahogy a lánycsapatot is felépítette Lee körötte. Mindenki megkapja a maga egyedi vonását. Mélyítve ugyan nincsenek, de meg tudtam jegyezni, melyikük melyik és van egy karakterük. Helena a vetélytárs, aki előnyökért simlis dolgokra is képes. Binna a kedves, sportos lány, a legjobb táncos. Aram a született idol, akinek minden megy, ráadásul még a legszebb is ő. Csindzsu azzal lesz emlékezetes, hogy neki kell a legtöbbet nyelnie azért, mert nem kicsi, vékonyka lány, hanem nőiesebb idomai vannak. A fiúk sokkal kevesebb jellemzőt kapnak, még az olyan szinte álomalakok is, mint One.J, aki olyan szinten sztárolva van a történetben, hogy az már szinte beteges. Ha ő színre lép, akkor minden arról szól: mennyire helyes, milyen jó hangja van, mennyire kedves, milyen tehetséges, stb. Már csak azért is Jongbenak szurkoltam, mert One.J túl szép, hogy igaz legyen.

Másodszor, kegyetlen, ahogy Lee elkapta a k-pop világ bemutatását. Nekem teljesen új volt az egész, és az elején csak fogtam is a fejem, hogy fogom ezt megérteni. De bevezetett szépen a fogalmakba, és megkaptam a magyarázatokat. Mit jelentenek az egyedi kifejezések, milyen stílusa van a bandáknak, milyen szerepeket tölthetnek be a tagok egy csapatban. Nem állítom, hogy egyes dolgokat logikusnak találtam volna, a debütálást se, de azt el tudtam fogadni, hogy mennyire szabályokhoz kötött, zárt világ ez. Azt se tudom, mennyire valódi dolgokra utal – biztos, hogy nevez meg valós dalokat és előadókat is, mert a Blackpinkről már hallottam, és őket is emlegetik elég sokat.

De, amiért igazán érdekes ez az egész, hogy minden látszat ellenére mennyire mű ez az egész.Szó szerint szerepet kell játszani, és mindent a cég határoz meg. Ahogy a lányokkal bánnak, az a folyamatos testi/lelki bántalmazás, aminek kiteszik őket. Ráadásul még álszent is a világuk. Nem sok közük van ahhoz, aminek eladják őket.
Azt nem is értem, miért vannak rajongók, mi körötte a hype, amikor ennyire megcsinált az egész. Hol az eredetiség? Még a válogatón is, ahol kiválasztják a csapat tagjait, mások számait énekelik és táncolják.
De az is igaz, hogy most már jobban átérezem, hogy milyen sok munka van a k-pop mögött. Zene, kinézet, tánc – ez egy kész üzem.

Sikerült elég cselekményt tenni a történetbe, és sok mindenért lehet drukkolni a lányoknak. Minden megmérettetés feszültséget okoz, amihez hozzájönnek a személyes játszmák is. Lee nem csak a csapat és a k-pop miatt írt konfliktust és cselekményt, de jó lett Candace és az anyja kapcsolata is. Ahogy alapvetően jót akar az asszony, de a nagy jó irányba terelés közben kezdenek eltávolodni. Ahogy Omma a saját sérelmeit és múltját vetíti ki a lányára, és ahogy ezen túl kell lépnie, vagy elveszíti a gyerekét.

A sok számomra eleinte nagyon idegen kifejezéssel és szókinccsel hiteles, és bele is tanított ezekbe olvasás közben. Kellően olvasmányos, jól komponáltak a jelenetei. A szerelmi téma ugyan nekem felesleges volt benne, de szerencsére nem ez a fő benne, és Lee nem is vitte túlzásba a lányok szerelmi ügyeit vagy édelgést a fiúkkal.

Az üzenete talán kicsit sablon és erőltetett, de attól még igaz. Candace kiáll majd a spoiler ellen, ami pont a tetőponton van elhelyezve, így még nagyobb hangsúlyt is kapott.

Már van folytatása, engem érdekel is, hogyan alakul majd a lányok sorsa. Ez egy kellemes meglepetés volt.

1 hozzászólás
Pink_dinosaur P>!
Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

Vegyesek az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban. Élveztem az olvasását, hiszen már hónapok óta hatalmas K-Pop lázban égek. Emiatt pedig jó volt egy kicsit belelátni, a gyakornokok világába. A sok gyakorlás, ételmegvonás és a stressz a megfelelési kényszer miatt, egyáltalán nem könnyíti meg a leendő idolok életét. Na de, magáról a történetről.
Nem kedveltem meg Candace karakterét, egyszerűen túl sok volt néha számomra a viselkedése. Kicsivel több alázatosságot vártam volna tőle, ha már beválogatták a spoiler . Főleg, hogy rajta kívül már nem egy lány volt ott, aki már évek óta próbálkozott a debütálással.
Az meg, hogy konkrétan mindent is megkapott, mint valami fanfiction-ben..kicsit már soknak éreztem, hogy spoiler Legalább akkor már egy kicsivel lett volna kedvelhetőbb karakter.
A többiekről persze, szinte semmit nem tudunk meg a kinézetükön kívül, ami igazán nagy hiánya volt ennek a könyvnek.
One J. karaktere végképp nem volt szimpatikus, főleg amikor a végén spoiler
A vége pedig..nem erre számítottam, de úgy őszintén mást nem igazán vártam Candace-től, hiszen szinte soha nem tudott csöndben maradni a történet folyamán.

ValerinLanz P>!
Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

Felemás érzéseim vannak. A borítóba szerelmes vagyok, és alig vártam, hogy kpop-
fanként, kedvelőként erről a világról olvashassak. Volt néhány dolog, ami nem lepett meg; barátnőm mesélte, a rajongók milyen elvadultak tudnak lenni az idolok követésével kapcsolatban, mennyire nem érzik a határokat, és hát ez itt is bemutatásra került, elég kegyetlen módon. spoiler Arról is volt halvány elképzelésem, hogyan bánhatnak a gyakornokokkal, de a diéta, a rengeteg edzés, próba, és a szóbeli bántalmazás még az én képzeletemet is felülmúlta. Teljesen egyetértek azzal, hogy nehogy már öreg fószerek mondják meg, elég sovány vagy-e. Különben is, a tánchoz pont, hogy minél több energiára van szükség.
Az eleje tetszett, érdeklődve olvastam Candace küzdelméről, ami a táncot illeti. Nem mindig tartotta be a szabályokat, de ezért nem ítéltem el. Utána viszont kezdett kicsit szappanoperára hajazni a cselekmény. spoiler Más esetekben is így van ez, mindig a nő szívja meg, a férfit meg még hátba is veregetik. spoiler
Ez egyértelműen egy fanfic.
– Két srác is hősnőnket akarja kb. öt perc ismeretség után
– Hősnőnk alig került be a programba, máris ő a legjobb, míg van, aki már tíz éve ott van
– Hősnőnk tehet bármit, elnézik neki, még akkor is, ha nem csapatjátékosként viselkedik
Nem nevesítették benne a BTS-t, amit furcsálltam, mert szerepelt a Blackpink, a Red Velvet, a BigBang, szóval arra kell gondolnom, a kötetben szereplő SLK jelenítette meg a BTS-t, amit, tekintve One.J viselkedését, visszautasítok.
Rengeteg kpop szleng szerepelt benne, így a beletett „szótárért” hálás vagyok.
Azt sajnálom, hogy a többi lány nem kapott megszólalási lehetőséget, és a következő kötetet látva ez nem is fog változni. A szerelmi háromszög helyett nagyon szívesen olvastam volna akár Helena, akár Aram, és természetesen Binna múltjáról, küzdelmeiről.
Fontosnak tartom a kötetet és a témát abból a szempontból, hogy megmutatja az idolság árnyoldalait, a kevés alvást, hogy mennyire keveset esznek, hogy tényleg mindent kisajtolnak belőlük, amit lehet, aztán ha egyszer botlik valaki, ellehetetlenítik a karrierjét. Az sem tetszik, hogy erősítik a rajongókban azt a meggyőződést, hogy az adott idol az övék, hozzájuk tartozik, és az idolnak nem lehet saját élete. Másrészről tetszett az is, mikor az egyik fejes mondta, hogy az idolok egész Koreát képviselik. Mindig szerettem, ahogy az énekesek köszönetet mondtak a rajongóknak; mondjuk én általában srácokat nézek, de egyik-másik csapat tényleg már-már a földre ereszkedik, hogy köszönetet mondjon.
Amióta az unokahúgom mesélt arról, az Enhypen tagjait milyen szigorú táborban választották ki, készítették fel, azóta másként nézek erre az iparra. Azóta nagyon sajnálom ezeket a gyerekeket – hozzám képest azok –, de nagyon remélem, hogy nem annyira rossz a soruk, és kivívják maguknak a tiszteletet a fejesek részéről is. Rengeteget dolgoznak, megérdemlik.

Hagianna>!
Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

Wow! Jó pár éve, hogy a BTS-től meghallgattam a Not Todayt, és ezzel elkezdődött a kpop iránti rajongásom, de ez a könyv még így is tudott újat mondani. off Habár tisztában voltam vele, hogy az idolok és a gyakornokok miken mennek keresztül, más volt ezt egy nálam csak pár évvel fiatalabb lány szemén keresztül látni, tapasztalni. Candace a kezdetektől fogva szimpatikus volt, pont olyan szókimondó, vicces, de a valóságtól nem túl elrugaszkodott, amilyennek kell. :) Igazság szerint nem ilyen befejezésre számítottam, de ez is nagyon tetszett, és így nagyon kíváncsi vagyok a következő részre, remélem, hamar jön magyarul. off
Viszont nagyon furcsa volt leírva látni a koreai szavakat a magyar átírás szerint. Azért hamar hozzá lehet szokni, de kellett egy kis idő, amíg átállt az agyam. :)
Az is nagyon tetszett, hogy egy csomó bandát, idolt (és tőlük számokat) említenek, amikor megláttam az Everglow-t, a (G)-Idle-t, a Dalla Dallát az Itzytől vagy hogy az Exót, Wonyoungot és a 2ne1-t emlegetik, Candace-hez hasonlóan nekem is szívecskeszemeim lettek. :D Imani kpop szótára is jó ötlet, ha esetleg valaki nem lenne tisztában néhány alapvető fogalommal. :)
A könyv egyetlen pontja pedig, ami nem tetszett (de ennek szerencsére semmi köze a történethez): a borító! Valamiért egyáltalán nem voltam vele kibékülve, az alakok olyan furák rajta. De legalább a Kettes csapat tagjai felismerhetőek. :) off

ancsislibrary>!
Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

Aki egy kicsit másra vágyik és érdeklődik a koreaiai kultúra iránt, azoknak bátran ajánlom ezt a könyvet. A történetben lévő romantikus szál nekem néhol erőltetett volt és feleslegesnek is éreztem, de valahol kis aranyos volt az egész. De szerencsére nem is ez volt a fő cselekményszál.

Nagyon érdekel a koreai kultúra, másképp nem figyeltem volna fel erre a könyvre. Érdekes volt a különböző kifejezésekkel megismerkedni, amiket használnak. Egy teljesen más világ tárult a szemem elé, ami nagyon kegyetlen. Eddig is voltak elképzeléseim arról, hogy a showbiznisz mennyire kikészítheti az embert. De azért spártai világra nem számítottam, hogy minden életre-halálra megy.

Én már most mondom, hogy nem bírnám ezt, kezdve rögtön a diétával és a kevés alvással, nekem ez a kettő a lételemem, ezek nélkül funkcionális sem tudnék. Belőlem nem lesz soha K-pop idol, az biztos…

Ugyan annyira a K-pop nem rántott be, de a K-drámák annál inkább, mostanában szinte csak azt nézek.

Ivybookishland>!
Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

Ez a könyv pörgős és lebilincselő volt. A koncepció elképesztő (még annak is, akit nem érdekel a K-Pop). Valódi bepillantást kapunk K-Pop gyakornoki világba és a valódi, nyers valósággal szembesülünk, hogy milyen az ilyen karrierre való felkészülés.

Ez volt az egyik része, amit szerettem ebben: igazi volt. . A K-Pop szigorúan bizalmas egyenesen azt mondta, hogy az élet K-Pop gyakornokként pokol. A gyakornokokat nyíltan megszégyenítik, , plasztikai műtétre kényszerítik kb, az időbeosztásuk pedig baromi őrült. Candace élete teljesen kimerítő. Ki ébred hajnali 4-kor, hogy edzőterembe menjen, 6 órát tanuljon kóreaiul, és még hat órát edzen? Válasz: a K-Pop gyakornokok.

Van itt valami, amit BLACKPINK Lisa mondott: „Lehet, hogy az edzés nehéz, de megéri.”
Ez a könyv ezt megkérdőjelezte bennem.

Kíváncsiságból olvasás közben megnéztem újra a filmet, ami szintén betekintést enged ebbe a világba..
A legtöbbjük nagyon vékony és egészségtelenül fest, amellett, hogy az arcuk viszont szinte tökéletes és mindezek mellett elvárják, hogy pont az ellenkezőjét bizonygassák az emberek felé.
Minden volt ebben a történetben amit szeretek egyébként, pici romantikus szál, kitartás és vicces párbeszédek, amik iszonyat feldobták a hangulatot.

Elképesztő volt ennek a könyvnek a cselekménye. Ismét megszállottja vagyok a BLACKPINK-nek, és még pár K-Pop együttesnek.


Népszerű idézetek

ValerinLanz P>!

A világunkban egy fotó elég ahhoz, hogy tönkremenjen egy karrier.

354. oldal

ValerinLanz P>!

– A felnőttek mindennap azt mondták nekünk, hogy túl kövérek vagyunk, túl csúnyák, hogy a munkánk nem elég, hogy plasztikai műtétre van szükségünk. Sértegettek, egymás ellen fordítottak és szinte az őrületbe kergettek minket. Egy Undzsong nevű gyakornok a végletekig jutott a nyomástól. Én csak annyit szeretnék, hogy aki néz, jegyezze meg, hogy nem kell úgy kinéznie vagy viselkednie, mint nekünk. Nem vagyunk jobbak egyikőtöknél sem. Mi, „idolok” magányosak vagyunk, éhesek, fáradtak… veszekszünk, káromkodunk, szellentünk, meghízunk, és szeretetre vágyunk. Emberek vagyunk, és belefáradtam abba, hogy úgy tegyek, mintha tökéletes lennék. Ha tökéletességet akartok, ezek a gyönyörű lányok itt, a színpadon elég közel állnak hozzá.

354. oldal

ValerinLanz P>!

Miért az előző generáció határozza meg, mennyit érünk? Nem vagyunk már így is elegek?

354. oldal

Hecate P>!

– […] Ez egy… út, ami bonyolult és tele van buktatókkal, de ha visszanézel, és látod, honnan indultál, azt is tudod, hogy amit végigjártál, az a maga módján végig gyönyörű volt.

281. oldal

sencs P>!

Mindketten addig ülünk ott, ameddig csak tudunk – pusztán az, hogy a látómezőm perifériáján ül, kicsit boldogabbá tesz.

125. oldal

sencs P>!

– […] ha nem vagy elégedett az eredményeddel, ne engem okolj. Hiszen én nem jelentek rád veszélyt, emlékszel?

324. oldal

putumayo>!

A szokásos helyünkön lógtunk, egy füves területen az étkező udvarán. Gyönyörű, forró napunk van, mellé a szezonális allergia.

44. oldal

sencs P>!

– […] Használni fognak téged, ki fognak taposni belőled mindent, amid csak van!
– Talán több van bennem, mint amennyit el tudnak venni tőlem.

274. oldal

sencs P>!

Fent, a lakásban Omma összeüt egy saját készítésű kotyvalékot a hajamra: […] Olyan szaga van, mint Aram fingjának, […]

245-246. oldal

putumayo>!

– Amikor fontos emberrel van találkozója vagy K-pop-idolként vesz részt nyilvános megjelenésen – kell némi idő mire felfogom, hogy ismét hozzám beszél –, nem csak önmagát képviseli, hanem a koreai nép reményeit is. Maga a megtestesülése mindannak a jónak, amit ez az ország nyújtani tud. – Elszakítja tekintetét a képernyőjéről, és alaposan felmér. – Többet kell dolgoznia a megjelenésén. Ez nem Amerika, ahol trampliként sétafikálhat. A legtöbbet kihozni a megjelenésünkből a tiszteletadás egy formája és az erős karakter ismérve, ért engem?

134. oldal


A sorozat következő kötete

K-Pop – Szigorúan bizalmas! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lynn Painter: Jobb mint a filmeken
Marissa Meyer: Instant Karma
Leiner Laura: Nem egyszerű
L. J. Wesley: 12 első randi
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.
Claire Daverley: Éjszakákon át
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?
Kevin Kwan: Kőgazdag ázsiaiak
Candace Bushnell: Nyár és New York
Emma Garcia: Szerelem első kattintásra