A ​jövő árnyai (Démoni érintés 2.) 186 csillagozás

Spirit Bliss: A jövő árnyai

A ​Gonosz ott van mindenhol. A lábunk alatti csatornákban, elhagyatott házakban, elsötétített ablakú lakásokban.

De hamarosan előbújik.

Te biztonságban érzed magad?

Katherine úgy tért vissza a középkorból 2012-be, hogy a küldetése nem járt sikerrel. A Véreskezű még mindig életben van, és arra készül, hogy amint a Nap fénye kialszik, átveszi az uralmat az emberek világa fölött. Katie azt hiszi, ő az egyetlen, aki megállíthatja, ám rá kell jönnie, nem csak ő munkálkodik a világ megmentésén.

A középkor óta szerveződik egy ellenálló csoport, amely mostanra igazi szervezetté nőtte ki magát. Céljuk, hogy megvédjék Katherine-t a Véreskezűtől, és megmentsék a jövőt a rémuralomtól. Ám ez a cél nagy árat követel Katie-től!

Vajon képes lesz lemondani Casimir szerelméről, csak hogy ne szabadítsa rá a gonoszt a világra? És ki lehet az, aki a biztonságos búvóhely ellenére újra és újra az életére tör? Áruló van az ellenállók között, vagy a Véreskezű… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633733318
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633733325
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632457055

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Casimir Delawer · Katherine Glanville (Rica) · Payton


Kedvencelte 32

Most olvassa 8

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 100

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Spirit Bliss: A jövő árnyai

Az első rész nekem valamivel jobban tetszett. Ez a kötet sokkal nehezebben indult, illetve annyira nagy cselekménye sincs, mint az előzőnek. Tulajdonképpen itt a főszerep a spoiler Érdekes volt nyomon követni, hogy vajon ki lehet az áruló, eléggé meg tudott lepni. Csavar itt is van több, de nem mondanám túl pörgősnek a történetet. Payton egyre szimpatikusabb, Casimirt még mindig szeretem, Katie pedig ki szokott borítani a viselkedésével, a gondolataival.
A vége viszont hatalmasat csattant! Tudnom kell, mi lesz a vége, szóval kezdem is a harmadikat.:)

_Enii_>!
Spirit Bliss: A jövő árnyai

Arra kérsz egy virágot, hogy szakítsa ki a gyökereit, és fusson?

Hűhaaaahűhaahűhaa *.*
5*5*5*
Mi volt ez? Mégis hogyan tud ekkorát csavarni az írónő? Pedig én annyi mindenre számítottam…
Egyszerűen nem bírom összeszedni a gondolataimat…spoiler Ide nekem a 3.részt.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Spirit Bliss: A jövő árnyai

Szeretem a történelmi/középkori témát (lásd első rész), de ez a rész jobban tetszett. Igaz az elején egy kicsit vontatott volt, de aztán tett bele egy-két izgalmas részt az írónő. Ki akarja Katie halálát és ki az áruló? Meglepetés volt mindkettő. Casimir sok szerepet nem kapott, de a tetű Hale sajnos feltűnik. Nagyon izgalmas a történet, és most kaptunk egy jó kis gonosz függővéget hozzá.

Fummie>!
Spirit Bliss: A jövő árnyai

Azt mondták nekem többen is, hogy sokkal idegesítőbb lesz a vége ennek a résznek, mint az elsőnek, de mikor elolvastam az utolsó sort, én nem káromkodtam, hanem hangosan felröhögtem. Zseniális. :D
Szerintem korántsem olyan idegesítő a vége, mint az első résznek. Bár maga a regény nem volt olyan jó, mint az első. Nem voltak benne nagy csavarok vagy olyan izgalmas részek, majdhogynem untam. Majdnem mindent kitaláltam előre, úgyhogy a meglepőnek szánt csavarok sem voltak olyan meglepőek. De szerintem az alapvető hiba itt az volt, hogy engem annyira irritált a főszereplő csaj, hogy legszívesebben megütöttem volna. Arcon. Többször is. Egy székkel. A szerelmes jelenetek gusztustalanul nyálasak voltak, és ilyenkor azt éreztem, hogy éppen a Twilightba csöppentem, és Bella meg Edward sztoriját olvasom. De tényleg, Katie engem tök Bellára emlékeztetett a könyv 90%-ában, és egyszerűen idegesített a viselkedése, a gondolkodása, a tehetetlensége, a butasága… Meg ahogy Casimirre gondolt, hát az kiakasztó volt. Arról nem is beszélve, hogy végtelenül naiv, mindenkiben megbízik, csak azért, mert már három szót beszélt velük, és kedvesnek tűnnek. Persze, majd én is elhiszem, hogy nem akar bántani, ha azt mondja. Casimir meg tiszta Edward volt.
Időutazásos logikátlanságokat is találtam. Meg az is baj volt, hogy régen olvastam az első részt, és tök nem emlékszem már, abban mit mondanak, úgyhogy csak elhittem, hogy ja biztos így van.
Nem mondom, hogy rossz volt, mert azért izgalmas volt, meg elszórakoztatott, de messze nem üti meg az első rész színvonalát. (Plusz az a középkorban játszódik, amit jobban szeretek a jelenkornál.)
A három új fiúkarakter tök egybefolyt, szerintem abszolút egyformák voltak, úgyhogy alig tudtam megkülönböztetni őket. Kevés volt a leírás, de azt én mindig hiányolom majdnem mindenhonnan, túl sok volt a párbeszéd. De Valdemart meg Hale-t még mindig bírom. Ők a legjobb karakterek. Én nekik szurkolok. És csak úgy mellékesen megjegyezném, hogy ha a következő rész végén nem hal meg senki és nyálasboldogvége lesz, akkor én nagyon le fogom húzni. :D

4 hozzászólás
Fay>!
Spirit Bliss: A jövő árnyai

Adri, remélem csuklasz!
Az elsőnek a vége sem volt piskóta, na, de ez! Kész kínzás!

Nagyon tetszett bár ez látszik is, mivel kiidéztem a fél könyvet. Még mindig tele van fordulatokkal, és képtelenség letenni bármennyire is sablonosan hangzik.
Viszont egy aprócska gondolat végig ott motoszkált a fejemben… Miért nem próbálták megölni Katie apját? Ő sokkal könnyebb célpont lenne és a végeredmény ugyanaz.

De legalább tudom mit kérek karácsonyra! Nem lepne meg valaki Paytonnel?

7 hozzászólás
melka123>!
Spirit Bliss: A jövő árnyai

Kedves Spiritemnek igaza volt…. tényleg meg akarom fojtani! Még ennyi fordulatot?! Azt hittem kitöröm a nyakam, annyiszor csóváltam a fejem olvasás közben…. Na de lássuk részletesen (spoilermentesen):
1. Az előző rész után nagyon izgatott voltam, vajon mi jöhet még, mit tartogat nekünk Spirit. Hát, mit mondjak, az írónő túlszárnyalta az elképzeléseimet. Nagyon sok fordulat volt, nagyon pergősre, izgalmasra sikeredett ez a rész is.
2. A stílus még mindig magával ragadó. Csak azt vettem észre, hogy már az utolsó fejezeteknél járok… Eszembe nem jutott letenni, hacsak nem ragadt már le a szemem a fáradtságtól…
3. Voltak szimpatikus, unszimpatikus és semleges karakterek számomra, de biztos voltam benne, hogy a végén valahogy biztosan létrejön a terhesség. Na de hogy így? Arra végképp nem… És az APA személye… leesett az állam! Én Casimirnek szurkoltam! Azt sajnáltam, hogy keveset szerepelt. Remélem később még lesz szerepe a történet alakulásában.
4. Az árulók… volt akit eltaláltam, volt akit nem. Némelyik meglepett!
5. És a vége… ááááá. A végén a könyvbe vertem a fejem! Még ilyet! (pedig én ilyet sosem teszek, de nagyon felhúzott Spirit!!!)

Konklúzió: Csak azért négyes, mert már rég bosszankodtam ennyit egy könyv befejezésén! (Befejezés? ez nem az…) Szóval ide nekem a befejezést (az igazit), mert ezek után fogalmam sincs hogyan akadályozza majd meg főhősnőnk a világvégét…

6 hozzászólás
Peetagey>!
Spirit Bliss: A jövő árnyai

*Bejegyzés előtti rövid vélemény*
Ugyanúgy imádtam ezt a részt, mint anno! Azért egy-két dolog nem rémlett, vagy épp azt hittem, hogy a harmadik rész néhány eseménye ebben van benne, úgyhogy ebből a szempontból is jó, hogy újra nekiálltam. Jaj, nem akarok beszélni róla, mert akkor nekiállnék megírni a bejegyzést, most viszont tételt kéne írnom! Egyszerűen fantasztikus, és kész! ♥

BallaNóci>!
Spirit Bliss: A jövő árnyai

Miért!? Miért kell ilyen függő véggel befejezni?!
Katie-t nem tudom hová tenni… Néha olyan buta szegény… El se hiszem, hogy rajta múlik a jövő.
Meg kell hagyni, a végén szép csavart rakott bele az írónő. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. Paytont sajnálom. Megérdemelné, hogy viszont szeressék.

2 hozzászólás
Doreen>!
Spirit Bliss: A jövő árnyai

Tyűha! Nem semmi a vége, de azon kívül is voltak benne rendesen fordulatok. Imádtam, csakúgy mint az előző részt.
Valdemartban csalódtam, bár nem is tudom miért bíztam meg benne, valahogy sejthettem volna..
Casimir nem kapott túl sok szerepet, de ez nem olyan nagy baj. Számomra sokkal szimpatikusabb Payton a kis szekálós, kemény srácnak látszó stílusával.
Amikor kiderült, hogy ki az apa… Hát, ahogy egyre jobban közeledtünk, már kezdtem sejteni és be is igazolódótt a sejtésem. Hogy én mennyire örültem :D
A vége pedig… Jajj istenem :D Még jó hogy meg van a harmadik rész is :D

BlueViki>!
Spirit Bliss: A jövő árnyai

Ha az előző könyv izgalmas, akkor erre már nincs is szó, hogy ez a mostani mennyire.
Nem tudni ki áruló, ki barát, ki éli túl, ki nem, vagy hogy mi lesz a következő lépés.
Voltak sejtéseim amik bejöttek, és voltak olyan csavarások a történetben, amire abszolut nem számítottam.
A történet továbbra is kegyetlen, háborús-vérengzős (inkább utcai harcos-vérengős), borzongató.
Továbbra Paytonnak szurkolok.
Újraolvasós.


Népszerű idézetek

schesztiஐ P>!

– Gyerekkorunkban… – szólalt meg végül egy erőltetett torokköszörülés után – … olyan gyönyörű volt a hajad, ezért meghúztam. Sírtál utána, Hale pedig fellökött engem, és úgy bevertem a könyökömet, hogy három napid sajgott, de… sosem voltam még boldogabb, mert a hajad olyan puha volt, és te pedig olyan gyönyörű voltál a hatalmas, könnytől csillogó szemeiddel. Azt hiszem, akkor… Én akkor… És valahányszor bántottalak, valahányszor versengtünk, az érzés visszajött. Hogy miattam vagy dühös, én okozom a pírt az arcodon, velem foglalkozol. Amikor utáltál, csak velem törődtél! Őrültség felnőttként is úgy viselkedni, mint egy óvodás, igaz?

194. oldal

Fay>!

[…] Mindig azt bántjuk a legjobban, akit szeretünk.

315. oldal

Sheila_7 I>!

– Inkább élek egy elképzelt világban veled, semmint a valódiban nélküled.

142. oldal

Sheila_7 I>!

– Te meg mit csinálsz? – A hangsúlytól nevetnem kellett.
– Ki hitte volna? A nagy nőcsábász frászt kap egy nőtől az ágyában! – kacagtam tiszta szívből. Hiányzott, hogy megtehessem.
– Én tőled kapok frászt! – húzta el a száját.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Payton
Sheila_7 I>!

– Hová mész?
– Csak a mosdóba. Nyugi, Casimir nem folyik ki a vízcsapból, hogy teherbe ejtsen – fintorodtam el.

11. oldal

Cheril>!

– Fenét! Nem fogok egyedül fürdetni három gyereket! Segítesz! És te is! – fordultam Valdemarhoz.
– Ez történik, ha egy nőt nem nevelünk meg – morogta maga elé.

135. oldal

Sheila_7 I>!

Arra kérsz egy virágot, hogy szakítsa ki a gyökereit, és fusson?

101. oldal

schesztiஐ P>!

– Buta lány, megint mibe keveredtél? – Az édes hang suttogott, mégis elnyomott minden más zajt. Bágyadtan pislogtam fel Casimir aggódó-büszke arcára. Úgy éreztem magam, mint akiből kiszívták az életet, mégis mosolyognom kellett. Fogalmam sem volt, hogy került ide, de nem is érdekelt. A lényeg, hogy mellettem van, mint mindig, ha valami bajom van – akár egy igazi őrangyal.

246. oldal

schesztiஐ P>!

– Én itt rejtve szerelemvallok neked, és elárulom, hogy te vagy az első nő, akivel igazán szerelmeskedtem, te pedig meg sem hallod…
– De meghallottam, csak… – pirultam el hirtelen, aztán a szám önkéntelen vigyorra húzódott. – Jobb vagyok, mint egy gyönyörű, okos, művelt, érett nő. Ez azért nagy dolog így valójában szűzen.
– Embernők – csóválta meg a fejét szórakozottan.

189. oldal

Sheila_7 I>!

Mondd a szélnek, hogy ne zörgesse az ágakat, parancsolj a vízre, hogy hagyja abba a homokföveny simogatását, utasítsd a napot, hogy oltsa ki a lángjait.

69. oldal


A sorozat következő kötete

Démoni érintés sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Estelle Brightmore: 13. napon
Patrick Ness: Háború a békéért
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Alwyn Hamilton: A szultán foglya
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Aria Brighton: Vérvörös rabság
Stephanie Garber: Caraval
Pierdomenico Baccalario: A szikla őrei
Ransom Riggs: Üresek városa
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek