Tudsz ​titkot tartani? 874 csillagozás

Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani? Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Emma épp elég katasztrófafilmet látott már…

Így amikor a repülőgépe viharba kerül, azonnal tudja, le fognak zuhanni.

A halál közelsége különös reakciót vált ki belőle: minden, addig féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő, jóképű, ám vadidegen férfira. Mesél neki a szüzessége elvesztéséről, a pasijáról és a szülei aranyhaláról, megosztja vele a tangákról alkotott véleményét, sőt azt is elmondja, hogy sosem volt még igazán szerelmes.

Az utolsónak szánt gyónásba azonban apró hiba csúszik: a gép gond nélkül földet ér. Mikor Emma rájön, hogy földi pályafutása még nem ért véget, csak egy dolgot akar. Minél előbb hazamenni, és soha többé nem találkozni a kedves, és most már minden titkát ismerő idegennel.

Az élet azonban mást tartogat számára…

Imádod vagy éppen ki nem állod az Egy boltkóros naplóját?

A szerző most el fogja rabolni a szívedet.

Az év leghumorosabb, imádni való könyve, Sophie Kinsella tollából!

Dobd fel a napod az olvasásával!

Eredeti megjelenés éve: 2003

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789635610853 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789635610860 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577614 · Fordította: Béresi Csilla

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Artemis Harrison · Emma Corrigan · Jack Harper · Lissy


Kedvencelte 117

Most olvassa 22

Várólistára tette 317

Kívánságlistára tette 247

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Időről – időre szomjazom az olyan könyvekre amelyekben egy átlagos, mondhatni hètköznapi világba kalauzol el minket az író. Ebben a világban tökèletessègtől hihetetlen messze állnak a karakterek. Mègis így jók, ahogy vannak.
Annyiszor fakadtam hangos hahotára az olvasás alatt, hogy nem is tudnám felidèzni az összes alkalmat. Egèsz egyszerűen semmi mesterkèltsèg nincs a szereplőkben. Nèha annyira mókás módon szerencsètlenek, ügyetlenek ès kètbalkezesek. Emberiek. Őszíntèn szólva rengeteg apróbb cseprőbb, olykor zavarbaejtő ès bensősèges dolgot is megtudtam Emmaról ès Jackről is, de egy valamit nem kötött az írónő az orromra. Jacknek vajon kockás-e a hasa? ;) Tulajdonkèppen mindegy. A belső tulajdonságaira ès csillogó tekintetère gondolva, nem is tűnik fontosnak. Ebből azt próbáltam kihozni, hogy ugyan írónő nem helyezett akkora hangsúlyt a külsősègekre de így is, enèlkül az információ nèlkül is bèrelt helye van a szívemben Jacknek❤
Szó mi szó. Sophie Kinsella mesteri módon èrt hozzá, hogy megközelíthető, átlagos, szerethető karakterek egyszerű de annál szórakoztatóbb èletèt humorral ès romantikával színezve tálalja nekünk.
Imádtam!

10 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Imádtam!
Emma egy olyan lány, aki magában egyesít minket, hétköznapi lányokat, a magunk mindennapi, csajos félelmeinkkel és gátlásainkkal. Habár személyiségileg nem tudtam azonosulni vele, a kételyei és élete bizonyos elemei ismerősek voltak a számomra.
A történet roppant szórakoztató volt, Sophie Kinsella stílusa lenyűgöző, a humorérzéke pedig kiváló. Egy vicces, életszerű kis lányregény a Tudsz titkot tartani, amit bátran ajánlok ezekben a nehéz időkben.

Málnika >!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

”…néha okosabb együtt úszni az árral, és azt tenni, amit a pillanat sugall.”

Sophie Kinsella neve garanciát jelent a könnyed, szórakoztató romantikára, a Tudsz titkot tartani?, A boltkóros sorozat részeihez hasonlóan, gondoskodik az önfeledt kikapcsolódásról. Főhőse, a 25 éves Emma egy bájos, ám butus karakter, aki szeretné végre bebizonyítani, hogy ő is ér valamit. A marketing asszisztensként dolgozó lány előléptetésben reménykedik, ám első üzleti útja nem mondható éppen sikeresnek, ráadásként hazafelé még a repülőgépe is viharba keveredik. Biztos benne, hogy repülőszerencsétlenség áldozata lesz, így az általa vélt utolsó perceiben minden titkát rázúdítja a mellette ülő idegen férfira. Végül sikeresen landolnak, ám addigra utastársa már ismeri szűk tangájának, sőt hamisított önéletrajzának a történetét is. Ahogy az lenni szokott, a jóképű idegent azonban nem akkor látja utoljára. Rég kinőttem abból a korból, amikor a főszereplőkbe belezúgom, ám Jack tagadhatatlanul egy igazi álompasi. A történet abszolút kiszámítható, a töltelékszavakkal teletűzdelt nyelvezet nem túl igényes, a szereplők viszont nagyon jól eltaláltak és a szórakoztató regény lendületesen visz magával, különösen így karantén idején.

Klodette >!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Nem fűztem hozzá nagy reményeket, igazából nem is tudom, hogy miért, de végül kellemes meglepetés lett.
Vicces volt, szókimondó és szórakoztató. Telis-tele kínos pillanatokkal, szegény Emmát nagyon sajnáltam, sokszor olyan kis bénácska volt. :)
Jack persze szívdöglesztő, igazi könyves álompasi, de közben kedves és igyekezett nem kihasználni Emma elszólásait, csak akkor, amikor a kettejük kapcsolatát terelgette, jó értelemben. ;)
Megnéztem közben filmen is és tetszett, nem rontotta el a könyv és az olvasás élményét. Jól kiegészíti egymást a kettő.
Csajos történet, de ajánlom, mert teljesen kikapcsol.

Nikolett0907 P>!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

„minden emlék számít, legyen az bármilyen jelentéktelen.”

Most aztán tényleg elegem van, de nagyon. Vagy rosszul vagyok bekötve és mehetek panasszal élni a szüleim felé, vagy egyszerűen ez a fajta humor tőlem távol áll, de nagyon.
Én értem, hogy a kötet nagyon „mai”, így szinte mindenki megtalálja magát benne és azt el is ismerem, hogy voltak jelenetek, ahol kissé feszengtem, mert pontosan tudtam Emma min ment keresztül, de azért az enyhe túlzásnak találom, hogy ilyen mennyiségben legyen szerencsétlen. Azt pedig csak csendben jegyezném meg, hogy nem ő a „legélesebb kés a fiókban”. De legyen bugyuta, a szerencse messze elkerüli, de akkor még tetéződik egy olyan férfi karakterrel, akitől én csak menekülök. Feladom, nem is sorolom tovább.

Az egyetlen pozitívum, aminek nagyon örültem, hogy az alkotónak van egy bizonyos gördülékeny írástechnikája, amiért most nagyon hálás vagyok.

A könyvet utazókönyvként kaptam, amit itt is szeretnék megköszönni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577614 · Fordította: Béresi Csilla
3 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Rég olvastam ennyire aranyosan bugyuta könyvet. Olvasás közben végig rázkodott a válam a nevetéstöl. Utálom az esetlen karaktereket, de Emma aranyosan esetlen. Jol esett a sok fantasy és csürve csavart, bonyodalmas romantika után olvani ezt a cuki történetet. Azt hiszem nem lesz ujraolvasos, de nagyon aranyos volt.

zuna19>!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Nehéz küzdelmek árán, de sikerült a végére érnem a könyvnek. Azt éppen nem állítom, hogy büszke lennék magamra, siralmas, amit levágtam közben. Borzalmas, hogy ennyire nem vett meg magának se a történet se a karakterek, sőt az írónő se. Irtó unszimpatikus az egész. Ez az első Sophie Kinsella könyvem, de szerintem egyben az utolsó is. Igaz nem illik egy próbálkozás után ítélni, de ebben az esetben nem túlzok. Ha mégis nagy csoda folytán elém kerül még a jövőben, akkor a Csörögj rám! esélyes. De nem nagyon hiszek benne.
A film miatt kezdtem neki a sztorinak, annyira megvett magának az előzetese és nagyon remélem jobb lesz mint a könyv. Szóval várom a csodát és, hogy a színészek rátermettek lesznek és varázsolnak valami jót.

5 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Korábban volt szerencsém látni a filmet és az annyira megtetszett, olyan jókat tudtam nevetni rajta, hogy azóta vártam, hogy olvashassam a kötetet. Ez már nem volt annyira vicces számomra, bár az is lehet, hogy azért, mert emlékeztem a cselekményre, de ettől függetlenül nagyon tetszett. Jack karaktere nagyon tetszett nekem, annak ellenére, hogy milliomos (vagy talán milliárdos is), mégsem szállt el magától, jókat nevetett Emma butaságain. Emma viszont elég fura egy lány, sikerült már az első találkozásnál lejáratnia magát. spoiler Volt jópár karakter, akiket nem bírtam: Artemis, Jamima és na meg Emma unokatesója. Mindhárman elég szemetek voltak időnként. spoiler

Finn_Hudson>!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Minden megvan benne, ami egy jó könyvhöz kell: könnyed, humoros történet, dillis szereplők és néha nehezebb pillanatok. Persze nem egy Nobel-díjas irodalmi alkotás, de megfelelően kikapcsol és a kiragad az unalmas valóságból. :)

Tünde1>!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

Nagyon kellett ez a könyv most nekem.Végre egy üdítő nyári olvasmány.Egy történet,ami bonyodalommal kezdődik.Nagyon feldobja a történetet,hogy Emma gondolatait közvetíti az író.
Sajnos,Jack fejébe nem láthattunk bele.:)
Érdekelt volna.:)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Piedra>!

Néha azonban túl nagy energiát fektet bizonyos dolgokba. Tudja, néha okosabb együtt úszni az árral, és azt tenni, amit a pillanat sugall.

6 hozzászólás
szhe>!

Még lenyűgözhetem a nagyfőnököt…
– Fogalmam sincs, mi baja lehet! – kiált fel Artemis kislányos hangon. – Pedig naponta öntözöm.
A tömjénkaprit piszkálja, és igézően Jack Harperre mosolyog. – Nem ért a növényekhez, Jack?
– Sajnos nem – mondja Jack, és rám szegezi a tekintetét. Az arca kifürkészhetetlen, akár egy szfinxé. – Mit gondol, Emma, mi lehet vele a baj?
„…bosszúból időnként narancslével öntözöm meg az
ostoba tömjénkapriját…"
– Fo… fogalmam sincs – nyögöm ki nagy sokára, s lángoló arccal folytatom a gépelést.
Oké. Csigavér. És aztán? Narancslével öntöttem le egy vacak növényt. Mi van abban?
– Nem látta valaki a Világkupa bögrémet? – kérdi Paul, aki homlokráncolva sétál be a helyiségbe. – Sehol sem találom.
„…eltörtem a főnököm bögréjét a múlt héten, a cserepeket aztán a retikülömbe rejtettem…"
A francba!
Oké. Nyugalom. Jó, eltörtem egy vacak bögrét. Na és aztán. Folytassuk a gépelést, mintha mi sem történt volna.
– Hé, Jack – szól oda Nick a nagyfőnöknek pajtáskodó, mi-pasik-magunk-között hangon. – Nehogy azt higgye, nem szórakozunk eleget. Hadd mutassak valamit! – ezzel egy tangás popó fénymásolata felé int, amely karácsony óta díszeleg
a hirdetőtáblán. – Máig nem tudjuk, kié lehet…
„… Kissé beittam az utolsó karácsonyi mulatságon." Jó, most már szeretnék meghalni. Valaki legyen olyan jó, és segítsen át a túlvilágra!
– Szia, Emma! – rezzent fel Katie hangja. Felpillantva látom, amint nagy sebbel-lobbal berobban a helyiségbe, arca rózsapiros az izgalomtól. Mikor Jack Harpert megpillantja, kővé dermed.
– Ó!
– Csak semmi pánik! Legjobb, ha levegőnek néz – lengeti meg feléje a kezét a nagyfőnök nyájasan. – Folytassa csak! Mondja tovább nyugodtan, mint ha itt se
lennék.
– Szia, Katie! – sikerítek ki végül egy köszönést. – Miről van szó?
Alig mondom ki a nevét, Jack Harper megint felpillant, sokat sejtető arckifejezéssel.
Nem tetszik nekem ez a sokat tudó pillantás. Vajon mit kottyanthattam ki Katie-ról? Istenem, mit is? Az agyam kétségbeesetten dolgozik. Mi a francos fenét mondtam?
Jaj, istenem, egész belsőm beleremeg, amint eszembe jut.
„…Van egy titkunk. Azzal szokott bejönni hozzám, hogy át kell futnunk valamiféle számokon, pedig ilyenkor valójában kilógunk a Csillagszarvasba."
Nem kikotyogtam a titkos lelécelési jelszavunkat is!
Csüggedten nézek Katie lelkes arcába, miközben megpróbálom valamiképpen megértetni vele a helyzetet. Ne mondd tovább! Ne mondd azt, hogy közösön át kell
futnunk holmi számokon! Ő azonban mit sem tudva folytatja.
– Én csak… izé… – köszörüli meg a torkát, majd összeszedi magát, és üzleties magabiztossággal pillant Jack Harperre: – Átfuthatnánk néhány számsoron, Emma?
Az áldóját!
Arcomat elönti a pír, egész testem elzsibbad.

1 hozzászólás
Sunshine>!

A minap, amikor a kocsimban ültem, elcsodálkoztam, mi ez a nagy folyó London körül. Hát, az M25-ös út volt.

315. oldal

Kapcsolódó szócikkek: London
Petrasek>!

Na látják! Nem is olyan rossz a világ. Minden attól függ, hogyan állunk hozzá. Az életben minden megtörténhet, nem igaz? Az ember soha nem tudhatja, mi várja a következő sarkon.

23. oldal

Petrasek>!

minden emlék számít, legyen az bármilyen jelentéktelen.

67. oldal

Destinee>!

– Értek a matekhoz – mondom kétségbeesetten. – Tegyen fel matek-kérdéseket! Rajta, kérdezhet bármit!
– Oké – mondja és megrándul a szája. – Mennyi nyolcszor kilenc?
Rámeredek, a szívem vadul dobol, az agyam működésképtelen. Nyolcszor kilenc. Sejtelmem sincs, mennyi az. Az istenit! Oké, egyszer kilenc az kilenc. Kétszer kilenc…
Nem. Már meg is van. Nyolcszor tíz az nyolcvan. Nyolcszor kilenc akkor…
– Hetvenkettő! – kiáltom, és összerezzenek, mikor halványan elmosolyodik. – Hetvenkettő – ismétlem meg most már halkabban.
– Nagyon derék!

70. oldal

1 hozzászólás
Aquarius P>!

Nem is olyan rossz a világ. Minden attól függ, hogyan állunk hozzá.

Nofrit>!

Azt mondtam, bámulatos volt, úgy éreztem, mint ha az egész testem kinyílt volna,
akár egy virág. Erre megkérdezte, milyen fajta. Mondom, begónia…

petronella10>!

10. Tegnap éjjel, amikor Jack megkérdezte: „Mire gondolsz?”, én meg azt válaszoltam: „Semmire”, és nem mondtam igazat. Valójában a gyerekeink nevét tervezgettem.
A helyzet az, hogy ezt igazán okosabb nem elmondani a kedvesünknek.
Minden nő tudja.

315. oldal

Szelén>!

A gép hirtelen ismét alábukik, én pedig akaratlanul is felsikoltok.
– Nem hinném, hogy meghalunk – feleli a fickó, aki azért maga is belekapaszkodik az ülés karfájába. – Azt mondták, csak légörvény…
– Na persze! – magam is kihallom hangomból a hisztériát. – Azt csak nem mondhatták: „Oké, emberek, ez a helyzet, mind feldobjuk a talpunkat!" – A gép megveszekedetten siklik lefelé, én meg azon kapom magam, hogy rémületemben a pasi kezét szorongatom. – Nem kerülünk ki ebből élve. Tudom, hogy nem. Ütött a halálunk órája. Huszonöt éves vagyok, az isten szerelmére! Nem állok készen a halálra. Még nem értem el semmit. Nem voltak gyermekeim, nem mentettem meg senki életét… – tekintetem a cikkre téved, amelyet az imént olvastam. – Nem másztam hegyet, nem tetováltattam semmit a bőrömre, még azt sem tudom, van-e egyáltalán G-pontom…
– Bocsánat, mit mondott? – kérdi hökkenten a pasi, de a hangja alig jut el a tudatomig.

14. oldal


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Beth O'Leary: Otthoncsere
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Leiner Laura: Hullócsillag
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
Milly Johnson: Madarak és méhek
Rachel Winters: Szerelem sokadik látásra
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Farkas Andrea: A Főnök ajánlata