Erdély 10 csillagozás

Sós Judit – Farkas Zoltán: Erdély Sós Judit – Farkas Zoltán: Erdély Sós Judit – Farkas Zoltán: Erdély

Erdély Európa egyik legszínesebb, legizgalmasabb, folyamatos mozgásban lévő régiója, ahol évről-évre újabb és újabb csodák várják a kalandra vágyó utazókat. Aki a 2000-es években járt utoljára Erdélyben, most merőben más élményekre, tapasztalatokra számíthat: vadonatúj utak, autópályák, álomszépen újjászületett világi és egyházi műemlékek, kávéházak, vendéglők pezsgő teraszai fogadják az idelátogatókat. A szerző – a kiadó korábbi Erdély útikönyvéhez hasonlóan – faluról-falura végigjárta, újrafelfedezte a könyvben szereplő helyszíneket. Az így megszületett könyv szisztematikusan számba veszi a látnivalókat érintő valamennyi változást, és emellett számtalan új látnivalót, programlehetőséget kínál. A kiadványt szálláshely- és étteremajánlók, valamint 55 részletes térkép teszi teljessé.

>!
Jel-Kép, Budapest, 2007
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638709080 · Illusztrálta: Kemény Zsuzsa
>!
Jel-Kép, Budapest, 2007
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638709080 · Illusztrálta: Kemény Zsuzsa
>!
Jel-Kép, Szeged, 2005
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632184092

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Filippino>!
Sós Judit – Farkas Zoltán: Erdély

Elmúlt héten volt szerencsém Erdélyben járni, életemben először. A Bánság kivételével mindent bejártunk, leírhatatlan élményben volt részem. Útközben folyamatosan ezt a könyvet olvasgattam, rengeteg hasznos információval lettem gazdagabb. A legjobban a keretes írások tetszettek. Mindenképpen ezt a könyvet ajánlom azoknak, akik szeretnék az útikönyv társaságában bejárni a világ legszebb helyét!

Nashira>!
Sós Judit – Farkas Zoltán: Erdély

Annak ellenére, hogy több újabb kiadvány is megjelent, amely segíthet eligazodni Erdélyben, még idén is hiánypótló nagy segítségünk volt az útikönyv, főleg Székelyföldön.

Maszatostappancs>!
Sós Judit – Farkas Zoltán: Erdély

Most vettem csak észre, hogy még nem is értékeltem ezt az utikönyvet, pedig szóban már annyit reklámoztam, hogy minden ismerős tudja, aki utánunk járt Erdélyben:-). Leginkább körülbelül tudjuk az útvonalunkat egy-egy autós utazáson és ez a könyv végíg fogta a kezünket és jobbnál jobb kalandokba és tájakra vitt bennünket! Ha nincs vezető vagy ismerős akit erről-arról meg lehet kérdezni, akkor ez a könyv a Te utitársad, nagyon melegen ajánlom!

adamolvas>!
Sós Judit – Farkas Zoltán: Erdély

Egy hónap alatt háromszor is utaztam Erdélybe, különböző helyekre. Kitűnő útikönyvnek bizonyult.
A szókimondósága megfogott, palástozás nélkül mondja el a románok által elferdített, torzított tényeket. A könyv olyan közvetlenséget sugároz, mintha egy helybelivel beszélgetnénk.
Első ránézésre az egyszerűsége nem feltétlenül lopja be magát a szívünkbe a sok színes, képekkel tűzdelt útikönyvek mellett, de mindenképpen érdemes ezt választani.
Az információkat (szállás, éttermek) tapasztalatból még mindig aktuálisnak tartom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Pataki János: Székelyföld
Pataki János: Erdély kincsei
Pivárcsi István: Székelyföldi legendárium
Nagy Péter (Grandpierre Emil): Ó, kedves Kolozsvár
Mátyás Vilmos: Utazások Erdélyben
Pálffy István: Erdély
Pintér Zoltán: Erdély
Lőwey Lilla – Váradi Péter Pál: Maros megye
Papp Lajos: Nagyvárad
Szász Péter Zsolt: Királyerdő-hegység