Csörögj ​rám! 431 csillagozás

Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Elveszítettem. ​Az egyetlen tárgyat a világon, amit nem lett volna szabad elveszítenem. A jegygyűrűmet.
Ha azt mondom, hogy ez a gyűrű különleges, az nem fejezi ki a helyzet súlyosságát. A gyűrű három nemzedék óta vándorol Magnus családjában. Három hónapja hordom az ujjamon, éjszakára szertartásosan egy porcelán tálba helyezem az ágyam mellett, napközben félpercenként ellenőrzöm, hogy megvan-e még… erre most, pont aznap, amikor Magnus szülei visszatérnek, elveszítem. Pont ma. Nyugi. Csak semmi pánik, Poppy. Gondolkodj pozitívan!! ”

Poppy Wyatt élete legboldogabb napjára készül, alig egy hét van hátra az esküvőjéig, amikor barátnőivel pezsgőzni megy egy elegáns szállodába. De az álomból hirtelen rémálom lesz, amikor egy tűzriadó miatti kavarodásban a gyűrű eltűnik, majd Poppy telefonját is ellopják. Pánikba esve járkál fel-alá a szálloda halljában, amikor váratlanul eldobott mobiltelefont pillant meg a szemetesben. Hurrá, mégis van telefonszáma, amit meghagyhat a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Kelly, Budapest, 2012
366 oldal · ISBN: 9789633350348 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Poppy Wyatt


Kedvencelte 82

Most olvassa 5

Várólistára tette 179

Kívánságlistára tette 139

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Fergeteges egy könyv:D Vicces, szórakoztató, tartogat izgalmakat, kínos helyzeteket és egy könyves álompasit. akiről még nagyon szívesen olvastam volna:-( Poppy valami elképesztő:D Nagyon szórakoztató személyiség, akinek a gondolkodásmódján nem lehet nem nevetni:D Kicsit bolond, de valójában egy egészen picit, itt mindenki őrült volt a maga módján. (Persze szigorúan véve, csak is kizárólag jó értelemben.) Imádtam elejétől a végéig. Az izgalmas, vicces, romantikus pillanatokat egyaránt♥♥ Kívánságaim pedig:D->
– Szeretnék egy Sam-et
– Egy közös telefont vele
– Naphosszat SMS-ezni & E-mailezni vele
– Egy közös pillanatot, a sötét erdőben
– Együtt kinyomozni egy titkot

3 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Az eddigi legjobb Kinsella könyv, amit eddig olvastam.
Poppy egy nagyon pozitív női karakter, aki vonzza a hülye és vicces szituációkat spoiler. Nagyon tetszett az a jellemfejlődés, amin keresztülment Sam hatására. A kezdetben visszafogott és konfliktuskerülő lányból egy sokkal harciasabb szellem lett, aki ahelyett, hogy szemet hunyna egy probléma felett, szembe megy vele spoiler. Ami különösen tetszett, hogy Poppy és Sam kölcsönösen hatottak egymásra, tehát nem csak Poppy fejlődött jó irányba, de Sam is. A kezdetben kissé morcos férfi is megtanult nyitni a világ felé és értékelni a körülötte lévőket.
Bár a könyvnek volt pár filmszerű pillanata, mint a mobilmegtalálás spoiler, de itt még ezek sem zavartak, sőt, épp ellenkezőleg.

Ez egy vérbeli humoros-romantikus könyv rengeteg helyzetkomikummal, ugyanakkor aranyos pillanattal, amit mindenkinek bátran ajánlok. :)

2 hozzászólás
Naiva>!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Ahhoz képest, hogy a könyv elején még a szememet is forgattam, miközben arra gondoltam, „Kell ez nekem?!” – nagyon feljött a történet. Örülök, hogy nem adtam fel, mert végül egy nagyszerű történet kerekedett ki a könyv eleji kuszaságból.
Habár édes volt és egészen vicces, mégis logikátlan és annyira valószínűtlenül valószerűtlen. Hiszen ilyen még egy kémregény paródiában sincs. Lényegében ez adta a történet magját és szerintem a humorát is. Hamisítatlan csajos könyv, ami igazi kikapcsolódást nyújt. Az írónő nagyszerű munkát végzett a hősnővel, Poppyval kapcsolatban, mivel őt minden szerencsétlensége, esetlensége ellenére, nagyon is valóságosnak éreztem. Egyre jobban kezdtem élvezni azt, ami Poppy és Sam között szövődött. Bármi is legyen az. Ezért is éreztem azt, hogy olyan hirtelen, váratlanul ért véget a történet. spoiler
Nyaraláshoz tökéletes, vagy csak, ha egyszerűen jókat akarsz mosolyogni.

2 hozzászólás
Evelena P>!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Drágáim!
Ebben a könyvben minden megvan, ilyen pazarul szórakozni, mint ezen a történeten, már nagyon rég nem volt ilyen élményem.
Egyszerre benyomtam a könyvet, mint egy ínycsiklandó szelet csokitortát.
Folyamatosan nevettem, kuncogtam hangosan, annyira érdekelt, hogyan alakulnak a dolgok, hogy le sem tudtam tenni.
Poppy egy kis 'jót akarok, beleütöm az orrom' hangulatba kerül, mikor eltűnik a drága eljegyzési gyűrűje és nincs telefonszám sem, amit megadhatna a recepción abban a szállodában, ahol eltűnt a gyűrű, így mikor talál egy mobilt a szemetesben (nem vicc!!) akkor kapva kap az alakalmon és magához veszi. Ám a telefon egy meglógó fiatalka hölgyike egykori munkaeszköze, így mikor a főnök (Sam) telefonál, Poppy képtelen lekoptatni.
A pasinak kell a telefon. Minden e-mailje oda érkezik. Így a mi kis Poppy-nk persze minden szaftos részletet megtud a dögös főnök pasiról, akivel nemsokára kissé összegabalyodik az élete. Talán a vőlegénye mégsem hozzávaló igazán? Jönnek az elbizonytalanító dolgok ám…
Az biztos, hogy a pasija családja mind mindentudó emberekből áll, akik ezt Poppy orra alá is dörgölik szinte folyton. Kedvencem, mikor Scrabble közben fél, hogy leég és Sam-től kér segítséget, aki olyan szót küld neki, amit a nagy tudósok sem ismernek. :D

Skacok, ez a könyv fergeteges, ha valami jót, vidámat, még romantikusat is akartok olvasni, itt a megfelelő könyv. Sophie Kinsella humora garantálja az élményt és itt igazán remeket alkotott. (Csodálom, hogy még nincs belőle adaptáció.)

gabiica P>!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Igazi könnyed, csajos történet volt. Nagyon gyorsan haladtam vele, tényleg nagyon könnyed történet.
Néha jókat nevettem, főleg Poppy szerencsétlenkedésein, ahogy próbálkozott jobb embernek feltüntetni Samet. Humoros volt és nagyon szórakoztató az egész könyv.
Imádtam Poppy jellemét, a kissé szeleburdi, de nagyon jólelkű nőt, és tökéletesen el tudtam képzelni a komoly néha komor Sam mellett.
Magnust egyenesen utáltam, valahogy éreztem, hogy vaj van a füle mögött.
Összességében szuper volt, nagyon kikapcsolt, szerettem!

Pandalány P>!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Végre olvastam én is Sophie Kinsellától!
Már két éve állt a polcomon a kötet igen, eddig húztam sajnos, mindenképpen ezt szerettem volna tőle elsőként kezembe venni. Az utóbbi hónapokban általában drámai, nehéz regények kerültek sorra és éreztem, hogy muszáj kicsit könnyebb területre eveznem. Szerencsére azt kaptam, amit vártam: egy könnyed, humoros, romantikus könyvet, ami mégsem csöpög a cukorsziruptól és olvastatja magát. És még izgalmas is ráadásul!
A fülszöveg egy kicsit becsapós, mert azt hittem, hogy a könyvben Poppy végig a gyűrűjét fogja keresni, de azt már az első harmadában megtalálják. (Ettől függetlenül fontos szerepet kap a történetben) Hál’ Istennek! Feleslegesnek éreztem volna egy majdnem 400 oldalas könyvet erre pazarolni. Sokkal jobb sztori kerekedett belőle a megtalált mobiltelefon által. :D
Számomra meglepetés volt, hogy a történet mennyi fordulattal, izgalommal van teli. A smaragd kővel díszített gyűrű elvesztése csak a jéghegy csúcsa volt és a kiindulópontja a fordulatos sztorinak. Sokszor a romantika helyét átvette az izgalmas történetvezetés, itt-ott kiszámítható eseményekkel. Nagyon szerettem olvasni Sam és Poppy üzenetváltásait, a levelezgetéseiket, amikben flörtöltek egymással vagy csak szimplán kötözködtek. Nagyon hamar egyértelművé vált a vibrálás kettejük között és kíváncsian vártam, mi lesz ebből, hiszen a lány már menyasszony.
Bővebben itt: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/04/csorogj-ram.html

oldmoviegirl01>!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Az elején egy kicsit húztam a számat, mert nekem túl chick lit volt, túl sok volt csetlés-botlás, csacsogás. Ez szerencsére enyhült, és nem maradt más csak a remek szórakozás. Jóleső izgalommal olvastam, ahogy Poppy és Sam sms-ről sms-re, emailről emailre, bonyodalomról bonyodalomra egyre közelebb került egymáshoz, ahogy Poppy a saját élete összekuszálódott szálait bogozgatta, ahogy egyre inkább kiállt saját magáért.

1 hozzászólás
kocybaba P>!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

De rég került ilyen őrülten vicces, szeleburdi könyv a kezembe!:) Már az első fejezet után vonyítva röhögtem fel és később sem győztem törölgetni a könnyeimet. Abszurd helyzetek halmozódtak benne hegyén-hátán, a meglehetősen szerencsétlen, kissé ügyefogyott Poppyval a közepében. De amilyen valószerűtlen volt az egész, Poppy annyira volt élő és lélegző. Nagy élvezettel figyeltem, ahogy apránként valami szövődik köztük Sam-el és felnyitják egymás szemét. Igazi felüdülés volt, nyaralás a lelkemnek. Sophie Kinsella, azt hiszem találkozni fogunk még.

9 hozzászólás
Szami81>!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Vicces, konnyed cukisag, krimiszallal, Bridget Jones-szeru fohosnovel. Szinte vegig vigyorogtam, tobbszor hangosan felrohogtem :D Jo volt.

1 hozzászólás
Violet_Finch_PMónika>!
Sophie Kinsella: Csörögj rám!

Életemben nem nevettem annyit,mint ezen a könyvön. Tegnap este konkrétan a paplanba dugtam a fejem,hogy ne legyen hangos a kacagásom. :D Ez akkor volt amikor spoiler XD
Poppy nagyon szimpatikus volt. Igazán vicces és barátságos. Sajnos Samről valamiért ezt nem tudom elmondani. Még a könyv végére se éreztem magamhoz közel. Kicsit meseszerű a történet mivel spoiler ilyen a való életben nem történik meg.
Poppy barátnői közül Annaliset egyáltalán nem szerettem…..az ilyenek nem barátok. Ruby viszont nagyon aranyos volt. Magnus pedig…a családjával együtt kivert a víz tőlük. (Egyébként nekem is volt egy ilyen ismerősöm. Folyton okoskodott és sok sok idegen szót használt. Néha azt éreztem,hogy szinonima szótárral a hónom alatt kellene érkeznem egy-egy találkozónkra. Éssss tényleg alsóbb rendűnek éreztem magam miatta. Mondanom sem kell,nem tartott sokáig a "barátságunk.")
Na jól eltértem a tárgytól. :D
Tetszett.Köszönöm.Móni

ui: egyébként simán lehetett volna a könyv címe az,hogy Üzenj rám!
Végülis inkább üzentek mint telefonáltak. :))


Népszerű idézetek

rebeka_kovács>!

Antony az első, és a TÚLZÁS (74 pont) szót rakja ki. Wanda szava az IRÍDIUM (65
pont). Felix megoldása a KARIATIDA (80 pont). Magnus azt rakja ki, hogy KONTÚZIÓ (65 pont).40 Én pedig azt, hogy CICA (5 pont).

1 hozzászólás
Sunshine>!

Sam öszszevont szemöldökkel méreget.
– Poppy, mondja meg őszintén. Hány e-mailemet olvasta el?
Nem hiszem el, hogy ez még mindig kérdés neki.
– Természetesen mindet. Mégis mit gondolt?

Zsanó>!

[…] Anthony megkérdezte, szeretem-e a Tannhäusert, mire azt feleltem, hogy köszönöm, de nem dohányzom.

71. oldal

Viktória_Pap>!

Nagy levegőt veszek. Gyerünk. Mindegy mit. Csak fél percig kell kihúznom. Aztán elszaladok, és soha többé nem látnak.
– Mr. Jamaszaki… – kezdem óvatosan a „Single Ladies” dallamára. – Mr. Jamaszaki. Mr. Jamaszaki. Mr. Jamaszaki. – Riszálom a csípőmet és a vállamat, mint Beyoncé. – Mr. Jamaszaki. Mr. Jamaszaki.
Nem is olyan nehéz. Nem kell szöveg, csak azt ismételgetem, hogy „Mr. Jamaszaki”, újra meg újra. Néhány másodperccel később a japánok is csatlakoznak az énekléshez, és lapogatni kezdik Mr. Jamaszakit.
– Mr. Jamaszaki, Mr. Jamaszaki. Mr. Jamaszaki, Mr. Jamaszaki. – Rákacsintok, felemel az ujjamat, és megfenyegetem vele. – Oh-ho-hó… oh-ho-hó…
A dal mindenkit megfertőz körülöttem. Most már az összes japán énekel, kivéve Mr. Jamaszakit, aki üdvözült arccal áll középen. Mások is bekapcsolódnak az éneklésbe a konferencia vendégei közül, és hallom, amint valaki megkérdezi a mellette állótól:
– Ez valami flash mob dolog?
– Mr. Jamaszaki, Mr. Jamaszaki, Mr. Jamaszaki… Hol a fenében van már? – motyogom a telefonba széles vigyorral az arcomon.
– Élvezem az előadást.
– Micsoda? – Felkapom a fejemet, és a tekintetemmel végigpásztázom az előcsarnokot.
Nagyjából harminc méterre tőlem férfi áll egymagában. Sötét zakót visel, sűrű, fekete, göndör haja van, és telefont szorít a füléhez. Még ilyen távolságból is látom, hogy nevet.

26. oldal

csillagka P>!

Annalise imádná a nyilvános kivégzéseket. Az első sorban tülekedne, hogy minél jobban rálásson a bárdra. Gyorsan lerajzolná a véresebb jeleneteket, és kitenné a falu hirdetőtáblájára, hátha valaki lemaradt róluk.
Vagy tudom is én, hogy volt ez a Facebook előtt.

csillagka P>!

Önnek egy új hangüzenete érkezett – szólal meg ráérősen a hangposta ismerős női hangja.
Mintha tényleg ismerném ezt a nőt, annyiszor beszélt már hozzám. Vajon hány ember hallotta már a hangját, hányan imádkoztak, bárcsak igyekezne, miközben a szívük a torkukban dobogott a félelemtől vagy a reménytől? Ő azonban mindig ugyanolyan szenvtelenül szólal meg, mint akit nem is érdekel, amit mond. Az lenne a normális, ha az ember több opció közül választhatna. Például: „Ezt kapd ki! Király hírek! Csekkold a hangpostádat!” Vagy: „Ülj le, drágám. Tölts magadnak egy italt. Üzeneted jött, és nem jó hír.”

Sunshine>!

– Mit gondolsz az antropomorfizmusra adott kulturális válaszról? Hogy látod a kérdést fiatal nőként?
Görcsbe rándul a gyomrom, amikor rádöbbenek, Antony engem néz. Jesszusom! Hozzám beszél?
Antro-micsoda?
Úgy érzem, csak akkor lenne esélyem intelligens választ adni, ha leírná a kérdést, és adna öt percet (meg egy értelmező szótárt), hogy áttanulmányozzam.

Kapcsolódó szócikkek: antropomorfizmus
ZitussKa>!

Ég az arcom.
Ég az arcom a saját ostoba, értelmetlen gondolatmenetem miatt, amiről egyébként
senki nem tud rajtam kívül. Úgyhogy nyugodtan lazíthatok. Csak semmi pánik. Felejtsük el azt a butaságot, hogy Sam képes olvasni a gondolataimban, és tudja, mennyire vonzónak…

könyvmolygirl>!

– Hé, Pop. – Toby Tomra pillant, mint aki a jóváhagyását kéri. – Csak hogy tudd, ha meggondolod magad, mi benne vagyunk. Segítünk megszökni. Tommal már mindent kiterveltünk, igaz?
– 16:30-kor indul a vonat a St. Pancrasról – bólint Tom. – Vacsorára Párizsban leszel.
– Megszökni? – Elképedve bámulok rá. – Miről beszéltek? Miért terveztek nekem szökést? Nem kedvelitek Magnust?
– Ugyan! Dehogy! Sosem mondtunk ilyet. – Toby védekezőn felemeli a kezét. – Csak… felvetettük. Vázoltuk a lehetőségeket. Úgy gondoltuk, ez is a feladataink közé tartozik.

341. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dolly Alderton: Szellemek
Katy Birchall: A szigorúan titkos koszorúslány
Rachel Winters: Szerelem sokadik látásra
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Jodi Taylor: Semmi lány
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
Vi Keeland: Csak szex
Abbi Waxman: Új örömök kertje
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona