Hét ​lépés a boldogsághoz 25 csillagozás

Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​harmincas éveiben járó Leonora Dublonsky egy applikációfejlesztő és -tesztelő cégnél dolgozik. Rengeteget utazik, olybá tűnik, minden a legnagyobb rendben van vele, de valójában sem a magánéletével, sem a munkájával nem elégedett. Amikor a legjobb barátnőjének, Julietnek az álomházassága egyik pillanatról a másikra véget ér, és az élete összeomlik, Lenny rájön: ezúttal minden eszközt be kell vetnie, hogy együtt kimászhassanak a gödörből. Kapóra jön neki az éppen tesztelendő, a BoldogságGuru névre hallgató alkalmazás, amely azt ígéri, hogy a felhasználók hét egyszerű lépésben közelebb kerülhetnek a boldogsághoz. A két barátnő meglehetősen kételkedik a sikerben, de úgy döntenek, próbára teszik a programot – végül is mit veszíthetnének? Kisvártatva maguk is igencsak meglepődnek az eredményen. Ahogy Juliet mindjobban magára talál, úgy válik még bonyolultabbá Lenny élete. Vajon létezik recept a boldogságra? És az valóban csak hétlépésnyire lenne tőlük?

Stella Newman regénye a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Írisz könyvek General Press

>!
General Press, Budapest, 2018
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520924 · Fordította: Danyi Andrea
>!
General Press, Budapest, 2018
456 oldal · ISBN: 9789634520931 · Fordította: Danyi Andrea

Most olvassa 2

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Anarchia_Könyvblog>!
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Számomra egy szép élmény volt ezt a könyvet elolvasni, mert ez egy olyan regény, ami tele van érzelemmel és olvasás közben nem engedi el az olvasót, hanem az oldalakon tartja a figyelmét. Az eleje a könyvnek engem annyira nem győzött meg, mégis ahogy egyre jobban haladtam vele annál jobban éreztem azt, hogy igen ez egy remek könyv!
(..)
Utat mutat számunkra azzal kapcsolatban, hogy egy kilátástalannak mondható helyzetből, egy óriási gödörből hogyan tudunk ki mászni és milyen eszközökkel hozhatjuk rendbe az életünket. Megmutatja, hogy milyen is a boldogság, de előtte bepillantást enged az emberi érzelmek mélyebb bugyraiba.

Teljes bejegyzés: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/02/14/stel…

tinuviel89>!
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Négy csillag. Elgondolkoztam ezen a könyvön, ahhoz túl komoly, hogy eléggé szórakoztató legyen, de szépirodalomnak túl komolytalan. Az igazi értéke a könyvnek néhány ember barátsága, ami átsegíti őket életközépi válságukon. Ott vált a könyv komolytalanná, miszerint az igazi boldogság és megváltás a melegszendvicsütés egy vásárban, na itt kicsit átment az írónő Katie Fford-ba, amiért kár volt. A könyv sokat veszített őszinteségéből, és jött a kötelező boldog vég…

1 hozzászólás
Málnika >!
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Nagyon szeretem az újrakezdős témájú könyveket, amelyek motiválnak, és megmutatják, hogy bármilyen helyzetből sikerülhet felállni. A Hét lépés a boldogság nagyszerű regény a boldogságról, a barátságról és persze a szerelemről. A két barátnő, Lenny és Juliet körül minden összedőlni látszik. Lenny új projektet kap az utált munkahelyén, amely során a bevezetésre váró boldogság applikációt kell tesztelnie. Bevonja a magánéleti válsággal küzdő Julest is, és mindketten megteszik a hét lépést, bár teljesen más eredménnyel. Ez remekül példázza, hogy mennyire másként működünk, és nagy mértékben függ a segítség haszna attól, hogy épp mennyire vagyunk befogadóak a változásra. Végül természetesen Lenny és Jules is fejlődik és megtanul szárnyalni.

ValerinLanz P>!
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

52%, aha, köszi, moly Szóval, ettől a kötettől is rettenetesen féltem. Hányszor olvashattunk már arról, hogy két jó barátnő mennyire irigyli a másik életét? Lenny úgyszólván karrierista, jó munkája van, de a férfiak terén nemigen ér el sikereket, és inkább felemás viszonyban marad egy dobossal, minthogy egyedül kitalálja, mit is akar. Juliet pont az ellentéte, szép ház, férj, gyerek. De nem lenne történet, ha nem történne valami mindent felkavaró, nem igaz?
Tegnap, amikor elkezdtem, még fogalmam sem volt róla, hogy ma az fog történni velem, ami. Még nem tudtam, hogy pontosan erre a könyvre lesz szükségem, arra a boldogságra, a pozitív életszemléletre, és a happy endre, amit adni tudott. És ezért kapott ennyi csillagot. Mert kirángatott a sírásból, és elhiszem, hogy ha végigmegyek a hét lépésen, akkor boldogabb leszek.
Mindkét nő nagyon szimpatikus volt. Tartottam attól, hogy valamelyik – khm, Lenny – önző lesz, de nem, igazi barátnők voltak, végig kitartottak egymás mellett, és segítettek, ahol csak lehetett.
A könyv alapját talán ez a BoldogságApp adná, de az igazából csak Julietnek segített, hogy fel tudjon állni. A többi már rajtuk múlt.
Büszke voltam rájuk a sikerekért, amiket elértek, és azért is, hogy elküldték a megfelelő embereket a pokolba. spoiler
Megkaptuk itt a kívül tökéletes, belül azonban romlott férfit is spoiler, és persze megkaptuk azokat a férfiakat is, akik után csorgott a nyálam. spoiler
Többször mosolyogtam, nevettem, egyszer sírva is fakadtam. spoiler Eszembe jutott, mennyire szerencsés vagyok, hogy van két barátnőm, akik fizikailag talán nincsenek mindig mellettem, de ismernek, én is őket, bármilyen vackot elmondhatok nekik, megnevettetnek, a jelenben tartanak. Köszönöm nektek innen is. Szeretés van. *-*
Szóval… köszönöm a könyvnek az élményt. Szívesen olvastam volna még tovább is, de azt hiszem, most inkább előveszem a jegyzetem, amire kiírtam a 7 lépést, és elindulok az úton.

nypiro P>!
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Többet vártam ettől a könyvtől. Elszomroítónak tartom, hogy sok brit női szerző könyvében nagy divat a munka utáni mindennapos alkoholfogyasztás.
Újrakezdés van benne, meg depresszió, meg céltalanság. Meg szálka és gerenda este. De szerencsére a vége megmentette, mert a közepén nagyon le akartam tenni. Ott vontatott volt, semmi nem történt igazán, de azt jó sokáig le tudta írni az írónő. Részemről egyszer is elég volt. Ez valahogy most nem jött át.

Snora>!
Stella Newman: Hét lépés a boldogsághoz

Kislanyom kertem meg a konyvtarban hogy hozzon nekem egy konyvet a polcokrol es azt elolvasom. Ezt nyomta a kezembe, gondolom a pink szinek miatt. Nagyon feltem elkezdeni mert nem szeretem a lagymatag, unalmas konyveket, de nekikezdtem. Es milyen jol tettem. Imadtam. Teljes parhuzamot tudtam vonni magammal, a barataimmal.
Ajanlom ezt a konyvet foleg olyan 30-40-es eveiben jaro noknek akik dolgoztak nagyvallalati kornyezetben ( esetleg mar valtottak is nyugodtabb eletre, en igen), foglalkoztatja oket a belso fejlodesuk, dolgoznak azon, hogy megismerjek sajat maguk. Ok le se fogjak tudni tenni. A konyvben leirt tortenet tenyleg megtortenhet barkivel. Nincsenek benne tulzo, irrealis megoldasok, szituk. Es annyira pozitiv!


Népszerű idézetek

Mariann_Czenema P>!

Az élet nehéz.
Később még nehezebb lesz.
De amíg erre számítasz, addig nincs baj.

165. oldal

ValerinLanz P>!

– „Ha nem gondolkodsz annyit, a bajoknak is vége szakad; Paj-csang mester” – olvasta Nick, és tudálékosan bólogatott. – Ezt már ismerem, megvan a póló is. 2013 óta meditálok, teljesen képes vagyok kiüríteni az elmémet – csettintett az ujjával. – Egy szempillantás alatt.
– Meglep, hogy ilyen sokáig tart – felelte Lenny.

ValerinLanz P>!

– Soha ne higgyétek, hogy az egész történetet ismeritek, mielőtt végighallgattátok volna! Ami első pillantásra átoknak tűnik, talán a másik pillanatban áldás lesz: a legsötétebb órád is lehet ajándék, hiszen csak ekkor ismerheted meg igazán önmagad.

ValerinLanz P>!

A legtöbb ember esetében a boldogság csupán elhatározás kérdése.
Abraham Lincoln

Suddus>!

Dönthetünk úgy, hogy kimondjuk azokat a szavakat, amelyekről azt akarjuk hinni, hogy a valóságot írják le. Ettől azonban mindez nem lesz igazabb, és nem is fáj kevésbé.

128. oldal

ValerinLanz P>!

A boldogság sohasem valami önmagában létező dolog – a boldogság csupán ellentéte valaminek, ami nagyon kellemetlen.
Mark Twain
(Szentkuthy Miklós fordítása)

Pici_lány>!

Ilyesmik nap mint nap megestek – csak éppen másokkal.

116. oldal

KergeEgér >!

Netflix, ingyenkávé és vécépapír. Mi másra lenne szüksége az embernek?

322. oldal

Pici_lány>!

Fájdalmas érzéssel töltötte el, hogy olyasmikre vágyott, amiket nem kaphatott meg. Így hát a konnyebbik utat választva elnyomta magában a vágyódást.

81. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Hamuváros
David Nicholls: Egy nap
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Charlotte Brontë: Shirley
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Joanne Harris: Csokoládés barack
Jodi Ellen Malpas: Ez vagyok
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Egység
Alison Weir: Lady Jane