Can ​You Keep a Secret? 35 csillagozás

Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret? Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret? Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret? Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret? Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Emma ​is sitting on a turbulent plane. She's always been a v. nervous flyer. She really thinks that this could be her last moment. So, naturally enough, she starts telling the man sitting next to her – quite a dishy American, but she's too frightened to notice -all her innermost secrets. How she scans the backs of intellectual books and pretends she's read them. How she does her hair up like Princess Leia in her bedroom. How she's not sure if she has a G-spot, and whether her boyfriend could find it anyway. How she feels like a fraud at work – everyone uses the word 'operational' all the time but she hasn't a due what it means. How the coffee at work is horrible. How she once threw a troublesome client file in the bin. If ever there was a bare soul, it's hers. She survives the flight, of course, and the next morning the famous founding boss of the whole mega corporation she works for is coming for a look at the UK branch. As he walks around, Emma looks up and realises… It's the man… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Black Swan, 2011
288 oldal · ISBN: 9780552777797
>!
Bantam, New York, 2008
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780440241904
>!
Dial, New York, 2004
384 oldal · ASIN: B000FC1AGG

2 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Izolda P
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Na jó, szóval ez tényleg szórakoztató volt. Elismerem. Kinsellától az egyik Shopaholic fülszövegét olvastam először, és az annyira kiakasztott, hogy megfogadtam, hogy tőle aztán soha semmit. Aztán jött a Reading Challenge 2016, ahol pont ez volt az egyik szempont… Még szerencse, hogy Meyertől a Hostot feladtam még az elején, ez jobb választás volt, az tuti! :)
Szóval ez egy szórakoztató regény. Nem túl eredeti, mert totál olyan, mint a Bridget Jones. Kínos és vicces. A smug marrieds helyett itt a kedves kollégák vannak, és húzgálhatnám még a további párhuzamokat is. De nem teszem, mindegy, ez nem túl eredeti és kész. Viszont többször is megnevettetett és kifejezetten jó kedvem lett a végére.
Szóval szerencsére mégsem szivattam meg nagyon magam ezzel a kihívással meg ezzel a könyvvel. :D

>!
mrsp
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Régóta halogatom már ennek a könyvnek az elolvasását, meg úgy alapból Sophie Kinsellát is. Először kinéztem magamnak a boltkóros sorozatot, de aztán valahogy letettem róla, viszont amikor ezt a könyvet megláttam egy turkálóban, nevetséges összegért, úgy voltam vele, hogy adok neki egy esélyt. Aztán csak állt, állt, állt a polcon, várakozott, hogy ne legyen több friss megjelenés, recenziós példány, könyvklubos, kihívásos könyv, vagyis hogy végre őt is „emberszámba” vegyem, és elolvassam. Aztán egy szép napon eljött ez az idő, ugyanis kitaláltam egy technikát a várólistám csökkentésére: úgyis tudom, hogy olvasás után el fogom adni a még olvasatlan könyveim 90%-át, így már olvasás előtt meghirdetem őket, és ha van rájuk érdeklődő, hát gyorsan elolvasom az eladás előtt. Így esett a nagy eset, hogy saját magam által rá lettem kényszerítve eme könyv elolvasására, amit egyáltalán nem bántam meg, sőt, az utóbbi idők egyik legjobb olvasmányélményével gazdagodtam.

Az első 40 oldal után abba akartam hagyni, olyan szinten nem kötött le, hogy napokig csak tologattam, inkább sorozatot néztem, mint hogy olvassak, de aztán egyszer csak úgy futottam neki, hogy márpedig én ezt elolvasom, és láss csodát, azután le sem tudtam tenni. Az elején tényleg nem nagyon indult be a cselekmény, Emma szerencsétlenkedései számomra egy kicsit túl hatásvadász benyomást keltettek, és őszintén szólva nagyon szerencsétlenül éreztem magam, hogy egy olyan nőről olvasok, akit még a saját családja is utál, olyan hülye érzésem volt végig. De aztán elkezdett beindulni a történet, és ó, anyám!

Emma eléggé ingatag főhős, nagyon szerencsétlen, tele van ciki titkokkal, sosem azt mondja, amit kellene, és emellett még egy karrier mellett sem tudott megmaradni hosszú távon. Ebbe a képbe csöppen bele Connor, a „Ken baba”, a tökéletes pasi, és megint jön a klisé, hogy a tök átlagos, tök szerencsétlen főhősnő kifogja a főnyereményt… szerencsére kiderült, hogy a pasi a külsejétől eltekintve amúgy tök gáz, szóval Kinsella gyorsan elhárította a kliséveszélyt.

Tetszett Emma karrierje, mint marketingasszisztens, és hogy a cselekmény nagy része az irodában játszódott, ez adott egy kis izgalmat a történetnek, sok kollégát megismerhettünk és szerettem a dinamikájukat, az állandó élcelődéseket, még ha sajnos legtöbbször Emma volt a gúnyolódások kereszttüzében, mint a legalsó szinten álló alkalmazott.

Imádtam Emma otthoni környezetét, a két lakótársával, Lissyvel és Jemimával alkotott hármasukat, amiben ugyan Jemima elég erőteljesen kakukktojás volt, mégis vicces jeleneteik voltak együtt, Lissy és Emma barátsága pedig irigylésre méltó.

Aztán besétált a képbe Jack, a random pasi a repülőről, akiről kiderül, hogy egy multimilliomos nagykutya, egyébként Emma főnöke… hát, itt kezdett izgalmas lenni a dolog.

A cselekmény aztán egy olyan fordulatot vett, amitől őszintén olyan ideges lettem, hogy azt hittem, kihajítom a könyvet az ablakon, de aztán minden megoldódott, és egy fantasztikus történet kerekedett ki az egészből. Rettenetesen sajnálom, hogy nincs folytatása, mert bármit megadnék, hogy legyen még egy könyv, ami Jackről és Emmáról szól. :(

>!
PuPilla
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Könnyed szórakoztató, jó stílusú chick-lit. A legtöbbet kihozza az apró kellemetlen kis titkokból. Filmszerű, és néhol hangosan nevetős. :)

Bővebben: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2013/01/titkolozunk.html

9 hozzászólás
>!
Fanni_Dorottya
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Megvoltak a hangosan sírva röhögôs részek, akárcsak az I've Got Your Number c. könyvben, de annak a szintjét nem éri el. Az utolsó harmada túlságosan leült, még Jack titka sem tudta izgalmasabbá tenni. Aztán mikor az kiderült, túl hamar vége lett az egésznek, én még vártam volna valamit azon a szálon.

>!
mrumus
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Aggódtam egy kicsit az elején, hogy az a típusú történet lesz, ahol a főhős folyamatosan bénázik és kellemetlen szituációkba hozza magát. De szerencsére nem ez a humor egyetlen forrása a könyvben, aránylag kellemesen keveri a balfék helyzeteket a valóban szórakoztató humorral, és még éppen annyi romantikát visz bele, ami emészthető számomra. Összességében egy nagyon jó kis könyv, könnyű nyári olvasmánynak ideális, persze nem szabad nagy irodalmi remeket keresni benne.

>!
Helewise
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

OMG! Ez a könyv nagyon nem tetszett…Szerintem a történet kissé sekélyes volt, a szereplők pedig mérhetetlenül együgyűek. Az egyedüli ok, amiért mégis végigolvastam, az az, hogy angolul volt meg, és úgy véltem, hogy az angoltanulás oltárán ennyit azért áldozhatok.

>!
Ramcsi
Sophie Kinsella: Can You Keep a Secret?

Jópofa kis könyvecske. Vicces is, ki is kapcsolt, szóval ennek a célnak tökéletesen megfelelt.


Népszerű idézetek

>!
mrsp

Everyone has secrets. The Pope probably has a few secrets.

83. oldal

>!
mrsp

How can this day have gone so wrong already and I haven't even sat down yet?

88. oldal

>!
mrsp

'That was fantastic, Emma,' comes Jack's voide in my ear. 'You were great! Absolutely… logistical assessment,' he adds more loudly as we pass Cyril.
'I've never spoken like that in my life,' I say. 'I've never operational managements,' I quickly add, as we pass a couple of people from Accounts.
'I guessed as much,' he says, shaking his head. 'Jesus, that cousin of yours… valid assessment of the market.'
'She's a total – spreadsheet,' I say quickly as we pass Connor.

189-190. oldal

>!
mrsp

'Everyone was laughing at me. Everyone was teasing me, in the whole office. Artemis was teasing me -'
'I'll fire her,' Jack cuts me off firmly. (…)
'And Nick was teasing me -'
'I'll fire hime too.' Jack thinks for a moment. 'How about this: anyone who teased you, I'll fire.'
This time I can't help giggling out loud.
'You won't have a company left.'

241-242. oldal

>!
mrsp

I hated all the other trainee estate agents. I hated saying things like 'a lovely aspect'. And I hated the way if someone said they could affor a £300,000 we were supposed to give them details of houses costing at least £400,000 and then kind of look down our noses, like, 'You only have £300,000? God, you complete loser.'

16. oldal

>!
mrsp

The world's not so bad after all. It's all just a question of being positive.

19. oldal

>!
mrsp

Anything can happen in life, can't it? You never know what's round the next corner.

19. oldal

>!
mrsp

Somehow my silky shirt has been unbuttoning itself while I've been walking along. Three buttons have come undone and it's gaping at the front.
My bra shows. My pink lacy bra. The one that went a bit blobby in the wash. That's why those people were smiling at me. Not because the world is a nice place, but because I'm Pink-Blobby-Bra-Woman.

19. oldal

>!
mrsp

Sometimes I think I believe in God, because how else did we all get here? But then I think, yes but what about war and stuff…

26. oldal

>!
mrsp

…can't expect the initial passion to last. But how do you tell if the passion's faded in a good, long-term-commitment way or in a crap, we-don't-fancy-each-other-any-more way…

28. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Abbi Waxman: The Garden of Small Beginnings
Jane Austen – Vera Nazarian: Northanger Abbey and Angels and Dragons
Jane Austen – Adam Rann: Emma and the Werewolves
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Pride and Prejudice and Zombies
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Colleen Hoover: It Ends with Us
Isabel Wolff: A Vintage Affair
Sarah Waters: Fingersmith
Cecelia Ahern: Where Rainbows End
Cecelia Ahern: P.S. I Love You