Kígyók ​sziszegése (Árnyékvilág 2.) 145 csillagozás

Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​filmstúdió, amely hosszú évtizedek óta gyártja a sikerfilmeket.

Ahol megszokott a siker és a csillogás.

Sokan eladnák a lelküket is, hogy bekerüljenek ebbe a közegbe…

Vagy a gyerekeik lelkét.

Mikor Peter Summers, menedzser rádöbben, hogy a filmstúdió, amelynek dolgozik, gyermekprostitúcióval is foglalkozik, először nem tudja, mit tegyen. Egy dologban biztos csak: nem fordíthatja félre a fejét, ahogyan mások teszik!

Kockára teszi a szerelmét, a saját biztonságát, az életét, hogy bizonyítékot gyűjthessen a bűnösök ellen, és kimenekítse a karmaik közül a gyerekeket.

„Jobbra tőlünk egy középkorú házaspár pakolta be éppen a vásárolt holmikat a kocsijuk csomagtartójába, míg pár méternyire két fiatal srác a náluk lévő aprót számolgatta. Nem foglalkoztak velünk, csak élték a burokba zárt kis életüket, amelybe nem fért bele egy nő karját markoló férfi. Mindenki törődjön a saját dolgával, és tegyen rá nagy ívben, hogy mi történik a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
680 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455464

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Julie Parker · Peter Summers


Kedvencelte 22

Most olvassa 18

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
Csillagvirágszál
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Igazság szerint nem tudom, hogy mit írjak. Mit mondjak erre a könyvről. Kicsit olyan érzésem volt, mint Sz. Kitti – Gyémántfiú könyvét olvasnám, csak egy sokkal jobb előadási móddal, jobb stílussal és eredeti történettel. Alap történetre szinte mondhatnám: ugyan az, de valahogy még sem. Ezt ugyanis IMÁDTAM ellentétben a másik könyvvel. Izgalmas volt. Elinte furcsának tartottam, hogy egy idősebb férfi szemszégéből is látom a dolgokat, soha sem voltam képes férfi fejjel gondolkozni és látni a dolgokat. Kicsit most ebben is részem volt, ami tök szuper. A végére megszerettem, de mindig vártam, hogy a másik szereplő következzen és haladjak és.. és.. és… huhh IMÁDTAM!!!!

Miért nem olvastam én ezt előbb?? :(( o.O :D :D

>!
Felixa
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Az első kötethez képest ez számomra visszaesés volt. Hatalmas… Először is ami nagyon idegesített, az a fejezetek címénél használt betűtípus… (érdekes, de ez az előző könyvnél fel sem tűnt…- nyilván mert másképp éltem meg magát a történetet…). Néhol szinte olvashatatlan, ami miatt mindig hátra kellett lapoznom a tartalomjegyzékhez, hogy tudatosuljon bennem az éppen aktuális fejezet címe…
Aztán nagy nyűggel csak a végére értem, és bár az elején már sejtettem, hogy nem lesz az igazi, kitartottam a végsőkig. Annyira erőltetett és túl elnyújtott lett a történet és nem csattant akkorát a vége, mint gondoltam. A Peter – Julie páros sem ejtett rabul. Akadt némi izgalom, csipetnyi összevisszaság, ami a végére kibogozódott – tulajdonképpen ennyi…

>!
janka0416
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Borító: 5/5- a kevesebb néha több.
Cselekmény: 5/5*** : Nagyon de nagyon,de nagyon tetszett!!!
Tudtam,hogy az első rész után egy atommegagisztikusan jó könyvet fogok olvasni. :D
Igazság szerint nehezen tudom leírni a hibáit a könyvnek,mert egy sem volt neki!!
Nagyon tetszett benne,hogy az írónő egyfajta keretet alkotott a cselekményben. Ugyanakkor nem egy mindennapos problémát vetett fel, hanem egy jól megszerkeztett gondolatot.
A szereplők..khm..nos igen :D a kedvencem mindenképpen Julie!!! Már az első részben is láttam benne kreativitást, de a második részben túltett önmagán :D
A regénynek több műfaji jellemzőt is tudnék adni: romantikus, krimi, kalandregény, fejlődésregény…egyszóval eléggé sok oldalú. :) Érdemes elolvasni!!!!

>!
klaraboglarka P
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Elolvastam, tetszett, de amikor befejeztem, pont elegem lett a könyvből.
Nagyon figyelek mindig, hogy legyen valami egyedi egy könyvben, vagy hogy milyen más könyvekkel tudnám összehasonlitani (hasonló jelenetek, pillanatok, vagy maga a könyv története), Na ebben túl sok volt.

Mondjuk tetszett ez az időben-ugrálós összeállítás, és a szerelmi szál is OOOAAAAA, és imádtam a „törjünk be egy fontos ember lakásába, mert miért is ne-főleg ha amúgy sem a pénzt akarjuk elvenni tőle, hanem egyszerűen szívinfarktust akarunk kapni hogy lebukunk-e, miközben az adrenalin mércénk szétrobban a túlterheléstől” pillanatokat.:))

>!
Csirik_Adrienn
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Hatalmas meglepetés az első részhez képest.
Az elsőt mondhatni végig szenvedtem. Már kezdtem félni, hogy a következő majd 700 oldalon is kínkeservesen fogok túljutni.
Erre még alig kezdtem hozzá és csak fogynak a lapok.
Sokkal jobban tetszik, mint az első kötet. Jobb, hogy nincs fejezeten belől váltott szemszög. És hogy jobban megismerhetjük Petert. Az ő története, karaktere nagyon tetszik.
Kicsit zavaróak a „kézzel írt” részek a nagyobb fejezetek előtt és maguk a fejezet címek is kaphattak volna valami más betűtípust.

Peter merénylője lehet:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

Nagyon jól sikerült befejezés. Százasával fogynak a lapok. És egyszer csak bamm spoiler, na őrá igazán nem gondoltam.
A végén kissé elbizonytalanodtam, hogy akkor most ennyi, így ér véget. De természetesen csak egy kis írói figyelemelterelés volt és boldogan éltek, míg meg nem haltakkal végződik a történet.

>!
Mazsidrazsi
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Eleinte kissé féltem, mert úgy gondoltam, túl sok lesz benne a szerelmi esetlenkedés. De szerencsére nem így lett. Hozzá kellett szokni a Peter – Julie szemszögekhez, de tetszett ez a megoldás. A végén már majd megőrültem, hogy mikor jön a másik szempontja. A negyedéig kb. hiányoltam a Camilla – Adam párost, szokatlanok voltak egy középkorú férfi gondolatai. Jó volt belelátni azokba az időkbe, mikor Adam felnőtt, és Peter nevelte. Az olvasás során megszerettem őt és Julie-t is. Néha magamat láttam benne, a belső változásait magamhoz is tudtam viszonyítani, és úgy gondolom, ettől válik szerethetővé egy történet. A krimi szálnak örültem, hogy nem egy egyszerű ömlengős lovestory lett belőle. Spirit szerintem jól vezette a szálakat, nem is gyanakodtam a végkifejlettre. Ügyesen félrevezetett mindenkit, meglepődtem, hogy ki volt a tettes :)
Látni, hogy Spirit rengeteget fejlődött. Szerencsére nem lett elszúrva egy sorozat 2. kötete. Humoros, csipkelődő, tele van életszerű dolgokkal. imádtam a dalszöveg részleteket, és a kedvencem a Liliom halála. Szuper volt, jó érzés volt olvasni, és várom a 3. részt :)

>!
Nikoletta_89
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Előre leszögezem, én végig tudtam, hogy ki a bűnös…csak aztán mindig kiderült, hogy tévedtem. :)
Ebből is látszik, hogy egy izgalmas, fordulatokban gazdag történettel állunk szembe.
A karakterek szerethetőek, vagy kellőképpen utálhatóak. :)
Peter…hát ha lehetne választani én őt választom apukámnak. :)
Bár néha túl sok volt az erős örökké tartó szerelem taglalásából,de én ennek a könyvnek mindent elnézek. :)
A vége….sírtam egy sort, dühöngtem két sort, aztán megkönnyebbültem és boldog lettem. A dühöngés közben,már majdnem írtam egy levelet az írónőnek, hogy na ezt mégis így ilyen formában hoooogy??? Aztán mégsem… és milyen jól tettem. :)
Happy end.
Szeretem ezt a könyvet, és méltó helye van a polcomon. :)

>!
Avilda
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Az Árnyékvilághoz képest ez egy igazán kellemes csalódás volt! A krimi szál jól ki van dolgozva, izgalmas, fordulatos, nem találtam el, ki az elkövető. A szerelmi szál sem csöpögős, aranyosak voltak, szerettem őket. Kicsit zavart, hogy alig volt leírás, és hogy néhány dolog nem volt részletesen kifejtve, de összességében nagyon jó szórakozást nyújtott!

>!
Losthris
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Élvezet volt Julie és Peter történetét olvasni. Főleg úgy, hogy az eleje Adam gyerekkorába is betekintést nyújt, és az egész történetben ő és Cam is szerves részt kaptak. Tetszett a Julie és Peter közötti húzzuk egymást, de mindent egymásért kapcsolat. Néha picit soknak találtam a mindent elnézünk és nem történt semmi dolgot, ez nekem nem jött le valami hitelesen. Hiányzott az emberi természet adta dühöngés, sértődés és stb. A mellékszereplők idegesítettek a történet alatt, de hát nélkülük nem is íródhatna könyv. :) Az utolsó fejezetnél majdnem sokkot kaptam, hogy így nem lehet vége, de az epilógus mindent helyre tett. Összeségében tetszett.

>!
Kiskakukk
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Nekem ez baromira tetszett.
Az első részben nagyon bírtam Adamet és Camillat. Ha azt mondja nekem valaki, hogy a középkorú Peter és a kissé hiperaktív Julie is (itt ugyebár ők a főszereplők) ugyanolyan érdekesek lesznek, nehezen hittem volna. Pedig így lett, imádtam őket! :D

A regény hosszú, de nem unatkoztam, állandóan volt valami izgalom és gyorsan fogytak az oldalak.
A nyomozós, bűnügyi szál izgalmas volt. Nem tudtam megtippelni, ki a merénylő és a főpedofil sz.rházi kiléte is meglepett. Jók voltak az apró csavarok is.
Volt itt egy nagy adag romantika is, amit, nos… hát nem bántam, annyi szent. (Ebben többet dugtak, mint a zafír pöttyös könyvekben…:D )

Szerencsére Adam és Camilla sem szorultak teljesen háttérbe. (Adam dolgain azért sokszor felnevettem.:D)

Apropó, itt mar szinte nem maradt főszereplő, akit nem lőttek le/vagdostak össze. :D

Camilla, 1. rész: lelövik.
Adam, 1. rész: összevagdossák.
Peter, 1. rész: leszúrják, 2. rész: spoiler
Julie: eddig semmi, talán ő lesz a soros a 3. részben? :D

Nagyon tetszett, kíváncsian vetem bele magam a harmadik részbe.


Népszerű idézetek

>!
Fummie

– És mit olvasol? – érdeklődtem, miközben besoroltam a forgalomba.
– A Jane Eyre-t.
– Az nem valami lányregény? – fintorodtam el önkéntelenül. Adam csak egyszerűen megvonta a vállát, és lapozott egyet.
– De. De nekem tetszik. Azt akarom, hogy egyszer majd engem is ennyire szeressen valaki. Hogy ne számítson neki, ha megvakulok vagy elvesztem az egyik kezemet, akkor is szeressen.

78. oldal

8 hozzászólás
>!
Madame_Truska

A világ színei kifakultak. Elképzeltem egy nagy töltőtollat, amint egyszerűen kiszippantja az ég kékjét, a fák zöldjét, a zebrán áthaladó férfi barna kalapjának színét, míg végül az élet filmje csak fekete-fehérben fut tovább.

147. oldal, 11. fejezet - Sorscsapás

>!
Nikoletta_89

Az emberek néha annyira vakok. Nem látják, hogy a kígyók is tudnak mosolyogni, hogy leplezzék a méregfogaikat.

402. oldal

>!
Madame_Truska

Ő volt a tökéletesen hozzám passzoló kirakós a szerelemnek nevezett kétdarabos puzzle játékban.

363. oldal, 14. fejezet - Hazaszálló madárka

>!
Nikoletta_89

Inkább eszem egy kockányi mennyízű csokoládét, mint egész életemben könnyízű csokoládén éljek.

254. oldal

3 hozzászólás
>!
Madame_Truska

Abban is van jó, ha hátba szúrják az embert – a vérével megfestheti a fájdalmát és a gyilkosa arcképét.

339. oldal

>!
Fummie

– Azt hiszem, kellett volna egy szalvéta elé – mutatott a testvérére, aki úgy nézett ki, mintha az alatt az idő alatt, míg egy kortyot ittam, kivégzett volna láncfűrésszel pár embert.

139. oldal

>!
Nikoletta_89

Miközben megóvom a körülöttem lévőket a világ fájdalmas igazságaitól, én magam egy szakadék szélén egyensúlyozom a vékonyka hazugsághálóba kapaszkodva, amelynek egy szála most elpattant.

308. oldal

>!
Aranymag

Levettem a cipőmet, a zoknimat, aztán leültem a kis stég szélére, és a vízbe lógattam a lábam. Utoljára gyerekkoromban csináltam hasonlót. Vigyorogva dőltem hátra, a karomat a fejem alá téve, a tekintetem pedig a csillagos eget fürkészte. A városban szinte egyáltalán nem lehetett látni a csillagokat – a haladás szmogködje bekebelezte őket.

96. oldal

>!
Nikoletta_89

A liliom hamvai.
Egy törékeny virág beleszeret a hatalmas, öreg tölgyfába. Vágyakozik utána, kacérkodik vele, elcsábítja, de túl nagy a távolság. Annyira áthidalhatatlan, hogy már csak egy csoda segíthet. A liliom könyörög az égnek, hogy hadd érintsék meg egymást, csak egyetlenegy pillanatra. Az ég pedig teljesíti a kívánságát. Villám hasít keresztül az égen, egyenesen a tölgyfába csapódik, amely kidől. Rá a kis liliomra. Életükben először és utoljára ölelik egymást. A szerelmük a végzetük.

249. oldal


A sorozat következő kötete

Árnyékvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Baldacci – Dorothy Koomson – Anthony Horowitz – Eowyn Ivey: Az ártatlan / Barátnőm kislánya / A selyemház titka / A hóleány
Karin Fossum: Aki mást szeret
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Dolores Redondo: A csontok öröksége
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Torey Hayden: Szellemlány
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Lakatos Levente: Aktus
Lakatos Levente: Szeress jobban!
Fejős Éva: Száz Éjjel Ügynökség