Hová ​lett Audrey? 204 csillagozás

Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Audrey hetek óta nem teszi ki a lábát a lakásból. Édesanyja szerint olyan, akár egy törött porcelánváza. A szomszéd srác szerint olyan, akár egy lökött celeb, aki napszemüvegben ül az elsötétített szobában. Linus szerint pedig olyan, akár a rebarbara, ami csak árnyékban érzi jól magát. A pszichológusa szerint… na, azt inkább hagyjuk. Audrey szorong és pánikol. Mindentől és mindenkitől. A számítógépes játékokra rágyógyult öccsétől, a női magazinokból nevelődő anyjától, a sportkocsikról álmodozó apjától, de legfőképpen Linustól, akinek olyan a mosolya, akár egy gerezd narancs.

Audrey valahol útközben elvesztette önmagát, és úgy tűnik, minden összeesküdött ellene, de egy váratlan találkozás, egy óvatos séta a Starbucksba és egy szintén különös srác közeledése talán mindent újraírhat a lány életében.

Eredeti mű: Sophie Kinsella: Finding Audrey

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Libri, Budapest, 2015
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633105917 · Fordította: Pritz Péter
>!
Libri, Budapest, 2015
300 oldal · ISBN: 9789633107966 · Fordította: Pritz Péter

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Audrey Turner · Félix Turner · Frank Turner · Linus

Helyszínek népszerűség szerint

Starbucks


Kedvencelte 14

Most olvassa 9

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Sophie Kinsella írásai nagyon kedvesek számomra. Bármelyik könyvét olvastam eddig, mindegyik nagyon vicces és szórakoztató volt. A Hová lett Audrey? kifejezetten fiataloknak íródott, de a már régebb óta fiatalok is nyugodtan olvashatják.
A történet főszereplője egy tizenéves lány, Audrey, aki pánikbetegséggel küzd, pszichológushoz jár, és gyógyszert szed. Azt nem tudjuk meg, hogy konkrétan mik az előzmények, csak sejteni lehet, hogy miért alakult ki a lány betegsége. A könyv a gyógyulás folyamatát meséli el. Az írónő remekül ábrázolja a mai tizenéveseket, a szüleiket és a köztük feszülő ellentéteket.

>!
Zsófi_és_Bea P
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Én csak szépen olvasom, olvasom a könyvet, és egyszer csak azt veszem észre, hogy hopp már vége is van…

Sophie Kinsellától még nem sok könyvet olvastam, azt hiszem, hogy csak kettőt, az egyik a Kétbalkezes istennő volt, ami azért maradt meg bennem, mert nagyon jól szórakoztam rajta, és tetszett is, de a másikra sajnos nem emlékszem…
A boltkóros sorozatot pedig csak Anya olvasta, és azt hiszem, hogy ő nálam sokkal többet olvasott az írónőtől.
Na szóval, amikor hirtelen arra eszméltem, hogy véletlenül vége lett a könyvemnek, az volt az első gondolatom, hogy ezt Anyának is el kell olvasnia, és azt hiszem ez sok mindent elárul arról, hogy tetszett a könyv.
(És azt is hiszem, ez nem fog bekerülni a Különvélemény rovatba, mert szerintem neki is nagyon fog tetszeni…remélem.)

Bővebben:http://konyvutca.blogspot.nl/2016/02/sophie-kinsella-ho…

>!
meseanyu MP
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Nagyon cuki volt, főleg Linus. Tetszett, hogy újszerűen közelítette meg az iskolai zaklatás témáját, szépen elkerülte az unalmas, elcsépelt fordulatokat, végig izgalmas, roppant humoros, ugyanakkor végtelenül empatikus volt. Nagyon jó kis ifjúsági darab.

2 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride ISP
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Sophie Kinsella is egy volt azon „idegesítő szerzők” c. polcomon, amire azokat az írókat pakolom fel, kiknek könyvei még itthon is mindig vannak a boltok polcain, rengeteg könyvük van, mindenki olvasott tőlük, nekem meg halvány lila gőzöm sincs, mit is „művelnek”.
A boltkóros sorozata már régóta csábít, az egyetlen oka annak, hogy az ismerkedés nem azzal kezdtem csupán annyi, hogy az ismét egy SOROZAT.
Audrey története könnyed volt, aranyos és nagyon tini, mégis, a sorok között egy elég komoly társadalmi problémát feszeget (talán, ha jobban belegondolok, nem is egyet). Annak ellenére, hogy főhősünk traumájának, vagy mondhatni betegségének konkrét okát, a kiváltó helyzetet, nem vesézte ki a könyvben, az utalásokból és információfoszlányokból is teljes képet kaphatunk, hogy min is kellett ennek a fiatal lánykának keresztülmenni, csak úgy, heccből.
Egyébként egy könnyen- gyorsan olvasós cukiság és mostanában egyre nagyobb igényem van az effajta történetecskékre.

>!
Orsi999
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Ez volt az első könyvem az írónőtől és mivel eddig nagyon jókat halottam róla így nagyobb elvárással kezdtem neki ennek a könyvnek. Lehet, hogy pont ezért csalódtam egy kicsit az írónőben. Nem azt mondom, hogy rossz ez a könyv, csak valami jobbra számítottam.
Egy elég komoly témát dolgozz fel a könyv, de hiába olvastam végig még mindig nem jöttem rá, hogy Audrey mitől került ebbe az állapotba. Vagy, hogy mi történt vele, mert sehol se mondták ki csak utalgattak valamire, de semmi konkrétat nem tudtunk meg róla.
Audrey nagyon szeretett volna meggyógyulni, így amikor már kezdett jobban lenni ő már rögtön arra gondolt, hogy meggyógyult. Így egy kicsit naivnak tűnik, de ez mellett nagyon kedves és szeretetre méltó szereplő.
A családja mellet én szinte biztos, hogy kikészültem volna idegileg, spoiler
Tetszett, hogy hiába a depresszió van a középpontban, de még így is lehetett néha nevetni 1-2 beszóláson.

>!
GytAnett P
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Az éppen szabadságon lévő énemnek nagyon jól esett ez a könyv. Semmi életbevágó, csak olvasni kell és élvezni. Illetve a komoly témákat humorosan és könnyen emészthetően adta elő.
Attól, hogy a főszereplőnk depresszióban szenved, egyáltalán nem éreztem, hogy ebből bármi átragadna rám, mert egy eszméletlen idióta családja van, és ő is viccesen adta elő a dolgokat. A családi jeleneteken kifejezetten sokat nevettem. :D Igazából mindegyik tagját megkedveltem valamiért, mindenkiben van valami szerethető tulajdonság, még a négy éves Felixben is. :)
Lionel… Jajj, hát ő – nem túl meglepő módon – nagyon cuki volt. ^^ Nem mondom, hogy beleszerettem, mert ez nekem már sok volt a nyálból, de aranyos. Bár számomra nem volt teljesen világos, hogy mégis mi vonzotta őt egy lelkileg sérült lányhoz. De nem bánom, hogy így alakult. :)
Semmit nem olvastam még Sophie Kinsellától, elvárásaim sem voltak vele szemben, úgyhogy nagyon örülök, hogy nem kellett csalódnom. :)
Azoknak ajánlanám, akik valami könnyed nyári olvasmányt keresnek, amin nem nagyon kell agyalni, csak hűsölni és élvezni. :)

4 hozzászólás
>!
Evelena
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Olykor szükségünk van valakire, aki emlékeztet minket arra, milyen is a felhőtlen boldogság.

Sophie Kinsella az egyik legkedvesebb írónő a számomra. A könyveiben mindig megjelenik az a barátságos közeg, amiben kellemesen érzi magát az olvasó. Sok a a nevetés, a vicces szituáció, van bennük egyfajta 'bájosság'.
Ilyen hangulatra számítottam itt is, rengeteg vidámsággal. Nos, ez a történet nem éppen ilyen, a főszereplő lány betegséggel küzd, valami történt vele korábban és most fél az emberek közelségétől.
Mindig napszemüveget visel.
(Apró kitekintés: a héten olyan helyen is viseltem napszemüveget, ahol nem is sütött a nap… az emberek máris furán kezdenek el nézni ilyenkor.)
A könyv középpontjában tehát Audrey és a családja van, akik mind-mind különlegesek, megvannak a 'mániáik', amiken valóban lehet néhol kuncogni.
Természetesen itt van a testvére barátja, Linus is, aki igencsak édes…. :)
Az emberi kapcsolatokról szólt nekem igazán.
Szerettem olvasni, jó volt ez a sokszor megjelenő forgatókönyves stílus is. :)

>!
KönyvMoly_1989
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Ez a harmadik könyvem az írónőtől, de az eddigi leggyengébb is.
Teljesen más történetet vártam, és nem éreztem annyira az oldalakon a Kinsella humort sem olyan nagy dózisban, bár sokszor elmosolyodtam.
Egynek elment, gyorsan lehetett olvasni és jó agykikapcs volt, de nem vágtam magam hanyatt tőle…

1 hozzászólás
>!
Pepe0810
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Kellemes kikapcsolódást nyújtott, most pont erre volt szükségem :) A szereplők szerethetőek voltak nagyon. Nagyon szeretem Sophie Kinsella stílusát, nem ez az első könyvem, amit olvastam tőle. Azt mondjuk jó lett volna megtudni, hogy milyen trauma érte Audrey-t, de így is nagyon tetszett a könyv. :)

>!
zsebibaba007
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

Ebből a könyvből árad a cukiság. Komolyan. Imádtam minden egyes cuki pillanatát, és kikapcsolódásnak tökéletes volt :)


Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

ANYA: Mennyit mozogsz egy héten?
FRANK: Sokat.
ANYA: Az nem elég. Holnap elmegyünk futni.

>!
Roxa

(Gyakran megfigyeltem, hogy sok ember összetéveszti a humorérzéket azzal, hogy valaki igazából egy érzéketlen tuskó.)

11.

>!
kittenn

Annyi nevetéssel tartozik nekem az élet! Néha remélem, hogy az elmulasztott nevetések elraktározódnak bennem, és ha meggyógyulok, mind egyszerre törnek fel egy gigantikus, huszonnégy órás röhögőgörcsben.

121. oldal

>!
zakkant

Sok mindenen gondolkodtam. Azt hiszem, anyának igaza volt a le-föl ugráló diagrammal kapcsolatban. Mindannyiunknak megvan a sajátja. Még Franknek is. Anyának is. De még Felixnek is. Anyának is. Azt hiszem rájöttem, hogy az élet arról szól, hogy felmászunk valahová, aztán lecsúszunk onnan, aztán újra összeszedjük magunkat, és elindulunk. És nem számít, ha visszacsúszunk, feltéve hogy nagyrészt azért felfelé tartunk. Mindössze ebben reménykedhetünk. Hogy nagyrészt felfelé tartunk.

321-322. oldal

>!
nagara

Frankből előtör a Felbőszült Frank. Olyan hangot hallat, mint egy orrszarvúbőgés és egy frusztrált sikítás keveréke.
– A „rohadt” nem is káromkodás – mondja, és közben mélyeket lélegzik, mint aki türtőztetni próbálja magát.
– De az!
– A Harry Potter-filmekben is mondják. Érted? A Harry Potterben. Akkor hogy lehetne káromkodás?
– Tessék? – kérdezi anya elképedve.
– A Harry Potterben. Az ügyet lezártnak tekintem.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Frank Turner · Harry Potter · káromkodás
>!
nagara

Odamegyek a kocsihoz, türelmesen várok a soromra, majd megkérdezem: – Elnézést, kókuszfagyi van?
Tudom, mit fog mondani. Kábé nyolc éves korom óta kérek tőle kókuszfagyit, de soha nincs neki.
– Ma van – mondja a fagylaltos csillogó szemmel. Hülyén nézek rá, miközben kezébe veszi a kanalat.
– Hogy?
– Kókuszfagyi a kishölgynek – mondja, és közben egy széles mozdulatot tesz. – Mai különlegesség. Csak neked.
– Hogy? – pislogok hitetlenkedve, miközben beleteszi a fagyit egy hatalmas tölcsérbe. – Ez tényleg kókusz?
– Csak neked – ismétli meg, és átnyújtja a tölcsért. – És egy csoki a fiatalembernek – mondja, és odaad egy másikat. – A cég ajándéka.
– A kókuszfagyi a kedvencem – mondom szinte kábultan. – De itt soha nincs.
– Ezt mondta ő is. A fiatal barátod. És megkért, hogy egyszer hozzak.
Megfordulok. Linus figyel, és közben még szélesebben mosolyog, mint eddig.
– Köszönöm – mondom a fagylaltosnak. – Nagyon köszönöm.
Visszaérek Linushoz, átölelem úgy, hogy közben ne dobjam el egyik fagyit sem, és megcsókolom.
– Hihetetlen, hogy ezt elintézted! – Odaadom a fagyiját, és belenyalok a sajátomba. Ez nektár. Mennyei. A kókuszfagyi a legjobb a világon.

271. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fagylalt
1 hozzászólás
>!
zakkant

– De Audrey, ilyen az élet! Mindenki diagramja ilyen. Az enyém biztosan. Fel egy kicsit, aztán le egy kicsit. Ilyen az élet.

300. oldal

>!
nagara

Sokan azt mondják, hogy anyára hasonlítok, pedig nem is vagyok olyan szép,mint ő. Anya szeme annyira kék. Olyan, mint a kék gyémánt. Az enyém meg olyan színtelen – bár jelen pillanatban ebből nem sok látszik.

18. oldal

>!
nagara

– Hát, jó szórakozást – mondom, és kiveszem a csomag Oreót

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Emery Lord: Amikor összeütköztünk
John Green: Teknősök végtelen sora
Tillie Cole: Ezer csók
Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között