I ​Owe You One 7 csillagozás

Sophie Kinsella: I Owe You One Sophie Kinsella: I Owe You One Sophie Kinsella: I Owe You One

From ​#1 New York Times bestselling author Sophie Kinsella, an irresistible story of love and empowerment about a young woman with a complicated family, a handsome man who might be “the one,” and an IOU that changes everything.

Fixie Farr has always lived by her father’s motto: “Family first.” But ever since her dad passed away, leaving his charming kitchen supply store in the hands of his children, Fixie spends all her time picking up the slack from her siblings instead of striking out on her own. The way Fixie sees it, if she doesn’t take care of her father’s legacy, who will? It’s simply not in Fixie’s nature to tell people “no.”

So when a handsome stranger in a coffee shop asks her to watch his laptop for a moment, Fixie not only agrees—she ends up saving it from certain disaster. Turns out the computer’s owner is an investment manager named Sebastian. To thank Fixie for her quick thinking, he scribbles an IOU on a coffee sleeve and attaches his… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Dial, New York, 2019
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781524799014
>!
Bantam, 2019
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780593079928
>!
Black Swan, London, 2019
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781784163570

1 további kiadás


Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

moonchristal P>!
Sophie Kinsella: I Owe You One

Abszolút szerelem. Pont az afféle, ami miatt Sophie Kinsella a legkedvencebb kedvenc kortárs írónőm. Megfelelő arányban van benne minden, amit szeretek, komoly mondanivaló, romantika, családregény, lélektan. Nagyon jól esett a lelkemnek ez a könyv.
Fixie természetesen a kedvenc karakterem a könyvben, Seb úgyszintén, a párosuk egyszerűen remek, szeretem, milyen mesterien alkotja meg őket a szerző. A stílus közben könnyed, angol nyelven szótanulásnak sem utolsó, a humora pedig mint mindig, pont találó. Nem sok, mégis jól esik az embernek.
Remélem, egyszer azért majd megjelenik magyarul is, mert ha nem, „kénytelen” leszek angolul újraolvasni.

Rileey>!
Sophie Kinsella: I Owe You One

Ha olyan könyvet akarok olvasni, amit képtelenség letenni, és 100%-ig elszórakoztat, akkor Kinsellát veszek a kezembe, pedig sok könyvét olvastam már, mégis megunhatatlan. Ez is egy mosolyra fakasztó, aranyos romkom volt a javából, több tanulsággal: mindig álljunk ki magunkért, és ne csak mások érdekeit nézzük a miénkkel szemben, és hogy a család igenis fontos, de nem úgy, ahogy gondolnánk. Igazából egyetlen gondom akadt csak a történetvezetéssel (még a kliséket is elnézem neki, és a félreértéses dráma miatt is szemet hunyok a végén). Az olvasó a legelejétől fogva tudja, hogy Ryan egy hazug kis rohadék, és hogy kihasználja/átveri Fixie-t, de sajnos ő erre csak a könyv felénél (!!!) jön rá, és így a romantikus szál Sebbel sajnos nagyon gyors, összecsapott, és ugye rögtön jön a dráma. Pedig hihetetlen jó kettejük kémiája, erről szívesen olvastam volna többet Ryan kamuzásai és Fixie rózsaszín szemüveges megnyilvánulásai helyett.
Összességében ezt a Kinsella könyvet is nagyon élveztem!

rafaelo0824>!
Sophie Kinsella: I Owe You One

Ilyen stresszes időkre remek olvasmány Kinsella. Vannak olyan könyvei, amiket nem nagyon szeretek, de ez szerencsére követte azt a sémát, ami miatt minden regényét igyekszem elolvasni. Vicces és aranyos főhős plusz egy irtó cuki pasas, akiknek szívmelengető a románca, egy csomó dilis és fura szereplő, akiknek meg kell oldani a problémáját, plusz van Kinsella stílusának egyfajta bája, amitől még akkor is jó érzés olvasni a sorait, ha épp idegesítő dolgokat művelnek a szereplők. Nekem nagyon tetszett, remélem, hogy majd magyarul is kiadják.


Népszerű idézetek

moonchristal P>!

If you can’t enjoy yourself, what’s the point of life?

moonchristal P>!

People don’t know how to react to things. Especially medical emergencies.

moonchristal P>!

You helped me realize that if you really love someone, you don’t just shove cash at them. You help them become the person they’re meant to be. And that’s what unconditional love is.

moonchristal P>!

Why can’t I sound as confident in actual speech as I do inside my head?

moonchristal P>!

You can turn your life around, however hard it seems, if you’re willing to be flexible and humble and put in the hard work.

moonchristal P>!

Humans have a far greater instinct for what’s right in life than lawyers do.

moonchristal P>!

“I have an idea,” he says at last. “Shall we be honest with each other? Shall we tell each other the Stuff?”
“The Stuff?” I echo blankly.
“You know what I mean.” He looks directly at me. “The Stuff. The stuff inside your heart that’s made you who you are, that you think about at night. Good and bad. Between ourselves.”

moonchristal P>!

I learned that failing doesn’t mean you are a failure; it just means you’re a human being.

moonchristal P>!

Grief brought extra lines to her face. I saw it happen. And maybe some people think the lines are ugly, but I see love and life in every one of them.

moonchristal P>!

Great leaders fail, learn, pick themselves up, start over, and reach even greater heights.


Hasonló könyvek címkék alapján

Abbi Waxman: The Garden of Small Beginnings
Cally Taylor: Heaven Can Wait
Beth Kendrick: Second Time Around
Beth Kendrick: Nearlyweds
Liz Fenton – Lisa Steinke: Your Perfect Life
Susan Elizabeth Phillips: Ain't She Sweet
Penelope Ward – Vi Keeland: Stuck-Up Suit
Jill Mansell: Maybe This Time
Milly Johnson: The Yorkshire Pudding Club