Napsütés ​és epervarázs (Szamócka 3.) 9 csillagozás

Stefanie Dahle: Napsütés és epervarázs

Szamóckával csupa kaland az élet!
Amikor a Szamócáskertben minden vízben áll a napok óta szakadó eső miatt, a kis szamócatündér elhatározza, hogy elköltözik, és magával viszi kókadozó epreit is. Úgy tűnik, az elhagyatott madárházikó a napsütötte dombtetőn csak őt várta!
Trudival, a kis tündérrel egy gyönyörű szamócaléghajón utaznak az Eperversenyre. Vajon ki nyeri a legjobb epres ötletért járó fődíjat?
Amikor pedig egy különös reggelen Szamócka nem találja a varázspálcáját, és minden epre kék színűvé változik, elindul a barátaival a bogyóerdőbe, hogy kiderítse, mi lehet a titokzatos események oka. A nyomok a félelmetes Humbughoz vezetnek…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034124 · Fordította: Szászi Zsuzsanna

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Honey_Fly P
Stefanie Dahle: Napsütés és epervarázs

Első találkozásunk Szamóckával. A csillámos borítóval engem mondjuk megvett kilóra míg a négyévest ez a tény nem igazán hozta lázba (ezen kicsit nehezen lépek túl mindig :)). Kedves, rövid mesék kaptak helyet az igazán szép mesekönyvben. Kicsit talán túl egyszerűek is. A tőmondatoktól és leegyszerűsített szóhasználattól nekem picit suták de a hallgatóságomat lekötötték. A témaválasztás egyébként is nagyon nyerő. Küzdöttünk eleget a levéltetvekkel ahhoz, hogy egy erről szóló mese különösen érdekes legyen. Az illusztrációk nagyon szépek, lapozgatni mindenképp élmény a könyvet. Az általam eddig olvasott idei mesekönyveket tekintve azt mondom, hogy egy kedvesen ártalmatlan könyv amit nem bánnék többször elővenni.

3 hozzászólás
>!
Caledonia_Valley P
Stefanie Dahle: Napsütés és epervarázs

Nagyon aranyos történetek gyűjteménye. Nem olvastam még ebből a sorozatból, azonban még fogok. :)

>!
berlin
Stefanie Dahle: Napsütés és epervarázs

A borító persze rögtön nyerő (főleg) a kislányoknál, így nem volt kétség, hogy haza kell vinni a könyvet a könyvtárból, ugyanakkor a mesék bár bájosak, de butácskák és semmitmondóak, így érdemesebb az illusztrációban gyönyörködni.

>!
Zsuzsanna_Buday
Stefanie Dahle: Napsütés és epervarázs

Bűbájos. Csak tudnám, miért a 3. résszel kezdtünk, valamit elnéztem:) De azt hiszem mindegy is. A képek csodásak, a történetek nem túl bonyolultak, a szereplők eljátszásra termettek. A süni neve pluszpont!


A sorozat következő kötete

Szamócka sorozat · Összehasonlítás