Kígyók ​sziszegése (Árnyékvilág 2.) 161 csillagozás

Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Egy ​filmstúdió, amely hosszú évtizedek óta gyártja a sikerfilmeket.

Ahol megszokott a siker és a csillogás.

Sokan eladnák a lelküket is, hogy bekerüljenek ebbe a közegbe…

Vagy a gyerekeik lelkét.

Mikor Peter Summers, menedzser rádöbben, hogy a filmstúdió, amelynek dolgozik, gyermekprostitúcióval is foglalkozik, először nem tudja, mit tegyen. Egy dologban biztos csak: nem fordíthatja félre a fejét, ahogyan mások teszik!

Kockára teszi a szerelmét, a saját biztonságát, az életét, hogy bizonyítékot gyűjthessen a bűnösök ellen, és kimenekítse a karmaik közül a gyerekeket.

„Jobbra tőlünk egy középkorú házaspár pakolta be éppen a vásárolt holmikat a kocsijuk csomagtartójába, míg pár méternyire két fiatal srác a náluk lévő aprót számolgatta. Nem foglalkoztak velünk, csak élték a burokba zárt kis életüket, amelybe nem fért bele egy nő karját markoló férfi. Mindenki törődjön a saját dolgával, és tegyen rá nagy ívben, hogy mi történik a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452975

Julie Parker · Peter Summers

Csillagvirágszál>!
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Igazság szerint nem tudom, hogy mit írjak. Mit mondjak erre a könyvről. Kicsit olyan érzésem volt, mint Sz. Kitti – Gyémántfiú könyvét olvasnám, csak egy sokkal jobb előadási móddal, jobb stílussal és eredeti történettel. Alap történetre szinte mondhatnám: ugyan az, de valahogy még sem. Ezt ugyanis IMÁDTAM ellentétben a másik könyvvel. Izgalmas volt. Elinte furcsának tartottam, hogy egy idősebb férfi szemszégéből is látom a dolgokat, soha sem voltam képes férfi fejjel gondolkozni és látni a dolgokat. Kicsit most ebben is részem volt, ami tök szuper. A végére megszerettem, de mindig vártam, hogy a másik szereplő következzen és haladjak és.. és.. és… huhh IMÁDTAM!!!!

Miért nem olvastam én ezt előbb?? :(( o.O :D :D

Csirik_Adrienn>!
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Hatalmas meglepetés az első részhez képest.
Az elsőt mondhatni végig szenvedtem. Már kezdtem félni, hogy a következő majd 700 oldalon is kínkeservesen fogok túljutni.
Erre még alig kezdtem hozzá és csak fogynak a lapok.
Sokkal jobban tetszik, mint az első kötet. Jobb, hogy nincs fejezeten belől váltott szemszög. És hogy jobban megismerhetjük Petert. Az ő története, karaktere nagyon tetszik.
Kicsit zavaróak a „kézzel írt” részek a nagyobb fejezetek előtt és maguk a fejezet címek is kaphattak volna valami más betűtípust.

Peter merénylője lehet:
spoiler

Nagyon jól sikerült befejezés. Százasával fogynak a lapok. És egyszer csak bamm spoiler, na őrá igazán nem gondoltam.
A végén kissé elbizonytalanodtam, hogy akkor most ennyi, így ér véget. De természetesen csak egy kis írói figyelemelterelés volt és boldogan éltek, míg meg nem haltakkal végződik a történet.

janka0416>!
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Borító: 5/5- a kevesebb néha több.
Cselekmény: 5/5*** : Nagyon de nagyon,de nagyon tetszett!!!
Tudtam,hogy az első rész után egy atommegagisztikusan jó könyvet fogok olvasni. :D
Igazság szerint nehezen tudom leírni a hibáit a könyvnek,mert egy sem volt neki!!
Nagyon tetszett benne,hogy az írónő egyfajta keretet alkotott a cselekményben. Ugyanakkor nem egy mindennapos problémát vetett fel, hanem egy jól megszerkeztett gondolatot.
A szereplők..khm..nos igen :D a kedvencem mindenképpen Julie!!! Már az első részben is láttam benne kreativitást, de a második részben túltett önmagán :D
A regénynek több műfaji jellemzőt is tudnék adni: romantikus, krimi, kalandregény, fejlődésregény…egyszóval eléggé sok oldalú. :) Érdemes elolvasni!!!!

klaraboglarka P>!
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Elolvastam, tetszett, de amikor befejeztem, pont elegem lett a könyvből.
Nagyon figyelek mindig, hogy legyen valami egyedi egy könyvben, vagy hogy milyen más könyvekkel tudnám összehasonlitani (hasonló jelenetek, pillanatok, vagy maga a könyv története), Na ebben túl sok volt.

Mondjuk tetszett ez az időben-ugrálós összeállítás, és a szerelmi szál is OOOAAAAA, és imádtam a „törjünk be egy fontos ember lakásába, mert miért is ne-főleg ha amúgy sem a pénzt akarjuk elvenni tőle, hanem egyszerűen szívinfarktust akarunk kapni hogy lebukunk-e, miközben az adrenalin mércénk szétrobban a túlterheléstől” pillanatokat.:))

Mazsidrazsi>!
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Eleinte kissé féltem, mert úgy gondoltam, túl sok lesz benne a szerelmi esetlenkedés. De szerencsére nem így lett. Hozzá kellett szokni a Peter – Julie szemszögekhez, de tetszett ez a megoldás. A végén már majd megőrültem, hogy mikor jön a másik szempontja. A negyedéig kb. hiányoltam a Camilla – Adam párost, szokatlanok voltak egy középkorú férfi gondolatai. Jó volt belelátni azokba az időkbe, mikor Adam felnőtt, és Peter nevelte. Az olvasás során megszerettem őt és Julie-t is. Néha magamat láttam benne, a belső változásait magamhoz is tudtam viszonyítani, és úgy gondolom, ettől válik szerethetővé egy történet. A krimi szálnak örültem, hogy nem egy egyszerű ömlengős lovestory lett belőle. Spirit szerintem jól vezette a szálakat, nem is gyanakodtam a végkifejlettre. Ügyesen félrevezetett mindenkit, meglepődtem, hogy ki volt a tettes :)
Látni, hogy Spirit rengeteget fejlődött. Szerencsére nem lett elszúrva egy sorozat 2. kötete. Humoros, csipkelődő, tele van életszerű dolgokkal. imádtam a dalszöveg részleteket, és a kedvencem a Liliom halála. Szuper volt, jó érzés volt olvasni, és várom a 3. részt :)

Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Előre leszögezem, én végig tudtam, hogy ki a bűnös…csak aztán mindig kiderült, hogy tévedtem. :)
Ebből is látszik, hogy egy izgalmas, fordulatokban gazdag történettel állunk szembe.
A karakterek szerethetőek, vagy kellőképpen utálhatóak. :)
Peter…hát ha lehetne választani én őt választom apukámnak. :)
Bár néha túl sok volt az erős örökké tartó szerelem taglalásából,de én ennek a könyvnek mindent elnézek. :)
A vége….sírtam egy sort, dühöngtem két sort, aztán megkönnyebbültem és boldog lettem. A dühöngés közben,már majdnem írtam egy levelet az írónőnek, hogy na ezt mégis így ilyen formában hoooogy??? Aztán mégsem… és milyen jól tettem. :)
Happy end.
Szeretem ezt a könyvet, és méltó helye van a polcomon. :)

nicolekitti>!
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Mondjuk az értékelésekhez alapján jobbra számítottam. Kicsit túl sokat vártam volna a könyvtől. De azért hozzá teszem, sokszor nem bírtam letenni.
Amit kicsit nem értettem az a nagyon részletes és alapos leírások, sok esetben kevesebbel is beértem volna. Tudtam már az első oldaltól, hogy nyomozni kell, persze én se jöttem rá, hogy ki is a tettes. Ez tetszett benne, hogy tényleg nem volt egyértelmű. Az utolsó pár fejezet miatt mérges vagyok, de nem írom le, hogy miért, mert mások számára nem szeretném lelőni a poént :)

Avilda I>!
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Az Árnyékvilághoz képest ez egy igazán kellemes csalódás volt! A krimi szál jól ki van dolgozva, izgalmas, fordulatos, nem találtam el, ki az elkövető. A szerelmi szál sem csöpögős, aranyosak voltak, szerettem őket. Kicsit zavart, hogy alig volt leírás, és hogy néhány dolog nem volt részletesen kifejtve, de összességében nagyon jó szórakozást nyújtott!

Losthris>!
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Élvezet volt Julie és Peter történetét olvasni. Főleg úgy, hogy az eleje Adam gyerekkorába is betekintést nyújt, és az egész történetben ő és Cam is szerves részt kaptak. Tetszett a Julie és Peter közötti húzzuk egymást, de mindent egymásért kapcsolat. Néha picit soknak találtam a mindent elnézünk és nem történt semmi dolgot, ez nekem nem jött le valami hitelesen. Hiányzott az emberi természet adta dühöngés, sértődés és stb. A mellékszereplők idegesítettek a történet alatt, de hát nélkülük nem is íródhatna könyv. :) Az utolsó fejezetnél majdnem sokkot kaptam, hogy így nem lehet vége, de az epilógus mindent helyre tett. Összeségében tetszett.

Lovebooks>!
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése

Ez a kötet méltó folytatása az első könyvnek. Rengeteg háttéranyag, plusz információ, izgalmas szereplők, akik menekülnek a veszély elől. Ám a barátok ott vannak és segítik őket. Julie és Peter megérdemelt egy külön, saját fejezetet, amiben kiteljesedhetett a történetük.

Bővebben:

Fummie>!

– És mit olvasol? – érdeklődtem, miközben besoroltam a forgalomba.
– A Jane Eyre-t.
– Az nem valami lányregény? – fintorodtam el önkéntelenül. Adam csak egyszerűen megvonta a vállát, és lapozott egyet.
– De. De nekem tetszik. Azt akarom, hogy egyszer majd engem is ennyire szeressen valaki. Hogy ne számítson neki, ha megvakulok vagy elvesztem az egyik kezemet, akkor is szeressen.

Madame_Truska>!

A világ színei kifakultak. Elképzeltem egy nagy töltőtollat, amint egyszerűen kiszippantja az ég kékjét, a fák zöldjét, a zebrán áthaladó férfi barna kalapjának színét, míg végül az élet filmje csak fekete-fehérben fut tovább.

147. oldal, 11. fejezet - Sorscsapás

Kapcsolódó szócikkek: töltőtoll
Nikoletta_89>!

Az emberek néha annyira vakok. Nem látják, hogy a kígyók is tudnak mosolyogni, hogy leplezzék a méregfogaikat.

Kapcsolódó szócikkek: kígyó
Madame_Truska>!

Ő volt a tökéletesen hozzám passzoló kirakós a szerelemnek nevezett kétdarabos puzzle játékban.

363. oldal, 14. fejezet - Hazaszálló madárka

Nikoletta_89>!

Inkább eszem egy kockányi mennyízű csokoládét, mint egész életemben könnyízű csokoládén éljek.

Madame_Truska>!

Abban is van jó, ha hátba szúrják az embert – a vérével megfestheti a fájdalmát és a gyilkosa arcképét.

Fummie>!

– Azt hiszem, kellett volna egy szalvéta elé – mutatott a testvérére, aki úgy nézett ki, mintha az alatt az idő alatt, míg egy kortyot ittam, kivégzett volna láncfűrésszel pár embert.

Nikoletta_89>!

Miközben megóvom a körülöttem lévőket a világ fájdalmas igazságaitól, én magam egy szakadék szélén egyensúlyozom a vékonyka hazugsághálóba kapaszkodva, amelynek egy szála most elpattant.

Aranymag>!

Levettem a cipőmet, a zoknimat, aztán leültem a kis stég szélére, és a vízbe lógattam a lábam. Utoljára gyerekkoromban csináltam hasonlót. Vigyorogva dőltem hátra, a karomat a fejem alá téve, a tekintetem pedig a csillagos eget fürkészte. A városban szinte egyáltalán nem lehetett látni a csillagokat – a haladás szmogködje bekebelezte őket.

A liliom hamvai.
Egy törékeny virág beleszeret a hatalmas, öreg tölgyfába. Vágyakozik utána, kacérkodik vele, elcsábítja, de túl nagy a távolság. Annyira áthidalhatatlan, hogy már csak egy csoda segíthet. A liliom könyörög az égnek, hogy hadd érintsék meg egymást, csak egyetlenegy pillanatra. Az ég pedig teljesíti a kívánságát. Villám hasít keresztül az égen, egyenesen a tölgyfába csapódik, amely kidől. Rá a kis liliomra. Életükben először és utoljára ölelik egymást. A szerelmük a végzetük.

Árnyékvilág sorozat · Összehasonlítás