Az ​engedelmesség naplója 105 csillagozás

Sophie Morgan: Az engedelmesség naplója

Sophie Morgan önéletrajzi ihletésű erotikus naplója őszinte vallomás a szex legtitkosabb és legsötétebb útjairól. Elfojtott és felszínre törő vágyak, önfeladás, féktelen szenvedélyek töltik be a mély erotikával túlfűtött lapokat. Az írónő férfi és nő kapcsolatának örök kérdéseit boncolgatja tabuk nélkül.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
D/s Könyvek, 2013
302 oldal · ISBN: 9789639774216 · Fordította: Kopp Lukács
>!
Hangoskönyv, 2013
282 oldal · ISBN: 9789639774223 · Fordította: Kopp Lukács
>!
Hangoskönyv, Budapest, 2013
308 oldal · ISBN: 9786155331046 · Fordította: Kopp Lukács

Enciklopédia 2


Kedvencelte 12

Most olvassa 5

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Cicu>!
Sophie Morgan: Az engedelmesség naplója

❤ Egyszerűen zseniális! Imádom! ❤
A leghitelesebb könyv ebben a témakörben.
Tabudöngető vallomás titkolt szenvedélyekről, ez áll a borítón. És igen, most a könyv végére érve, mondhatom, hogy ajánlom bárkinek jó szívvel akit érdekel a szex nem hétköznapi formája a Bdsm.
Remekbe szabott könyv, ami végigvezeti az olvasóját a kezdetektől, a tapasztaláson át, a boldog beteljesülésig. Erotikus vagy pszichológiai könyvnek is nevezhetném akár, vagy csak egy iránymutatónak olyan embereknek akinek hasonló vágyaik vannak, és nem a hétköznapi szexualitást preferálják.
Az írónő mintha végigvezetne minket a Bdsm csodás birodalmán.
A felismerés, hogy a szexualitásunk eltér a hétköznapitól, a tapasztalás, hogy az élvezethez fájdalomra és egy domináns irányító félre van szükség, a pártalálás nehézségei, mert nem mindenki fogadja el ezt a szexuális beállítottságot, hisz egyesek betegesnek gondolják.
Pedig a legnagyobb odafigyelést és törődést követelő „műfaj”, hisz a határokat csak akkor tudod feszegetni, ha mindennél jobban ismered a partnered, a reakcióit, a tűrőképességét.
A szubmisszivitás (alárendeltség) pszichológiája. Minden megtalálható ebben a könyvben.
Akit érdekel ez a világ, semmiképp ne hagyja ki! ;)
És az értékelésemet zárva egy ideillő idézet:
"A domináns egy uralkodó,sosem zsarnok.
De az uralkodáshoz megértés kell,a megértéshez alázat.
A domináns büszke,sosem arrogáns.
De a büszkeséghez méltóság kell,a méltósághoz alázat.
A domináns tiszteletet ébreszt,sosem félelmet.
De a tisztelethez békesség kell,a békességhez alázat.
A domináns erőt használ,sosem erőszakot.
De az erőhöz tudás kell,a tudáshoz alázat.
A domináns kritizál,sosem gúnyol.
De a kritikához éleslátás kell,az éleslátáshoz alázat.
A domináns elfogad,sosem elvesz.
De az elfogadáshoz adni kell,hogy adhass,alázat.
A domináns teljessé tesz,sosem megváltoztat.
De ahhoz,hogy valakit teljessé tegyen,azt kell látnia,ami ott van,nem ami hiányzik,és ehhez kell leginkább az alázat!"

ZCsilla P>!
Sophie Morgan: Az engedelmesség naplója

Annyira de annyira csalódott vagyok! :(

Alig vártam már, hogy olvashassam ezt a könyvet, aztán meg azt vártam, hogy mikor érek már a végére. Nagyon lassan haladtam vele, nem kötötte le a figyelmem. :(
Volt, hogy egy-két nap kihagyás után már nem is emlékeztem arra, hogy mit is olvastam.

Nem a történettel volt a bajom, hiszen az nagyon is érdekelt volna. Éppen ezért vagyok csalódott. Valahogy ez nekem most alul maradt az elvárásaimmal szemben. Nem is olyan régen ennél sokkal jobb önéletrajzi ihletésű erotikus könyvet olvastam, úgyhogy arra számítottam, hogy ez is hasonlóan jó lesz majd.

A 3 csillag az írónő őszinteségéért jár! spoiler

4 hozzászólás
Bélabá>!
Sophie Morgan: Az engedelmesség naplója

Hűű, ez igen! Nem gondoltam volna, hogy életem első BDSM-könyve ennyire bejön úgy, hogy közben viszolygom a témától. Ezt röviden ki is fejtem. Szóval kérdések merülnek fel bennem miért jó ez a nőknek? (Mármint, hogy véresre paskolni őket) Miért aláztatják magukat? Miért mennek bele olyan játékokba, amit ép eszű ember elkerülne pl lábfétis? Aki tud, feleljen kérdéseimre. Komolyan érdekelnek a miértek.
Csomó kérdés tehát. És miért tetszett mégis?
Nos, igen… Kate, a főszereplő. Ha egyszer ki fogtam volna az életben ennyire bevállalós nőt…
A hozzá hasonlót minden férfitársam szívesen elfogadná társául.
Jó volt, hogy Josh kicsit rávilágított miért jó ez neki. Mondjuk nem tudok azonosulni továbbra sem a műfajjal, de kicsit bepillanthattam hogyan/miként működik.
Nem mellesleg egy olvasmányos, könnyed stílusban megírt könyv. Ha ilyennel fut össze az ember más múfajokban: lelkendezne. Én azt teszem, noha azt látom alul van értékelve. (Mint általában sok-sok erotikus könyv…) Pedig ez a BDSM Bibliájaként is értelmezhető olvasmány! A stílusa tökéletes.
Kérdem én miért értékelik le az erotikus könyveket az olvasók?
Azért, mert nem tetszik a műfaj? Kérem szépen, akkor ne olvasson és bele se kezdjen!
Ha meg akad olyan, aki ennél a könyvnél mesteribben gyakorolja, – kételyeim vannak –
ők pontozzák le, miért? Ennyire profik, hogy ez gyenge volt nekik?
Nem értem ezt… De mivel felkavart és elgondolkodtat és még tetszett is, ezért maximális értékelést adok. A stílus, a sztori, a szereplők: minden egyben jeles. Köszönöm @Chrissienek az ajánlást!

33 hozzászólás
Orsi_olvas>!
Sophie Morgan: Az engedelmesség naplója

Úgy ültem le ezzel a könyvvel, mint egy barátnővel egy rég esedékes nagy beszélgetésre. Igyekeztem nyitott lenni, előítéletektől mentes, érdeklődő.
Zavarbaejtő és megdöbbentően őszinte önvallomás, egy izgalmas, erotikus és kicsit félelmetes világról.
Furcsa úgy könyvet olvasni, hogy egyetlen egy szereplővel sem tudok azonosulni, de mégis megértem őket. Végül is ezért kezdtem bele. Olyan könyvet kerestem, ami nem csak arról szól, hogy ki, mit, hova és hányszor. Elsősorban a pszichés oldala érdekelt a dolognak, a miértek. Mert az emberek sokfélék, és mindenkit más és más dolog hajt, indít be, tesz boldoggá.
Tetszett a könyv, hitelesnek tűntek a leírások, a karakterek jellemei, a dinamikák, amik mozgatják őket. Izgalmas utazás volt egy olyan világba, amit nem ismerek, de érteni szeretnék. Ehhez a célomhoz közelebb vitt ez a könyv, örülök, hogy elolvastam.

Ittimi78>!
Sophie Morgan: Az engedelmesség naplója

Öt csillagot adtam a könyvnek. Miért?

Mostanában nagyon felkapottak a Bdsm könyvek, amiben nagy szerep jut az Ötven árnyalat trilógiának. Vagy Tiffany Reisz könyveinek, ha már itt tartunk… :)

Ez a könyv más, mint a fent említettek. Mert bár mindkettővel vannak hasonlóságok, ez nem egy kitalált történet. Egy valós személy valós tapasztalatairól szól. Ezért, aki egy jól felépített, könnyed romantikus történetet vár, fűszerezve erotikával, Bdsm-el, az csalódni fog. Még azt sem mondanám, hogy akik a Szürke ötven árnyalatát vagy az Eredendő bűnösök sorozatot szerették, azok ezt is szeretni fogják, mert ez sem biztos.

Igen, határozottan vannak benne olyan részek, amikkel nehéz volt azonosulni. Még úgy is, hogy hozzá vagyok szokva a kemény Bdsm jelenetekhez. Mert itt nincs semmilyen romantika, nincs jellemábrázolás vagy fejlődés, egy érdekes, izgalmas háttértörténet, amiben a főhősökért lehet izgulni, és így fokozatosan, könnyebben elfogadni az ő másságukat. Nem, itt nincs semmilyen körítés, ahogy egy valódi naplóban sem lenne.

Ez a könyv, egy jó stílusban megírt, nyers önvallomás. Kételyekről, vágyakról, késztetésekről, önmegismerésről, párkeresésről, a tűrőképesség határainak feszegetéseiről, és a folyamatos élvezet keresésről. Nagyon érdekesnek találtam az egész történet lélektani oldalát, a vívódásokat és a motivációt.

Kiknek ajánlanám akkor ezt a könyvet? Egyértelműen azoknak, akik otthon vannak a Bdsm világában, vagy erősen vágynak rá. Vagy akiket érdekel ennek a világnak a lélektana és motivációja. Nekik viszont „kötelező” olvasmány :)

1 hozzászólás
_Enii_ P>!
Sophie Morgan: Az engedelmesség naplója

Jellememből fakadóan nagyon kíváncsi ember vagyok,a hétköznapokban is szívesen hallgatok meg embereket úgy is,mint puszta hallgatóság. Számomra ez a könyv olyan volt,mintha egy kedves ismerőssel/barátnővel ültem volna le egy kávézóban miközben bepillantást nyerhettem egy számomra ismeretlen „világba”. Tetszett,hogy egyik szereplőről sem kaptunk konkrét leírást,így minden az olvasó képzeletére volt bízva. Magára a történetre mint naplóként/önvallomásként tekintek,amely segít megérteni a „miérteket”. Nem vagyok egy prűd ember,de jó néhány számomra meghökkentő történéssel találkoztam a könyvben,és bár továbbra sem fogok belépni ebbe a „világba”,a történetnek köszönhetően megérthettem mindennek a lelki vonatkozását.

Sippancs P>!
Sophie Morgan: Az engedelmesség naplója

Kíváncsiság. Ez hajtott, emiatt került kezembe a könyv. Kíváncsi voltam a hogyanokra, a mikorokra, a mivelekre, de legfőképpen a miértekre.
És megkaptam a válaszokat: nyíltan, őszintén, életszerűen, a lehető legtökéletesebb stílusban.
Zseniális és elképesztően izgalmas könyv, jár érte a csillagos ötös!

Blissenobiarella>!
Sophie Morgan: Az engedelmesség naplója

FELNŐTT TARTALOM!

Megvallom, hadilábon állok az erotikus könyvekkel.
No, nem a téma miatt, ha túl prűd volnék hozzá, akkor valószínűleg a kezembe sem vennék efféle irodalmat. Általánosságban ezekről a könyvekről elmondható, hogy a nyelvezet szokott problémát okozni számomra, mert nem tetszik, ha egy szépen, érzékletesen leírt szeretkezési jelenetet olyan szavak csúfítanak el, mint:
segg, pina, punci, farok, geci, szopás, baszás stb.
Bár nem tudom, hogy eredeti nyelven milyen/milyen hatású szavakat használ a szerző, és hogy esetleg ez csak a fordítás gyengesége-e, de nekem ez nem jön be. Mivel ettől eltekintve (például) Az engedelmesség naplója szép fordítás, amit kellemes olvasni, nem tudom, hogy mire gondoljak. A magyar természeténél fogva több lehetőséget adna
ezeknek kifejezésére, és mégis megmaradunk a trágár szavaknál. Szerintem ez felér egy szegénységi bizonyítvánnyal, és amit eddig olvastam erotikus könyv kategóriában, sajnos mindegyikben szembesültem ezzel (bár azért ez nem töltene meg egy könyvtárat, még egy szerény polcocskát sem), és azt hiszem, ezzel tudom indokolni az erotikus könyvek iránti alapvető ellenszenvemet.

Az engedelmesség naplója ezen felül a BDSM témáját öleli fel, ami talán még idegenebb számomra. Aki ezt a könyvet olvassa, annak félre kell tennie mindenféle ítélkezést, különben nem fogja bírni. Viszont az segít, hogy a történet tagadhatatlanul jól van megírva, az ember rögtön bele tudja érezni magát Kate/Sophie helyzetébe, tudunk az ő fejével gondolkodni, és magával ragad a cselekmény. (bár olykor meglehetősen ostobácska) Engem nagyon elgondolkodtatott, és ilyet erotikus könyv még nem ért el nálam. Valószínűleg ez esetben is a pszichológiai vetületnek köszönhető mindez.
Ami nem igazán tetszik nekem, hogy magát az alávetettség iránti vágyat, illetve ennek a vágynak a gyökerét nem magyarázza meg kellően. Az elején csak azt bizonygatja, hogy neki normális gyerekkora volt, normális szülei, nem bántalmazták, stb. Ez eddig oké is, és téééényleg minden ítélkezés nélkül mondom, hogy szerintem azért akkor is kell, hogy legyen valami oka annak, hogy ez kialakuljon valakiben. Mert nem arról beszélgetünk, hogy a szexuális aktusba belevitt kis „mocsok”, a vad szenvedély hevében elkövetett dolgok milyen szexisek is tudnak lenni… itt kőkemény testi-lelki kínzásról van szó.
Az, hogy valaki szereti a fájdalmat és a megalázottság érzését, sőt, szexuális gyönyört kelt benne, az nem csak ízlés dolga, nem egyenlő azzal, hogy van, akinek a kék a kedvenc színe, van, akinek meg a zöld. Mert a fájdalom alapvetően nem természetes dolog, a megalázottság pedig nem jó érzés. ÉS főszereplőnk is mintha küzdene ezzel a
kettősséggel, fél, hogy mi fog történni vele, fél, hogy el tudja-e majd viselni, és mégis vágyik rá. A „játékok” leírásában szenvedéseit hangsúlyozza, azt sugallja az olvasónak, hogy ez neki mennyire rossz és kellemetlen, és elviselhetetlen, de aztán pedig közli, hogy mennyire felizgult tőle…
Meg kell valljam nekem, akit olyannyira hidegen hagy a szexualitásnak ez „válfaja”, hogy megértenem is nehéz, ez azért okozott némi fejtörést… viszont pont ettől válik érdekessé és hihetővé a könyv. Nem színészkedik.

Egyes részek teljesen elborzasztottak, és egy dolgot nagyon hiányoltam a könyvből. Még én, a laikus is fel tudom mérni, hogy egy efféle kapcsolatban sokkal nagyobb szerepe van a bizalomnak, és sokkal mélyebb bizalomnak kell lennie a felek között,
főszereplőnkben viszont pont ez nem volt meg. Oké, hogy ettől volt izgalmas a történet, de egy kicsit olyan hatást ért el ezzel az írónő, hogy Kate meglehetősen amatőrnek tűnik a témában. Bár a történet végén azért megérinti annak a szele, hogy mégiscsak tudja, mit csinál.

A nyelvezettel kapcsolatos kifogásaim ellenére ez a könyv nagyon jól van megírva, nagyon érdekes, és nem hagyja hidegen még az olyan olvasót sem, aki idegenkedik a témától. (persze bizonyos szinten nyitottnak kell lenni az olvasásához)
Túlzás volna azt állítani, hogy ajánlom a könyvet, de jó volt, érdekes élményt nyújtott.

2 hozzászólás
_Katie_ P>!
Sophie Morgan: Az engedelmesség naplója

Nem tudtam mire számítsak, így aztán elvárás nélkül kezdtem bele a könyvbe.
Tetszett, hogy Kate nem csapott egyenesen a dolgok közepébe már az elején, hanem elôször kicsit megismerhettük. Lépésenként haladt, egyre emelve és emelve a tétet. Egyre többet kibírva és egyre többet akarva.
Érdekes volt Kate fejében lenni, tudni, hogy mikre gondolt, milyen érzéseket váltott ki belôle egy adott parancs vagy tett. Hogyan élte meg, hogy végül olyat tett, amit esze ágában sem volt, de vegül a vágy legyûrte. Hogy dolgozta fel az érzelmeket egy helyzet vagy megaláztatás után.


Népszerű idézetek

Lunemorte P>!

A szobám volt a legkedvesebb helyem, mert tele volt könyvekkel, az összes zsebpénzemet könyvekre költöttem, és sok boldog órát töltöttem a széles ablakpárkányon olvasással, bámészkodással.

Kapcsolódó szócikkek: könyv · olvasás
Cicu>!

Nickkel az Oxford Circus metróállomáson találkoztunk. Elismerően nézett rám, amikor meglátott, és ez a pillantás önmagában is olyan kéjsóvár volt, hogy én belepirultam. Ezt leszámítva egyetlen megjegyzést sem tett az öltözékemre, mialatt az étterembe értünk és elfoglaltuk a helyünket. De ahogy megpróbáltam kényelmesen elhelyezkedni a széken, észrevettem, hogy Nick elfojt egy mosolyt, én meg rájöttem, hogy a fűző mégsem olyan ártatlan holmi, amilyennek kezdetben látszott.
A korlátozás és a test feletti uralom szép, de kegyetlen eszköze.

43.-44. oldal

Lunemorte P>!

Ha az ember nagyon sok ideig gondol valamire, fantáziái róla, rémületesnek tűnhet a megvalósulás, hogy végre része lehet benne.

Cicu>!

– A következő huszonnégy órára az enyém vagy. Csak az enyém. Mindent, amit teszel, értem teszed. Nem lesz saját kívánságod, igényed, méltóságod sem; ilyesmire ne számíts.
A legjobb képességed szerint mindent megteszel, amit kérek tőled, úgy, ahogy megítélésed szerint a legnagyobb gyönyört szerzed nekem. Világos?

223. oldal

Lunemorte P>!

Imádom az otthoni főzést. Egy finom házi vacsora többet jelent nekem, mint a legelegánsabb étterem.

Cicu>!

Eljártuk a dominancia és az alávetettség táncának nyitányát, de egyikünk sem volt biztos abban, hogy mi következik ezután. Bár az utolsó együtt töltött éjszakánkon, mielőtt hazautazott, bepillantást kaphattam abba, hogy mi lehetett volna, és még most is – évek múltán, az azóta tapasztaltakkal együtt – úgy gondolom, megvolt benne a lehetőség, hogy csodálatos legyen.

41. oldal

Lunemorte P>!

Ha az ember szeret valakit, mi értelme van a keménykedésnek?

Lunemorte P>!

Olyan emberbe szerettem bele, akiről kiderült, hogy nem is létezik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tiffany Reisz: A szent
J. R. Ward: Feloldozott szerető
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben
E. L. James: Sötét
Sierra Cartwright: Megláncolva
Jodi Ellen Malpas: Ez a férfi
Tara Sue Me: Az alávetett
Elizabeth McNeill: 9 és 1/2 hét
Lakatos Levente: Bomlás