Mézeshetek 142 csillagozás

Sophie Kinsella: Mézeshetek

Lottie ​nagyon számít rá, hogy barátja az esti randevújuk során, London egyik legmenőbb éttermében végre megkéri a kezét. Ám amikor kiderül, hogy lánykérésről szó sincs, teljesen összeomlik.

Épp ekkor bukkan fel egykori szerelme, Ben, aki emlékezteti hajdani egyezségükre, miszerint harmincéves korukban, ha még mindketten szinglik, összeházasodnak. Lottie kapva kap a kínálkozó alkalmon: irány egyenesen az oltár elé, aztán jöhetnek a mézehetek Ikonos szigetén, Görögországban, ahol annak idején megismerkedtek.

A családot és a barátokat letaglózza a hír. Lottie nővére szerint a húga sok hajmeresztő dolgot követett már el életében, azonban ez lesz az eddigi legnagyobb baklövése. A fiú kollégája pedig meg van győződve arról, hogy Ben az elkapkodott házassággal egy életre tönkreteszi a karrierjét. Hogy megakadályozzák az elhamarkodott esküvőt, kifőznek egy ravasz és bonyolult tervet. Titokban az ifjú pár nyomába erednek, akik még nem is sejtik, milyen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Libri, Budapest, 2013
524 oldal · ISBN: 9789633102770 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Libri, Budapest, 2013
524 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633102244 · Fordította: Béresi Csilla

Kedvencelte 3

Most olvassa 6

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Violet_Finch_PMónika P
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Aranyos történt volt .
Esküszöm Flisst jobban megszerettem mint Lottiet. Valamiért azt éreztem róla több mindent megtudok. Fülszöveg alapján nem erre számítottam,de tetszett így is. :)
Sokszor fel nevettem egy – egy résznél.
spoiler
A fiúkat nem csíptem annyira és itt is inkább Lorcan volt a szimpibb mint Ben.
Van ilyen :D

>!
kratas P
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Nos, ez kedves volt, aranyos, de olyan kevés, mint harmatos réten a lepkefing.

1 hozzászólás
>!
moonchristal P
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Sophie Kinsella továbbra is nagy kedvencem, de ez a könyv valamiért nagyon távol áll tőlem. Nem rossz, na, lehet vele haladni, de mégsem tetszetős. Egyik szereplő sem lopta be magát a szívembe, folyton bosszantottak, mindenki valami rettentően végletbe csapó személyiség volt a könyvben. Életszerűtlen volt, de még mesének sem az igazi, kevés tanulsággal, és még kevesebb szórakoztató pillanattal.
Már elsőre, mikor olvastam, sem tetszett, most sem lett jobb véleményem róla, egyszeri kikapcsolódásnak megfelel, de ha nem lett volna egy kihívás, nem vettem volna még egyszer a kezembe.
Ami mégis mellette szól: a stílusa könnyed, szép helyek szerepelnek benne, és van néhány humoros szituáció is benne, az írásmód kifogástalan, szóval, megérdemel 3 és jóindulattal plusz fél csillagot, ez utóbbi azért, mert mégiscsak az egyik kedvenc írónőm alkotása.

>!
nat
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Egy hibája van a könyvnek, de az elég nagy hiba. Az pedig az, hogy nem Lottie nővére, Fliss a főszereplő. Érthetetlen számomra, hogy a kiadó miért nem szólt az írónőnek, hogy írja át a történetet, ugyanis Lottie annyira buta és idióta, hogy néha egyszerűen fájt róla olvasni. Ha mellékszereplő lenne, akkor még el is nevetgéltem volna rajta, de így, hogy ő tulajdonképpen a könyv hősnője, egyszerűen csak iszonyatosan zavaró a dolog.
Egész jól indul a könyv, jókat nevettem a két nő gondolatain, főleg Flissén. Lottie esetében azért elég hamar kiderült, hogy ezeket az idióta gondolatokat ő nagyon is komolyan gondolja. A férfi főszereplők egyébként semmilyenek.
Összességében egy jól induló könyv, de aztán elég zavaró a főszereplő jelleme, és bugyuta cselekedeteinek sora.
Nem sokszor írok ilyet könyvre, de ezt jobb lett volna csak forgatókönyvként megírni, mert egy romantikus vígjátéknak tökéletes alapanyag lenne, ott még az se zavarna, ha idióta a főszereplőnő.

>!
cicus61 P
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Hát, nem ez a kedvenc könyvem az írónőtől. Voltak jó részek, néha jókat nevettem, de annyira nem jött be. Lottie nekem sem a kedvenc szereplőm, néha nagyon az agyamra ment. A történet viszont szuper, csak megint a kevesebb több lett volna mániám jött elő :)

>!
petronella10
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Drága Sophie Kinsella!!
Ez volt a 4. könyv, amit olvastam tőled, és azt kell, hogy mondjam, egyszerűen imádlak! :D Imádom a nem mindennapi történeteidet, a megfogalmazásodat, és a humorodat. Ebben a könyvben is bőven van olyan rész, ahol hangosan felnevettem. Szeretem, hogy nem kell sokat agyalni a sztorin, mégis annyira leköt, hogy csak úgy falom az oldalakat. Szeretem, hogy a szerelemről, és a párkapcsolati mizériákról írsz. Általában már a könyv elején lehet sejteni, hogy mi lesz a vége, de nem baj, én így szeretem. Hogy mindig happy end-el végződnek a történeteid. :) Szeretném minél hamarabb elolvasni az összes magyarul megjelent könyvedet, szerintem nem érne csalódás :))

Röviden a könyvről:
Szerettem Flisst, Lottie-t, North-ot, és még Lorcant is :) Kivétel Ben. Ő nem volt szimpatikusspoiler Örülök, hogy happy end lett, gLottie is megérdemli a boldogságot ennyi huzavona után meg főleg. :D Kár, hogy Fliss-ről nem tudtam meg többet, kíváncsi lettem volna az ő életére, hogy mi volt a válása előtt, és hogy mi lesz a görög álomút után vele… :) Mindenesetre Fliss egy nem semmi nőszemély, az tuti. :D És milyen különleges szervezőtehetsége van. :D
Imádtam, ahogy a görög táj szépségeit is megismerhettem. :) Legfőbb vágyam, hogy egyszer megcsodálhassam Görögországot. *.*

>!
Paulina_Sándorné P
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Annyira nem voltam elragadtatva tőle. Néhol vicces volt, de néhol viszont nagyon idegesített. Fliss-től a falnak mentem. Szerintem túlzásba vitte a válása körüli drámát. Ez már erősen el volt túlozva szerintem. Lottie pedig néha annyira szerencsétlen volt, hogy az már sok volt. Mondjuk elég vicces lehetett mikor a szállodásban volt Ben és Lottie, spoiler

>!
Kiss_Csillag_Mackólány P
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Fura, nem az én világom a romantika, most mégis könnyedén elolvastam ezt a könyvet.

Igaz, nagy előnye volt a humor, ami mindig átsegített a lanyhulni induló eseményeken.

Úgy el tudtam képzelni közben egy színházat, ahol igazi komédiába illő módon az egyik szereplő éppen bejön, amikor kimegy a másik, éppen elkerülik egymást azok a szereplők, akiknek el kell kerülniük egymást, miközben a nézőközönség hullámzik a nevetéstől.

Kockás nadrágos, kalapos vőlegény, pipskedő-vihogó-fodros-bodros menyasszony, kelekótya-szaladgálós családtagok.

Gyakorlatilag egy családi komédiába csöppentünk, ahol lehet jókat nevetni, és olyan nagyon-nagy háborúságok nem alakulnak ki.

A vége pedig?

El kell olvasni.

Miért a mínusz egy csillag? Érzésem szerint túlságosan hosszúra nyúltak az események, néhol sok volt a felesleges macera. Szerintem.

>!
pbrigitte
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Ez a könyv valami zseniális…szerintem. Jó nem a klasszikus irodalmi szempontok szerint. Szórakoztató, teljesen kikapcsol. Én annyit nevettem ezen a történeten, mint könyvön talán még soha. Nekem nagyon Bridget Jones-os hangulatom lett tőle, ennyit szerencsétlenkedni nem sokan tudnak. A szereplők nagyon szerethetőek voltak, közel kerültek a szívemhez.

>!
koan12
Sophie Kinsella: Mézeshetek

Ez lehetetlen. Gondolom, ilyen történet az életben nem fordul elő. De ettől volt vicces az egész. Vannak a könyvben számomra nagyon unalmas részek – főleg az eleje, de vannak pörgős, érdekes részek is. Noah beszólásain hangosan röhögtem. Humoros, laza történet, kikapcsolódásként megteszi.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

Az ember beleszeret valakibe, aztán kiszeret belőle (…) De ha megszeretsz valakit… akkor az örökké tart.

333. oldal

>!
SzAngelika

A férfiak olyanok, mint az őserdő vadjai. Amint elejtették a zsákmányt, felfalják, aztán beverik a szunyát.

22. oldal

>!
Faythe P

Az összes gyerek Batmant bámulja, az összes anyuka ezzel szemben a hőlégballont, ami nem más, mint egy felfújt, ultravékony gumióvszer. Egész nagyra sikerült. A végén a dudort vígan lengeti a szél.

128. oldal

>!
kiruu P

Vettem neki egy eljegyzési gyűrűt. Hiba volt?
Úgy értem, nem női gyűrű. Sima karika, parányi gyémánttal; az eladó beszélt rá, hogy ezt válasszam. Ha Richard nem kedveli a gyémántot, akár befelé is fordíthatja.

>!
SzAngelika

– Ááá – pillant újra az újságjába, mire elpattan bennem valami.
– Hagyd ezt a vacak lapot! – Talpra ugrom, és még mielőtt ráeszmélnék, mit művelek, kikapom a kezéből. – Elég legyen ebből!
Őrjöngő dühvel összegyűröm az újságot, és a padlóra hajítom. Hangosan lihegek, és lángol a képem.
Lorcan zavartan mered az újságra.
– Mama! – kiált fel Noah elragadtatottan. – Szemeteltél!

290. oldal

>!
kiruu P

– Richard – mondom harmadszorra – Noha per pillanat férjnél vagyok… elveszel-e feleségül?

>!
SzAngelika

– … Ha nászútra kíván menni, el kell halasztania.
– Mondjuk, sohanapjára – teszem hozzá.
– Valószínűleg ez lenne a legjobb…

153. oldal

>!
SzAngelika

Tönkreteszem a húgom nászútját. Utolsó szemétláda vagyok.
De csak azért, mert a boldogságát tartom szem előtt.

249. oldal

>!
SzAngelika

– Mit gondolsz, megbocsát nekem Lottie valaha is? – kérdezem Lorcantől már a taxiban. Valamiféle biztató válaszban reménykedem, mondjuk ilyenben: „Már hogyne bocsátana meg. A testvéri kötelék fontosabb az efféle csip-csup ügyeknél.”
Ehelyett azonban vág egy grimaszt, és vállat von.
– Miért, megbocsátó típus?
– Nem.
– Akkor nem valószínű – von újra vállat.

475. oldal

>!
SzAngelika

Az érzelmi befektetés mindig a legnehezebb…

488. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Katarina Mazetti: A pasi a szomszéd sír mellől
Beth O'Leary: Az ágybérlő
Abbi Waxman: Új örömök kertje
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár
Vi Keeland: Egomániás
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt
Vi Keeland: A beosztott