Angela ​Merkel 0 csillagozás

Stefan Kornelius: Angela Merkel

Miközben az eurózóna történetének legsúlyosabb válsága zajlik, Angela Merkel a kontinens legfontosabb politikusává vált. Feszülten figyeli az egész világ, mit tesz az övezet vezető gazdaságának első embere Európa megmentéséért. Életrajzából megismerhetjük a kosztüm mögött rejtőző embert: a lányt, aki fiatalon elstoppolt Tbiliszibe, és a politikusasszonyt, akit nem sokkal később díszvacsorán látott vendégül a Fehér Ház. Megtudhatjuk, hogyan jutott egy keletnémet származású fiatal a világpolitika csúcsára, és megismerhetjük, hogyan tartja pozícióját stabilan immár harmadik kancellári ciklusa alatt az erősen férfiak uralta német politikai elit világában.

Stefan Kornelius magával ragadó könyve bemutatja, miként formálta Merkel világnézetét családi háttere és ideológiai meggyőződése, és milyen viszony fűzi a kancellárt David Cameronhoz, Barack Obamához vagy Vlagyimir Putinhoz.

>!
TranzPress, Budapest, 2014
300 oldal · ISBN: 9789630889728 · Fordította: Deréky Géza

Enciklopédia 1


Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Népszerű idézetek

Zsu81>!

egy olyan rendszer, amely az embereket gátolja a szabad kibontakozásban, nem szabad rendszer, és ráadásul igazságtalan. Az egyéniség, az egyéni kibontakozás lehetősége – persze jogállami keretek között – a demokrácia legnagyobb hajtóereje. Csak az önmagát megvalósítani tudó ember szabad ember.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: demokrácia

Hasonló könyvek címkék alapján

Gömöri Endre: Az igazi Trebitsch
Lynn Picknett – Clive Prince – Stephen Prior: Kettős mérce
Veress Dániel: Wesselényi Miklós
Temesy Győző: Országgyarapító Horthy Miklós
Gantner Péter: Gyöngyösi János
Heltai András: Clinton
Kercza Imre: Világnézetek
Puja Frigyes: A szedőszekrénytől a miniszteri székig
Kozári Monika: Andrássy Gyula
Antonia Fraser: Amazonkirálynők