A ​boltkóros Hollywoodban (A boltkóros 7.) 42 csillagozás

Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban

Melyik ​a világ legőrültebb, legdrágább és legcsábítóbb városa? Los Angeles, mi más!

Becky, kedvenc boltkórosunk csomagokkal, hitelkártyákkal, és több ezer dollárt érő mosollyal az arcán érkezik az angyalok városába, hogy végre testközelből lássa a sztárokat, akiket eddig csak a magazinok címlapjáról ismert. Szerelme, a celebek körében is egyre népszerűbb Luke fontos megbízatást kap egy gyönyörű színésznőtől, és Becky úgy érzi, kedvező a csillagállás saját stylist-karrierjének beindítására.

Ahogy várható, a kétéves Minnie-vel az oldalán, az anyaság és karrier között vergődve Becky ezúttal is hibát hibára halmoz. Márpedig Hollywood a hidegvérű játékosok világa, ahol egyetlen tévedés is végzetes lehet, és a jógatáborok, mámoros estélyek és vörös szőnyeges bevonulások helyébe rosszindulatú pletykák, gyilkos női rivalizálás és egy minden lében kanál anyós lép, így Becky egy csapásra a hollywoodi rémálomgyárban találja magát…

Sophie Kinsella immár… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

532 oldal · ISBN: 9789633106488 · Fordította: Béresi Csilla
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633104613 · Fordította: Béresi Csilla

Becky Bloomwood · Luke Brandon · Elinor Sherman · Renée Zellweger

Csoszi>!
Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban

Sajnálom, hogy mielőtt belekezdtem a könyvbe, nem olvastam újra a sorozat korábbi részeit. Ezúttal kedvenc boltkórosom hollywoodi kalandjain szórakozhattam. Becky-t bizony alaposan beszippantotta a film, a csillogás és a celebek világa. Időnként hangosan kacagtam, máskor épp a fejemet fogtam, hogy milyen lehetetlen helyzetbe került hősnőnk. Kicsit mérges voltam Becky-re, amiért sokszor önző módon viselkedett, és teljesen elszállt magától. Reméltem, hogy Luke visszarántja a földre. Közben pedig nagyon kíváncsi voltam, hogy mi történt az apukájával és Tarquin-nal. Gondolom, a folytatásban majd választ kapok erre.

532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633104613 · Fordította: Béresi Csilla
ibelieveinmyshelf P>!
Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban

A sorozatból az első olyan rész, aminél muszáj levonjak egy fél csillagot. Nem a stílus miatt, mert az a szokásos, könnyed, gyorsan olvasható, jól megírt történet, hanem a történések miatt. Nem tudok megbocsátani Beckynek, amiért spoiler Mindeközben úgy érzem, az írónő megpróbált valami komolyabb konfliktust csempészni a történetbe, hogy legyen értelme a folytatásnak, több volt a bonyodalom, ennek ellenére szerethető volt, emlékszem, a függővég miatt muszáj volt elolvasnom angolul a folytatást, most végre jöhet magyarul is. :)

Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban

A boltkóros sorozatot már nagyon régóta megszerettem, és igyekszem minden egyes részét elolvasni. Nem volt ez másként most sem. Alig vártam, hogy újra olvashassam ennek a bolondos nőnek a kalandozásait. Nos, nem csalódtam, hiszen Becky Bloomwood, immáron Brandon ismét hozta a formáját. Sőt, igazából tetézte azt, amiről korábban úgy vélekedtem, hogy nem lehet már fokozni.
Ha nem lennék Beckyvel kapcsolatban elfogult – hiszen az egyik kedvenc karakterem, igazán a szívemhez nőtt az évek során –, akkor valószínűleg megdorgálnám. Szeretem olvasni a Kinsella által megálmodott világot, kikapcsol és megnevettet, olykor pedig felháborít. Tehát úgy érzem magam, mintha egy érzelmi hullámvasúton ülnék. Most sem volt ez másként. Ennek ellenére számomra nem túl hiteles, sem pedig élethű ez a történet. Tudom, milyen Becky, de ez már egy kicsit sok volt. Egy felnőtt, érett nő, aki már anyaszerepben tetszeleg, az nem lehet ilyen. Nem viselkedhet így, nem hozhat ennyire felelőtlen döntéseket. Nagyon felelőtlen, önző és naiv ez a lány igen szándékosan írtam lányt, mert csak egy fiatal lány viselkedik így, ahogy ő is tette. Néhányszor azt éreztem, nagyon-nagyon túllőtt a célon és kicsit el is volt túlozva pár szituáció. Viszont ezen dolgok ellenére is kedvelem.
Úgy összességében – a negatívumok ellenére is – szerettem ezt a történetet bár a befejezése számomra hiányos. Számtalanszor nevettem olvasás közben, sok kellemes pillanatot okozott nekem Becky. Annak ellenére, hogy néhol felhúzott nagyon szeretném, ha lenne még folytatása.

kritta>!
Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban

A negatívumokat, ha nem veszem figyelembe voltak olyan részek, amelyeken nagyon jól szórakoztam, hiszen továbbra is Kinsella humoráról van szó, de messze-messze elmaradt az elvárásaimtól.
Kinek ajánlom?
Aki szereti Kinsella humorát és egy könnyed kikapcsolódásra vágyik, olyan pár órára, amikor csak olvasni szeretne, anélkül, hogy igazából koncentrálni kelljen a történetre.
Részletesen:

rafaelo0824>!
Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban

Hát nem tudom mi volt ez, de köze sincs az eddigiekhez szerintem, Becky itt már túl sok, túl buta, konkrétan felképeltem volna párszor, ráadásul valami nevetséges függővéget is kapott az egész sztori. A karakterek kifordultak magukból, talán a sok év kihagyás miatt, vagy nem tudom. Csalódtam, nem vagyok biztos benne, hogy érdekel a folytatása.

Dittta87 P>!
Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban

Egy picit hosszúra sikeredett ez a kötet. Ahogy halad a történet előre, egyre kevésbé vagyok lelkes. Becky itt még a szokásosnál is idegesítőbb volt. Valóban elég önző és beképzelt lett ebben a részben. A hazugságokról meg már ne is tegyek említést…

Bobe0402 >!
Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban

Egy újabb jó kis Kinsella-könyv, bár nekem nem a boltkóros-sorozat a kedvencem tőle. Humoros, meg minden, de lassan nem tudom, hány bőrt lehet még lehúzni erről a sztoriról… Nekem a Tudsz titkot tartani és a Kétbalkezes Istennő a favorit, és sokkal jobban tetszett a tavalyi Mézeshetek is!

konyvolvaso>!
Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban

Spohie Kinsella könyvei mindig érdeklődést keltenek. Mostani abban tűnt érdekesnek, hogy Hollywood is bele lett szőve a történetbe. A történet önmagában nem annyira izgató. Jó volt megpillantani az ismert hollywoodi sztárok nevét megemlítve. Jó vaskosra sikerült a könyv, talán kevesebb oldalon is elég lehet.

hutizs>!
Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban

Imádom Sophie Kinsella könyveit! A Boltkóros sorozata elég hosszúra nyúlik már, és azért voltak benne gyengébb könyvek is. Úgy érzem ennél a kötetnél a hosszúság egy picit a minőség rovására ment, az első 250 oldal számomra nem volt nagyon cselekmény dús és fordulatos. De aztán beindult, és Becky visszatért! Sokat nevettem és jókat mulattam a Los Angeles-i kiruccanásukon, és izgatottan várom a folytatást.

Lettka>!

Az élet azonban nem szólhat arról, hogy rossz dolgokhoz ragaszkodunk.

Kapcsolódó szócikkek: élet
Szelén>!

Az én életem, ami azt jelenti, hogy én választhatom meg, milyen legyen.

Lettka>!

– Ha nem érted, miről beszélek, úgyis hiába tépem a számat – mondja ki Tarkie a végszavát.

Lettka>!

Az őszinteség mindennek az alapja!

Kapcsolódó szócikkek: őszinteség
Szelén>!

– Danny ruhát küldött nekem?
Annyira meghatódom ezen, hogy széles vigyor terül szét a képemen.
– Az új kollekciójából való, aminek azt hiszem, Fák és drótok a címe. Amelyiket még nem mutattak be! – Lon szemlátomást az eksztázis határán jár.
Danny újabban Valami és valaminek nevezi a kreációit. Volt egy, ami a Fém és filozófia címet viselte, egy másik meg Irigység és skarlátpiros elnevezésre hallgatott. A divatújságírók és a bloggerek köteteket írnak tele azzal, mit jelent mindez. Jómagam amondó vagyok, hogy Danny találomra kiválaszt két szót a szótárból, és különböző betűtípussal írja őket egymás mellé. Nem mintha az orrára kötném ezt Lonnak, aki majd kipurcan izgalmában.

Kapcsolódó szócikkek: Danny Kovitz
Szelén>!

Egyesek rózsaszín szemüvegen át nézik a világot. Nos, én a vörös szőnyegen keresztül láttam mindent.

Kapcsolódó szócikkek: rózsaszín
Szelén>!

– Ráülhetek a térdedre? – böki meg Jeff lábát Clementine. – Tudsz mesét mondani? Miért van bajszod? Úgy néz ki, mint egy hernyó.

Szelén>!

Szívesen látnám, hogyan hatnak rá holmi boldogságpirulák! Egyszer az életben még azt is megérném, hogy elmosolyodik. Már amíg szét nem repedne az arcbőre, jut eszembe. Szája sarkából fehér por potyogna alá, és hirtelen az egész arc málladozó vakolattá lényegülne át, vagy mi az, amivel egybefoltozták.

Kapcsolódó szócikkek: Elinor Sherman

A boltkóros sorozat · Összehasonlítás