Árnyékvilág (Árnyékvilág 1.) 390 csillagozás

Spirit Bliss: Árnyékvilág

A regény egy pszichológiai krimiszálakkal átszőtt romantikus történet, de van benne humor, szenvedély, feszültség, akció és erotika is. A történet egy olyan világot próbál bemutatni, amely kívülről csillogónak, izgalmasnak, boldognak tűnik, de valójában árnyék fedi.
A fiatal színész, Adam Swanson egész életében az árnyék közelében élt, de az egyik pillanatról a másikra kebelezte be őt. Az újságok, a rajongói, de még a környezetében élők nagy része sem ismeri igazán. Adam a paparazzik és a rajongók zaklatását is elég nehezen viseli, de ezt még tetézi az is, hogy elkezd furcsa üzeneteket, ajándékokat és telefonhívásokat kapni.
A zűrzavar közepén feltűnik egy lány az életében, Camilla Jones, akinek semmi köze az Árnyékvilághoz, mégis bezárkózva, napfény nélkül éli az életét egy múltbeli sérelem miatt.
Egymást segítik ki a világosságra hosszú és nehéz küzdelmek árán, melyek során önmaguk kétségeivel, bizonytalanságával és a külvilág emberi „démonjaival” kell megküzdeniük.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452975
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452975

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Adam Swanson · Camilla Jones · Julie Parker · Peter Summers


Kedvencelte 50

Most olvassa 26

Várólistára tette 198

Kívánságlistára tette 150

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
Csakegyolvasólány P
Spirit Bliss: Árnyékvilág

Nagyon tetszett a történet. Igaz, a szokásos híresség-egyszerű ember kapcsolatáról szólt, de akkor is volt benne valami szokatlan. Talán lehet, hogy az egész cselekmény szál. Vagyis, hogy Adamra valaki nagyon hajt és mindent megtesz azért, hogy a körülötte lévő lányok eltűnjenek. Valamint, hogy az egész történet nem csöpög a nyáltól. Félre ne értsétek, kedvelem a romantikát, de a túlzott nyáladzástól kiráz a hideg. Viszont, ahogy az ismertetőben is olvasható: „[…] boldognak tűnik, de valójában árnyék fedi” Nos igen. A boldogságot és a szenvedélyt különböző okok befolyásolják.
Azonban minden jó, ha a vége jó. Adam és Camilla története kap egy boldog befejezést *-* S bár mind a ketten nagyon sok mindenen átmentek, a szerelmük soha sem tört meg.
Kíváncsi vagyok, hogy Peter és Julie történetében mi lesz. :)

>!
Felixa
Spirit Bliss: Árnyékvilág

Ez egyszerűen egy ízig-vérig kellemes olvasmány volt. Pont olyan, mint amilyen egy vörös pöttyös… Kikapcsolt, elvitt egy másik világba… Kedvencem azért nem lesz, de mégis az öt csillag az első benyomásom róla. Szinte minden benne volt, ami egy jó történet hozzávalója. A rémülettől, a titokzatosságon át a baljós üzenetekig; a barátságon keresztül a magával ragadó romantikáig. Valamint a művészet és a média világa is egyszerre jelenik meg a történetben.
Nem kérdés, hogy folytatom-e… Természetesen igen!

>!
Vivi_
Spirit Bliss: Árnyékvilág

Az istenért sem értem ezt a sok negatív értékelést. :D Szerintem nagyon jó volt. Én legalábbis élveztem minden percét (sorát).
Az értékelések hatására félve indultam neki, mert sokaknak nem nyerte el a tetszését, amit nem is értek. Mondjuk lehetséges, hogy már túl nyálas volt egyeseknek. Kicsit tényleg már átlépte a még a tűrhető határt, de nekem még pont elég volt. Most mondjam megint, hogy imádtam? Mert igen, imádtam.

Én a borító alapján – amit most vettem észre, hogy az egy hát az oldalán –, angyalos történetre asszociáltam.
Most valami könnyű olvasmányra vágytam, amit nem kell túl gondolni, ami ezt meg is adta. Egyébként csak beleolvasás gyanánt kezdtem neki, de miután elolvastam pár oldalát nem akartam letenni.

A karakterek egytől egyig kedvelhetőek, még a főszereplők is, annak ellenére, hogy néha már megcsaptam volna az egyiket, hogy ennyire nem veszik észre a másik érzéseit. Adam és Cam szemszögéből olvashatjuk a történetet. Ezek mellett még, akiket én megkedveltem: Julie, Pete és Jossie. Külön kiemelném ahogy a szereplők piszkálódtak egymással, egyszerűen nagyon bírtam.

Eléggé tartottam, hogy magyar írónő tollából vajon mi fog kisülni, már igaz találkoztam jókkal, de akkor is marad a magyarokkal kapcsolatban mindig egy kis félsz. De egyszerűen ez most annyira illett hozzám, pedig amúgy nem mindig szeretem az ilyen könyveket
Örültem, hogy a híresség árnyoldalairól is megtudtunk egy, s mást. Imádtam (jaj, hányszor írtam már le, ezt a szót?), hogy humort is vitt a könyvbe, mert számomra nevetni egy könyvön mindig alapvető dolog.
Akarom a Kígyók sziszegését!!

>!
penzesliza P
Spirit Bliss: Árnyékvilág

Nagyon tetszett a könyv, magában, hogy két szemszöges. Részletesen van megfogalmazva, sosem unatkoztam rajta, hanem folyamatosan tudtam falni a sorokat a szememmel. Tetszett, hogy másmilyenek a szereplők nem azok a tipikus történetekben lévő.
Viszont tuti, hogy nem Adam fodrászára tippeltem volna, hogy ő a hunyó ebben, és ilyen beteges egy nő, meg is lepődtem rendesen, mikor olvastam. Magába foglalva egy klassz történet.:)

>!
janka0416
Spirit Bliss: Árnyékvilág

IMÁDTAM! Nem értem miért csak 69 % a könyv..megérdemelne min. 90%-ot.
Borító: 5/5
Fülszöveg: 4/5
Imádom Spirit Bliss stílusát. Nem volt egy nyáltenger a könyv…volt,hogy sírtam, nevettem bizonyos részeken. :)
Azokat a részeket amiket imádtam láthatjátok majd a könyv idézeteinél.
A karakterek között nem tudnék olyan szereplőt mondani,aki ne nyerelte el volna a tetszésemet.
Nemsokára hozom a Kigyók sziszegését is. :D

10 hozzászólás
>!
Fancsee
Spirit Bliss: Árnyékvilág

Annyira örülök, hogy a borítója csak félrevezetett és mégsem fantasy volt!
Első könyvem Spirit Bliss-től és ezután mondhatom, hogy biztos nem az utolsó. Az írásmódja, a stílusa az határozottan tetszik. Az alapötlet kiváló, valós problémákat jelenít meg: a hírnévvel, ismeretséggel járó nehézségeket. A zaklatásokat, fanatikus rajongókat, kínos pillanatokra ácsingózó paparazzókat, durva fenyegetéseket.
Adva van két karakter: a színészi élet velejáróit nehezen viselő Adam, és a szobájában festegető Camilla. Velük kapcsolatban egyedül a barátságuk megkezdését kifogásolom. Ilyen nem létezik legalábbis nem ilyen játszi könnyedséggel és kész. Ezt leszámítva azt gondolom, amit ki lehetett hozni a párosukból, azt az írónő ki is hozta.
A krimi szálat egy kicsit gyengének éreztem. Lehet, hogy csak velem volt így, de én már a legelején sejtettem tudtam , hogy ki az a bizonyos zaklató. Elég sok volt az elejtett utalás is, de az is közrejátszott, hogy nem vonultatott fel sok gyanúsítottat.
Egyetlen olyan szál van, amit szívem szerint kihagytam volna a történetből: Peter. Lehet, hogy valójában ez így volt teljes, de én most úgy érzem, az már lehet, hogy kicsit sok volt egy könyvbe.
Mindent egybevéve nekem ez tetszett. Nem volt tökéletes, de ha így folytatja az írónő, azzá válhat számomra.

>!
RVivi
Spirit Bliss: Árnyékvilág

Még karácsonyra kaptam és azóta is halasztgattam. Totál fantasyra számítottam és kicsit megijesztett, mikor megtudtam, hogy nem az. De nagyon tetszett. *.*
A két főszereplő az elején annyira aranyos, ahogy szerencsétlenkedik és kicsit furák is voltak, mégis nagyon bírtam őket. És az egyik legjobb, hogy nem volt az az idegesítő fajta szenvedés, hogy ők nem lehetnek együtt, valaki közéjük áll meg stb. Hanem rögtön az elején már elkezdik építgetni a kapcsolatukat.
A mellékszereplőket is nagyon meg lehet szeretni. És nem értem miért van ilyen alacsony százalékon, ennél sokkal jobb. :D

>!
Sheila_7
Spirit Bliss: Árnyékvilág

IMÁDTAM!
Örülök, hogy sikerült végre elolvasnom, mert abszolút nem bántam meg, sőt!
Tetszett maga a történet és a szereplők is. Külön örültem neki, hogy a főszereplők nem azon vergődnek, hogy jaj én most nem jövök vele össze, meg így-úgy… hanem már az elejétől kezdve kialakult köztük egy kapcsolat, ami a történet haladtával fokozatosan kibontakozott szerelemmé.
Szerintem Adrinak sikerült jól bemutatnia azt a bizonyos Árnyékvilágot , amit kívülállóként sajnos nem mindig veszünk észre.
Adam és Camilla egy nagyon aranyos pár, sokszor átéreztem az ő érzéseiket :)
Juliet külön kiemelném, mert imádtam ezt a csajt :D ahogy Peterrel vitatkozott, piszkálódtak, végül meg… :) Alig várom, hogy a kezemben legyen a kígyók sziszegése is
Be kell vallanom, hogy én nem arra az illetőre gyanakodtam, akiről végül kiderült, hogy mégis ő volt az, de sokat nem tévedtem, mert a másik illető is benne volt a dologban, csak nem annyira :)
Az is tetszett, hogy 1-1 fejezetet láthattunk külön Adam és Cam szemszögéből is, mégsem ismételték a szituációt, hanem tovább vitték.

ui.: a nyári emlékek a könyv során sokszor feljöttek és olyankor vagy magamban mosolyogtam, vagy fel is nevettem, például a banántortánál, ugye @Fay? :D
meg az infúziós tasaknál :D

2 hozzászólás
>!
szandi1999
Spirit Bliss: Árnyékvilág

Nem tudtam erről a könyvről semmit amikor elkezdtem. Ritkán nézek utána azoknak amiket olvasni akarok. Jobban szeretem a könyvből megtudni miről is szól. Amikor kezembe került a kötet ami már évek óta porosodott a polcon úgy döntöttem itt az ideje, hogy elolvassam. Aztán ahogy egyre jobban belemerültem a könyvbe nem értettem, miért csak most olvasom. Imádtam minden sorát. Csak úgy pörögtek a lapok. A könyv rámutatott, hogy sztárok élete sem mindig fenékig tejfel. Tetszettek a fejezetek elején lévő újságcikkek, blogbejegyzések amelyekből látni lehetett, hogy a média sokszor mennyire elferdíti az igazságot. Az érzelmes pillanatokat nagyon át tudta adni az író. Teljesen bele tudtam élni magam. Jó volt, hogy Camilla és Adam szemszögéből is megismerhettem a történetet. A tetőpont elég izgalmasra sikeredett azonban a legvége nekem már túl 'Happy end' volt. Ezen kívül nagyon élveztem, együtt sírtam együtt nevettem a szereplőkkel. A karakterek szimpatikusak voltak, egyes részeknél viszont igazán idegesítőek tudtak lenni. Jossie-t nagyon szerettem, aranyos volt ahogy próbalta kibontakoztatni a szerelmi szálakat.
Igazából örülök, hogy nem 2-3 éve olvastam, mert magamat ismerve akkor biztos nem tetszett volna ennyire. Tudom ajánlani mindenkinek. :)

>!
k_mesi
Spirit Bliss: Árnyékvilág

Többek között én sem értem a könyv jelenlegi 74%-os értékelését, mivel többet is érdemelne.
Nagyon tetszett a könyv, bár a krimis rész lehetett volna hangsúlyosabb is.
Cam és Adam kapcsolata hihető volt, nem csak úgy egyről kettőre kialakuló szerelem, hanem egy jól felépített cselekmény része. Ennek ellenére nem volt nyálas.
Juliet és Petert annyira nem bírtam, egyszerűen nem az én esetem az ő szerelmi történetük.
AZ epilógus volt a kedvenc részem, és annak ellenére, hogy csak másodszorra sikerült kiolvasnom, nagyon tetszett! :)


Népszerű idézetek

>!
Fummie

Szia, emlékszel rám? Tudod, körbe vagyok véve egy csomó emberrel, aki istenként imád, de én nem akarok isten lenni, csak egy átlagos srác. Lennél a barátom?

30. oldal, 2. fejezet

>!
Vivi_

Ehelyett csak ültem, és hagytam, hogy az esővíz szarrá áztasson – pont olyanná, amilyen az életem is volt.

>!
Vivi_

A sors tud kegyetlen dolgokat produkálni jó emberekkel is…

>!
janka0416

Sosem hittem volna, hogy egyszer találkozom egy olyan lánnyal, mint te. Aki mellett minden másodpercben úgy érzem magam, mint egy kamasz fiú az első randevúján.

72. oldal

>!
Vivi_

… egyetlen nő sem érdemelte meg, hogy verjék.

>!
Katerina

– Adam munkatársa – suttogtam oda neki. – Állj le!
– Nem tetszik a képe! – morogta Julie.
– Nekem sem, de ez még nem ok arra, hogy leüssük az ásóval.

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Camilla Jones · Julie Parker
>!
Cheril

Mindenkinek szüksége van egy kis térre, amibe a másik nem mászik bele.

>!
janka0416

– Szóval, esemény utáni kéne – hadartam el gyorsan.
– Milyen esemény? – akart ásítani egyet Julie, ami végül nem jött ki.

213. oldal

>!
janka0416

– Susan néni mindig azt mondja, hogy a férfiakat a hasukon át kell megfogni.
– És még egy bizonyos testrészülön át – hunyorgott rám Julie.

217. oldal

>!
Katerina

-Hát persze, fiú! – ütögette meg a vállamat. – Akkor mesélj egy kicsit erről a te barátodról…
– Ő… más.
– Más? – vonta fel a szemöldökét Peter. – Csak nem egy leszbikusra kattantál rá?

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam Swanson · Peter Summers

A sorozat következő kötete

Árnyékvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Szeress jobban!
Lakatos Levente: Bomlás
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Szabó Tünde: Rácsok
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Baráth Viktória: A főnök
Borsa Brown: A maffia szívében
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
W. W. Hallway: Sebző vágyak
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa