Egy ​boltkóros naplója (A boltkóros 1.) 415 csillagozás

Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Komolyan ​mondom, ha mindenki mindennap új ruhát venne fel, szerintem megszűnne a depresszió mint népbetegség. Becky

A fiatal és csinos Becky Bloomwoodnak látszólag bejött az élet. Sikeres magazinrovatában azoknak ad tanácsot, akik nem képesek beosztani a pénzüket, és már a hó vége előtt elköltik… a következő havi fizetésüket. A gond csak az, hogy Becky is olyan, akinek minden bajára egy új feszes top a gyógyír. Baja pedig van elég. Például, hogy a vásárlási láz miatt nyakig ül az adósságban. Hiába tudja a tökéletes receptet: költs kevesebbet, keress többet!, ha boldogtalan, ha túlórázik, ha összebalhézik a pasijával, ha túl sok a zsizsegés vagy éppen halálra unja magát, Becky vásárol. Egyre nyomasztóbb pénzzavarából egyre komolyabb költekezéssel igyekszik kimászni. Két választása maradt: vagy ellenáll a csábító kirakatoknak, a kihagyhatatlan akcióknak és a csecsebecséknek, vagy az adósok börtönében felpróbálhatja a cseppet sem divatos rabruhát. Vajon sikerül Beckynek úrrá… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Libri, Budapest, 2015
390 oldal · ISBN: 9789633106471 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Libri, Budapest, 2015
390 oldal · ISBN: 9789633104590
>!
Kelly, Budapest, 2009
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639667785 · Fordította: Béresi Csilla

2 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Becky Bloomwood


Kedvencelte 34

Most olvassa 12

Várólistára tette 137

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Nos, az alap ötlet nagyon érdekesnek bizonyult, nem hiába vettem kézbe.
Olyan ember ad tanácsokat anyagi ügyekben, aki jó maga is adósságban él.
Elég érdekes kivitelezése egy nagyon kellemes kikapcsolódásnak, illetve lett volna.
Az első hatvan oldalt nagyon élveztem, egy dilis, de kedves lányt ismertem meg Becky személyében.
Eleinte nagyon szimpatizáltam vele, mert bár a karaktere távol áll tőlem, mégis szerethető és könnyen elfogadtam.
A kezdetleges pozitív meglátásaim sajnos egy idő után átcsapott egy bizonyos egykedvűségbe, később pedig unalommá.
Mert, bár a probléma alapját megértem, elvégre divattervező vagyok, mégis kimerített ez a „szenvedély”.
Ha a vásárlás oldalát nézem, nem szeretem, kivéve ha könyvekről van szó, és a méterárú boltokban is csinos összegeket hagyok ott tény. Bár abból én álmodom meg a ruhát és nem készen veszem, de ez itt most lényegtelen.
Szóval meguntam, valahogy a kezdeti lendület alábbhagyott és már csak azt vártam mikor lesz vége.
Kár érte.

>!
Libri, Budapest, 2015
390 oldal · ISBN: 9789633106471 · Fordította: Béresi Csilla
Csoszi>!
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Jó pár évvel ezelőtt olvastam a könyvet, és nagyon megszerettem a Boltkóros-sorozatot. Tudom, Becky sokaknak szálka a szemében a költekezései, az álmodozása, a hazudozásai miatt, de az vesse rá az első követ… ! Elismerem, hogy időnként túlzásokba esett, de engem nagyon szórakoztatott ez a történet. Bár már többször olvastam, még mindig dőltem a nevetéstől egy-egy jelenetnél spoiler. A legjobban azokat a részeket vártam, amelyekben Luke Brandon is szerepel. Hosszú idő óta ő az egyik kedvenc könyves álompasim:) Nemsokára jön a folytatás!

>!
Kelly, Budapest, 2009
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639667785 · Fordította: Béresi Csilla
sztimi53>!
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

A könyv alapötlete jó: olyasvalaki ad pénzbeosztási tanácsokat, aki maga nem tud jól gazdálkodni, ez sok helyzetkomikumot teremt, de hát általában azok osztják mindig az észt, akiknek gőze nincs a dologról, meg a legtöbb ember főnöke is ilyen, nem igaz? Ami jó benne, hogy sajnos tényleg a mostani anyagias, fogyasztói társadalmat mutatja be, a veddmeg kényszert, a sale-eket, elég szórakoztatóan szeretné tenni, engem viszont csak ritkán mosolyogtatott meg. A maga kategóriájában nem rossz ez, csak nem az én világom. Na már most én nem szeretek vásárolni, ruhát meg pláne nem. Én nem vagyok olyan, mint Becky gondolom büszkén, különösebben nem érdekel a divat, a nippek, kiegészítők, egyéb kacatok, és legfőképp, nem költöm ész nélkül a pénzt! Aztán fülvörösödve a könyvesboltokra, antikváriumokra gondolok, meg az online könyves akciókra, 30 %, 40-90% és szomorúan bevallom én is shopaholic vagyok, csak én szakosodtam.

37 hozzászólás
sztinus P>!
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Az első 50 oldalon szórakoztam rajta, aztán nagyon idegesítő volt ez a buta vásárlásmániás lány. Aki persze az utolsó 50 oldalon 180%-ot fordul, okos lesz ja.
Maximum egyszer ajánlott olvasmány.

moonchristal P>!
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Ez a könyvsorozat, és Sophie Kinsella volt talán az egyik első kortárs szórakoztató irodalmi élményem, még abból az időből, amikor a könyvből készült filmet bemutatták. Azóta töretlen a sikere nálam, már sokadik újraolvasás, de nem tudom megunni, mert olyan kis aranyos limonádé, ami mindig kikapcsol, megnevetett, megmelengeti a szívemet. Tökéletes nyitó kötete a sorozatnak.

rafaelo0824>!
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Kinsella az egyik kedvenc chick-lit íróm, pedig nem rajongok a műfajért, viszont nála mindig olyan karaktereket kapok, akik nem tökéletesek. Sem a férfiak, sem a nők, ráadásul mindez megspékelve egy mentális betegséggel, amit sikerül humoros formában átadni. Szerencsére nekem nincs vásárlásmániám, mégis megdöbbentő, mennyi mindenre verek el összegeket tök feleslegesen, a könyv ezen is mindig elgondolkodtat. Nem mellesleg szórakoztató is, szóval nálam öt csillag.

Katalyn77>!
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Nem volt rossz könyv, szórakoztató, könnyű, vicces. Becky karakterével a tőlem távol álló vásárlás függőségével nem tudtam azonosulni, de más függősége mindenkinek van, nálam kaja (csoki), kávé :). A regényben nagyon jól le van írva milyen a függőség, a halogatás (majd holnap elkezdem a fogyókúrát), és önmagunk becsapása, az minden esetben jelen van. Becky nagyon szerethető, kicsit „butácska”, sokszor kerül hülye helyzetekbe, párszor persze néha benyúltam volna a történetbe és megráztam volna hogy térjen észhez :), de nagy szíve van.

Lulma>!
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Várakozáson felüli. Szerintem mindenki magára ismerhet Beckyben, aki egy kicsit is szeret vásárolgatni. Néha azért engem is elkap a hév. Becky kalandjai szélsőségesen mutatják be a vásárlásfüggők mindennapjait.
Tetszett a könyv, talán ráveszem magam a folytatásaira is.

Bővebben: http://lulmakonyv.blog.hu/2016/01/25/sophie_kinsella_eg…

mokus33>!
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Régóta készülök már erre a sorozatra, de valahogy mindig visszariadtam tőle, én, aki gyűlölök vásárolni, mi jót találhatnék egy vásárlásfüggő csaj regényében. De örülök, hogy mégis rászántam magam, mert sok érzelmet kiváltott belőlem ez a könyv. Először jókat szórakoztam a bohókás Beckyn, aki mindenféle mókás kalamajkába keveredik szenvedélyének köszönhetően. Aztán dühös lettem rá, hogy nem igaz, hogy nem tud uralkodni magán. Végül megsajnáltam, mert aki ennyire vásárlás- és márkafüggő, az már inkább szenvedélybetegnek mondható, és amikor összecsaptak a feje felett a hullámok, az már tényleg szánalomra méltó volt. Viszont akármit éreztem közben, végig fenntartotta az érdeklődésem, gyorsan haladtam vele, Sophie Kinsella stílusa egyébként is nagyon bejön, még ha néha szirupos és hihetletlen is. A végén picit mást vártam, talán egy megvilágosodás féleséget Becky részéről, de egyelőre ez még nem jött el. Gondolom, azért sem, mert valamivel ki kell tölteni a következő részeket is. Folytatom is a sorozatot, hátha eljön a pillanat, amire várok :)

Kerol>!
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

A fülszöveg szerint ez egy fergeteges humorú könyv… szerintem pedig fergetegesen idegesítő. Pedig jó a téma, és persze, tudtam, hogy egy csajos jkönnyvel állok szemben, mégis nekem ez a fogyasztói társadalom-vásárlásfüggősék dolog komolyabb könyvet kívánt volna. Becky rém idegesített, pedig próbáltam magam győzködni, hogy orvosi eset szegény, de néhol mégis szívesen adtam volna neki egy tockost. Talán ha környezetbe helyezte volna Kinsella a dolgot, mit – gondolom teszi ezt a második kötetben az esküvő kapcsán – akkor jót mosolyogtam volna az őrült menyasszony költekezésén, de ez így, lecsupaszítva számomra inkább elkeserítő volt, mint vicces. Hiszen ma hányan esünk abba a hibába, hogy mindenből több van, mint elég, de inkább éhezünk egy hétig, csak még az a Gucci szemüveget bedobhassuk a kosarunkba.
Nem volt szörnyű, nem volt olvashatatlan, de nekem felszínes volt és felejthető.


Népszerű idézetek

Fay >!

Komolyan mondom, ha mindenki mindennap új ruhát venne fel, szerintem megszűnne a depresszió, mint népbetegség.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Becky Bloomwood · depresszió · ruhanemű
8 hozzászólás
SuzyQ>!

Az csak az egyik szokásos félöntudatlan állapotban kimondott, szürkeállománytól független benyögésem volt.

3 hozzászólás
icu79 P>!

Családi boldogságunk kulcsa láthatóan az alkohol lesz.

191. oldal

Lornka>!

Tudod, hogy a pénzgondokra kétfajta megoldás létezik?(…)
Költs kevesebbet- mondja a papám- , vagy keress többet.

49. oldal

2 hozzászólás
Letti P>!

Karácsonyi bevásárlás! Itt intézhetem az egészet! Tudom, hogy a március korai kissé, ám nem az, ha az ember előreláthatóan megszervezi az életét.

111. oldal, 7. fejezet (Kelly, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Becky Bloomwood
2 hozzászólás
lutza>!

A szüleim túl sok szappanoperát néznek, ez az ő bajuk. Talán még remélték is, hogy teherbe esem. Aztán eltehetik láb alól minden hájjal megkent, nős szeretőmet, és elföldelhetik az udvarban.

256. oldal

icu79 P>!

Egyetlen hely van, ahova mehetek. Egyetlen hely, ahova mindig mehetek. Haza, a mamához és a papához.

211. oldal

Nóra_>!

Ennél is jobb, amit alul viselek, bár ezt senki nem látja. Az új isteni, összeillő bugyi és melltartó van rajtam, hímzett sárga rózsákkal. Ez a legjobb cuccom. Szinte azt kívánom, üssenek el, hadd tárjam a világ elé a csábos bugyogót.

18. oldal

Kiara P>!

Mindjárt elájulok. Mivé lesz ez a világ? Belépődíjat kérnek a múzeumban! Ez felháborító. Mindenki tudja, hogy a múzeumoknak ingyenesnek kell lenniük! Ha belépődíjat szednek, a kutya se fog odamenni! Kultúrális örökségünk pedig feledésbe merül egy teljes generáció számára, amelyet kirekesztő pénzügyi korlátozással tartanak távol. A nemzeti és kulturális érzés eltompul, és a civilizált társadalom az összeomlás szélére sodródik. Ezt akarja Tony Blair?

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tony Blair
Kiara P>!

Biz' isten nem láttam ilyen cirkuszt, amióta Alan Derring a Befektetői Figyelőtől egyszer fölállt a Providencia Biztosító egy sajtótájékoztatóján, és bejelentette, hogy nővé operáltatja magát, ezért ezentúl szólítsuk Andreának.

114. oldal


A sorozat következő kötete

A boltkóros sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
Katarina Mazetti: A pasi a szomszéd sír mellől
Terry Pratchett: Vadkanapó
Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Abbi Waxman: Új örömök kertje
Cally Taylor: A mennyország várhat