100 ​legendás macska 6 csillagozás

Stefano Salviati: 100 legendás macska

A 21. század hajnalán a macska vált a legnépszerűbb társállattá. Ez híven tükrözi az ember elragadtatását, amelyet a csodálatos háziállat iránt érez. A történelem során jó néhány híres macska neve maradt fenn. Akár mítoszok fűződnek köréjük, akár valóságosak, nyugtalanítóak vagy szeretetre méltók, ihletadók vagy egyszerű társak, híresek vagy istenségek – ebben a cicák dicsősége előtt hódoló könyvben száz legendás macska vonul fel ünnepi parádéra. Valamennyi elbűvöli az embert szépségével, ragaszkodásával és különös hűségével. Az albumot végig reprezentatív fotók teszik még élvezetesebbé, egyedivé.

>!
Aréna, Budapest, 2007
144 oldal · ISBN: 9789639729308

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Mollika>!
Stefano Salviati: 100 legendás macska

Jó kis könyv, amely macskákkal kapcsolatos rövidke történeteket tartalmaz. Ezek egyrészt mítoszok, népi legendák, másrészt híres, ismert emberekhez (pl. írók, államférfiak) fűződő anekdoták, feljegyzett események, harmadrészt a művészetek terén is híressé vált, múzsaként szolgáló bársonytalpúak történetei.
Nekem, mint nagy macska rajongónak sok történet ismerős volt, de találkoztam újdonságokkal is:) Szerintem aki egy kicsit is szereti a macskákat, sok érdekességet fog olvasni. Végezetül megjegyezném hogy a könyv összképéhez és ötcsillagos értékeléséhez az egyes történetekhez tartozó szép és érdekes illusztrációk is hozzájárultak.

maneki_neko>!
Stefano Salviati: 100 legendás macska

Szórakoztató összeállítás. Volt újdonság is, amit a macskák „történelméből” most olvastam először. Annyi nem tetszett csak, hogy kegyetlenségekről is elég sokat írnak, ami macskarajongóként elég fájdalmas volt. És egy nagyon szubjektív észrevétel: azok között a művészek között, akikről a könyvben írnak (mert szerették a macskákat), mintha túl sok lenne a francia. Ez persze egyáltalán nem baj, csak megjegyeztem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Seán O'Hagan: Freddie Mercury
David Taylor: Arany macskakönyv
Macskák 1001 fotón
Macskás Viki: Macskák nagykönyve
James Herriot: Az élet dicsérete
James Herriot: Egy állatorvos történetei
Vágó Ádám: A Kárpát-medence ősi kincsei
David Michie: A dorombolás művészete
Budai Lotti – Zubor Rozi: Micsoda anyák voltak!
James Herriot: Ő is Isten állatkája