Mézeshetek 125 csillagozás

Sophie Kinsella: Mézeshetek

Lottie ​nagyon számít rá, hogy barátja az esti randevújuk során, London egyik legmenőbb éttermében végre megkéri a kezét. Ám amikor kiderül, hogy lánykérésről szó sincs, teljesen összeomlik.

Épp ekkor bukkan fel egykori szerelme, Ben, aki emlékezteti hajdani egyezségükre, miszerint harmincéves korukban, ha még mindketten szinglik, összeházasodnak. Lottie kapva kap a kínálkozó alkalmon: irány egyenesen az oltár elé, aztán jöhetnek a mézehetek Ikonos szigetén, Görögországban, ahol annak idején megismerkedtek.

A családot és a barátokat letaglózza a hír. Lottie nővére szerint a húga sok hajmeresztő dolgot követett már el életében, azonban ez lesz az eddigi legnagyobb baklövése. A fiú kollégája pedig meg van győződve arról, hogy Ben az elkapkodott házassággal egy életre tönkreteszi a karrierjét. Hogy megakadályozzák az elhamarkodott esküvőt, kifőznek egy ravasz és bonyolult tervet. Titokban az ifjú pár nyomába erednek, akik még nem is sejtik, milyen… (tovább)

Eredeti mű: Sophie Kinsella: Wedding Night

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Libri, Budapest, 2013
ISBN: 9789633102770
>!
Libri, Budapest, 2013
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633102244 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Libri, Budapest, 2013
ISBN: 9789633102244

Kedvencelte 4

Most olvassa 7

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Violet_Finch_PMónika
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Aranyos történt volt .
Esküszöm Flisst jobban megszerettem mint Lottiet. Valamiért azt éreztem róla több mindent megtudok. Fülszöveg alapján nem erre számítottam,de tetszett így is. :)
Sokszor fel nevettem egy – egy résznél.
spoiler
A fiúkat nem csíptem annyira és itt is inkább Lorcan volt a szimpibb mint Ben.
Van ilyen :D

>!
nat
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Egy hibája van a könyvnek, de az elég nagy hiba. Az pedig az, hogy nem Lottie nővére, Fliss a főszereplő. Érthetetlen számomra, hogy a kiadó miért nem szólt az írónőnek, hogy írja át a történetet, ugyanis Lottie annyira buta és idióta, hogy néha egyszerűen fájt róla olvasni. Ha mellékszereplő lenne, akkor még el is nevetgéltem volna rajta, de így, hogy ő tulajdonképpen a könyv hősnője, egyszerűen csak iszonyatosan zavaró a dolog.
Egész jól indul a könyv, jókat nevettem a két nő gondolatain, főleg Flissén. Lottie esetében azért elég hamar kiderült, hogy ezeket az idióta gondolatokat ő nagyon is komolyan gondolja. A férfi főszereplők egyébként semmilyenek.
Összességében egy jól induló könyv, de aztán elég zavaró a főszereplő jelleme, és bugyuta cselekedeteinek sora.
Nem sokszor írok ilyet könyvre, de ezt jobb lett volna csak forgatókönyvként megírni, mert egy romantikus vígjátéknak tökéletes alapanyag lenne, ott még az se zavarna, ha idióta a főszereplőnő.

>!
petronella10
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Drága Sophie Kinsella!!
Ez volt a 4. könyv, amit olvastam tőled, és azt kell, hogy mondjam, egyszerűen imádlak! :D Imádom a nem mindennapi történeteidet, a megfogalmazásodat, és a humorodat. Ebben a könyvben is bőven van olyan rész, ahol hangosan felnevettem. Szeretem, hogy nem kell sokat agyalni a sztorin, mégis annyira leköt, hogy csak úgy falom az oldalakat. Szeretem, hogy a szerelemről, és a párkapcsolati mizériákról írsz. Általában már a könyv elején lehet sejteni, hogy mi lesz a vége, de nem baj, én így szeretem. Hogy mindig happy end-el végződnek a történeteid. :) Szeretném minél hamarabb elolvasni az összes magyarul megjelent könyvedet, szerintem nem érne csalódás :))

Röviden a könyvről:
Szerettem Flisst, Lottie-t, North-ot, és még Lorcant is :) Kivétel Ben. Ő nem volt szimpatikusspoiler Örülök, hogy happy end lett, gLottie is megérdemli a boldogságot ennyi huzavona után meg főleg. :D Kár, hogy Fliss-ről nem tudtam meg többet, kíváncsi lettem volna az ő életére, hogy mi volt a válása előtt, és hogy mi lesz a görög álomút után vele… :) Mindenesetre Fliss egy nem semmi nőszemély, az tuti. :D És milyen különleges szervezőtehetsége van. :D
Imádtam, ahogy a görög táj szépségeit is megismerhettem. :) Legfőbb vágyam, hogy egyszer megcsodálhassam Görögországot. *.*

>!
Paulina_Sándorné
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Annyira nem voltam elragadtatva tőle. Néhol vicces volt, de néhol viszont nagyon idegesített. Fliss-től a falnak mentem. Szerintem túlzásba vitte a válása körüli drámát. Ez már erősen el volt túlozva szerintem. Lottie pedig néha annyira szerencsétlen volt, hogy az már sok volt. Mondjuk elég vicces lehetett mikor a szállodásban volt Ben és Lottie, spoiler

>!
pbrigitte
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Ez a könyv valami zseniális…szerintem. Jó nem a klasszikus irodalmi szempontok szerint. Szórakoztató, teljesen kikapcsol. Én annyit nevettem ezen a történeten, mint könyvön talán még soha. Nekem nagyon Bridget Jones-os hangulatom lett tőle, ennyit szerencsétlenkedni nem sokan tudnak. A szereplők nagyon szerethetőek voltak, közel kerültek a szívemhez.

>!
koan12
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Ez lehetetlen. Gondolom, ilyen történet az életben nem fordul elő. De ettől volt vicces az egész. Vannak a könyvben számomra nagyon unalmas részek – főleg az eleje, de vannak pörgős, érdekes részek is. Noah beszólásain hangosan röhögtem. Humoros, laza történet, kikapcsolódásként megteszi.

>!
krisztin21 P
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Hát, eléggé bolondosnak, őrültnek mondanám ezt a sztorit. Na ilyen az életben nem történhetne meg velem, legalábbis a Lottie-val történtek semmiképp.
Lottie-t nem igazán kedveltem meg, Flissből viszont nem ártott volna több. Nekem ő volt kedvencem.
Azért teljesen valószerűtlen, ami a szállodában történt, azért előbb-utóbb csak talált volna egy helyet a pár, ahol tehetik a dolgukat:) Szegény inasokat azért sajnáltam, mindig leordították a fejüket:)))
Egyszer olvasós történet, nem hiszem, hogy újra elővenném, van ennél sokkal jobb könyve is az írónőnek.

>!
hencsa06
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Ez a könyv most valahogy nem az igazi. Nem igazán tudtam élvezni.

>!
Sylvie23 P
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Imádom Sophie Kinsella könyveit! Eddig a Csörögj, rám tetszett a legjobban, még életemben nem nevettem annyit könyvön, mint ezen, és remélem egyszer a polcomon tudhatom, ahogy ezt is. Mivel megtaláltam a kedvenc Kinsella könyvemet, azóta minden könyvébe nagy elvárásokkal kezdek bele, múltkor egy kicsit csalódtam, de a Mézeshetek-ben nem.
Ez a könyv is, mint a többi, könnyű szerelmi történet volt, óriási kavarodással és humorral fűszerezve. Ha Fliss lett volna a főszereplő, megadtam volna rá az 5 csillagot, de Lottie nem ér ennyit, a 4,5 is inkább Flissnek szól. Ebből könnyen kitalálható, hogy Fliss volt a kedvencem. Talpraesett, kicsit örült, szenvedélyes, mindent megtesz a szeretteiért…. sikerült azonosulnom vele, főleg az örült énjével :D Noah is cuki kis srác volt, sokat nevettem rajta :) Lottie…. Szegénykém annyira felszínes és sötét, hogy sokszor fájt az ő részeit elolvasnom, sajnos volt már dolgom olyan emberrel aki ennyire álomvilágban él, ez az én álomvilágomhoz képest már orvosi eset kb, folyamatosan egy emberre emlékeztetett, ezért csak még jobban gyűlöltem a karakterét… :( De hatalmas örömmel olvastam a szívatását kárpótlásul :D

>!
Petrus601
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Hm..végülis egész jó kis sztori kerekedett ki belőle.:) Nem a legjobb könyv, amit (tőle) olvastam, de élvezhető. A szereplők megosztóak lehetnek, de tökre megérteni mindegyiket.:)
Kedvem lenne most elmenni Görögországba.:D
4,5*


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika 

Az ember beleszeret valakibe, aztán kiszeret belőle (…) De ha megszeretsz valakit… akkor az örökké tart.

333. oldal

>!
SzAngelika

A férfiak olyanok, mint az őserdő vadjai. Amint elejtették a zsákmányt, felfalják, aztán beverik a szunyát.

22. oldal

>!
Faythe

Az összes gyerek Batmant bámulja, az összes anyuka ezzel szemben a hőlégballont, ami nem más, mint egy felfújt, ultravékony gumióvszer. Egész nagyra sikerült. A végén a dudort vígan lengeti a szél.

128. oldal

>!
kiruu P

Vettem neki egy eljegyzési gyűrűt. Hiba volt?
Úgy értem, nem női gyűrű. Sima karika, parányi gyémánttal; az eladó beszélt rá, hogy ezt válasszam. Ha Richard nem kedveli a gyémántot, akár befelé is fordíthatja.

>!
SzAngelika

– Ááá – pillant újra az újságjába, mire elpattan bennem valami.
– Hagyd ezt a vacak lapot! – Talpra ugrom, és még mielőtt ráeszmélnék, mit művelek, kikapom a kezéből. – Elég legyen ebből!
Őrjöngő dühvel összegyűröm az újságot, és a padlóra hajítom. Hangosan lihegek, és lángol a képem.
Lorcan zavartan mered az újságra.
– Mama! – kiált fel Noah elragadtatottan. – Szemeteltél!

290. oldal

>!
kiruu P

– Richard – mondom harmadszorra – Noha per pillanat férjnél vagyok… elveszel-e feleségül?

>!
SzAngelika

– … Ha nászútra kíván menni, el kell halasztania.
– Mondjuk, sohanapjára – teszem hozzá.
– Valószínűleg ez lenne a legjobb…

153. oldal

>!
SzAngelika

Tönkreteszem a húgom nászútját. Utolsó szemétláda vagyok.
De csak azért, mert a boldogságát tartom szem előtt.

249. oldal

>!
SzAngelika

– Mit gondolsz, megbocsát nekem Lottie valaha is? – kérdezem Lorcantől már a taxiban. Valamiféle biztató válaszban reménykedem, mondjuk ilyenben: „Már hogyne bocsátana meg. A testvéri kötelék fontosabb az efféle csip-csup ügyeknél.”
Ehelyett azonban vág egy grimaszt, és vállat von.
– Miért, megbocsátó típus?
– Nem.
– Akkor nem valószínű – von újra vállat.

475. oldal

>!
SzAngelika

Az érzelmi befektetés mindig a legnehezebb…

488. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Milly Johnson: Yorkshire puding Klub
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig
Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár
Cally Taylor: A mennyország várhat
Tara Sivec: Csábítások és csemegék
Jennifer Crusie: Álmaimban kísértesz
Jennifer Weiner: Jó az ágyban
Kerstin Gier: Anyák maffiája
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe
Cecelia Ahern: Nyomomban az életem