Gyors ​olaszos tészták 17 csillagozás

Stahl Judit: Gyors olaszos tészták

A sorozat ezen kötete ínycsiklandóan izgalmas olaszos tésztákat kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Kulinária, Budapest, 2007
94 oldal · ISBN: 9789638766304

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Ninácska P
Stahl Judit: Gyors olaszos tészták

Fiatalabb koromban a vasárnapok részét képezte, hogy Anyukámmal közösen megnéztük Stahl Judit műsorát. Elég vegyes érzelmeim vannak a nővel kapcsolatban. El is mondom miért. Sokszor úgy tapasztaltam, hogy az általa főzött ételek túlzottan összecsapottak. Mintha mindent, amit otthon talál, összefőzne, aztán kész. A „Gyorsan, valami finomat” alatt pedig nemritkán azt értette, hogy 24 óra előkészítés után öt óráig sütjük a húst. Egyszóval: engem nem igazán nyert meg magának.(Érdemes megnézni az Irigy Hónaljmirigy Stahl-paródiáját, ha nevetni akartok, nagyon találó!) Kíváncsi voltam, szakácskönyvei milyenek. Az első benyomásom az volt, hogy: „ez ilyen rövid?” Azt hittem, jóval terjedelmesebb lesz. Ezen túllépve, pozitívumként könyvelem el az összes recept előtti kis monológot, a szakácsnő tapasztalataival, élményeivel fűszerezve. Összességében, elég jó receptek találhatóak a könyvben, de sajnos, nagyon drága alapanyagok szükségesek elkészítésükhöz. Azért a szerecsendió, a mascarpone, a parmezán, a sáfrány, az édeskömény, a pármai sonka, a szarvasgomba-olaj (és még sorolhatnám) nem igazán gyakori hozzávalóak nálunk, épp ezért, meg kell őket fizetni. A receptek elég változatosak, de nem tudom, hogy ezek közül mennyit készítenék el.

>!
sztimi53 P
Stahl Judit: Gyors olaszos tészták

Jó tudom ez nem olyan klasszikus olvasás….
Nacsak bementem a kétbetűs nevű áruházba, ahol is normális nő a kártyán lévő pontjaiból x % értékű árleszállítást kér, a moly könyvet. A fotók ízlésesek, főztem már belőle és finom lett, fogok is belőle még alkotni. A receptek eredetiségét a rossz nyelvek miatt megkérdőjelezem. Jó lenne amúgy ez a Stahl Judit, ha nem létezne Nigella Lawson.

28 hozzászólás
>!
graphoman ISMP
Stahl Judit: Gyors olaszos tészták

Gondolom, egy szakácskönyvről akkor illik értékelést írni, ha az ember (legalább többé-kevésbé) végigfőzte, de én mégis megjegyzem most itt, hogy nem szeretem, hogy Stahl Judit ezerféle hozzávalót használ, és szinte minden receptjében van olyasmi, ami garantáltan nincs otthon. Szóval olyan rákészülősek a receptek (nekem, persze, aki minden vagyok, csak gyakorlott nem), miközben a nagy GYORS felirat pont azt sugallaná, hogy csak föllapozzuk, és sitty-sutty, meg is van az ebéd.

12 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Stahl Judit: Gyors olaszos tészták

Tényleg egy kicsit túl van bonyolítva, de van egy-két recept, ami majd a hideg télen biztos terítékre kerül, mert nagyon jó tartalmasnak tűnik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lajos Mari – Hemző Károly: 99 pizza és tészta 33 színes ételfotóval
Bártfai László: Bártfai Laci bácsi olasz szakácskönyve
Bártfai László: Pizzák és spagettik
Jamie Oliver: Olasz kaják
Claudia Piras – Ruprecht Stempell: Olasz kulinária
S. Dickhauf – C. Schinharl: Az olasz konyha alapjai
Illés Andrea – Repka Noémi: Csizma az asztalon
Arnold Zabert (szerk.): Olasz főzőiskola kezdőknek és haladóknak
Gino D’Acampo: Pronto!
Dr. Oetker – Tészták