I've ​Got Your Number 19 csillagozás

Sophie Kinsella: I've Got Your Number Sophie Kinsella: I've Got Your Number Sophie Kinsella: I've Got Your Number Sophie Kinsella: I've Got Your Number

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

I’ve ​lost it. :( The only thing in the world I wasn’t supposed to lose. My engagement ring. It’s been in Magnus’s family for three generations. And now the very same day his parents are coming, I’ve lost it. The very same day! Do not hyperventilate, Poppy. Stay positive :) !!

Poppy Wyatt has never felt luckier. She is about to marry her ideal man, Magnus Tavish, but in one afternoon her “happily ever after” begins to fall apart. Not only has she lost her engagement ring in a hotel fire drill but in the panic that follows, her phone is stolen. As she paces shakily around the lobby, she spots an abandoned phone in a trash can. Finders keepers! Now she can leave a number for the hotel to contact her when they find her ring. Perfect!

Well, perfect except that the phone’s owner, businessman Sam Roxton, doesn’t agree. He wants his phone back and doesn’t appreciate Poppy reading his messages and wading into his personal life.

What ensues… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Black Swan, London, 2012
460 oldal · ISBN: 9780552774413
>!
Transworld, London, 2012
382 oldal · ISBN: 9780593059814
>!
Dial, New York, 2012
434 oldal · ISBN: 9780385342063

2 további kiadás


Kedvencelte 5

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Sophie Kinsella: I've Got Your Number

Jött, látott, győzött. :)
Nagyon jó időben találtam meg a könyvet, illetőleg nem én találtam rá, hanem sokan ajánlottátok, ezuton is köszönöm nektek az új kedvenc könyvem!
Hol is kezdjem? Végülis mindegy, mert úgyis áradozni fogok.
A történet nagyon vidám, csajos, és hihetetlenül vicces. Sokan írják, rengeteg könyvre hogy humoros, na nem! Ez az a könyv amitől földön fetrengtem a nevetéstől, számtalan alkalommal.
A szerepők szimplán cukik. Poppy nagyon kelekótya, szétszórt, kedves kis karakter. Sam, és a stílusa nekem telitalálat volt. Ő az a businessman akit soha nem lehet elérni, ha válaszol akkor is csak egy szóval teszi, megfontolt, kimért. S, ha ez a két főszereplő egymásra szorul, egy telefon miatt, na az a humor melegágya, ahogy fent is említettem.
spoiler
Tökéletes nyári, strandos olvasmány, engem kilóra megvett az írónő és alig várom hogy olvassak tőle még.

A könyv magyarul is megjelent: Sophie Kinsella: Csörögj rám!

5 hozzászólás
ibelieveinmyshelf P>!
Sophie Kinsella: I've Got Your Number

Ez a könyv szerelem. Akárhányszor, akár magyarul, akár angolul olvasom. Hihetetlenül jól esett most. ♥

heysunny>!
Sophie Kinsella: I've Got Your Number

Amint túllendültünk a kezdeti intenzív chick lit vénán, nagyon tetszett, de Poppy könyveleji gyűrűsiránkozását nagyon nehezen viseltem, annak ellenére, hogy egyértelműen remek humora van a karakternek is és magának a könyvnek is. A kezdetektől fogva kirázott a hideg Magnustól és alig vártam, hogy elterelődjön a figyelem más felé, mert egyszerűen nem esett jól róla olvasni.

Onnantól kezdett el igazán lekötni, hogy belekerültünk a Sam cégét övező botrányba és Poppy élete is elkezdett fenekestül felfordulni spoiler. Poppy és Sam remek karakterek, nagyon élveztem minden közös pillanatukat és külön örültem, hogy egyikük sem volt az a tipikus közhely, hanem inkább enyhén árnyaltabb szereplők voltak. Ha egy 100 oldallal rövidebb lett volna a könyv, akkor még az 5* csillagot is megkaphatta volna.

Fanni_Dorottya>!
Sophie Kinsella: I've Got Your Number

Félreértés ne essék, nagyon tetszett Az útvesztő-sorozat, de a végére már kicsit kezdett maga alá temetni a rengeteg apokalipszis+küzdelem a túlélésért+értelmetlen halál. Úgyhogy duplán jólesett a lelkemnek ez a könyv. Igazi limonádé, de a jobb fajtából. Nem is tudom, mikor volt olyan, hogy szép lassan én is beleszeretek a férfi főszereplőbe (igen, ez a szemrehányó tekintet neked szól, Gideon de Villiers), sőt, többször is (nagy hangsúly a többször-ön) hangosan felnevetek olvasás közben.
Tudom, ne ítéljek egy könyv után, de úgy érzem újabb kedvenc szerzőt avatok.

Ana>!
Sophie Kinsella: I've Got Your Number

Pörgő, szórakoztató olvasmány, váratlan fordulatokkal. Kellemes délutáni kikapcsolódás.

Niki_Szabó_4>!
Sophie Kinsella: I've Got Your Number

Egyszerűen imádnivaló, fergeteges. Olyan könyv, amit nem lehet letenni, amíg be nem fejezi az ember (és utána sem nagyon:).
Poppy nagyon szerethető, könnyű azonosulni vele, az ötletei, ahogyan magabiztosan kivágja magát a szorult helyzetekből, egyszer-kétszer még a könnyem is kicsordult a nevetéstől.
Sam-be pedig szerintem lehetetlen nem tetőtől-talpig beleesni.
Nagyon-nagyon szívesen olvasnék egy sequel-t, nagyon megerdemelné, de ehelyett az írónő többi könyvét kezdtem el, és egyáltalán nem csalódtam :).

AnnaP>!
Sophie Kinsella: I've Got Your Number

Eleinte azt gondoltam, hogy tessék, megint egy ostoba liba főhősnő, aki majd becukiskodja magát egy menő, okos, sikeres, gazdag álompasi szívébe és happy end.
Aztán a könyv felétől sikerült emelni a színvonalat, tetszett a fordulat és a szerelmi szál. Nyilván nagy meglepi nem volt a végén, de olyan szép csajos romantikus filmesen írta meg a végét az írónő, hogy mégiscsak hatalmas vigyorral olvastam az utolsó pár oldalt. Ajánlom annak, aki csajos, csöpögős, romantikus, néhol vicces olvasmányra vágyik.


Népszerű idézetek

FairyDust P>!

Antony went first and put down OUTSTEP (74 points). Wanda made IRIDIUMS (65 points). Felix made CARYATID (80 points). Magnus made CONTUSED (65 points). And I made STAR (5 points).

2 hozzászólás
FairyDust P>!

THINGS TO DO BEFORE WEDDING
1. Become expert on Greek philosophy.
2. Memorize Robert Burns poems.
3. Learn long Scrabble words.
4. Remember: am HYPOCHONDRIAC.
5. Beef stroganoff. Get to like. (Hypnosis?)

FairyDust P>!

My phone is my people. It’s my friends. It’s my family. It’s my work. It’s my world. It’s everything. I feel like someone’s wrenched my life support system away from me.

FairyDust P>!

– What’s your view on the cultural response to anthropomorphism? From a young woman’s perspective?
My stomach jumps as I realize Antony is looking my way. Oh my holy aunt. Is he talking to me?
Anthro-what?
I feel like if only he would write down his questions and give them to me with five minutes to look over (and maybe a dictionary), I’d have half a chance to come up with something intelligent.

ibelieveinmyshelf P>!

But you don’t realize, do you? The moment happens, and you make your crucial mistake, and then it’s gone and the chance to do anything about it is blown away.

Etike P>!

She smiles again but I can see anxiety in the downward slant of her eyes, and faint crinkling of her mouth. She has a very expressive face, Wanda: her English-rose skin is pale and fragile like tissue paper, and the lines round her eyes crease in a myriad different ways according to her mood. I guess that's what happens when you have no Botox, make-up or fake tan. You have expressions, instead.

389-390. oldal

Etike P>!

There are some moments that the white chocolate Magnum ice-cream was invented for and this is one of them.

415. oldal

DrDee>!

– Sharing? Marco and Ted both seem so apalled, I almost want to giggle.
– I' ve never come across anyone sharing a phone before, – says Marco flatly. . That's sick.
– Me neither. – Ted shudders. – I wouldn't even share a phone with my girlfriend.
– So … how did that work out for you? – says Marco, looking curiously from Sam to me.
– It had its moments, – says Sam raising his eyebrows.
– There were definitely some moments. – I nod again – But actually I recommend it.
– Me too. Everyone should try it at least once. – Sam grins at me, and I can't helping smiling back.

454-455. oldal

bacsa>!

No. Do not hyperventilate, Poppy. Stay positive. I just need to look at this from a different angle. Like…What would Poirot do? He'd stay calm and use his little gray cells and recall some tiny, vital detail which would be the clue to everything. I squeeze my eyes tight. Little gray cells. Come on do your best. Thing is, I'm not sure Poirot had three glasses of pink champagne and a mojito before he solved the Murder on the Orient Express.

bacsa>!

I knew it. The professors don't think I'm good enough. I'm like that girl in the opera who relinquishes her lover because she's too unsuitable and then gets TB and dies, and good thing too, since she was so inferior and stupid. She probably couldn't pronounce Proust either.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dolly Alderton: Ghosts
Vi Keeland: Sex, Not Love
Christina Lauren: The Unhoneymooners
Helen Fielding: Mad About the Boy
Rachel Winters: Would Like to Meet
Elena Armas: The Spanish Love Deception
Ella Maise: To Hate Adam Connor
Colleen Hoover: Hopeless
Jojo Moyes: Still Me