Kooperatív ​tanulás 7 csillagozás

Spencer Kagan: Kooperatív tanulás Spencer Kagan: Kooperatív tanulás

Közel ​30 éve indult el a Kooperatív Tanulás mozgalma, amely felváltotta az ismeretközlő pedagógiát, és a tanulók önálló ismeretszerzését helyezte a középpontba. Nálunk is megjelent, mégsem kapott olyan szerepet az iskolákban, mint amekkora lehetőséget nyújt a gyerekek sikeres fejlesztésében, a változó világhoz való alkalmazkodásban. Kiadónk ezen kíván segíteni a közeljövőben kiadásra kerülő tanári kézikönyv megjelentetésével.
A könyv Amerikában a pedagógusok első számú kézikönyvének számít, a kooperatív tanulásszervezés alapkönyve. Eddig 23 nyelvre fordították le. Hazai megjelenése, reményeink szerint, nagyon sok alternatív és önkormányzati iskolában tanító tanár mindennapi munkájához nyújt majd segítséget mind szellemi, mind gyakorlati vonatkozásban.
Hiánypótló, hiszen a néhány, e témában megjelent füzet igényes ugyan, de csupán technikák leírását tartalmazza. A kooperatív tanulásszervezésről átfogó, a rendszer egészét bemutató, s a mindennapi gyakorlat számára… (tovább)

>!
Önkonet, Budapest, 2009
puhatáblás · ISBN: 9789638662354 · Fordította: Váczy Zsuzsa
>!
Ökonet, 2004
ISBN: 9789632166599

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Pennmenelien P>!
Spencer Kagan: Kooperatív tanulás

Az egyik egyetemi kurzus során kerültem kapcsolatba a kooperatív technikákkal, és egyből belopták magukat a szívünkbe. Örömmel vettem volna, hogyha már nálunk is lett volna ilyen oktatás, de jobb későn mint soha. Általános iskolától felnőtt oktatásig, mindenkinek bátran ajánlom. Rengeteg ötlet van a könyvben, érthetőek a leírások és a fantáziát és szerintem kb bármilyen tanulós tantárgynál lehet alkalmazni.

ketrec>!
Spencer Kagan: Kooperatív tanulás

A csillag levonása a számomra kissé kaotikus tartalomjegyzék miatt van… :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sabine Steghaus-Kovac: Hazai és egzotikus lepkék
Sárfalvi Judit – Nagy Irén: Iskolások az állatkertben
David Attenborough: Az élő bolygó
Gerald Durrell – Lee Durrell: Az amatőr természetbúvár
Douglas Adams – Mark Carwardine: Utoljára látható
Bernard Dumpleton – Anne Gatti – Anna Grayson – Derek Hall – Tim Healey – Tim O'Hagan – Peter Leek – John Man – Antony Mason – Geoffrey Sherlock – Keith Spence – Jill Steed: Varázslatos Föld körüli utazás
Farley Mowat: Ne féljünk a farkastól!
Varga András – Varga Domokos: Ég és Föld
Jared Diamond: A világ tegnapig
Demi Lovato: Légy erős!