Segítség, ​kísértet! 188 csillagozás

Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor ​Larát egy nap felkeresi nagymamája nővérének szelleme, a húszas éveiben járó vagány csaj egy pillanatra úgy érzi: megtébolyodott. Semmilyen racionális magyarázatot nem talál a történtekre, azt pedig mégsem érzi normálisnak, hogy egy kísértettel társalogjon. Sadie néni szelleme azonban nem foglalkozik Lara aggályaival, fontos feladatot bíz rá: meg kell keresnie rég elveszett nyakláncát, különben soha nem lelhet végső nyugalmat.
Pedig szegény Larának a folyton zsizsegő Sadie néni nélkül is megvan a maga baja: nemrégiben indított üzleti vállalkozása máris a csőd szélén áll, egykoron a legjobb barátnőjének tartott üzlettársa mindent hátrahagyva meglépett Goába, ráadásul élete szerelme mindenféle indoklás nélkül szakít vele!
Az eleinte nem kívánt barátság, azonban mind kedvesebbé válik Lara számára, és ahogy egyre több időt tölt a kísértet-nénikével, úgy válik mind izgalmasabbá az élete…

Vajon mit tanulhat egymástól két különböző korból származó, de nagyjából… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Kelly, Budapest, 2011
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350010 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Kelly, Budapest, 2009
428 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633350010 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Sadie Lancaster · Lara Lington


Kedvencelte 26

Most olvassa 3

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

Evelena>!
Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Lara családja nem kissé zűrös. Mindenki a maga feje után megy. A bácsikája sikere mindegyikükre hatással van, a bácsi gazdag és arrogáns, akárcsak a felesége és lánya.
Nem is érdekli őket más az anyagiakon kívül.
A család szinte sosem gyűlik össze, Lara nagymamájának nővére számukra nem is ismert, nem tudnak róla semmit.
Ám, mikor a néni meghal, a temetésén különös dolog történik. Lara hangokat kezd hallani, majd egy fiatal nő jelenik meg előtte, olyan öltözetben, ami már évtizedekkel ezelőtt volt divat.
A nő a nagymama nővérének, Sadie-nek a szelleme. Sadie nagyjából Larával egykorú énje szertelem, vagány, bátor. Semmitől sem riad vissza. Megváltoztatja Lara életét.
Arra kéri a lányt, hogy sétáljon be egy megbeszélésre és szólítson le egy férfit, aki tetszik Sadie-nek. Az események sorozata megváltoztatja mindkettőjük életét.
Lara másképp kezd el öltözködni, sminkelni, más stílusa lesz. Olyan dolgokat tesz, amivel életet lehel egy már begyöpösödöttebb társadalmi világba. Egy férfi világlátásán is alakít.
Miközben Sadie múltja is lassacskán kezd kibogozódni.
Mindezt kíméletlen és kacagtató humorral, 20-as évekbe való csábítással, kínos és romantikus pillanatokkal megfűszerezve, keresve a nyakláncot, ami elvezet a megoldáshoz.

Lehet, hogy a kezdetben nyűgöt jelentő társaság a legszebb barátsággá alakulhat?

Remek volt, Sophie Kinsella az egyik nagy kedvencem.

bokrichard>!
Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Vacilláltam, de a harmadik Kinsella olvasásom az előző kettő között van valahol félúton. De szögezzük le, hogy ennyi után azt kell, hogy mondjam, hogy az írónő egy igencsak biztos pont lett a romantikus olvasásaim között. És ez ritkaság a modern new adult nyálkás érában, annyi biztos. Most a könyvről: egy nem túl eredeti, ám kedvelt vonalon, a „szellem”-esen indulunk el. Akarva akaratlanul, de a Szellemekkel suttogó már megint benézett hozzám. A főhősnőink mindketten rendkívül idegesítőek, ez is tény, sőt az is, hogy ez sajnos nem éppen a plusz tulajdonsága a könyvnek. Igaz, a végére kissé szimpatikusakká válnak, de a könyv nagy részében zavaróak voltak. A halott rokon cuccainak felkutatása, az igazságszolgáltatás nagyon jó elemek. Viszont jött a romantika, és hát… Darabos, kissé bukfences, kissé fura, de a végére kikerekedik. Szóval… nem tudom miért, de egyben viszont kellemes kikapcsolódás a könyv. Ezért a „nagy” csillagozás.

csillabella>!
Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Nem hibátlan könyv, helyenként kicsit túlírtnak éreztem, és pár helyzetet erőltetettnek. De az alapötlet nem rossz, megszerettem Sadie-t és Larát is a könyv végére. Az jó, hogy rávilágít: fontos az idősebb rokonainkkal is törődni.
Helyenként egész vicces volt, vagy aranyos, így nem bántam, hogy olvastam, de nem a legerősebb Kinsella könyv.

https://kesztenye.blog.hu/2021/04/21/sophie_kinsella_se…

nat>!
Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Jó régóta vár már olvasásra. Nem bántam meg, hogy elolvastam, voltak részek, amiken igazán jól szórakoztam, meg elnevetgéltem.
De azért nem ezt fogom körbe ajánlgatni. Nekem Sadie kicsit sok volt, jobb lett volna, ha több Edet és Larát kapok, kicsit több humort vártam, több Lara csetlés-botlást, meg munkahelyi problémákat és hogy a kísértet szál csak mellékvonal lesz. De inkább Sadie van sokszor a középpontban, meg az ő élete, ami engem nem nagyon érdekelt.
Szerintem a témában vannak jobb könyvek is: Jennifer Cruise: Álmaimban kísértesz vagy Sarah Addison Allan: Sugar Queen regényei.
Az a helyzet, hogy Sophie Kinsella könyvei nekem romantika szempontjából mindig csalódást okoznak, mert alig van kémia a szereplői között. Inkább a humorban erős, de most már rájöttem, hogy ez nekem kevés…

tinuviel89>!
Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Nem vagyok egy nagy Kinsella-rajongó, de ezt a könyvét szeretem. Érdekes az ötlet és a magvalósítás.

Hencsulátor>!
Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Nagyon szerettem Lara és Sadie történetét.
Igazi kis csajos könyv ez, tele kalandokkal és jellemfejlődéssel.
Amennyire idegesítők voltak a csajok az elején, annyira megszerettem őket a végére.
Nagyon tetszett a vége is.

Pásztor_Nikoletta>!
Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Vége… Az elején alig vártam, hogy a végére érjek, és ahogy haladtam a történettel egyre jobban vágytam rá, hogy olvassak még Sadie és Lara kalandjairól.
Rettentő furcsa volt először a történet, teljesen másra gondoltam volna. Mondjuk azt nem tudom miért Larát választotta ki Sadie, de jó volt ez így is. Először rettentően idegesített ez a páros. Sadie makacssága, Lara bambasága, de ugyanakkor jókat kacagtam rajta. A könyv közepe fele összeért minden és rájöttek, hogyan is segíthetnének egymásnak,majd Lara rájött, hogy mennyit is veszített azzal, hogy nem ismerte meg még amikor élt. Neki olyan lehetőség adódott, ami által megismerhette a jó és rossz személyiségét is Sadie. Ami pozitívum számomra, hogy mindkét főszereplő hatalmas személyiség fejlődésen ment át.
A kevésbé kellemes elejét leszámítva se tudok rá 5 csillagnál kevesebbet adn rá. :)

Habók P>!
Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Csalódásnak indult, az irónőtöl olvasott első könyv nagyon kellemes élmény volt – , de aztán ebbe is belelendültem. Noha krimiként indult, ez a szál elég harmatos volt, de nem is az benne a lényeg. Egy fiatal lány és egy fiatal kísértet próbálja megoldani élete nagy gubancűt. És ebben hol segítik, hol akadályozzák egymást, de mindketten tudják, hogy egymásra vannak utalva. Így aztán hol veszekednek, hol beszélgetnek, de végül minden úgy alakul, ahogyan kell.. Tetszett Lara kezdeti esetlenkedése, és Sadie megszelídülése, tetszett a könyv humora, és spoiler

>!
Kelly, Budapest, 2011
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350010 · Fordította: Béresi Csilla
Mentavirág P>!
Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Ha azt mondom, hogy ez a könyv igazi élmény volt, nem hazudok. Csak úgy faltam az oldalakat, az írónő ezúttal sem lőtt mellé: tökéletesen eltalálta azt a pontot, ahol a kínos szituációk, a humor, a kaland, és a rejtély egy aranymetszésben találkoznak, és ezzel tartja fent az olvasó figyelmét. Emlékszem, még este a buszon, félhomályban is gyorsan elővettem a táskámból, hogy ha csak arra a tíz percre is, de belecsöppenhessek a világába.

A legjobban az tetszett benne, hogy a korábbiakhoz képest nem volt kiszámítható a történet, legalábbis számomra. Engem egészen meglepett a végkifejlet, és nagyon tetszett, hogy most a természetfeletti mellett kicsit a történelemmel is játszott, igazán feldobta az összképet. Lassan kezdem úgy érezni, hogy Sophie Kinsella könyveivel nem lőhet mellé az ember!

Ajánlom azoknak, akik egy aranyos, szerethető és megható kis történetet keresnek, és a humoros helyzetekért cserébe hajlandóak eltűrni, ha a szereplő egyszer-kétszer kínos helyzetben találja magát. Azoknak is érdemes vele megpróbálkozni, akiknek például Boltkóros-sorozat nem nyerte el a tetszését, mert a hasonlóságok ellenére érezhetően más kaliberű volt ez a regény. Kíváncsiak lettetek, hogyan lehet egy nyaklánc köré egy egész történetet kanyarítani? Olvassátok el ezt a könyvet, és megtudjátok! :)

Bővebben: http://mentaviragolvas.blogspot.hu/2015/07/sophie-kinse…

Iza_Rápolti IP>!
Sophie Kinsella: Segítség, kísértet!

Igazi csajos regény. Könnyed stílusa miatt hamar elolvastam, pörgős cselekményszála és a Lara illetve Ed karakterei nagyon bejöttek. Azt aláírom én is, hogy a Sadie szellemének túl nagy jelentőséget és domináns szerepet adott az írónő, ez volt az egyetlen , ami nem tetszett. Viszont megerősítette bennem azt, hogy nemcsak a fizikai, materialista világ vesz körül bennünket itt a Földön.


Népszerű idézetek

Cheril>!

Ha az ember lánya a szüleinek hazudik, általában az ő javukat szolgálja, őket védi ezzel.

(első mondat)

SzAngelika>!

Az életem olyan, mintha darabokra szaggatta volna az iratmegsemmisítő, éspedig „extrafinomra vagdosó, teljes megsemmisítés” üzemmódban.

323. oldal

kissüti>!

– Talán te meg Natalie is írtok majd egy napon könyvet a cégetekről! – mondja anyu, mintha csak olvasna a gondolataimban.
– Nézzétek, mókus! – mutatok ki gyorsan az ablakon.

16. oldal

Szelén>!

Természetesen nem csak pizzán, fekete cseresznyés joghurton és vodkán élek.

kissüti>!

Jaj, istenem! Az „eskütétel” ugyanolyan félelmetes szó, mint az „adóellenőr” vagy a „gerinccsapolás”.

44. oldal

szilagyireka>!

– Ébredj fel, Josh! – csettintek az ujjammal.
– Bocs, Lara, de elgondolkoztam. – Előrehajol, és mélyen a szemembe néz. – Azt hiszem, feltalálónak kéne mennem.
– Feltalálónak? – tátom el a számat.
– És Svájcba költözöm – bólogat komoly tekintettel. – Hirtelen jött ez az ötlet, úgyszólván a semmiből, de mintha megvilágosodtam volna. Változtatnom kell az életemen! Most, rögtön!

281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lara Lington · Svájc
Iloonka >!

Azért nehéz a szülőknek hazudni, mert nem szabad elfelejteni a korábbi füllentéseket.

1 hozzászólás
Quiconque>!

– […] Különben pedig gondolj, amit akarsz, de én igenis hiszek abban, hogy helyrehozhatom a kettőnk dolgát. Hiszem, hogy Josh mély érzéseket táplál irántam…
Nem elég hinni! – Sadie hangja hirtelen szenvedélyes lesz, csaknem vad. – Hát nem fogod fel, te ostoba liba? Az egész életedet eltöltheted mihaszna, légből kapott képzelgésekkel! Ha egy szerelem viszonzatlan, ott csak kérdések vannak, válaszok nem. Nem élhetsz úgy, hogy a végtelenségig vársz ezekre a válaszokra!

218. oldal

H_Andi>!

Vajon tudják-e, hogy én voltam a feljelentő? – töprengek reszketve. (…) Mert ha igen, akkor nekem annyi. A nővérek majd körém gyűlnek, és halálra rugdosnak a klumpáikkal. Az öregek meg a járókeretükkel ütlegelnek. Megérdemelném.

327. oldal, 24. fejezet - Segítség, kísértet! (Kelly, 2011)

kissüti>!

Halálosan belefáradtam, hogy senki nem ért meg. Bárcsak egyetlen ember akadna a földön, akivel leülhetnék, és azt mondhatnám: „Nézd, itt van ez a szellem…”

321. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed
Abbi Waxman: Új örömök kertje
Cally Taylor: A mennyország várhat
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös
Meg Cabot: Töltött galamb
Ella Barrick: Halálos keringő
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik