My ​Not So Perfect Life 16 csillagozás

Sophie Kinsella: My Not So Perfect Life Sophie Kinsella: My Not So Perfect Life Sophie Kinsella: My Not So Perfect Life

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

From ​#1 bestselling author Sophie Kinsella comes a new novel that is part love story, part workplace comedy, and part witty critique on the judgments we make in a social-media obsessed culture.

Part love story, party workplace dramedy, and part witty critique on the false judgements we make in a social-media obsessed world, this is New York Times bestselling author Sophie Kinsella’s most timely and sharply observed novel yet.

Everywhere Katie Brenner looks, someone else is living the life she longs for, particularly her boss Demeter Farlowe. Demeter is brilliant and creative, lives with her perfect family in a posh townhouse, and wears the coolest clothes. Katie’s life, meanwhile, is a daily struggle – from her dismal rental to her oddball flatmates to the tense office politics she’s trying to negotiate. The final, demeaning straw comes when Demeter makes her do her roots in the office. No wonder Katie takes refuge in not-quite-true Instagram posts. Especially as… (tovább)

>!
Black Swan, 2017
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781784160425
>!
Black Swan, 2017
434 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781784162825
>!
Dial, New York, 2017
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780812998269

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
Sophie Kinsella: My Not So Perfect Life

Második könyvem Sophie Kinsellától (és még a boltkórosék nem is voltak :) ), de azt kell, hogy mondjam, hogy ebből a számomra nem túl sokoldalú irodalmi műfajból, mint amiben ő is mozog, ki tud olyat hozni, hogy azt kell mondani rá, hogy ez jó. Na jó, a Csörögj rám-hoz képest azért nem annyira színesek a szereplők, és a humor sem olyan erős, de ebben a könyvben is érezhető egyfajta kritikai éllel átitatott szarkasztikus humor, amely jólesően sokat ad. A társadalom és a média kapcsolata, a családi kapcsolatok ismét górcső alá kerülnek, és szépen kitárulkoznak. Bírtam a szereplőket is, igaz nem annyira, mint a korábban fent említettnél. Összességében elmondható, hogy érdemes Kinsellától olvasni, még angolul is.

>!
blueisthenewpink SP
Sophie Kinsella: My Not So Perfect Life

Vigyázat! Az első oldalak nem tömegközlekedésre valók, nagyon kellett nevetnem (nem finoman elmosolyodós vagy egyet horkantós, hanem hangos, rázkódós nevetéssel). Utána elkezdődik a szokásos Kinsella-sztori (emlékeztetett is a Can you keep a secret?-re az elején). Nem kell csodákat várni tőle, de ebben a műfajban szerintem a legjobbak között van. Hajnalba nyúlóan olvastam, mint minden könyvét. Nem az az érdekes pedig, hogy mi fog történni, hanem hogy hogyan. És mikor mááár :) Szeretem a csetlő-botló, de mindig jószívű főhősnőit, és az állandóan jól szórakozó pasikat. Drukkoltam, nevettem, alig aludtam, de megérte. A legeslegvége lett kicsit talán kurtán-furcsán rövidre zárva.

8 hozzászólás
>!
rafaelo0824
Sophie Kinsella: My Not So Perfect Life

Kinsella még mindig nagyon vicces és szórakoztató. Szeretem a hősnőit, de ez a történet annyira nem volt eredeti már, legalábbis ami a konfliktust illeti, hiszen ugyanezzel már találkozhattam más könyvében is. Ami nagyon tetszett az a farm volt, én is szívesen meglátogattam volna. Alex kicsit fura szereplő volt, de végül is kedvelhető, Demeter meg nem tudom… Kedvencem Katie apja volt, na meg Steve, az ő jelenetein mindig vihogtam. Remélem, hogy magyarul is kiadják majd.

>!
Rileey
Sophie Kinsella: My Not So Perfect Life

Nem a legerősebb Kinsella sztori, amit eddig olvastam (általában törölgetem a könnyeimet a röhögéstől, itt inkább csak vigyorogtam), de jópofa volt ez is, úgy, hogy közben elég komoly témákat sorakoztatott fel. Felhozta azt, hogy senki sem az, akinek látszik, és igenis mindenkinek vannak gondjai, illetve bemutatta a szülőnek való megfelelés problémáját is. Különösen tetszett, hogy abszolút olyan irányba ment el a sztori, amire a tartalom alapján nem is gondoltam volna, nagy része még csak nem is irodában játszódik. A szerelmi szál lehetett volna ütősebb, több, de így is édesek voltak.
Kinsellát nem lehet megunni!

>!
Moncsi79
Sophie Kinsella: My Not So Perfect Life

Ez volt az első könyv, amit olvastam az írónőtől, de biztosan nem az utolsó – annál is inkább, mert néhány már ott sorakozik a polcomon. Jó a sztori, könnyen olvasható angolul is. És el is gondolkodtatott. Mind a szülőkhöz fűződő viszonyról – mennyire, meddig akarunk megfelelni Nekik – illetve Ők mennyire akarják, hogy megfeleljünk Nekik – vagy inkább mindenki találja meg a saját boldogságát. Másik részről a különféle szociális média oldalakon látott ismerősök és ismeretlenek csodálatos életéről. És annyi biztos, hogy nem kell ezekhez a fényképekhez hasonlítanunk magunkat, nem kell keresnünk ugyan ezt az életet. Inspirálódnunk kell belőlük, ötleteket kell gyűjtenünk. Én mindenképpen ajánlom egy olvasásra ezt a könyvet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Abbi Waxman: The Garden of Small Beginnings
Cally Taylor: Heaven Can Wait
Jane Austen – Adam Rann: Emma and the Werewolves
Jane Austen – Vera Nazarian: Northanger Abbey and Angels and Dragons
Jane Austen – Ben H. Winters: Sense and Sensibility and Sea Monsters
Jane Austen – Vera Nazarian: Mansfield Park and Mummies
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Pride and Prejudice and Zombies
Trisha Ashley: Every Woman For Herself
Jill Mansell: Maybe This Time
Milly Johnson: The Yorkshire Pudding Club