Can ​You Keep a Secret? 39 csillagozás

Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret? Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret? Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret? Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret? Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Emma ​is sitting on a turbulent plane. She's always been a v. nervous flyer. She really thinks that this could be her last moment. So, naturally enough, she starts telling the man sitting next to her – quite a dishy American, but she's too frightened to notice -all her innermost secrets. How she scans the backs of intellectual books and pretends she's read them. How she does her hair up like Princess Leia in her bedroom. How she's not sure if she has a G-spot, and whether her boyfriend could find it anyway. How she feels like a fraud at work – everyone uses the word 'operational' all the time but she hasn't a due what it means. How the coffee at work is horrible. How she once threw a troublesome client file in the bin. If ever there was a bare soul, it's hers. She survives the flight, of course, and the next morning the famous founding boss of the whole mega corporation she works for is coming for a look at the UK branch. As he walks around, Emma looks up and realises… It's the man… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Black Swan, London, 2011
288 oldal · ISBN: 9780552777797
>!
Bantam, New York, 2008
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780440241904
>!
Dial, New York, 2004
384 oldal · ASIN: B000FC1AGG

2 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Nicoleee>!
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Az eleje nekem picit lassan indult el, aztán meglepően gyorsan (két nap alatt) mégiscsak elolvastam. :) A könyv leírása alapján valahogy másra számítottam, úgy gondoltam, hogy maga a repülőút sokkal hosszabb lesz, de végül nem bántam, hogy így volt felépítve a cselekmény. Összeségiben tetszett, többször fel is nevettem hangosan (ami nálam azért nem annyira gyakori). Könnyed kikapcsolódásnak tökéletes.

Izolda P>!
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Na jó, szóval ez tényleg szórakoztató volt. Elismerem. Kinsellától az egyik Shopaholic fülszövegét olvastam először, és az annyira kiakasztott, hogy megfogadtam, hogy tőle aztán soha semmit. Aztán jött a Reading Challenge 2016, ahol pont ez volt az egyik szempont… Még szerencse, hogy Meyertől a Hostot feladtam még az elején, ez jobb választás volt, az tuti! :)
Szóval ez egy szórakoztató regény. Nem túl eredeti, mert totál olyan, mint a Bridget Jones. Kínos és vicces. A smug marrieds helyett itt a kedves kollégák vannak, és húzgálhatnám még a további párhuzamokat is. De nem teszem, mindegy, ez nem túl eredeti és kész. Viszont többször is megnevettetett és kifejezetten jó kedvem lett a végére.
Szóval szerencsére mégsem szivattam meg nagyon magam ezzel a kihívással meg ezzel a könyvvel. :D

mrsp>!
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Régóta halogatom már ennek a könyvnek az elolvasását, meg úgy alapból Sophie Kinsellát is. Először kinéztem magamnak a boltkóros sorozatot, de aztán valahogy letettem róla, viszont amikor ezt a könyvet megláttam egy turkálóban, nevetséges összegért, úgy voltam vele, hogy adok neki egy esélyt. Aztán csak állt, állt, állt a polcon, várakozott, hogy ne legyen több friss megjelenés, recenziós példány, könyvklubos, kihívásos könyv, vagyis hogy végre őt is „emberszámba” vegyem, és elolvassam. Aztán egy szép napon eljött ez az idő, ugyanis kitaláltam egy technikát a várólistám csökkentésére: úgyis tudom, hogy olvasás után el fogom adni a még olvasatlan könyveim 90%-át, így már olvasás előtt meghirdetem őket, és ha van rájuk érdeklődő, hát gyorsan elolvasom az eladás előtt. Így esett a nagy eset, hogy saját magam által rá lettem kényszerítve eme könyv elolvasására, amit egyáltalán nem bántam meg, sőt, az utóbbi idők egyik legjobb olvasmányélményével gazdagodtam.

Az első 40 oldal után abba akartam hagyni, olyan szinten nem kötött le, hogy napokig csak tologattam, inkább sorozatot néztem, mint hogy olvassak, de aztán egyszer csak úgy futottam neki, hogy márpedig én ezt elolvasom, és láss csodát, azután le sem tudtam tenni. Az elején tényleg nem nagyon indult be a cselekmény, Emma szerencsétlenkedései számomra egy kicsit túl hatásvadász benyomást keltettek, és őszintén szólva nagyon szerencsétlenül éreztem magam, hogy egy olyan nőről olvasok, akit még a saját családja is utál, olyan hülye érzésem volt végig. De aztán elkezdett beindulni a történet, és ó, anyám!

Emma eléggé ingatag főhős, nagyon szerencsétlen, tele van ciki titkokkal, sosem azt mondja, amit kellene, és emellett még egy karrier mellett sem tudott megmaradni hosszú távon. Ebbe a képbe csöppen bele Connor, a „Ken baba”, a tökéletes pasi, és megint jön a klisé, hogy a tök átlagos, tök szerencsétlen főhősnő kifogja a főnyereményt… szerencsére kiderült, hogy a pasi a külsejétől eltekintve amúgy tök gáz, szóval Kinsella gyorsan elhárította a kliséveszélyt.

Tetszett Emma karrierje, mint marketingasszisztens, és hogy a cselekmény nagy része az irodában játszódott, ez adott egy kis izgalmat a történetnek, sok kollégát megismerhettünk és szerettem a dinamikájukat, az állandó élcelődéseket, még ha sajnos legtöbbször Emma volt a gúnyolódások kereszttüzében, mint a legalsó szinten álló alkalmazott.

Imádtam Emma otthoni környezetét, a két lakótársával, Lissyvel és Jemimával alkotott hármasukat, amiben ugyan Jemima elég erőteljesen kakukktojás volt, mégis vicces jeleneteik voltak együtt, Lissy és Emma barátsága pedig irigylésre méltó.

Aztán besétált a képbe Jack, a random pasi a repülőről, akiről kiderül, hogy egy multimilliomos nagykutya, egyébként Emma főnöke… hát, itt kezdett izgalmas lenni a dolog.

A cselekmény aztán egy olyan fordulatot vett, amitől őszintén olyan ideges lettem, hogy azt hittem, kihajítom a könyvet az ablakon, de aztán minden megoldódott, és egy fantasztikus történet kerekedett ki az egészből. Rettenetesen sajnálom, hogy nincs folytatása, mert bármit megadnék, hogy legyen még egy könyv, ami Jackről és Emmáról szól. :(

LuciaBane>!
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Ez a könyv nagyon jó volt. Vicces, cuki, szerelmes, nagyon szórakoztató. A szereplők szimpatikusak, helyesek, szerethetőek, még akkor isha néha csöppet idegesítőek, de ez gyakori gyerekbetegsége a chick lit sztoriknak. Könnyed volt, vicces, jót tett. Csak, kérlek, emberek, kommunikáció!
Bírtam kissé esetlen főszereplőnk humorát nagyon sokat mosolyogtam, nevettem rajta. Jól jött. A családja mondjuk, a nagypapát leszámítva, nagyon fel tudott idegesíteni.
A szituáció kicsit zavarba ejtő és tipikus romantikus, de jó ötlet. Bírtam! Jacket nem ismertük meg annyira, de őt is siker megszeretni. A mellékszereplők pedig jól eltaláltak.
Kicsit nehezen indult be, de utána magával ragadott. Kiszámítható, persze, de nem is ilyen elvárásokkal álltam neki. A jelenet a családi bulin zseniális, jókat nevettem ott is a vége pedig nem vicces, hanem a kicsit nehéz része a könyvnek és jól megírt volt.
Mégis összesen Csak egy jó kis limonádé. :) Kellemes kikapcsolódást okozott.

PuPilla>!
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Könnyed szórakoztató, jó stílusú chick-lit. A legtöbbet kihozza az apró kellemetlen kis titkokból. Filmszerű, és néhol hangosan nevetős. :)

Bővebben: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2013/01/titkolozunk.html

9 hozzászólás
Fanni_Dorottya>!
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Megvoltak a hangosan sírva röhögôs részek, akárcsak az I've Got Your Number c. könyvben, de annak a szintjét nem éri el. Az utolsó harmada túlságosan leült, még Jack titka sem tudta izgalmasabbá tenni. Aztán mikor az kiderült, túl hamar vége lett az egésznek, én még vártam volna valamit azon a szálon.

Sornyul>!
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Na, hát ez nagyon szórakoztató könyv volt!
A film után ugyan kicsit vontatottabbnak tűnt a történet, de ez amiatt is lehetett, hogy én magam is eléggé szakaszosan olvastam.
Szegény csajszit mondjuk sajnáltam, főleg az elején, hogy mennyit bénázik (bár pont ezek adták a vicces jelenetek jó részét) és mennyire idegen a családjában is, spoiler
Jack… hát Jack az jófej meg cuki volt itt is, akárcsak a filmben.
(Azért utóbb újraolvasva a másik regényt – Remember me! – látszik, hogy Kinsella asszony bizony eléggé sémákkal dolgozik. )

Helewise>!
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

OMG! Ez a könyv nagyon nem tetszett…Szerintem a történet kissé sekélyes volt, a szereplők pedig mérhetetlenül együgyűek. Az egyedüli ok, amiért mégis végigolvastam, az az, hogy angolul volt meg, és úgy véltem, hogy az angoltanulás oltárán ennyit azért áldozhatok.

Ram>!
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Jópofa kis könyvecske. Vicces is, ki is kapcsolt, szóval ennek a célnak tökéletesen megfelelt.


Népszerű idézetek

mrsp>!

She looks like a cross between an ostrich and one of the androids in Attack of the Clones.

45. oldal

mrsp>!

Everyone has secrets. The Pope probably has a few secrets.

83. oldal

mrsp>!

How can this day have gone so wrong already and I haven't even sat down yet?

88. oldal

mrsp>!

'That was fantastic, Emma,' comes Jack's voide in my ear. 'You were great! Absolutely… logistical assessment,' he adds more loudly as we pass Cyril.
'I've never spoken like that in my life,' I say. 'I've never operational managements,' I quickly add, as we pass a couple of people from Accounts.
'I guessed as much,' he says, shaking his head. 'Jesus, that cousin of yours… valid assessment of the market.'
'She's a total – spreadsheet,' I say quickly as we pass Connor.

189-190. oldal

mrsp>!

Never be ashamed of your body. Rejoice in it! The earth mother has given it to you!

211. oldal

mrsp>!

'So! Miss I-never-borrow-your-clothes. What have you got to say about my Prada slingbacks?'
Oh God. There's no point lying about it, is there?
'They're really pointy and uncomfortable?' I say with a little shrug, and Jemima inhales sharply.

219. oldal

mrsp>!

The next morning I wake up full of sick dread. I feel exactly like a five-year-old who doesn't want to go to school. A five-year-old with a severe hangover, that's it.

225. oldal

mrsp>!

'Everyone was laughing at me. Everyone was teasing me, in the whole office. Artemis was teasing me -'
'I'll fire her,' Jack cuts me off firmly. (…)
'And Nick was teasing me -'
'I'll fire hime too.' Jack thinks for a moment. 'How about this: anyone who teased you, I'll fire.'
This time I can't help giggling out loud.
'You won't have a company left.'

241-242. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Helen Fielding: Bridget Jones's Diary
Beth O'Leary: The Flatshare
Lauren Morrill: Meant to Be
Kerstin Gier: Dream On
Kerstin Gier: Ruby Red
Marni Bates: Dial Em for Murder
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love
Nick Hornby: Juliet, Naked