A valódi szakácsság vagy legujabban átvizsgált és tökéletesitett képes pesti szakácskönyv
Ezen szakácskönyv eddigi huszonnyolc kiadásának gyors kelendősége, mely közel 80,000 példányt elért, legjobban szól annak hasznavehetősége és szükségessége mellett. Ez okból kötelességemnek tartottam a mostani kiadást ismét alapos vizsgálat alá venni és mindenütt a legcélszerűbb javításokat eszközölni. Minthogy azonban a szakácsművészetnél, éppúgy mint akármelyik más téren, a haladással lépést tartani szükséges, törekvésem oda irányult, hogy kipróbált tapasztalataimból a legújabbat és legjobbat vegyem fel, melyek között számos kedveltebb nemzeti étel fordul elő. St. Hilaire Jozéfa. Az előttünk fekvő szakácskönyv, mely már első megjelenése alkalmával a hölgyközönség általános tetszését megnyerte, az évek folyamán többször esett utánzásoknak áldozatul, melyek azonban mindannyiszor a kiérdemelt feledésbe merültek.
„Narancs-csók. Egy narancsnak a ledörzsölt illatát, 14 deka cukrot és a levet fonósra főni hagyjuk, mire a tűzön 14 deka finomra tört mandola hozzá mindaddig… (tovább)
Ezen szakácskönyv eddigi huszonnyolc kiadásának gyors kelendősége, mely közel 80,000 példányt elért, legjobban szól annak hasznavehetősége és szükségessége mellett. Ez okból kötelességemnek tartottam a mostani kiadást ismét alapos vizsgálat alá venni és mindenütt a legcélszerűbb javításokat eszközölni. Minthogy azonban a szakácsművészetnél, éppúgy mint akármelyik más téren, a haladással lépést tartani szükséges, törekvésem oda irányult, hogy kipróbált tapasztalataimból a legújabbat és legjobbat vegyem fel, melyek között számos kedveltebb nemzeti étel fordul elő. St. Hilaire Jozéfa. Az előttünk fekvő szakácskönyv, mely már első megjelenése alkalmával a hölgyközönség általános tetszését megnyerte, az évek folyamán többször esett utánzásoknak áldozatul, melyek azonban mindannyiszor a kiérdemelt feledésbe merültek.
„Narancs-csók. Egy narancsnak a ledörzsölt illatát, 14 deka cukrot és a levet fonósra főni hagyjuk, mire a tűzön 14 deka finomra tört mandola hozzá mindaddig kevertetik, míg sűrü lett. Ezután két tojás fehérének a kemény habja hozzávegyítendő, rakjál halmocskákat ostyára és süsd meg langymelegen.”