Mennydörgő ​némaság (Árnyékvilág 3.) 47 csillagozás

Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

A ​Főnök – fantáziátlan név, ám tökéletes álca a helyi maffia vezetőjének.

Senki sem ismeri az igazi nevét, senki nem látta még az arcát.

Kezében tartja az egész várost.

A rendőrség pedig évek óta tehetetlen.

Caspar Crosley nyomozó új feladata: beépülni a bűnszervezetbe, és elkapni a titokzatos fantomot. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, főleg, ha tégla van még az FBI köreiben is. Üldözőből végül üldözött lesz, a maffia elől pedig szinte lehetetlen elbújni.

Néhány név és titkos kód, amely segíthet megbuktatni a Főnököt.

Egy kíváncsi tinédzser, aki nem ismeri fel a veszélyt.

És egy hároméves kislány hallgatásra kárhoztatva.

A maffia pedig nem szereti azokat, akik túl sokat tudnak.

A tanúvédelmi program Skóciába vezérli a Swanson családot, ahol a gyönyörű tájon, ódon kastélyszállón és kedves helyieken kívül családi problémák, szerelmi csalódások és rejtélyes bűnesetek forgatják fel az életüket. Vajon a maffia keze… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731987 · Illusztrálta: Benina

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Caspar Crosley · Jossie Swanson


Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Felixa P
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Az elsőt alulmúlta, a másodiknál viszont határozottan jobb volt. Csalódást nem okozott, az előzőket ismerve nagyjából sejtettem, hogy mit várjak tőle. A sokszereplős felállás nekem kissé zavaró volt, de túllendültem rajta. Tulajdonképpen a történet keretét a krimi adta, mégsem éreztem annyira erősnek. A romantikus vonal viszont lapos volt. Az időben enyhén elvesztem, tulajdonképpen nem is érzékeltem azt, ami szerintem a túl sok történésnek köszönhető. Néha már túl kaotikus is volt.
Száz szónak is egy a vége: becsuktam a könyvet, és ennyi…

>!
Fay 
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Őszintén kijelenthetem, hogy méltó befejezése a sorozatnak. Végig pörgős, izgalmas, csavarokkal teli. Viszont ami egy kicsit zavart…
Életemben nem hallottam olyan kórházról ahol az emeleten van a hullaház. Vagy az alagsorban szokott lenni, vagy egy külön épületben.

>!
Madame_Truska
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Már több mint egy hete végeztem, de nem akartam azonnal értékelést írni. Tudom, hogy ha az ember a történet hatása alatt van sokkal jobban el tud siklani azok fölött az apróságok fölött, amiket a történet olvasása közben zavarónak érzett.

Az utolsó 50 oldal fantasztikus, nagyon izgalmas és pörgős, szinte láttam magam előtt a jeleneteket, a filmet beharangozó trailerként. :) De sok apróság zavart. Elsősorban Jossie karaktere volt számomra paradox. Néha nagyon okos volt és nagyon felnőtt fejjel szemlélte a világot, néha pedig olyan szinten gyerekes volt, hogy a falra másztam tőle. Igen, egy kamaszlányról van szó, de ez a személyiségbeli ellentét nagyon idegesített. Ugyanakkor Simon karakterét feleslegesnek éreztem, nélküle is kerek lett volna a történet.

Örültem a régi szereplőknek, jó volt látni mennyit fejlődtek, változtak a szereplők.:) A Főnök kiléte zseniális volt. Benne volt a TOP3 gyanúsítottamban, szóval büszke vagyok magamra. Az Árnyékvilág-trilógia méltó befejezése ez a könyv. :):):)

>!
Kisildikó
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Hát, hát, hát…
Először is: kb. 8 óra alatt olvastam el. Ebből 5 órát egyhuzamban alvás helyett olvastam, mert nem bírtam letenni. Szóval bármi negatívumot is mondok ezután, ez azért lebegjen a szemetek előtt. :)
Hát, meg kell mondjam, az előző könyvekben jobban szerettem Jossie-t. Tudom, rengeteg dolgon megy keresztül ebben a könyvben, tényleg sajnálom őt ezért, és tudom, 17 éves, de én meg még nem vagyok 20, és hiába értem meg egy csomó dologról, hogy mért teszi, ettől még idegesít. (Bár senki nem mondta, hogy én nem voltam idegesítő 3 éve, vagy hogy én nem ezeket csináltam volna az ő helyében… :D)

A Főnök-kérdés: én még egy csavart látni véltem a végén a dologban, nem tudtam eldönteni, hogy a családi kötelék mennyire zavart be a dologba. Aztán kiderült, hogy nagyon, csak nem úgy, ahogy gondoltam, úgyhogy a végén sírtam egy kicsit. („Nem az én hibám…” :'( )
Faunia: egy igazi beteg állatnak kell lenni ahhoz, hogy valaki egy ekkora gyereket felhasználjon.
A más szemszögek nagyon tetszettek, Julie és Peter különösen. :) Adam és Camilla szemszöge érthető volt, hogy miért lettek megírva, Julie-n és Peterön viszont azt éreztem, hogy nem lehet tőlük elszakadni, nincs igazam? :)

A történtek alatt nekem az járt a fejemben, hogy ezek nem is annyira különleges dolgok. Mármint nagyon szép helyen vannak, ezt nem vitatom :) Úgy értem, hogy két kamasz lófrál (hehe, szó szerint), hisztizik, közben összevesznek egymással, Adamékkel, az egész világgal, aztán kibékülnének, majd megint összevesznek. Emberekkel ismerkednek, akikről menet közben kiderül ez-az. (Aztán persze van, akinél ez kicsit nagyobb horderejű…) Van benne jó pár sablonos elem, de valamiért mégsem tudtam letenni… Talán pont azért, mert Jossie és Simon olyan élethűek voltak.

A Mennydörgő némaság a végén nagyon tetszett, remélem, Jossie úgy dönt, hogy ezt folytatja és Adam nem áll az útjába.
Spirit, ugyan ez egy befejező rész, de azért a függővég-mániád befigyel… Majd megírod egyszer, akár egy rövid novellában, hogy mi lesz Jossie-val?

>!
Losthris
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Mint már az első könyv értékelésénél írtam, félve álltam neki a sorozatnak. Ez a félelem ezzel a résszel be is igazolódott. Nem tudom most mit is írhatnék. Először is az írónő stílusa remek, olvastatja magát. Viszont ez a történet nekem egy nagy katyvasz volt és sehogy sem illett bele az eddigi történetbe. Az hogy több szemszögből (előzőekben kettőből) olvastam a történetet valahogy nem jött be. A szereplők végig idegesítettek, főleg Jossie. Na meg Adam. És Camilla. És… szóval az egész alatt csak fortyogtam. A történet számomra kúszaságokból és felesleges „csattanókból” állt, néha azt sem tudtam ki-kivel van. Sajnálom, hogy ez is ilyen volt számomra, mint a másik trilógiája. :(

>!
Judyt IP
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Ez fogott meg a legjobban! Szurkoltam mindenkinek. :D
spoiler amúgy is a szívemben egy kedves hely.
A befejezés mindent vitt, imádtam. :) Igazán elvarázsolt. :))))

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731987 · Illusztrálta: Benina
>!
Dianka 
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Egy kicsit szomorú és csalódott vagyok. Szomorú mert vége egy nagyon jó sorozatnak ,csalódott mert én másképp képzeltem el az utolsó kötetet, persze ez nem azt jelenti hogy nem volt jó a történet . A sztori nem is igazán Casparról és Josie-ról,az egymásra találásukról szól hanem inkább egy búcsú, lezárása az előző köteteknek. Minden korábbi szereplő újra megjelenik és szerves részük van az eseményekben. Amúgy szerintem Joss és Caspar itt és most nem nyerő páros, nem igazán illenek össze és ezt szerintem az írónő is érezte és ezért nincsenek nagy szerelmi jelenetek,konkrétan még szerelemnek sem mondható ez az érzés a két szereplő között. Nekem nem a korkülönbséggel van bajom hanem azt érzem Joss még annyira gyerekes(nem rossz értelemben)fiatal,tapasztalatlan és kicsit hebehurgya 17 éves,Caspar pedig már „kiforrott személyiség”van rálátása az életre , és a két karakter teljesen más szemmel tekint a világra. Nem lenne ellenemre ha lenne még folytatás ahol ténylegesen Joss és Caspar a két főhős de Joss már fiatal nő lenne és nem tini,lenne egy kis „élettapasztalata”és „kiforrott karakter”lenne.

>!
_Sophie_
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Nagyon-nagyon-nagyon tetszett. Izgalmas volt a történet, fordulatos és a karakterek fantasztikusak. A végéig nem sejtettem ki a Főnök, talán én is úgy meglepődtem mint a kedvenc FBI ügynökünk. Kár hogy Peter (a kedvenc karakterem) nem sok szerepet kapott, de hát ez most nem az ő története.
Összességében nagyon élveztem és szerintem méltó befejezése az Árnyékvilág trilógiának. :))

7 hozzászólás
>!
Toncsi
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Kicsit félve álltam neki, mert az elmúlt évekből nincs túl jó tapasztalatom a magyar szerzőkkel kapcsolatban. Bár ez a sorozat 3. része, elkezdtem olvasni, ha már a kezembe akadt. Mivel nem olvastam az előző két kötetet, ezért főként a stílust értékelem ilyen nagyra.
Ugyanis meglepődtem mennyire olvastatja magát. Nem éreztem egy percig sem, hogy unalmassá vált volna. Bár egyszer tartanom kellett egy pár hetes szünetet, mert vissza kellett vinnem a könyvtárba, egy-két oldal után eszembe jutottak az addigi események.
A történet az előzmények ismerete nélkül is többségében érthető volt.
Az egyetlen, amivel voltak problémáim a karakterek szemszöge, ugyanis nem mindig éreztem, hogy elkülönülnének, vagy hogy éppen fiú, vagy lány narrál-e. Ettől függetlenül valószínűleg beszerzem a másik két kötetet is :)

>!
Natália_Ternyikné
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság

Nagyon élvezetes,fordulatos,lebilincselő történet!Csak ajánlani tudom mindhárom részt Imádom Spirit Bliss írási stílusát!


Népszerű idézetek

>!
Madame_Truska

A testvéreknek két kötelessége van, hogy békeidőkben civakodjanak, a bajban pedig összetartsanak.

162. oldal, 5. fejezet - Lázrózsák

Kapcsolódó szócikkek: Jossie Swanson
>!
Julos

Nem az a férfi, aki ész nélkül hősködik, hanem az, aki képes visszafogni magát, hogy a szeretteit védje.

351. oldal

>!
Fay 

Nehéz megszabadulni a múltunk darabjaitól még akkor is, ha tudjuk, jobb lenne nélkülük.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caspar Crosley · múlt
>!
Fay 

Vajon hány érdekes dologról maradunk le mindannyian, csak mert csukott szemmel járunk a világban, és azt gondoljuk, elég időnk van még megtapasztalni?

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jossie Swanson
>!
Madame_Truska

– Sírtál? – Kimondtam és azonnal meg is bántam. Bár nem az volt a célom, tökéletes példáját mutattam annak, hogyan herél ki egy nő verbálisan egy férfit.

278. oldal

>!
Fay 

A felnőttek teljesen logikátlanok.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jossie Swanson
>!
Lana89

Julie-val vitáztunk ezen néhányszor. Azt mondta, úgy viselkedem, ahogyan dédanyáink tették, és hagyom elnyomni magam. Én viszont azt vallottam, hogy a feminizmus nem azt hirdeti, hogy minden nő legyen karrierista, és család helyett éljen a munkájának, hanem azt, hogy minden nőnek joga van a választáshoz. Ha valaki attól boldog, a családjának szenteli az életét, akkor nyugodt feminista szívvel önként választhatja ezt az utat, ám ha másra vágyik, akkor mehet az ellenkező irányba is. A hangsúly a szabad döntésen van.

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: feminizmus
>!
Lana89

A szomorúság néha a nyugodtság látszatát mutatja, miközben alattomosan falatozik a lelkünkből.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szomorúság
>!
Fay 

(…) Egyetlen kedves szempár a világ minden gondját elfedtetheti.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caspar Crosley
>!
Madame_Truska

A történtek után nem lett volna szabad bárminek is örülnöm, mégis ott repkedtek bennem a boldogságpillangók. Érzéseim festett vigyorú marionettbábuja voltam, amely akaratom ellenére táncolt a nyomorúság közepette is.

85. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Lakatos Levente: Szeress jobban!
Lakatos Levente: Bomlás
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Szabó Tünde: Rácsok
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Baráth Viktória: A főnök
Borsa Brown: A maffia szívében
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar