Miután ​visszajöttél (Búcsúszimfónia-duett 2.) 44 csillagozás

Stella Albright: Miután visszajöttél

Egy ​élet megváltoztathatja a világot
Tíz év telt el azóta, hogy Harmony utoljára látta egykori rockzenész édesapját, akinek hirtelen felbukkanása a feje tetejére állítja a lány életét. Harmony úgy dönt, hogy az amerikai kisvárosból, ahová nagyszülei vitték, visszatér Párizsba, hogy feltegye apjának a kérdéseket, melyek régóta gyötrik. Amikor a titkok feltárulnak, minden, amit Harmony valaha is hitt és tudott a múltról, végérvényesen megváltozik.
Van megbocsátás egy apa számára, akit felőrölt élete szerelmének elvesztése? Létezik újrakezdés, miután már rég feladtuk? Amíg Harmony próbálja megérteni a kapcsolatát az apjával, mi lesz szerelmével, Haydennel? Vajon kettejük kapcsolata elég erős ahhoz, hogy sorsuk örök időkre összefonódjon, vagy végleg elszakadnak egymástól?
Stella Albright Búcsúszimfónia-duettjének második részében kibontakozik a tehetséges zenészlány, Harmony története. Megindító regény szerelemről, szeretetről, az újrakezdés és a második esély… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635703524
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
352 oldal · ISBN: 9789635703531

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

dontforgettosmileandread P>!
Stella Albright: Miután visszajöttél

Érezted már azt, hogy fullaszt a csend? Hogy a csend hangos? Ordít? Paradoxon, ámbár igaz. Ezután, amikor már unom a csendet, ezt a könyvet fogom elővenni. Az egyetlen könyv, amit nem post-it jelölőkkel raktam tele , hanem egy csodaszép tollal húztam alá azokat a részeket, melyek nekem sokat jelentenek. Hogy bármikor fellapozhassam. (Persze ez az első részre igaz inkább, hisz fontos megjegyeznem, hogy a másodikat digitális formában kaptam meg. De amint a fizikai könyv is nálam lesz majd, újra előveszem , hogy ezt véghez vigyem. )
Ez az a könyv, ami vigaszt küld, legyél bármilyen helyzetben. Mint a kedves mosolygós emberek az utcán, bearanyozzák a napjaidat. Sosem tudhatod, ki , mivel küzd éppen, de mindannyiunknak szüksége van mankókra, ez egy ilyen kapaszkodó, ami átsegít az élet hullámvölgyein.
Hang nélkül beszél és tanít ez a könyv. Csak vedd a kezedbe és olvasd, amikor túl bántó a kinti zaj .
Én ezzel a könyvvel együtt vettem még a levegőt is…
Bővebben: https://dontforgettosmileandread.blogspot.com/2022/05/s…

2 hozzászólás
rekamoly20 P>!
Stella Albright: Miután visszajöttél

„– Azt mondják, minden igaz szerelem sírig él. De én azt mondom, a legigazibb szerelmek még azután is.

Hivatalosan ki kellett volna már nőnöm az ifjúsági könyvekből, de én nagyon szeretem őket és úgy érzem, soha nem fogom megunni egyiket sem. ❤ Ez a duológia pedig különleges helyet foglal el a szívemben, főleg a második rész… ami gyógyír volt a megtört lelkemnek.

Az első résznél is szükségem volt egy zsebkendőre, de itt… kellett egy kis idő amíg feldolgoztam és meg tudtam írni ezt az értékelést. Ám még így is nehéz bármit is írnom erről a kívül-belül gyönyörű könyvről, mert nem könnyű szavakba önteni, hogy mit éreztem, amikor ezt a kötetet olvastam. Az első résznél hiányoltam valami icipici apróságot, de azt itt megkaptam és annyi értékes gondolattal lettem gazdagabb, hogy azt elmondani nem tudom. Fájt olvasni, alig láttam a könnyeimtől, igazi érzelmi hullámvasút volt, ami összetörte a szívem apró kis darabokra… majd újra felépített, elkezdett meggyógyítani. A kérdéseimre megkaptam a választ, de a válaszok… azok nyomásként helyezkedtek a lelkemre.

Drámai vagyok, mi? De nem tudok más lenni… ezt éreztem.

Meglepődtem, mert kicsit más irányt vett a történet, mint gondoltam, hogy fog az első könyv után, de abszolút örülök neki, hogy az történt ami… persze amennyire egy ilyen lélekszaggató történetnek örülni lehet. Érdekes volt, hogy a romantikus szál kicsit háttérbe szorult és a gyerekkori traumák, a múlt emlékei és a második esély lehetősége kapott hangsúlyos szerepet.

Harmony még mindig nagyon fiatal (mintha én olyan idős lennék :D), itt is csinált pár hülyeséget, de úgy érzem a végére sokat fejlődött és én ennek nagyon örülök. Lindsey pedig szerintem csodálatos barát. Az írásmódot pedig itt is imádtam, csodálatosan fogalmaz az írónő!

Szeretnék pár szót ejteni a borítókról is, amik nem elég, hogy gyönyörűek, egy-két apróbb motívuma hatalmas jelentőséget hordoz magában. Amikor megtudtam mit jelentenek, jelképeznek… összetörtem. Ezenkívül új kedvenc dedikációm is van:

Azoknak a fiataloknak, akik azt hitték, töröttek a szárnyaik: Ne csak repüljetek, hanem szárnyaljatok!

Szívből ajánlom! Remélem Ti is annyira szeretni fogjátok, mint én! ❤

Dorina_S>!
Stella Albright: Miután visszajöttél

A Búcsúszimfónia első része után, nagyon vártam, hogy érkezzen a folytatás és ismét abban a szerencsében volt részem, hogy előolvasója lehettem az írónő újabb regényének. Bevallom nehéz megszólalnom ezután a könyv után, mert annyi érzelem kavarog bennem még most is, ahogy ezeket a sorokat éppen írom…azt hiszem ez a kötet egy metafórákba burkolt érzelmi utazás. Olyan magaslatokat jártam be, amelyekről nem tudtam, hogy léteznek, hogy bennem léteznek…egyszerűen volt, hogy hangosan zokogtam, máskor szélesen mosolyogtam… és volt, hogy kicsit félre kellett tennem, mert megterhelő volt érzelmileg. Túlontúl is beleéltem magam, mivel az írónő oly érzékletesen és gyönyörűen, csontig hatolóan adta át a lélek vívódását, hogy azt nem lehetett minden esetben egyhuzamban olvasni. Kellett időt hagynom a lelkemnek, hogy feldolgozza, amit olvastam. A Miután visszajöttél és Stella Albright felnőtt teljes mértékben a feladathoz, és hiba nélkül tették le az asztalra, amit kell. Amit az első könyvben hiányoltam, annak itt már nyomát sem éreztem. Alaposan felépített cselekményszál, amely két idősíkon játszódik…egyik a jelenben, a másik pedig úgynevezett visszaemlékezések csokra. Sok mindenre fény derül, amelyeket az előzményben még csak pedzegetett Stella. A cselekmény E/1-ben íródott, több szemszöget is megismerhetünk. Rengeteg titkokra fény derült, most értek össze a szálak. A zenének most is nagyon komoly szerepe van, és szinte átüt a lapokon az a tisztelet, alázat és szerelem, amellyel a szerző viseltet a komolyzene iránt.

A második rész ott folytatódik, ahol az első véget ért. Harmony elutazik hirtelen felbukkant édesapjával Franciaországba, hogy megpróbálják rendbe hozni a kapcsolatukat..ám ez nem lesz olyan egyszerű. A lány egy fájdalmas szakításon van túl, és az évek óta tátongó seb és fájdalom mellé, szerelme visszautasításával is meg kell küzdenie. Pokoli nehéz helyzetbe kerül tinédzserként, és nem nehéz elképzelni milyen döntéseket hoz a fájdalmas agóniája közepette. Harmonynak ebben a kötetben sem éppen kis problémákkal kell szembenéznie. Kérdés, hogy a kötet végére rendbe jön-e végre hősnőnk élete? Szerintem nincs olvasó, aki nem drukkolna neki, hogy végre megtalálja a boldogság. Mert ha valaki, ő aztán maximálisan megérdemli. Az írónő minden szálat elvarrt ebben a részben, számos kérdésre választ kaptam….még ha a szívemet is tépte ki közben.

Stella Albright duológiájából minden olvasó erőt meríthet. Megtanít arra, hogyan harcoljunk az élet viharaival, hogyan ne süllyedjünk el lelkünk háborgó óceánján és miként gyógyítsuk be a sebeinket. Nekem azt mutatta meg, hogy minden helyzetből fel lehet állni, mindig van kiút még ha a poklok poklán is kell átmenni rajta. Bármilyen sérült is lehet a lelkünk, mindig vár rá a tavasz és valaki, aki képes újra burjánzó virágmezővé varázsolni azt pusztán a egy szavával vagy mosolyával. Ez a regény úgy ad erőt, ahogy a szív a testnek…apró dobbanásokkal.

Köszönöm szépen a lehetőséget az írónőnek és az Álomgyár Kiadónak, hogy olvashattam ezt a minden tekintetében gyönyörűséges történetet.

Bővebben: https://doktorina.blogspot.com/2022/05/stella-albright-…

Trice29 P>!
Stella Albright: Miután visszajöttél

A második részben már állandósult a gyomorgörcsöm. A zsebkendő fogyasztásom is megsokszorozódott. Más irányt vett a történet, mint amire számítottam. A romantika csak mellékszál maradt, a fő hangsúly a gyerekkori traumák feldolgozására, a második esélyre terelődött. Nem tudtam letenni és abbahagyni.
Most is kaptunk bőven gondolkodnivalót, lelki őrlődést, példabeszédet (az utóbbiból nekem kicsit sok volt).
Éreztem a sok kutatómunkát és az alapos felkészültséget az írónőtől.
Az írásmód továbbra is magas színvonalú.
Csak ma reggel szembesültem vele, hogy egy kezdő fiatal magyar írónőről beszélünk. Így most még jobban el vagyok bűvölve ♥

L_Sandra P>!
Stella Albright: Miután visszajöttél

„…éʟᴊ úɢʏ, ʜᴏɢʏ ᴍɪɴᴅᴇɴ ᴘɪʟʟᴀɴᴀᴛ éʀᴅᴇᴍᴇs ʟᴇɢʏᴇɴ ᴀʀʀᴀ, ʜᴀ ᴇsᴇᴛʟᴇɢ ʙúᴄsúᴢɴɪ ᴋᴇʟʟ.”

Harmony édesapja, akit az édesanyja halála után vesztett el, most évek múltán visszatért a lánya életébe, hogy rendezni tudják a kapcsolatukat, a múltat és segítsen a lányának a zenei karrierjéről ne mondjon le. Harmony és Ray franciaországi útja, tartózkodása nem indul zökkenőmentesen, a múlt sebei frissen feltépve ott ólálkodnak köztük, megnehezítve a megbocsátás, a második esély lehetőségét. Vajon a zene szeretet, a közösen elvesztett személy iránti szeretet és az egymás utáni vágyódás vajon újra össze tudja hozni apát és lányát? Megkapják a második esélyt, hogy rendezzék a kapcsolatukat, mielőtt a sors újra közbe szól? Vajon lesz elég idejük rendbe tenni a családjuk, Harmony életét, mielőtt Rayt végleg legyőzi a betegsége?
Harmony élete nagy lehetősége előtt áll, a bécsi Musikverein aranytermében kell színpadra állnia a verseny döntőjében. Vajon felkészül rá, meg tudja valósítani az álmát, hogy a zene lehessen a jövője? És vajon Hayden visszatalál az életébe, amikor legnagyobb szüksége van rá, a szerelmére?

A Miután visszajöttél egy szívszorító, érzelmes kötet, mely engem többszörösen összetört olvasás közben, de a végén mégis könnyekkel teli boldog mosolyt csalt az arcomra. Nagyon szerettem a zene iránti rajongásról, szeretetről olvasni, tetszett, ahogy megmutatta, hogy a zenének van valamilyen földöntúli ereje, mellyel összehozza az embereket, segíti megbékélni a haragvó szíveket és feltölti energiával, szeretettel a lelkeket.
A zene mellett a könyvben megjelenik a hit. Hit abban, hogy azért vagyunk itt a Földön, mert feladatunk van, mert szükség van ránk. Hit abban, hogy a halálunk után találkozunk még a szeretteinkkel, újra együtt lehetünk velük. Ahogy áthatotta a könyv sorait ez a hit, megható volt olvasni, mert gyönyörű gondolat, hogy akit elveszítettünk, egyszer újra magunkhoz ölelhetjük.

BBetti86 >!
Stella Albright: Miután visszajöttél

Egy folytatástól azt várom, hogy idézze meg az előző részt. Érezzem, hogy összetartoznak, egy történet, egy stílus, egy világ. De nem ugyanazt akarom még egyszer elolvasni, így mindig keresek egy új színt, valami mást is. Ebben a tekintetben Albright jelesre vizsgázott: mindkét pontot kipipálhattam.

Hiszen, ugyanaz az érzékeny hősnő van a középpontban. Most is nagyon tud szeretni, szenvedni, érezni. Most is erős a szerelmi szál, ha nem is annyira, mint korábban. spoiler Ez különben üzenetként is kiemelhető lenne a regényből: nem a szerelem oldja meg a problémáidat. Nem fogod magad attól jobban szeretni, ha valakivel együtt vagy. A saját fejedben kell rendben lenned magaddal, a világgal, akkor lehetsz teljes egy kapcsolatban is. A szerelem nem egyetemes gyógyszer!

De, Albright mozdított a hangsúlyon. Most a fő témája, és ezzel újítja a történetet, hogy mit kezd egymással Harmony és Ray. Egy apa – lánya kapcsolatot kell újjáépíteni, és nagyon sok érzelem kavarog közöttük. Ez most inkább családi, mint szerelmi történet. Az anya emléke, a nagyszülők viselkedése, az apa szülői kötelessége és a gyásza, ezek mind témák, és fontosabbak, mint Hayden.

Ez nem jelenti azt, hogy Harmony szimpatikus lett volna. Ha elméletben meg is tudom érteni, miért viselkedik így, attól még utáltam olvasni. Nagyon kamasz, nagyon ingadozik és gyakran nem értettem egyet vele. Az egyik percben mond valamit, a következőben másképp viselkedik. Van pár dolog, ami az agyamra megy egy regényben: a szerelmi háromszög is ilyen, de itt egy másikból kaptam nagy adagot. Nyavalygás. Harmony nehezen kapja össze magát, nehezen kezdi rendezni a dolgait, de szenvedni és nyavalyogni nagyon tud. Ezt meg nehezen veszi be a gyomrom.

A történetben is vannak olyan elemek, amelyek bosszantanak. Ugyan spoiler Azzal sem tudok mit kezdeni, hogy spoiler Ismételjem magam? Túl szép, hogy igaz legyen.

A stílusa pedig aforizmás. Tele van nyomva olyan élettanácsokkal, amiket ki lehetne gyűjteni egy füves könyvbe. Az apától elfogadnám, de itt Harmony is bölcsességtár. Egy ennyire fiatal, itt bizony érzelmileg ingatag lánytól ez nem hiteles hang.

Vagyis, a folytatás sok tekintetben jobb, mint az első rész. Még mindig nem az a regény, amibe beleszeretek, több bajom is van vele. Egynek elment – el.

Szavak_erdeje>!
Stella Albright: Miután visszajöttél

„(…) az ember nem azokat bánja leginkább, amiket kimondott, hanem amiket sosem volt bátorsága kimondani.”

Imádtam minden sorát ennek a történetnek. A legnehezebb és legfájdalmasabb időben vettem kézbe. Nagy tanítóm volt ez a kötet, nehéz szavakba önteni, hogy mit is érzek.

Számomra sok mindent tanított Harmony. Megmutatta, hogy a megbocsátás nem kerül semmibe, viszont le tudod tenni azt a terhet, amit a harag által cipelsz magaddal. Talán ez a legnehezebb. Feldolgozni, elengedni, és kimondani azt, hogy megbocsátok.

Egy érzelmekben gazdag, könnyekre fakasztó történetet kaptam. Nem csalódtam most sem a szerzőben, mert tudtam, hogy össze fog törni, de minden könnycseppel erősebbé is tesz, és a kötet végére újjászületek. Úgy érzem, hogy mindenkiben van egy kis Harmony. Mindannyian hordjuk a saját keresztünket, mindenki előtt ott van az újrakezdés lehetősége, a megbocsátás képessége. Már csak élnünk kell vele. Rajtunk múlik, hogy megtesszük-e azt a bizonyos lépést, amitől a legjobban tartunk.

Az egyik legcsodálatosabb történet volt, amivel az elmúlt években találkoztam. Szívből ajánlom mindenkinek. Olvassátok, szeressétek, és hagyjátok, hogy tanítson.

Hosszabban írtam a történetről a blogon:
https://fairypowderbooks.blog.hu/2023/03/18/stella_albr…

KNW I>!
Stella Albright: Miután visszajöttél

Remekül megírt ifjúsági regény, még a felnőtteknek szóló történetek közt is ritkán találni ennyire hiteles szereplőket és érzelmet kiváltó prózát. Le a kalappal!

Ani249 >!
Stella Albright: Miután visszajöttél

Az első rész után azt hittem, tudom mire számítsak. Hát nem! Rég siratott meg ennyire egy könyv! Annyira meghatóan, szépen van megírva, hogy egyszerűen hihetetlen! Harmony élete nem alakult egyszerűen, de bátor és erős nővé vált. Sok mindenre magyarázatot kapunk, amit az első részben megemlítenek. Az egész történet a zene szeretetéről szól, a kapcsolatokról, érzelmekről, búcsúzésról és szeretetről. Az egész történet egy csoda!

Bookaholic77 >!
Stella Albright: Miután visszajöttél

Az első rész elolvasása után rettenetesen vártam a folytatást, de mikor megvettem a könyvet, valamiért mindig tologattam a polcomon, és most már megértem, miért… Rég sírtam ennyit egy történeten. Nem gondoltam, hogy az Írónő ilyen spoiler. Nem volt elég, hogy elvesztette az édesanyját, ami miatt elképesztő lelkifurdalást érez még 10 év elteltével is, feltűnik az édesapja, akit spoiler. Annyira szorítottam ennek a lányak és bíztam benne, hogy a darabokra tört szíve off Igazán különleges volt!!!!!


Népszerű idézetek

Könyvmoly1958>!

Amikor esténként a csillagokra nézel,ne félj kívánni valamit,mert az egyik csakis érted ragyog.

2 hozzászólás
Bookaholic77 >!

Ha csak egy tanácsot fogadsz meg tőlem egész életedben, akkor az legyen ez: élj úgy, hogy minden pillanat érdemes legyen arra, ha esetleg búcsúzni kell.

Bookaholic77 >!

Mert valójában nem ahhoz kell a legnagyobb erő, hogy valami mellett kitartsunk, hanem hogy képesek legyünk elengedni. A szerelem pedig annyira törékeny dolog, mi pedig nem vigyázunk rá eléggé. Csak reméljük, hogy ahogy megyünk előre, az idő megszilárdítja két ember szerelmét, és hogy az élet viharaiban ellenáll majd minden csapásnak.

Bookaholic77 >!

De lehet egy férfi bármennyire erős, amint beleszeret egy nőbe, ő lesz a gyengéje.

Bookaholic77 >!

Mindannyian csillagok vagyunk az univerzum meseszép vásznán, és az ecsetvonásokat Ő húzza.

hajdumara >!

Ne félj cselekedni, hallgass a belső hangra, ami mindig a megfelelő irányba vezet majd.

hajdumara >!

Milyen sok történetet olvasunk és hallunk életünkben, mégis csak egy lesz közülük a legfontosabb; a saját történetünk. Életünk regénye a legcsodálatosabb és egyben a legrémisztőbb történet, amit valaha is elolvasunk. Nem lapozhatunk át bizonyos fejezeteket, mert az élet nem így működik. El kell olvasunk minden egyes sort, találkoznunk kell minden egyes szereplővel. Nem fogjuk minden fejezetét élvezni, és a szereplők közül sem fogunk mindenkit megkedvelni, lesz, akiket legszívesebben végleg kitörölnénk onnan. De nem tehetjük meg, mert van úgy, amikor a szereplők megelevenednek az oldalakon, és egyszerűen maguktól továbbviszik a történetet, az író pedig csak szemléli az általuk megélt eseményeket. Olykor írunk, máskor pedig csak figyelünk, ahogy a szereplők átírják életünk történeteit, és mi tehetetlenek vagyunk velük szemben. A fenébe is, lesznek részek, amik szörnyen megríkatnak, heteken át mélyen az elménkbe fészkelik magukat, és sokáig nem ereszt el az érzés. Olvasunk olyan dolgokról, amikről valójában sosem akartunk, de lesznek olyan pillanatok, amiket nem akarunk, hogy valaha is véget érjenek, és nem szeretnénk az oldal végére érni. De mégis tovább kell mennünk, lapozni és elolvasni regényünk következő fejezetét. Minden történet egy fejezet egy nagyobb történetben. Életünk történetei tartják mozgásban a világot. Minden nehézségével és örömével együtt, de azért mégiscsak a miénk. Te is ragaszkodsz a sajátodhoz. Annyi időt és energiát fektettél bele. Még akkor is, ha néhány fejezet elképesztően pocsékul is sikerült, de akkor is… a Tiéd. Nem írhatod át, egy esélyed van bestsellert írni. De minden egyes jól vagy rosszul megírt fejezetével együtt, mégiscsak ez lesz életed regénye.

BBetti86 >!

Valójában akkor nyeri értelmét az élet, ha találsz valamit, amiért érdemes meghalni.

102. oldal (e-book)

rekamoly20 P>!

A zene tényleg varázslat, egy természetfeletti erő, ami túlmutat az anyagi világon, de csak azok érzik meg igazán az érzékfölötti voltát, akik átléptek már azon az ajtón, mely mögött a világunk elhatárolódik a zene valódiságától.

rekamoly20 P>!

Szeress bátran, higgy a szerelem erejében, ne félj egy életre elkötelezni magad mellette, és szövetséget kötni azzal a férfival, aki támogatja az utad.

337. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hazel Gaynor – Heather Webb: Az utolsó karácsony Párizsban
Donna VanLiere: A karácsony ígérete
Penelope Ward: Gentleman Nine – Kilences Gavallér
Rachel Burton: Könyvesbolti karácsony
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban
Veda Sylver: Dermedt szívek
Varga Gy. Brian: Két nap az élet
Farkas Andrea: Randik és más katasztrófák
Palotás Petra: Recepciós kisasszonyok 2.
Debbie Macomber: Karácsonyi kívánság