Vanish ​– Szökésben (Tűzláng-trilógia 2.) 208 csillagozás

Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Sophie Jordan Tűzláng-trilógiájának második részében a lázadó, korábban önkéntes száműzetésben élő Jacinda – aki egy titkos közösséghez, a drakikhoz tartozik, akik a mitikus sárkányok leszármazottai – kénytelen családjával visszatérni a falkájukhoz. Jacindát, mivel nem tudott szerelméről, az ember Willről lemondani, és emiatt számtalan kárt okozott magának és szeretteinek, nem fogadják kitörő örömmel az övéi. Ő azonban mindent elkövet, hogy legalább látszólag beilleszkedjen. Amikor a falka „trónörököse”, Cassian, a pártfogásába veszi, egyrészt könnyebb lesz az élete, ugyanakkor a még mindig Willbe szerelmes lány érzelmi életét teljesen felborítja az új hódoló. Főleg mivel Jacinda ikertestvére, Tamra, szintén különleges képességeket kezd mutatni, és így egyre értékesebb a falka szemében, és egyre esélyesebbnek érzi magát Cassian szerelmére…

Eredeti mű: Sophie Jordan: Vanish

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738900 · Fordította: Gát Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738917 · Fordította: Gát Anna

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Will Rutledge · Cassian · Jacinda Jones · Azure · Miram · Tamra Jones


Kedvencelte 18

Most olvassa 7

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 105

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Ismét csak meg vagyok botránkozva azon, hogy csak 83%-os a könyv, és hogy ilyen kevesen ismerik…Miért? Ez egy csodálatos trilógia, ezt bizonyítja ez a fantasztikus második rész is! Trilógiáknál gyakran előfordul az a hiba, hogy az első rész ütős, míg a többi elég rosszra sikerül. Ez a hiba itt nem történik meg.
Egyből visszatérünk a drakik falujába, Jacinda kénytelen valahogy újra beilleszkedni, még ha nehéz döntéseken is kell átjutnia. Közben Cassian meg-megjelenése eléggé összezavarja az érzelmeit, és bevallom, egy bizonyos jelenetnél egy kicsit szégyenkezve vallom be, hogy picit jobban megkedveltem Cassiant ebben a részben, és néha még majdnem (de Csak Majdnem!!!) szurkoltam neki. Persze, mikor megjelent Will, akkor nekem is megdobbant a szívem Jacindáéval egyetemben. Ez a pasi :) Hihetetlen. Imádom.
Szóval hogy ne csak össze-vissza fecsegjek, végig nagyon pörgős, fordulatos, izgalmas volt a sztori, sajnálom is, hogy ilyen rövid volt. Néha, mikor más dolgom volt, kelletlenül szakadtam el a drakik világától, és ha nem olvastam, akkor is azon kattogtam, hogy most mi lesz.
A vége függővég, ezáltal is ösztönözve arra, hogy minél hamarabb a kezedbe kaparintsd a harmadik kötetet. Ezt is fogom tenni.:)
Nagyon-nagyon ajánlom tényleg, minél több ember olvassa, mert csodálatos könyv az első résszel együtt!

>!
Orsi999
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Amint befejeztem az első részt rögtön tudtam, hogy ezt is el fogom olvasni. Még az volt a szerencsém, hogy pont nálam is volt a folytatás.
Ebben a részben sokkal jobban előjött a szerelmi háromszög, ami most még jobban bonyolítva lett. Kezdjük Jacindával, aki rengetegszer közölte Cassiannal, hogy ő csak Willel lenne boldog, de azért néha az ő fejében is megfordult az ötlet, hogy vajon milyen lenne, ha engedne a falka akaratának és együtt lenne Cassiannal.
Most hogy Tamra is manifesztált, és hát nem is akármilyen draki lett. Így ő is fontos a falka számára és őt is irányítani akarják. Tamrát az első részben nem nagyon kedveltem. Egyáltalán nem foglalkozott azzal, hogy Jacinda vajon, hogy érzi magát az emberek között. Will-t pedig hiányoltam. Az ő hiányát egy kicsit enyhítette az, hogy megismerhettük Cassiant, akit az első részben nem nagyon kedveltem, de most eléggé szimpatikusnak találom.

>!
Csoszi P
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Az előző részt tavaly nyáron olvastam és annyira tetszett, hogy mindenképp folytatni szerettem volna a sorozatot. Arra nem gondoltam, hogy erre másfél év után kerül sor. Izgalmas volt, de nem nyűgözött le túlságosan. Most több drakit is megismertem, Cassian pedig nagyon szimpatikus lett. spoiler A befejezés egész kíváncsivá tett, hogy hogyan fog alakulni a szereplők sorsa.

>!
Pillecukorkám
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Na erről beszéltem! Ez már megint túl szárnyalta az elsőt! Huhh……szóval Nekem amúgy eleve kedvenc karakterem volt Tamra aki valljuk be néha tényleg érthető dolgok miatt jött dühbe! Na és ami most történt itt a végén! Az már valami!

>!
julcseee P
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Az első rész talán valamivel jobban tetszett, de azért ez a rész sem volt semmi. Azt aztán nem lehet mondani hogy ez a rész csak átkötő rész lenne, miközben is semmi nem történik. Mert itt volt történés bőven. A főszereplőnk Jacinda (imádom egyébként ezeket a különleges neveket amik ebben a könyvben vannak) visszatér a falkába, ahol bűntetés várja azért, amit tett. Kicsit kapunk azért önsajánlatot ebben a könyvben is (a Ne Félts trilógiát nem rég olvastam, és abban nagyon túl volt tolva az önsajnálat, azóta kicsit máshogy olvasok erről, baromira irritál.) De ha ezeket a részeket félretesszük, izgalmas könyvet kapunk, főleg a végén. Nagyon kíváncis vagyok, mit jelent az anyja spoiler üzenete, és persze a legfőbb kérdés, hogy spoiler.

>!
Fanolda___Angie
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Ez kétségkívül nem egy átkötő kötet volt. Rengeteg minden történt, viszonylag gyorsan. Tömör, eseménydús cselekményszál jellemezte, amit mostanra már érettebb, erősebb karakterek színesítettek. A romantika nagy szerepet kapott benne, és a szerelmi háromszöget sem éreztem erőltetettnek, vagy éppen klisésnek. Titkokra nem derült fény, de rengeteg megdöbbentő dolog történt. A kötet abszolút nem kiszámítható, sőt egyenesen sokkoló volt néhány történés alakulása. A falka került még előtérbe, aminek tüzetesen meg ismerhettük a rendszerét, ami volt, mikor kegyetlenebb volt gondoltuk volna. A történetet komoly, esetleg nyomott hangulat is jellemezhette, de erre szükség is volt.
Nagyon várom már a következő részt, hogy megtudhassam, hogy hogyan folytatódik az amúgy tökéletes függővégünk.
Mindenkinek ajánlom!
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2014/10/sophie-jordan-vanish…

>!
Petrasek
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Egy trilógiai középső része elég rizikós, de ha alapból egy gyerekes és kicsit unalmas, kiszámítható történetről van szó, akkor nem igazán okoz meglepetéseket.
A szereplőket még mindig nem csípem, a cselekmény unalmas, már előre lehet sejteni mindent szinte.

>!
vIVIv
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Igeeen, ez a kötet is fenomenális volt. Tényleg varázsereje van, ahogy fellapozza az ember már ott találja magát ebben a varázslatos világban.
Jacinda anyjának viselkedése számomra csalódás volt. Teljesen eltűnt belőle az érezelem, csak vegetált mint egy zombi. Talán most, hogy a tanács meghozta az ítéletet felette, rájön, hogy fel kell ébrednie és tennie kell a dolgát.
Jacinda és Will továbbra is nagy kedvencek és annyira összeillenek.
Cassian és Tamra pedig igazán egymásra találhatna. Felesleges Cassian-nak Jacinda körül legyeskednie, mert úgy sincs semmi esélye XD
Érzelmi hullámvasút volt ez a könyv, most már csak a folytatást kell beszereznem, hogy megtudjam mi lesz a történet vége. :)

>!
MFKata
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Nem nekem való ez a nagy szerelmi huzavona, kicsit soknak éreztem. Bízom benne, hogy a következő részben Jacinda az események hatására kicsit felnő és azt választja, akit én szeretnék :-P
Ellenben a drakik világából sosem elég. Minél többet tudok meg róluk, annál többre vágyom! Még több sárkányt nekem!

Bővebben»
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/09/sophie-jordan-v…

>!
Lanore P
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Ejnye Jacinda, Jacinda… hát miért vagy te ennyire idióta butus? A történet folytatása sokkal jobban tetszett, mint az első rész, de a főszereplő lány szenvedése igencsak sok(k) volt, az agyamra ment a hisztivel, döntésképtelenséggel. Viszont a drakik világa egyre jobban lenyűgöz, ezért mindenképpen elolvasom a befejezést, kíváncsi vagyok, mi lesz a végső megoldás. No és persze Cassian kedvéért! :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
perpetua P

– Érted… mindent megtennék. Főleg, ha így újra láthatlak.
– Ne sodord magad veszélybe!
– Szerinted most mit csinálok itt, Jacinda? – A szeme az enyémet keresi, én pedig érzem, mekkora ostobaságot mondtam. Hiszen most is vállalta a veszélyt. Nem csak nekem van itt vesztenivalóm. Ő is elveszíthet mindent. – Nekem te mindent megérsz.

21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones · Will Rutledge
>!
vikcs P

(..) a bűntudat nem egyenlő a megbánással.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bűntudat · megbánás
>!
perpetua P

– Ha meghalnál, nekem végem volna. – A hangja élesebb, mint az esőkopogás. – Én mindig csak az igazat mondtam neked. Az érzelmeim semmit sem változtak, Jacinda. Még ha megőrjítesz is azzal, ahogy itt a falkában viselkedsz… számomra akkor is te vagy a fény.

8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Jacinda Jones
>!
vikcs P

– Együtt vagyunk. Mostantól mindig.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones · Will Rutledge

A sorozat következő kötete

Tűzláng-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Richelle Mead: A halál csókja
Marissa Meyer: Scarlet
Rachel Vincent: Halott lelkek
Cynthia Hand: Angyalsors
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Josephine Angelini: Istennő
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté