Tudsz ​titkot tartani? 523 csillagozás

Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Emma ​épp elég katasztrófafilmet látott már ahhoz, hogy amikor a repülőgépe viharba kerül, azonnal tudja, le fognak zuhanni. A halál közelsége különös reakciót vált ki belőle: minden, addig féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő, jóképű, ám vadidegen férfira. Mesél neki a szüzessége elvesztéséről, a pasijáról és a szülei aranyhaláról, megosztja vele a tangákról alkotott véleményét, sőt leszbikus álmait sem felejti ki a felsorolásból. Az utolsónak szánt gyónásba azonban apró hiba csúszik: a gép gond nélkül földet ér. Mikor Emma rájön, hogy földi pályafutása még nem ért véget, csak egy dolgot akar. Minél előbb hazamenni, és soha többé nem találkozni a kedves, és most már minden titkát ismerő idegennel. Az élet azonban mást tartogat számára… Emma olyan, mint bármely lány a világon. Neki is vannak titkai.
Mit nem tud róla a mamája:
1. A vendégszobában vesztettem el a szüzességem Danny Nussbaummal, miközben apa és anya a földszinten a Ben Hurt nézte a tévében.
(tovább)

Eredeti mű: Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Kelly, Budapest, 2006
316 oldal · ISBN: 963868173X · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 2


Kedvencelte 97

Most olvassa 20

Várólistára tette 188

Kívánságlistára tette 142

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Időről – időre szomjazom az olyan könyvekre amelyekben egy átlagos, mondhatni hètköznapi világba kalauzol el minket az író. Ebben a világban tökèletessègtől hihetetlen messze állnak a karakterek. Mègis így jók, ahogy vannak.
Annyiszor fakadtam hangos hahotára az olvasás alatt, hogy nem is tudnám felidèzni az összes alkalmat. Egèsz egyszerűen semmi mesterkèltsèg nincs a szereplőkben. Nèha annyira mókás módon szerencsètlenek, ügyetlenek ès kètbalkezesek. Emberiek. Őszíntèn szólva rengeteg apróbb cseprőbb, olykor zavarbaejtő ès bensősèges dolgot is megtudtam Emmaról ès Jackről is, de egy valamit nem kötött az írónő az orromra. Jacknek vajon kockás-e a hasa? ;) Tulajdonkèppen mindegy. A belső tulajdonságaira ès csillogó tekintetère gondolva, nem is tűnik fontosnak. Ebből azt próbáltam kihozni, hogy ugyan írónő nem helyezett akkora hangsúlyt a külsősègekre de így is, enèlkül az információ nèlkül is bèrelt helye van a szívemben Jacknek❤
Szó mi szó. Sophie Kinsella mesteri módon èrt hozzá, hogy megközelíthető, átlagos, szerethető karakterek egyszerű de annál szórakoztatóbb èletèt humorral ès romantikával színezve tálalja nekünk.
Imádtam!

10 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Rég olvastam ennyire aranyosan bugyuta könyvet. Olvasás közben végig rázkodott a válam a nevetéstöl. Utálom az esetlen karaktereket, de Emma aranyosan esetlen. Jol esett a sok fantasy és csürve csavart, bonyodalmas romantika után olvani ezt a cuki történetet. Azt hiszem nem lesz ujraolvasos, de nagyon aranyos volt.

>!
kiruu P
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Az az igazság, hogy ez a könyv minden rosszkedvre tökéletes. Leülsz, elkezded, sírsz a röhögéstől, majd attól, hogy mekkora idióta a két szereplő, megfeledkezel a gondjaidról és hülye vigyorral az arcodon éled tovább napjaid. ;)

>!
Pnikolett
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Hmmm.. Nem volt rossz,de nem is volt olyan szuper mint gondoltam,hogy lesz.
Több humort vártam ettől a könyvtől. Eleje jól is indult,sokszor megmosolyogtam, úgy gondoltam ez biztos így lesz végig. Azért nem teljesen így lett és ezt sajnáltam. Most valami jó kis nevetős könyvre vágytam. Sajna ez sem döntötte meg a Csábítások és csemegék szintjét :(

Egyébként kis könnyed,pihentető történetnek mondható, egészen szerethető szereplőkkel, bár azért hozzám egyik sem került olyan közel. Vonhatunk le belőle egy kis tanulságot is, még pedig hogy nem árt meggondolni kibe vetünk bizalmat, kinek és milyen személyes dolgokat mondunk el,mert visszanyalhat a fagyi. :D

>!
BubbleTea
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Mikor először olvastam ezt a könyvet annyira tetszett, hogy azonnal újraolvastam. Pár év elteltével ismét a kezembe vettem, de valamiért nem hatott rám úgy, mint vártam. Lehet, hogy azért, mert utazáshoz választottam és az utazás jobban lekötötte a figyelmemet, de az is lehet, hogy én változtam meg. Vicces, aranyos és könnyed történet. spoiler

3 hozzászólás
>!
kicsiboszi
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Ez a könyv most nagyon jól esett. Bájos, nagyon vicces, kissé a földtől elrugaszkodott történet. Emma kicsit esetlen, kicsit bizonytalan, szeretne megfelelni az elvárásoknak, kicsit szerepet játszik. kicsit olyan, mint bármelyik lány a világon. Emmával együtt lehet érezni, kicsit talán magunkra is találhatunk benne. Nagyokat kacarásztam a könyvön, és mivel főleg buszon és buszmegállóban olvastam, azt hiszem a fél városnak is okozott a könyv egy kis vidámságot. :)

4 hozzászólás
>!
Dora_Sullivan
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Második olvasásra is csak ugyanoda jutottam ki ezzel a történettel, hogy jó – jó. Csak kevés.
Jó az alap. Jó az indítás. Jók a karakterek, és a köztük kibontakozó viszony.
Ami mind tetszik is. Csak éppen kevésnek hatott.
Igazán kíváncsi lettem volna az igazi Jake Harper-re. Ahogyan arra is, hogy milyenek is ők ketten együtt Emma-val – amint úgy kapcsolatban vannak -. (Nem számított volna, ha nem is verték volna eleinte nagy dobra, de akkor is, szívesen olvastam volna még többet kettőjükről.)

De ennek ellenére is szerethető volt. Humoros volt. És tetszett, hogy nem volt tökéletes – és hogy nem is erre törekedett az írónő. Mármint, hogy minden és mindenki tökéletes legyen. :)

Remélem, a film is legalább hasonlóan jóra fog sikerülni. ;)

2 hozzászólás
>!
clarisssa P
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Annyira-annyira jólesett ez most! Könnyed, humoros, kedves, pörgős, kicsit sem unalmas chick lit egy csetlő-botló, de igazán szerethető főszereplőnővel és egy női szíveket gyorsan meghódító pasival – de persze azt már Bridget Jones bugyogója óta tudjuk, hogy az ilyen történetekben azért mindig bujkál némi üzenet is. Ezúttal konkrétan talán az, hogy 1, még ha néha ilyen-olyan okból (például udvariasságból) hazudsz is, ne felejts el legalább önmagaddal őszinte lenni; 2, de hosszútávon mindig sokkal jobban jársz a teljes igazság felvállalásával; 3, állj ki magadért, mert ha te nem teszed, más sem fogja!
Szóval, ez a kis kikapcsolódós olvasmány most igazán telitalálat volt. Köszönöm szépen @Etike-'nek az ajánlást! :)

>!
Kelly, Budapest, 2006
316 oldal · ISBN: 963868173X · Fordította: Béresi Csilla
>!
Beckyy
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Ez a legviccesebb könyv, amit valaha olvastam, volt, hogy a nevetéstől a földön fetrengtem könnyes szemekkel. Imádtam a főszereplőket, a történetet, az írónő stílusát, azt viszont nem hogy ilyen rövid, úgy olvastam volna még tovább :D

1 hozzászólás
>!
Habók P
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Kihívásra kellett egy olyan könyv, aminek a címe egy kérdő mondat. Körülnéztem, ezt találtam. Gondoltam, nem az én műfajom, kásahegy, de átrágom magam rajta. Macska ölbe, kávé kézbe, olvasás indul. Kis idő múlva kávé letéve – még kilötyögne –, a macska bosszankodva távozik, én meg vinnyogva hasalok az asztalon. Pedig csak egy Hamupipőke történet, vagy Meseautó, kinek melyik tetszett jobban. Az átlagos, sikertelen asszisztens kislány és a begubózott milliárdos cégvezető románca. Csak éppen nagyon jól megírva.


Népszerű idézetek

>!
Piedra 

Néha azonban túl nagy energiát fektet bizonyos dolgokba. Tudja, néha okosabb együtt úszni az árral, és azt tenni, amit a pillanat sugall.

5 hozzászólás
>!
szhe

Még lenyűgözhetem a nagyfőnököt…
– Fogalmam sincs, mi baja lehet! – kiált fel Artemis kislányos hangon. – Pedig naponta öntözöm.
A tömjénkaprit piszkálja, és igézően Jack Harperre mosolyog. – Nem ért a növényekhez, Jack?
– Sajnos nem – mondja Jack, és rám szegezi a tekintetét. Az arca kifürkészhetetlen, akár egy szfinxé. – Mit gondol, Emma, mi lehet vele a baj?
„…bosszúból időnként narancslével öntözöm meg az
ostoba tömjénkapriját…"
– Fo… fogalmam sincs – nyögöm ki nagy sokára, s lángoló arccal folytatom a gépelést.
Oké. Csigavér. És aztán? Narancslével öntöttem le egy vacak növényt. Mi van abban?
– Nem látta valaki a Világkupa bögrémet? – kérdi Paul, aki homlokráncolva sétál be a helyiségbe. – Sehol sem találom.
„…eltörtem a főnököm bögréjét a múlt héten, a cserepeket aztán a retikülömbe rejtettem…"
A francba!
Oké. Nyugalom. Jó, eltörtem egy vacak bögrét. Na és aztán. Folytassuk a gépelést, mintha mi sem történt volna.
– Hé, Jack – szól oda Nick a nagyfőnöknek pajtáskodó, mi-pasik-magunk-között hangon. – Nehogy azt higgye, nem szórakozunk eleget. Hadd mutassak valamit! – ezzel egy tangás popó fénymásolata felé int, amely karácsony óta díszeleg
a hirdetőtáblán. – Máig nem tudjuk, kié lehet…
„… Kissé beittam az utolsó karácsonyi mulatságon." Jó, most már szeretnék meghalni. Valaki legyen olyan jó, és segítsen át a túlvilágra!
– Szia, Emma! – rezzent fel Katie hangja. Felpillantva látom, amint nagy sebbel-lobbal berobban a helyiségbe, arca rózsapiros az izgalomtól. Mikor Jack Harpert megpillantja, kővé dermed.
– Ó!
– Csak semmi pánik! Legjobb, ha levegőnek néz – lengeti meg feléje a kezét a nagyfőnök nyájasan. – Folytassa csak! Mondja tovább nyugodtan, mint ha itt se
lennék.
– Szia, Katie! – sikerítek ki végül egy köszönést. – Miről van szó?
Alig mondom ki a nevét, Jack Harper megint felpillant, sokat sejtető arckifejezéssel.
Nem tetszik nekem ez a sokat tudó pillantás. Vajon mit kottyanthattam ki Katie-ról? Istenem, mit is? Az agyam kétségbeesetten dolgozik. Mi a francos fenét mondtam?
Jaj, istenem, egész belsőm beleremeg, amint eszembe jut.
„…Van egy titkunk. Azzal szokott bejönni hozzám, hogy át kell futnunk valamiféle számokon, pedig ilyenkor valójában kilógunk a Csillagszarvasba."
Nem kikotyogtam a titkos lelécelési jelszavunkat is!
Csüggedten nézek Katie lelkes arcába, miközben megpróbálom valamiképpen megértetni vele a helyzetet. Ne mondd tovább! Ne mondd azt, hogy közösön át kell
futnunk holmi számokon! Ő azonban mit sem tudva folytatja.
– Én csak… izé… – köszörüli meg a torkát, majd összeszedi magát, és üzleties magabiztossággal pillant Jack Harperre: – Átfuthatnánk néhány számsoron, Emma?
Az áldóját!
Arcomat elönti a pír, egész testem elzsibbad.

1 hozzászólás
>!
Sunshine

A minap, amikor a kocsimban ültem, elcsodálkoztam, mi ez a nagy folyó London körül. Hát, az M25-ös út volt.

315. oldal

Kapcsolódó szócikkek: London
>!
kiruu P

– Nem másztam hegyet, nem tetováltattam semmit a bőrömre, még azt sem tudom, van-e egyáltalán G-pontom…
– Bocsánat, mit mondott? – kérdi hökkenten a pasi, de a hangja alig jut el a tudatomig.

>!
Destinee

– Értek a matekhoz – mondom kétségbeesetten. – Tegyen fel matek-kérdéseket! Rajta, kérdezhet bármit!
– Oké – mondja és megrándul a szája. – Mennyi nyolcszor kilenc?
Rámeredek, a szívem vadul dobol, az agyam működésképtelen. Nyolcszor kilenc. Sejtelmem sincs, mennyi az. Az istenit! Oké, egyszer kilenc az kilenc. Kétszer kilenc…
Nem. Már meg is van. Nyolcszor tíz az nyolcvan. Nyolcszor kilenc akkor…
– Hetvenkettő! – kiáltom, és összerezzenek, mikor halványan elmosolyodik. – Hetvenkettő – ismétlem meg most már halkabban.
– Nagyon derék!

70. oldal

1 hozzászólás
>!
Petrasek

minden emlék számít, legyen az bármilyen jelentéktelen.

67. oldal

>!
Petrasek

Na látják! Nem is olyan rossz a világ. Minden attól függ, hogyan állunk hozzá. Az életben minden megtörténhet, nem igaz? Az ember soha nem tudhatja, mi várja a következő sarkon.

23. oldal

>!
Nofrit

Azt mondtam, bámulatos volt, úgy éreztem, mint ha az egész testem kinyílt volna,
akár egy virág. Erre megkérdezte, milyen fajta. Mondom, begónia…

>!
Aquarius

Nem is olyan rossz a világ. Minden attól függ, hogyan állunk hozzá.

>!
Petrasek

Hát ezért mosolyogtak rám annyian! Nem azért, mert a világ olyan jó hely, hanem mert én vagyok a rózsaszín melltartós csaj, akinek megfestődött kissé a cicitartója

24. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Abbi Waxman: Új örömök kertje
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje
Nevil Shute: Az örökség
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai
Sarah Waters: A szobalány
John Fowles: A francia hadnagy szeretője
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!
Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér