Hét ​lépés a boldogsághoz 15 csillagozás

Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​harmincas éveiben járó Leonora Dublonsky egy applikációfejlesztő és -tesztelő cégnél dolgozik. Rengeteget utazik, olybá tűnik, minden a legnagyobb rendben van vele, de valójában sem a magánéletével, sem a munkájával nem elégedett. Amikor a legjobb barátnőjének, Julietnek az álomházassága egyik pillanatról a másikra véget ér, és az élete összeomlik, Lenny rájön: ezúttal minden eszközt be kell vetnie, hogy együtt kimászhassanak a gödörből. Kapóra jön neki az éppen tesztelendő, a BoldogságGuru névre hallgató alkalmazás, amely azt ígéri, hogy a felhasználók hét egyszerű lépésben közelebb kerülhetnek a boldogsághoz. A két barátnő meglehetősen kételkedik a sikerben, de úgy döntenek, próbára teszik a programot – végül is mit veszíthetnének? Kisvártatva maguk is igencsak meglepődnek az eredményen. Ahogy Juliet mindjobban magára talál, úgy válik még bonyolultabbá Lenny élete. Vajon létezik recept a boldogságra? És az valóban csak hétlépésnyire lenne tőlük?

Stella Newman regénye a… (tovább)

Eredeti mű: Stella Newman: Seven Steps to Happiness

>!
General Press, Budapest, 2018
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520924 · Fordította: Danyi Andrea
>!
General Press, Budapest, 2018
456 oldal · ISBN: 9789634520931 · Fordította: Danyi Andrea

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Számomra egy szép élmény volt ezt a könyvet elolvasni, mert ez egy olyan regény, ami tele van érzelemmel és olvasás közben nem engedi el az olvasót, hanem az oldalakon tartja a figyelmét. Az eleje a könyvnek engem annyira nem győzött meg, mégis ahogy egyre jobban haladtam vele annál jobban éreztem azt, hogy igen ez egy remek könyv!
(..)
Utat mutat számunkra azzal kapcsolatban, hogy egy kilátástalannak mondható helyzetből, egy óriási gödörből hogyan tudunk ki mászni és milyen eszközökkel hozhatjuk rendbe az életünket. Megmutatja, hogy milyen is a boldogság, de előtte bepillantást enged az emberi érzelmek mélyebb bugyraiba.

Teljes bejegyzés: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/02/14/stel…

>!
Málnika 
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Nagyon szeretem az újrakezdős témájú könyveket, amelyek motiválnak, és megmutatják, hogy bármilyen helyzetből sikerülhet felállni. A Hét lépés a boldogság nagyszerű regény a boldogságról, a barátságról és persze a szerelemről. A két barátnő, Lenny és Juliet körül minden összedőlni látszik. Lenny új projektet kap az utált munkahelyén, amely során a bevezetésre váró boldogság applikációt kell tesztelnie. Bevonja a magánéleti válsággal küzdő Julest is, és mindketten megteszik a hét lépést, bár teljesen más eredménnyel. Ez remekül példázza, hogy mennyire másként működünk, és nagy mértékben függ a segítség haszna attól, hogy épp mennyire vagyunk befogadóak a változásra. Végül természetesen Lenny és Jules is fejlődik és megtanul szárnyalni.

>!
tinuviel89
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Négy csillag. Elgondolkoztam ezen a könyvön, ahhoz túl komoly, hogy eléggé szórakoztató legyen, de szépirodalomnak túl komolytalan. Az igazi értéke a könyvnek néhány ember barátsága, ami átsegíti őket életközépi válságukon. Ott vált a könyv komolytalanná, miszerint az igazi boldogság és megváltás a melegszendvicsütés egy vásárban, na itt kicsit átment az írónő Katie Fford-ba, amiért kár volt. A könyv sokat veszített őszinteségéből, és jött a kötelező boldog vég…

1 hozzászólás
>!
nypiro P
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Többet vártam ettől a könyvtől. Elszomroítónak tartom, hogy sok brit női szerző könyvében nagy divat a munka utáni mindennapos alkoholfogyasztás.
Újrakezdés van benne, meg depresszió, meg céltalanság. Meg szálka és gerenda este. De szerencsére a vége megmentette, mert a közepén nagyon le akartam tenni. Ott vontatott volt, semmi nem történt igazán, de azt jó sokáig le tudta írni az írónő. Részemről egyszer is elég volt. Ez valahogy most nem jött át.

>!
Suddus
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

200 oldalig jutottam, nem akartam feladni, de nem bírom tovább. Sablonos, lagymatag, semmilyen.


Népszerű idézetek

>!
Mariann_Czenema P

Az élet nehéz.
Később még nehezebb lesz.
De amíg erre számítasz, addig nincs baj.

165. oldal

>!
Suddus

Dönthetünk úgy, hogy kimondjuk azokat a szavakat, amelyekről azt akarjuk hinni, hogy a valóságot írják le. Ettől azonban mindez nem lesz igazabb, és nem is fáj kevésbé.

128. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Hamuváros
David Nicholls: Egy nap
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Charlotte Brontë: Shirley
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Joanne Harris: Csokoládés barack
Jodi Ellen Malpas: Ez vagyok
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Egység
Alison Weir: Lady Jane