Csörögj ​rám! 362 csillagozás

Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Elveszítettem. ​Az egyetlen tárgyat a világon, amit nem lett volna szabad elveszítenem. A jegygyűrűmet.
Ha azt mondom, hogy ez a gyűrű különleges, az nem fejezi ki a helyzet súlyosságát. A gyűrű három nemzedék óta vándorol Magnus családjában. Három hónapja hordom az ujjamon, éjszakára szertartásosan egy porcelán tálba helyezem az ágyam mellett, napközben félpercenként ellenőrzöm, hogy megvan-e még… erre most, pont aznap, amikor Magnus szülei visszatérnek, elveszítem. Pont ma. Nyugi. Csak semmi pánik, Poppy. Gondolkodj pozitívan!! ”

Poppy Wyatt élete legboldogabb napjára készül, alig egy hét van hátra az esküvőjéig, amikor barátnőivel pezsgőzni megy egy elegáns szállodába. De az álomból hirtelen rémálom lesz, amikor egy tűzriadó miatti kavarodásban a gyűrű eltűnik, majd Poppy telefonját is ellopják. Pánikba esve járkál fel-alá a szálloda halljában, amikor váratlanul eldobott mobiltelefont pillant meg a szemetesben. Hurrá, mégis van telefonszáma, amit meghagyhat a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Kelly, Budapest, 2012
366 oldal · ISBN: 9789633350348 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Poppy Wyatt


Kedvencelte 75

Most olvassa 6

Várólistára tette 159

Kívánságlistára tette 131

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Fergeteges egy könyv:D Vicces, szórakoztató, tartogat izgalmakat, kínos helyzeteket és egy könyves álompasit. akiről még nagyon szívesen olvastam volna:-(
Poppy valami elképesztő:D Nagyon szórakoztató személyiség, akinek a gondolkodásmódján nem lehet nem nevetni:D Kicsit bolond, de valójában egy egészen picit, itt mindenki őrült volt a maga módján. (Persze szigorúan véve, csak is kizárólag jó értelemben.) Imádtam elejétől a végéig. Az izgalmas, vicces, romantikus pillanatokat egyaránt♥♥ Kívánságaim pedig:D->
– Szeretnék egy Sam-et
– Egy közös telefont vele
– Naphosszat SMS-ezni & E-mailezni vele
– Egy közös pillanatot, a sötét erdőben
– Együtt kinyomozni egy titkot

3 hozzászólás
>!
gabiica P
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Igazi könnyed, csajos történet volt. Nagyon gyorsan haladtam vele, tényleg nagyon könnyed történet.
Néha jókat nevettem, főleg Poppy szerencsétlenkedésein, ahogy próbálkozott jobb embernek feltüntetni Samet. Humoros volt és nagyon szórakoztató az egész könyv.
Imádtam Poppy jellemét, a kissé szeleburdi, de nagyon jólelkű nőt, és tökéletesen el tudtam képzelni a komoly néha komor Sam mellett.
Magnust egyenesen utáltam, valahogy éreztem, hogy vaj van a füle mögött.
Összességében szuper volt, nagyon kikapcsolt, szerettem!

>!
Pandalány P
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Végre olvastam én is Sophie Kinsellától!
Már két éve állt a polcomon a kötet igen, eddig húztam sajnos, mindenképpen ezt szerettem volna tőle elsőként kezembe venni. Az utóbbi hónapokban általában drámai, nehéz regények kerültek sorra és éreztem, hogy muszáj kicsit könnyebb területre eveznem. Szerencsére azt kaptam, amit vártam: egy könnyed, humoros, romantikus könyvet, ami mégsem csöpög a cukorsziruptól és olvastatja magát. És még izgalmas is ráadásul!
A fülszöveg egy kicsit becsapós, mert azt hittem, hogy a könyvben Poppy végig a gyűrűjét fogja keresni, de azt már az első harmadában megtalálják. (Ettől függetlenül fontos szerepet kap a történetben) Hál’ Istennek! Feleslegesnek éreztem volna egy majdnem 400 oldalas könyvet erre pazarolni. Sokkal jobb sztori kerekedett belőle a megtalált mobiltelefon által. :D
Számomra meglepetés volt, hogy a történet mennyi fordulattal, izgalommal van teli. A smaragd kővel díszített gyűrű elvesztése csak a jéghegy csúcsa volt és a kiindulópontja a fordulatos sztorinak. Sokszor a romantika helyét átvette az izgalmas történetvezetés, itt-ott kiszámítható eseményekkel. Nagyon szerettem olvasni Sam és Poppy üzenetváltásait, a levelezgetéseiket, amikben flörtöltek egymással vagy csak szimplán kötözködtek. Nagyon hamar egyértelművé vált a vibrálás kettejük között és kíváncsian vártam, mi lesz ebből, hiszen a lány már menyasszony.
Bővebben itt: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/04/csorogj-ram.html

>!
oldmoviegirl01 P
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Az elején egy kicsit húztam a számat, mert nekem túl chick lit volt, túl sok volt csetlés-botlás, csacsogás. Ez szerencsére enyhült, és nem maradt más csak a remek szórakozás. Jóleső izgalommal olvastam, ahogy Poppy és Sam sms-ről sms-re, emailről emailre, bonyodalomról bonyodalomra egyre közelebb került egymáshoz, ahogy Poppy a saját élete összekuszálódott szálait bogozgatta, ahogy egyre inkább kiállt saját magáért.

1 hozzászólás
>!
Szami81
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Vicces, konnyed cukisag, krimiszallal, Bridget Jones-szeru fohosnovel. Szinte vegig vigyorogtam, tobbszor hangosan felrohogtem :D Jo volt.

1 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Életemben nem nevettem annyit,mint ezen a könyvön. Tegnap este konkrétan a paplanba dugtam a fejem,hogy ne legyen hangos a kacagásom. :D Ez akkor volt amikor spoiler XD
Poppy nagyon szimpatikus volt. Igazán vicces és barátságos. Sajnos Samről valamiért ezt nem tudom elmondani. Még a könyv végére se éreztem magamhoz közel. Kicsit meseszerű a történet mivel spoiler ilyen a való életben nem történik meg.
Poppy barátnői közül Annaliset egyáltalán nem szerettem…..az ilyenek nem barátok. Ruby viszont nagyon aranyos volt. Magnus pedig…a családjával együtt kivert a víz tőlük. (Egyébként nekem is volt egy ilyen ismerősöm. Folyton okoskodott és sok sok idegen szót használt. Néha azt éreztem,hogy szinonima szótárral a hónom alatt kellene érkeznem egy-egy találkozónkra. Éssss tényleg alsóbb rendűnek éreztem magam miatta. Mondanom sem kell,nem tartott sokáig a "barátságunk.")
Na jól eltértem a tárgytól. :D
Tetszett.Köszönöm.Móni

ui: egyébként simán lehetett volna a könyv címe az,hogy Üzenj rám!
Végülis inkább üzentek mint telefonáltak. :))

>!
ggizi P
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Ahhoz képest, hogy Kinsella Boltkókos sorozatára egyáltalán nem vagyok kíváncsi, az önálló könyveit nagyon szívesen olvasom. Ez az egyik favorit a csomagból, bár épp hangulat kérdése, hogy Poppy túlbuzgóságát és megalázkodásra hajlamos jellemét mennyire tudom épp tolerálni. De nagyon tetszik, amit Sammel egymással (és a telefonokkal) művelnek és jó látni, ahogy változik Poppy jelleme is az egyre nagyobb káoszban.

>!
Pnikolett
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Nagyon szerettem volna 5 csillagot adni erre a könyvre,annak ellenére is,hogy volt benne olyan dolog ami zavart. Még pedig ez a folyamatos lábjegyzetes dolog. Olvastam már hasonló könyvet és ott is leírtam h mennyire zavaró ez,hát itt sem volt másképp. Eltekintettem volna felette,mert rég találtam már ilyen szórakoztató könyvet,felüdülés volt olvasni. Sokszor felnevettem vagy megmosolyogtam dolgokat. Na de mégsem adtam 5 csillagot és ez a végének köszönhető. Mai szlenggel fogalmazva: túl lett tolva. Poppy annyira kis naiv,már a tudat is kiakasztott hogy mire lett volna képes,pedig tisztában volt mindennel. Könyörgöm ki a fene tenné ezt a helyében? Na meg utána Sam „akciója”. Tényleg sok volt,így 4,5* de tényleg egy jó könyvről van szó szerintem,bátran vágjatok neki! :)

1 hozzászólás
>!
Petrus601
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Imádom ennek a nőnek a könyveit! Komolyan!
Amire szükségem lenne a könyvből:
~egy ugyanolyan telefon és ~Sam. :D Sokat kérek??:D
Annyira jó kis történet volt, tényleg nagyon tetszett. Könnyed, romantikus, olyan igazán Sophie Kinsella féle.
Magnus a h*lye! Húúú, még jó, hogy könyvön keresztül nem lehet valakit megütni.:D
Sam pedig olyan aranyos….és a többi áradozó jelző..:)
5*

2 hozzászólás
>!
pipacstappancs
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Tökéletes nyári olvasmány: izgalmas, csajos, üde, és bár nyilvánvalóan kiszámítható a vége, az alapötletben van fantázia, szóval nem unja az ember, de nem is kell stresszelni rajta. :D Igazi felüdülés a vizsgaidőszaki tankönyvek után!


Népszerű idézetek

>!
rebeka_kovács

Antony az első, és a TÚLZÁS (74 pont) szót rakja ki. Wanda szava az IRÍDIUM (65
pont). Felix megoldása a KARIATIDA (80 pont). Magnus azt rakja ki, hogy KONTÚZIÓ (65 pont).40 Én pedig azt, hogy CICA (5 pont).

1 hozzászólás
>!
Sunshine

Sam öszszevont szemöldökkel méreget.
– Poppy, mondja meg őszintén. Hány e-mailemet olvasta el?
Nem hiszem el, hogy ez még mindig kérdés neki.
– Természetesen mindet. Mégis mit gondolt?

>!
Zsanó

(…) Anthony megkérdezte, szeretem-e a Tannhäusert, mire azt feleltem, hogy köszönöm, de nem dohányzom.

71. oldal

>!
Viktória_Pap

Nagy levegőt veszek. Gyerünk. Mindegy mit. Csak fél percig kell kihúznom. Aztán elszaladok, és soha többé nem látnak.
– Mr. Jamaszaki… – kezdem óvatosan a „Single Ladies” dallamára. – Mr. Jamaszaki. Mr. Jamaszaki. Mr. Jamaszaki. – Riszálom a csípőmet és a vállamat, mint Beyoncé. – Mr. Jamaszaki. Mr. Jamaszaki.
Nem is olyan nehéz. Nem kell szöveg, csak azt ismételgetem, hogy „Mr. Jamaszaki”, újra meg újra. Néhány másodperccel később a japánok is csatlakoznak az énekléshez, és lapogatni kezdik Mr. Jamaszakit.
– Mr. Jamaszaki, Mr. Jamaszaki. Mr. Jamaszaki, Mr. Jamaszaki. – Rákacsintok, felemel az ujjamat, és megfenyegetem vele. – Oh-ho-hó… oh-ho-hó…
A dal mindenkit megfertőz körülöttem. Most már az összes japán énekel, kivéve Mr. Jamaszakit, aki üdvözült arccal áll középen. Mások is bekapcsolódnak az éneklésbe a konferencia vendégei közül, és hallom, amint valaki megkérdezi a mellette állótól:
– Ez valami flash mob dolog?
– Mr. Jamaszaki, Mr. Jamaszaki, Mr. Jamaszaki… Hol a fenében van már? – motyogom a telefonba széles vigyorral az arcomon.
– Élvezem az előadást.
– Micsoda? – Felkapom a fejemet, és a tekintetemmel végigpásztázom az előcsarnokot.
Nagyjából harminc méterre tőlem férfi áll egymagában. Sötét zakót visel, sűrű, fekete, göndör haja van, és telefont szorít a füléhez. Még ilyen távolságból is látom, hogy nevet.

26. oldal

>!
csillagka P

Önnek egy új hangüzenete érkezett – szólal meg ráérősen a hangposta ismerős női hangja.
Mintha tényleg ismerném ezt a nőt, annyiszor beszélt már hozzám. Vajon hány ember hallotta már a hangját, hányan imádkoztak, bárcsak igyekezne, miközben a szívük a torkukban dobogott a félelemtől vagy a reménytől? Ő azonban mindig ugyanolyan szenvtelenül szólal meg, mint akit nem is érdekel, amit mond. Az lenne a normális, ha az ember több opció közül választhatna. Például: „Ezt kapd ki! Király hírek! Csekkold a hangpostádat!” Vagy: „Ülj le, drágám. Tölts magadnak egy italt. Üzeneted jött, és nem jó hír.”

>!
csillagka P

Annalise imádná a nyilvános kivégzéseket. Az első sorban tülekedne, hogy minél jobban rálásson a bárdra. Gyorsan lerajzolná a véresebb jeleneteket, és kitenné a falu hirdetőtáblájára, hátha valaki lemaradt róluk.
Vagy tudom is én, hogy volt ez a Facebook előtt.

>!
ZitussKa

Ég az arcom.
Ég az arcom a saját ostoba, értelmetlen gondolatmenetem miatt, amiről egyébként
senki nem tud rajtam kívül. Úgyhogy nyugodtan lazíthatok. Csak semmi pánik. Felejtsük el azt a butaságot, hogy Sam képes olvasni a gondolataimban, és tudja, mennyire vonzónak…

>!
könyvmolygirl

– Hé, Pop. – Toby Tomra pillant, mint aki a jóváhagyását kéri. – Csak hogy tudd, ha meggondolod magad, mi benne vagyunk. Segítünk megszökni. Tommal már mindent kiterveltünk, igaz?
– 16:30-kor indul a vonat a St. Pancrasról – bólint Tom. – Vacsorára Párizsban leszel.
– Megszökni? – Elképedve bámulok rá. – Miről beszéltek? Miért terveztek nekem szökést? Nem kedvelitek Magnust?
– Ugyan! Dehogy! Sosem mondtunk ilyet. – Toby védekezőn felemeli a kezét. – Csak… felvetettük. Vázoltuk a lehetőségeket. Úgy gondoltuk, ez is a feladataink közé tartozik.

341. oldal

>!
Sunshine

– Mit gondolsz az antropomorfizmusra adott kulturális válaszról? Hogy látod a kérdést fiatal nőként?
Görcsbe rándul a gyomrom, amikor rádöbbenek, Antony engem néz. Jesszusom! Hozzám beszél?
Antro-micsoda?
Úgy érzem, csak akkor lenne esélyem intelligens választ adni, ha leírná a kérdést, és adna öt percet (meg egy értelmező szótárt), hogy áttanulmányozzam.

Kapcsolódó szócikkek: antropomorfizmus

Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Kerstin Gier: Halálom után felbontandó
Jane Green: Esélyek városa
Abbi Waxman: Új örömök kertje
Milly Johnson: Madarak és méhek
Jill Mansell: Most vagy soha
Milly Johnson: Yorkshire puding Klub
Jill Mansell: Vegyespáros
Jane Green: Hiúság városa
Nick Hornby: Vicces lány