Reményfosztottak (A Szem 1.) 79 csillagozás

Spirit Bliss: Reményfosztottak

Csatlakozz, vagy meghalsz!

Különleges, láthatatlan szervezet rejtőzködik az éjszakában,
és olyan bűnözőkre csap le, akikre senki más nem tud, vagy nem mer.
Ana a Szem tagja.
Első törvény: bármi áron védd meg az ártatlant!
Második törvény: légy láthatatlan a rendőrség előtt!
De mi történik, ha egy zsaru az áldozat?
Ana megmenti Ryland életét, hogy lerójon egy régi tartozást. Ez a váratlan tett láncreakciót indít el, megváltoztatva mindenki sorsát.
Macska-egér játék indul az FBI és a Szem között, ám Anára egy új küldetés is vár. Meg kell találni Tamarát, a fiatal modellt, akinek furcsa körülmények között nyoma veszett.
Vajon a bilincstetkós férfiak állnak a háttérben? Vagy más a felelős a lány eltűnéséért?
Nyomozz a Szemmel, ha nem félsz a veszélytől! De ne feledd:
Megszökhetsz a rendőrségtől,
kijátszhatod a törvényt,
elbújhatsz a felelősség elől,
de a Szem akkor is lát.

Szeress, akkor is, ha veszélyes!

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998144

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Ana Wester · Jeevan · Mihail · Pepe · Ryland Patrensen


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Spirit Bliss: Reményfosztottak

Azon gondolkodtam,hogy rá tegyem-e a disztópia jelzőt a könyvre, ugyanis egy elképzelt jövőben játszódik, a 2018-as világválság után.
Bostonban már semmi sem a régi, akinek pénze van, bármit megtehet. A rendőrök elfogják, a lefizetett bírák elengedik. Ezért működik itt a Szem, egy titkos igazságosztó szervezet, a lakosság nagy megelégedésére. A zsaruk és az FBI persze kevésbé örülnek és mindenáron el akarják kapni a tagokat. Ebbe keveredik bele a jóképű zsaru, Ryland, mikor az egyik tevő megmenti az életét. Maga a történet egy sorozat első kötete, főszerepben Anával és a zsarunkkal. Ana történetét ismerhetjük meg, azt, hogy hogyan került a szervezetbe, ki volt, mi volt. E köré kanyarított az írónő egy kis románcot. De vannak itt még egypáran, akikre kíváncsi vagyok, pl. Kaemon, Ana barátja. Kicsit más krimi, mint amit megszoktam, de nem rossz. Várom a folytatást.

5 hozzászólás
deen>!
Spirit Bliss: Reményfosztottak

Meglepően jó volt ez a történet. Tetszett a Szem, a törvények kívüliek szervezete, akik arra tették fel az életüket, hogy elkapják azokat a bűnözőket, akiket törvényesen nem lehet felelősségre vonni. A cselekményben rögtön belecsapunk a lecsóba, de nekem ez s tetszett. A továbbiakban pedig párhuzamosan látjuk a Szem munkáját, megismerjük a tagjait és Főszereplőnk Ana múltját és a történetet, hogy hogyan került ő a Szembe. Ryland rendőr véletlenül keresztezi a Szem, és Ana útját, de a véletlen találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét. Miközben a Szem egy eltűnt fiatal lányt próbál megtalálni, addig a háttérben az FBI próbálja megtalálni a Szemet, és Rayland is a radarjukra kerül, ami a fiatal rendőrt élete legnehezebb döntésére kényszeríti. Ana egy igazán kemény nő, megszokta, hogy egyedül van, csak a társát engedi közel magához. Egy kicsit jobban is megismertem volna, mert még az olvasót sem engedte közel magához, így igazán nem lehet megkedvelni. Ahogy a többi szereplő is kicsit távol maradt az olvasótól. A cselekmény viszont izgalmas volt, és elég tempós is volt, nem lehetett rajta unatkozni, remélem hamar jön a folytatás.

AniTiger P>!
Spirit Bliss: Reményfosztottak

Számomra nehézkesen indult, mert mindig az eleje a legnehezebb az ilyen összetettebb történeteknek, amikor a kapott puzzle darabokból el kell kezdeni a kirakóst – én meg elég lassú vagyok ebben. :')) Kellett egy kis idő, míg leestek a dolgot, megbíztak Rylandban a nyíltsága ellenére és el tudtam helyezni Anát meg a társait a jó-rossz vonalon. spoiler Nagyon izgalmas volt a történet, nagyon tetszett az egész kidolgozottsága.
Ez az a sztori, amire filmben azonnal harapnék, mert bírom a titkos szervezetes, nyomozós dolgokat kibogozni és imádom az igazságot szolgáltató, jótevő, de rejtőzködő társaságokról szóló történeteket.

Ana és Ryland nagyon jó párost alkotnak, köszönhetően az eltérő személyiségüknek, de… Sorry, az én szívemet Kaemon rabolta el, aki a Szem tagjaként folyton szem előtt van (Haha! :P) és általában a legjobb barátja, Ana körül sertepertél, imádtam minden részt, amikor felbukkant a srác!

Bővebben (pl.: Milyen folytatást tudok elképzelni a sorozathoz?):
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/05/spirit-bli…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998144
Szücsi>!
Spirit Bliss: Reményfosztottak

Nagyon szeretem a bűnügyi,nyomozással kapcsolatos regényeket. Minden tiszteletem az olyan íroké akik képesek ilyen csodát írni.Mert azért valljuk be,krimi regényt írni az azért nem gyerekjáték. Elöször is ki kell találni valami ütős storyt ami kellőképpen felcsigáza az olvasó érdeklődését. Aztán pedig úgy kell forgatni,bonyolítani a szálakat hogy folyamatosan fent tartsa a figyelmet.A végsőkig húzni a feszültséget hogy vajon ki az áldozat (vagy áldozatok ha még izgalmasabb :D) gyilkosa,miért tette,elkapják e stb stb.
És bár a könyv úgy zárul hogy elkapják a gyilkost, a történetnek itt nincs vége mert a Szem nem lazsál hanem újabb rejtéllyel kerül szembe (szembe hehe micsoda szóvicc :D)
Ennek ellenére rengeteg kérdésem maradt,amit tudom hogy csak a következő részből tudhatom meg a válaszokat,úgyhogy már nagyon várom a folytatást :)

anesz P>!
Spirit Bliss: Reményfosztottak

borító: 5
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 5
mondanivaló: 4

Kiválasztották nekem ezt a könyvet, amit annak idején ingyen, ajándékként kaptam a könyvesboltban. Hatalmas pozitív csalódás lett végül belőle. Maga a felütés is erkölcsi dilemmát érint: ha a rendőrség és a rendszer korrupt, kezünkbe vehetjük-e az ítélkezést? Igazolható-e bármivel az önbíráskodás? A Szem mint szervezet olyan embereket tömörít, akiknek bőven van megbosszulnivalójuk, többségük megkeseredett, de tenni vágyó hős. A bekerülő exzsaru szemszögéből láthatjuk a működését. Tetszettek a szereplők, szerintem jó kis sorozat lehetne belőle, sajnos azonban nem folytatódik. :-(( Főszereplőink, a nézőpontváltások gyorsították a tempót, izgalmassá téve a sztorit.
Összességében szerettem a krimiszálat is, tartogatott meglepetéseket.

BarbyMalik0112 P>!
Spirit Bliss: Reményfosztottak

Bővebb értékelés a blogomon: http://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2017/04/spirit-bliss…

„Engem megnyert magának. Ahhoz képest, hogy én tipikusan romantika-párti vagyok, ebben meg alig volt benne, mégis faltam minden sorát. Azoknak ajánlanám leginkább, akik szeretik a krimit, az akciót, az izgalmakat, mert ez mind megtalálható a könyvben. De az se tegye vakvágányra, aki inkább romantikus lelkű, mivel ha engem el bírt varázsolni, valószínűleg más hozzám hasonlót is elfog.”

nikkytikky>!
Spirit Bliss: Reményfosztottak

A bűnöd nem marad megtorlatlan.

Spirit Blisstől most olvastam először. Igazából teljesen másra számítottam, már csak a krimi címke miatt is. Több izgalmat vártam volna. Nagyon meglepő, hogy vörös pöttyös. Először azt mondtam volna, hogy nem igazán 16 éveseknek való, de hát a mai fiatalok……
A borító nagyon szép, figyelemfelkeltő, egyedi.

Ana könnyen megkedvelhető, akaratos, életerős s valami rejtély lengi körül.
Ryland, a kép alapján ( a könyv utolsó lapjain) elég helyes ezt a javára írom, de nem hiszem el, hogy egyszer-kétszer találkozás után úgy bele szeret az ember valakibe akibe öt mondatnál többet nem váltott, hogy egy egész éltet dob el miatta. Ez nekem nem!

A történet tetszett, rendkívül jó az elképzelés egy olyan társaságról, amely a korrupció ellenére is igazságot szolgáltat. A Szem maroknyi csapata megpróbálja a lehetetlent, s elkezdi kiiktatni a bűnözőket. Tamara részek érdekesek voltak, ott tényleg nem azt kaptam amit vártam, s ezzel jól meglepett az írónő. :)
Sokszor a hirtelen váltás szemszögek között zavaró volt, nem szeretem ezt a hirtelen ugrándozást.

A folytatás remélem pörgősebb lesz, s persze a kíváncsiságom is hajt a bilincses férfiak miatt :D

Fummie>!
Spirit Bliss: Reményfosztottak

Az alapsztorit viszont imádtam. Van ez a Szem nevű szervezet, ami úgy működik, mint minden átlag szuperhős-filmben a szuperhős. Van egy gonosz ember, aki gonosz dolgot követett el, jön a Szem, megöli, és máris egy kicsivel kevesebb gonoszság van a világon. Ennek persze a rendőrség nem örül, mert hát mégiscsak gyilkolnak, és az törvénytelen, úgyhogy el akarják őket kapni. Azért tetszett ez a koncepció, mert természetesen imádom a szuperhős-filmeket. Meg azért is, mert az olyan filmekben általában a gonosz és jó harcára mennek rá, ami nem baj, mert nagyon jó karakterdrámákat lehet belőle kihozni (lásd: Amerika kapitány: Polgárháború), a Reményfosztottakban a hangsúly azonban a rendőrség és a Szem közti ellentéten van. Ezt a legtöbb ilyen filmben elhanyagolják, pedig igenis fontos kérdés. Ráadásul az egésznek van egy olyan mellékes tartalma, hogy ki dönthet arról, ki élhet és ki nem? Senkinek nem szabadna ekkora hatalommal rendelkeznie, akkor sem, ha jó célra használja.

Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2016/10/spirit-bliss…

csokitorta P>!
Spirit Bliss: Reményfosztottak

A történetben abszolút pozitívan csalódtam. Általában a krimiktől egy kicsit tartani szoktam, hogy vajon sikerül-e nekik azt a színvonalat hozni, amely letehetetlenné és pörgőssé teszi a cselekményt. Bár ez az első rész a Szem sorozatnak egyértelműen egy előkészítő kötete volt, amelyben a karaktereket, illetve ezt a szervezetet ismerhettük meg közelebbről, mégis sikerült meglepnie. A végén az a fordulat teljesen váratlanul ért, még csak nem is sejtettem, hogy ilyen befejezéssel zárja le a könyvet Spirit Bliss. A Szem egy olyan szervezet, mely az ártatlanok pártján áll abban az értelemben, hogy a szabadlábra helyezett, illetve szabadlábon lévő bűnösöket kiiktatják. Persze ilyenkor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mennyire erkölcsös dolog mások élete fölött Istent játszani?
Bővebb értékelés: http://varazstinta.blogspot.hu/2017/04/az-artatlanok-ve…

zsucika P>!
Spirit Bliss: Reményfosztottak

Van aki esetleg nem szimpatizál a titkos igazságosztókkal? Jaaa persze, akinek vaj van a fején. :-) Kiváló alapötlet. Egy szervezet, jelen estben a Szem (ami mindent lát) a kiskapukat kijátszó, korrupciót kihasználó bűnözőkre csap le könyörtelenül. Ezzel szolgáltatva igazságot az ártatlanoknak. Minden tagja megjárta a maga poklát, és Mr. Eye „invitálására” lépett a törvényen kívüliek útjára. A szervezet felépítése remekül kitalált. Nem csak úgy ad hoc szolgáltatnak igazságot. Nagyon alapos kutató és nyomozó munka előzi meg a megtorlást. Nem elégednek, meg mendemondákkal. Viszont, ha bebizonyosodik a bűnössége az egyénnek, éppoly alaposak is. A buktató a dologban természetesen az emberekben rejlik. Egyetlen meggondolatlan döntés, és veszélybe kerül minden. Azt hiszem számomra pont ez volt a gyenge pontja a regénynek. Tudom, valahogy fokozni kell az izgalmakat, és generálni kell a bonyodalmat… Úgy érzem azonban, hogy bizonyos dolgok Ana és Ryland között túl gyorsan hangzanak el. Nem a gyengéd szálakra gondolok. Ana túl gyorsan osztja meg a szervezettel kapcsolatos dolgokat egy kívülállóval. Amivel az egész csapatot, szervezetet veszélybe sodorja. És ezzel a saját életét is. Értem én, hogy jó a pasi, de ez egy sorozatnak indul, lett volna idő még egy kicsit húzni a tésztát. Az akció Ryland nélkül is le folyt volna. Aki nálam vitte a bulit, Kaemon. Ő az, akinek a felbukkanását már alig várod a sorok között. :-)
Jöhet a folytatás.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– És Ana? Ő is hasonlóan került oda?
– Nagyon belezúgtál, mi? – húzódott vigyorra a fiú szája. Ryland pillantása elsötétült, vonásai megmerevedtek.
– Igen. – A kijelentés döbbenetet hozott maga után. A fiú tátott szájjal tette le a villát az asztalra, egy pillanatra teljesen megfeledkezett az ízletes ételről.
– Hűha, nem hittem volna, hogy be is ismered! Akkor ez komoly?
– Őrültség, én is jól tudom, de… vele akarok lenni.
– Bármi áron?
– Bármi áron – bólintott Ryland határozottan.

Kapcsolódó szócikkek: Ana Wester · Jeevan · Ryland Patrensen
Könyvmolyképző KU>!

– Azt hiszem, nagyon magányos emberek lehetnek.
– Magányosak? – tátotta el a száját a férfi. Sokféle válaszra számított – „gyilkosok”, „hősök”, „bolondok” –, de erre aztán végképp nem.
– Igen. És hisznek abban, amit csinálnak, máskülönben biztosan nem hoznának ekkora áldozatot.

Könyvmolyképző KU>!

Nos, igen, az ő Angyala nem egy hősre vágyik, aki megmenti az élet gondjaitól, hanem egy bolondra, aki követi őt a veszedelembe is. Egyszer már megtette, amikor belépett a Szembe, miért ne tenné meg újra és újra? Akár egész életében…

Könyvmolyképző KU>!

– Az FBI tudja, hogy kapcsolatban állok veletek.
– Kimagyarázhattad volna valahogyan.
– Utálom, hogy a munkám értelmetlen.
– Tanulj ápolónak, ha életeket akarsz menteni.
– A közeledben akarok lenni…
– Őrült vagy.

Könyvmolyképző KU>!

A Szem: Egy illegalitásba vonult csoport, mely a bűnözők megállítására és az ártatlanok védelmezésére tette fel az életét.

(első mondat)

BarbyMalik0112 P>!

– Ugye felfogtad, hogy amit az előbb mondtam, az nem kérés volt, hanem fenyegetés – nézett rá Ana úgy, mintha az elmebetegség jeleit keresné rajta. Joggal. Ryland már maga sem volt biztos benne, hogy minden stimmel-e a fejében. De ha meg is bolondult, kit izgat?
– Felfogtam, csak nem érdekel – vont vállat könnyedén.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryland Patrensen
Cheril>!

A kedves emberek hamar meghalnak, nincs bennük túlélőösztön ehhez a kegyetlen világhoz.

Könyvmolyképző KU>!

– Eressz el! Most! – Ana igyekezett veszélyesnek hangzani, de a szorítás nem enyhült csuklóján.
– Miért jöttél ide egyáltalán? – A férfi bizonytalan, halk hangja teljes ellentétben állt a tekintetében vibráló határozottsággal.
– Hogy megmondjam, ne kutass utánam.
– Hazudsz.
– Tessék?
– Ha csak ennyit akartál volna, küldesz egy figyelmeztető üzenetet. De te idejöttél. Vállaltad a veszélyt. Látni akartál, igaz? Mert te sem tudsz kiverni a fejedből.
– Megőrültél? – Ana kétségbeesett, és mint mindig, most is keménységgel leplezte ezt. – Ereszd el a kezem, különben kilyuggatlak! – parancsolta. A barna szempár furcsa homályba borult, a szorítás végül mégis engedett, majd megszűnt. Ana más esetben hátrálva indult volna a kijárat felé, hogy védje magát, most mégis megperdült, és sietősen távolodott.
– Segíthetnék nektek! – Az őrület újabb jele megtorpanásra késztette. Visszafordult a sikátor végéből, és egyenesen a férfi szemébe nézett.
– Neked még van életed. Ne dobd el önként! – tanácsolta, mielőtt – ahogyan jött, nyom nélkül – eltűnt volna az éjszakában.

Könyvmolyképző KU>!

– Ne tégy hirtelen mozdulatot! – Az utasítás az Angyal hangján érkezett. Ryland tarkóján felálltak tőle a pihék.
– Megmentettél, most pedig megölnél? – érdeklődött halkan. A pisztolycső meg se rezzent.
– Hátráljunk be szép lassan a sikátorba. És ne hősködj! – Újabb parancs, amitől Ryland úgy érezte, felpezseg a vére és végre sokévnyi alvás után életre kel. Korábban el sem tudta képzelni, hogy egy nő utasítgatását eltűrje, most meg egyenesen élvezte. Megbolondult, csak ez lehet a helyzet. Vagy túl sokat ivott.
Lassú hátrálásba kezdett a nővel együtt, akinek szabad keze a karjára fonódott. Ingen keresztül is forrónak érezte az érintést. Nem siettette, az Angyal gondolt arra, hogy sérült lábbal nem könnyű rák módjára haladni.
– Mit akarsz tőlem? – A sikátor félhomályában a nő kilépett a háta mögül és megkerülte, hogy az arcába nézhessen. Fegyverét nem eresztette le, Ryland mégsem a halált hozó csőre koncentrált; egyszerűen nem tudta levenni a szemét a gyönyörű arcról.
– Először is azt, hogy fordulj meg, és támaszkodja a falnak – biccentett a nő a sötétvörös téglák felé. Ryland tette, amit mondtak neki, ahogyan eddig is. A levegő a tüdejében akadt, amint az apró kéz végigtapogatta. Az alapos munkától alig tudott uralkodni a lélegzetén. – Rendben, visszafordulhatsz.
– Mit keresel itt, Ana? – Direkt a nő igazi nevét használta, hogy lássa a reakcióját. A kék szempár összeszűkült, gyanakvóvá és idegessé vált.
– Szóval tényleg te kutakodtál utánam… Miért?
– Tudni akartam, ki vagy.
– Miért? – hangzott el ismét a kérdés, jóval nyomatékosabban a türelmetlenségtől. Ryland nevetése betöltötte a kihalt sikátort.
– Elhiszed nekem, ha azt mondom, fogalmam sincs? – Sikerült meglepnie a nőt, mert az eddig sima homlok összeráncolódott.

Könyvmolyképző KU>!

Mihail megállt a szoba közepén, kiélvezte, hogy mindenki felé fordul, és kivárta a szükséges hatásszünetet. Csak azután robbant.
– Mjeg vagy te húzatva? – Miközben beszélt mutatóujját végig Anára szegezte, és fölé magasodott. – Nyem elég, hogy leszakadsz a többiektől, belekjeveredsz egy rendőrségi ügybe, még mjeg is mutatod az arcod egy zsarunak? Jó, hogy nyem vártad mjeg az erősítést! Veszélybe sodortad magad, és mjinket is! Nyem mondasz semmit? – csattant fel. Előjött orosz akcentusa, azaz nem csak játszott, valóban ideges volt.
– Nem volt választásom – felelt Ana nyugodtan, majd belekortyolt a kávéjába. Keserű volt és ütős. Tudta, így hajnali fél hatkor már nem szabadna koffeint bevinni a szervezetébe. Egész délelőtt – és talán még kora délután is – forgolódni fog az ágyában. De a történtek amúgy is teljesen felpörgették, és kellett az íze, nagyon kellett.
– Nagy szart nyem! – csapott az asztalra Mihail. A bútordarab keserűen megreccsent a nem várt támadástól.
– Lehet, hogy nálatok, Oroszországban cserben szokás hagyni egy sebesült kollégát, de nálunk nem – közölte a nő hidegen. A következő pillanatban minden felgyorsult, mintha valaki egy felvételt nézne: Mihail elé vágtatott, maga felé perdítette a székkel együtt, és rácsapott a támlára kétoldalt, a feje mellett, Adalynn, a csapat „anyja” rémült sikkantást hallatott, az eddig várakozó üzemmódban figyelő férfiak pedig mind felpattantak, hogy megállítsák a tombolást.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ella Steel: Érzéki rabság
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Anne L. Green: Baljós szitakötő
Anne L. Green: Joyce csapdájában
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Anita Boza: Édes borzongás
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Baráth Viktória: Az igazság ára
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd