Jégkorong 3 csillagozás

Sport kezdőknek
Spiller István: Jégkorong

Tíz éves voltam, amikor 1983-ban „új szívet kaptam”, amely már nem csak a családomért, hanem a jégkorongért is dobog szakadatlanul. Ekkor ismerkedtem meg a sportággal és lett belőlem kapus, majd valamennyi korosztályos válogatottban is szerepeltem. Külföldön is játszottam, de sajnos nem az ismert profik között. Nagy örömömre a Magyar Távirati Iroda újságírója lettem és elvégeztem a TF edzői szakát. Hangom sok családhoz „elér”, mivel a Sport 1 csatorna szakkomentátora vagyok, valamint Szuper Levente magyarországi menedzsereként is dolgozom. A sport teszi ki az életemet. Mindenevő vagyok, de a nagy örök szerelmem a jégkorong.

>!
Papirusz Duola, Budapest, 2004
110 oldal · ISBN: 9638634030

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Brigi007>!
Spiller István: Jégkorong

Még nincs szerintem fél éve sem, hogy komolyan el kezdett érdekelni a jégkorong, de eddig csak a wikipédia és a különböző blogok böngészésével kerültem egyre közelebb a sporthoz. Most döntöttem úgy, hogy talán papír alapon sem árt kézbe vennem valamit, és kimondottan megörültem, hogy egy olyan ember könyve akadt a kezembe, akinek a blogját is szívesen olvasgatom, illetve követem Facebookon. A könyvről pedig azt kell mondanom, hogy nagyon jó könyv, van benne minden, ami egy alap érdeklődésű emberkét érdekelhet. A végére komolyan kedvet kaptam, hogy jéghoki pályát építsek a leendő gyerekeimnek. Mert hát az én lábamon már egészen biztosan nem lesz korcsolya… De ezt a könyvet és ezt a sportot mindenkinek ajánlom!

Két személyes megjegyzés: Pens ♥ Kris Letang ♥

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Brigi007>!

Kérek tehát mindenkit, játsszon körültekintően, sportszerűen, mert csak a sportág szülőhazájában, Kanadában divat az, hogy a foghiányos mosoly elismert jele a jégkorongozásnak.

9. oldal

Brigi007>!

Vegyük sorba, mi a jó a hokiban. Először is fantasztikusan izgalmas. Miért is? Mert gyors, lüktető a játék. Tudják például, hogy egy Bill Mosienko nevű játékos 21 másodperc alatt ütött a tengerentúli profi ligában, az NHL-ben (National Hockey League) mesterhármast 1952. március 23-án? Mutassanak egy olyan sportágat, ahol van kapus, és ezt meg lehet tenni!

5. oldal

Brigi007>!

Mi a rossz a hokiban? Már hallom, hogy durva, sok a verekedés, sérülés.Azért vagyok itt, hogy elmagyarázzam,ez alig fedi a valóságot. Azzal nem tudok vitatkozni, hogy vannak verekedések. Vannak. De miért? Mert férfias, kemény sportág. Lehet vitatkozni, melyik a magasztosabb tett:ha a vélt vagy valós buktatásnál színészkedni kezd a játékos, vagy ha fogcsikorgatva tovább küzd?

8. oldal

Brigi007>!

Vagyis ha nem akarunk sérülést okozni, illetve az ellenfél testi épségét is óvjuk, nincs csetepaté. Ritmikus gimnasztika-bajnokságon persze szokatlan lenne mindez, de a hokiban…

8. oldal

Brigi007>!

Az Atlanti-óceán túlpartján a legfőbb hokis kincs, trófea a Stanley Kupa, a világ legrégebben alapított csapatsportági serlege. Mindenki ezért hajt.

14-15. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szerdahelyi Szabolcs: Becsúszó szerelések
Szuper Levente – Szűcs Miklós: Szuper Levi
S. Tóth János: Jégre születtek
Tejfalussy Béla – Kovács Attila: Magyar hokisztori
Zuber Ferenc (szerk.): Magyar Sport-almanach 1925
Török László (szerk.): Egy álomból – csapat lett
Zdenek Pavlis: Jégkorongozás
Deirdre Martin: Hip Check