Vanish ​– Szökésben (Tűzláng-trilógia 2.) 292 csillagozás

Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Sophie Jordan Tűzláng-trilógiájának második részében a lázadó, korábban önkéntes száműzetésben élő Jacinda – aki egy titkos közösséghez, a drakikhoz tartozik, akik a mitikus sárkányok leszármazottai – kénytelen családjával visszatérni a falkájukhoz. Jacindát, mivel nem tudott szerelméről, az ember Willről lemondani, és emiatt számtalan kárt okozott magának és szeretteinek, nem fogadják kitörő örömmel az övéi. Ő azonban mindent elkövet, hogy legalább látszólag beilleszkedjen. Amikor a falka „trónörököse”, Cassian, a pártfogásába veszi, egyrészt könnyebb lesz az élete, ugyanakkor a még mindig Willbe szerelmes lány érzelmi életét teljesen felborítja az új hódoló. Főleg mivel Jacinda ikertestvére, Tamra, szintén különleges képességeket kezd mutatni, és így egyre értékesebb a falka szemében, és egyre esélyesebbnek érzi magát Cassian szerelmére…

Sophie Jordan: Vanish

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738900 · Fordította: Gát Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738917 · Fordította: Gát Anna

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Jacinda Jones · Will Rutledge · Cassian · Azure · Miram · Tamra Jones


Kedvencelte 23

Most olvassa 10

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Ismét csak meg vagyok botránkozva azon, hogy csak 83%-os a könyv, és hogy ilyen kevesen ismerik…Miért? Ez egy csodálatos trilógia, ezt bizonyítja ez a fantasztikus második rész is! Trilógiáknál gyakran előfordul az a hiba, hogy az első rész ütős, míg a többi elég rosszra sikerül. Ez a hiba itt nem történik meg.
Egyből visszatérünk a drakik falujába, Jacinda kénytelen valahogy újra beilleszkedni, még ha nehéz döntéseken is kell átjutnia. Közben Cassian meg-megjelenése eléggé összezavarja az érzelmeit, és bevallom, egy bizonyos jelenetnél egy kicsit szégyenkezve vallom be, hogy picit jobban megkedveltem Cassiant ebben a részben, és néha még majdnem (de Csak Majdnem!!!) szurkoltam neki. Persze, mikor megjelent Will, akkor nekem is megdobbant a szívem Jacindáéval egyetemben. Ez a pasi :) Hihetetlen. Imádom.
Szóval hogy ne csak össze-vissza fecsegjek, végig nagyon pörgős, fordulatos, izgalmas volt a sztori, sajnálom is, hogy ilyen rövid volt. Néha, mikor más dolgom volt, kelletlenül szakadtam el a drakik világától, és ha nem olvastam, akkor is azon kattogtam, hogy most mi lesz.
A vége függővég, ezáltal is ösztönözve arra, hogy minél hamarabb a kezedbe kaparintsd a harmadik kötetet. Ezt is fogom tenni.:)
Nagyon-nagyon ajánlom tényleg, minél több ember olvassa, mert csodálatos könyv az első résszel együtt!

Szücsi>!
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Ez a rész határozottan jobb volt mint az 1.része. A cselekmény jobban pörgött, több minden történt. Továbra is könnyen olvastatja magát, gyorsan haladtam vele.
Viszont az eröltetett szerelmi 3szög miatt muszáj levonom 1 csillagot. Nekem annyira értelmetlen volt.
Ezen kívül Jacindat még mindig nem bírom. Olyan unalmas és idegesít a sok hisztijével…(ezért még egy fél levonás) Tam és Cassian legalább kezd szimpi lenni.
Szóval ez most jobb volt, de továbbra is van bennem egy kis hiány érzet. Remélem a befejező rész végre igazán jó lesz.

Orsi999>!
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Amint befejeztem az első részt rögtön tudtam, hogy ezt is el fogom olvasni. Még az volt a szerencsém, hogy pont nálam is volt a folytatás.
Ebben a részben sokkal jobban előjött a szerelmi háromszög, ami most még jobban bonyolítva lett. Kezdjük Jacindával, aki rengetegszer közölte Cassiannal, hogy ő csak Willel lenne boldog, de azért néha az ő fejében is megfordult az ötlet, hogy vajon milyen lenne, ha engedne a falka akaratának és együtt lenne Cassiannal.
Most hogy Tamra is manifesztált, és hát nem is akármilyen draki lett. Így ő is fontos a falka számára és őt is irányítani akarják. Tamrát az első részben nem nagyon kedveltem. Egyáltalán nem foglalkozott azzal, hogy Jacinda vajon, hogy érzi magát az emberek között. Will-t pedig hiányoltam. Az ő hiányát egy kicsit enyhítette az, hogy megismerhettük Cassiant, akit az első részben nem nagyon kedveltem, de most eléggé szimpatikusnak találom.

Csoszi>!
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Az előző részt tavaly nyáron olvastam és annyira tetszett, hogy mindenképp folytatni szerettem volna a sorozatot. Arra nem gondoltam, hogy erre másfél év után kerül sor. Izgalmas volt, de nem nyűgözött le túlságosan. Most több drakit is megismertem, Cassian pedig nagyon szimpatikus lett. spoiler A befejezés egész kíváncsivá tett, hogy hogyan fog alakulni a szereplők sorsa.

ap358 P>!
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Az első rész fordulata után lassabb tempóra vált a könyv. Jacinda és családja újra a falkában van, de szökésüknek ára van, ezt nem nézhetik el nekik. Azt reméltem, jobban beleláthatok a drakik közösségébe, de a hátterük, a felépítésük eléggé homályosra sikeredett. A hierarchia nem lett elég jól kidolgozva. A történet középpontjában ezúttal Jacinda és Cassian kapcsolata kerül. Már az első kötetben is kapott némi pozitív légkört Cassian, így sejthető volt, hogy ez a későbbiekben fel fog erősödni (az írónő nem szerette volna, ha az olvasók megutálják), és ez nagyon is sikerült. Jobban megkedveltem mint Willt, vagy a lányokat.
Jacinda barátnőit nem tudtam kedvelni. Senki nem látta be, hogy a lányok még kamaszok, és kénytelenek követni az anyjukat, aki viszont csak jót akart nekik. Jacindát és Tamrát is mindenki felnőttként kezelte. Az iskola elfelejtődött.
Tamra végre kezdett lenyugodni, tisztában lenni önmagával, ellenben Jacinda még jobban összezavarodott. Tiniként ez természetes, még a szerelmi háromszög, a kíváncsiság és a nyughatatlanság is, de itt kissé éreztem, hogy ez már sok.
A könyv második fele felgyorsul, végre bepörögnek az események, és újabb akadályokat állít a szereplők elé, és kíváncsian várom, mi minden derül ki az utolsó kötetben.

Cs_N_Kinga P>!
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Hát ismét kettőség van bennem. Mert nem lenne ez rossz könyv vagy történet, felnőtt fejjel is szívesen olvasnám. Tetszik a világ amit alkotott az írónő és a főszereplő kivételével a szereplők is bejönnek. De a főszereplőnk állandó nyavalygása egyszer a sírba visz :DDD
Állandóan azt mondja na ez a végleges döntése és az isten se tántoríthatja el, majd kettőt lapozok és homlokegyenest mást csinál. Ez kb 10-szer fordul elő a sztoriban ha nem többször. Ugyanakkor mindegyik lépése érthető valamilyen szinten, csak túl bizonytalannak láttatják velünk. Egyrészt egy hatalmas, veszélyes és nagyon ritka állat lakozik benne, másrészt szende kis nyuszika aki mindenkinek meg akar felelni. Álljunk már a sarkunkra kérem!!!! Értem én vergődik az önző céljai, vágyai és a kötelesség között. Ezt minden tinédzser átéli, sőt minden ember legalább egyszer kétszer az életében. Nem mondom hogy könnyű döntések ezek, de ez egy fantasy könyv ebben nem ezt várnám.
Aki az ilyesmit szereti annak tökéletes választás, mert tényleg nem olyan rossz. De azért kíváncsi vagyok a végére, csak elolvasom. :)) Egyszer olvasós

Pillecukorkám>!
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Na erről beszéltem! Ez már megint túl szárnyalta az elsőt! Huhh……szóval Nekem amúgy eleve kedvenc karakterem volt Tamra aki valljuk be néha tényleg érthető dolgok miatt jött dühbe! Na és ami most történt itt a végén! Az már valami!

lind>!
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Kevés volt… nagyon kevés!
Az alapkoncepció kiváló, mint mindig! Izgalmas, érdekes és nem evilági. Végre rájött az írónő, hogy nem tud 300 oldalnál nagyobb terjedelmű könyvet megírni úgy, hogy az pörgős is maradjon. Ez a legjobb pont a művel kapcsolatban!… A történetvezetés elég egyszerű, a karakterek se igazán kidolgozottak, az érzelmeket nem tudom átérezni, Cassian szerelmi szála jobban érthető, mint az eredeti vonal. Jacinda megint csak körbe körbe halad az életében, míg egy utolsó ponton ki nem lő… de erre az egy(!) fordulatra hihetetlenül sokat kell várni. Nem tudunk meg sokkal többet a drakik világáról, csak egy-két információt csupán, így nem valami hiteles se az életfelfogásuk, se az életvitelük, se a létezésük. Cassian volt a legpozitívabb szereplő számomra! Minden lépésével egyet tudtam érteni és igazán JOBB karakter volt, mint Will. A legérdekesebb pedig Corbin volt a fura közeledése miatt… nagyon hátborzongató volt és őt is meg lehetett érteni, hogy miért csinálja azt amit.
Összefoglalva NEM ADOTT sokkal TÖBBET az író, mint az első kötetben, de érzem, hogy lenne a történetbe még több is!
Csak ezért FOLYTATOM!

julcseee>!
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Az első rész talán valamivel jobban tetszett, de azért ez a rész sem volt semmi. Azt aztán nem lehet mondani hogy ez a rész csak átkötő rész lenne, miközben is semmi nem történik. Mert itt volt történés bőven. A főszereplőnk Jacinda (imádom egyébként ezeket a különleges neveket amik ebben a könyvben vannak) visszatér a falkába, ahol bűntetés várja azért, amit tett. Kicsit kapunk azért önsajánlatot ebben a könyvben is (a Ne Félts trilógiát nem rég olvastam, és abban nagyon túl volt tolva az önsajnálat, azóta kicsit máshogy olvasok erről, baromira irritál.) De ha ezeket a részeket félretesszük, izgalmas könyvet kapunk, főleg a végén. Nagyon kíváncis vagyok, mit jelent az anyja spoiler üzenete, és persze a legfőbb kérdés, hogy spoiler.

Lanore P>!
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben

Ejnye Jacinda, Jacinda… hát miért vagy te ennyire idióta butus? A történet folytatása sokkal jobban tetszett, mint az első rész, de a főszereplő lány szenvedése igencsak sok(k) volt, az agyamra ment a hisztivel, döntésképtelenséggel. Viszont a drakik világa egyre jobban lenyűgöz, ezért mindenképpen elolvasom a befejezést, kíváncsi vagyok, mi lesz a végső megoldás. No és persze Cassian kedvéért! :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

perpetua P>!

– Érted… mindent megtennék. Főleg, ha így újra láthatlak.
– Ne sodord magad veszélybe!
– Szerinted most mit csinálok itt, Jacinda? – A szeme az enyémet keresi, én pedig érzem, mekkora ostobaságot mondtam. Hiszen most is vállalta a veszélyt. Nem csak nekem van itt vesztenivalóm. Ő is elveszíthet mindent. – Nekem te mindent megérsz.

21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones · Will Rutledge
vikcs>!

(..) a bűntudat nem egyenlő a megbánással.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bűntudat · megbánás
perpetua P>!

– Ha meghalnál, nekem végem volna. – A hangja élesebb, mint az esőkopogás. – Én mindig csak az igazat mondtam neked. Az érzelmeim semmit sem változtak, Jacinda. Még ha megőrjítesz is azzal, ahogy itt a falkában viselkedsz… számomra akkor is te vagy a fény.

8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Cassian · Jacinda Jones
vikcs>!

Minden más megszűnik létezni, amikor ránézek.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones · Will Rutledge

A sorozat következő kötete

Tűzláng-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: A halál csókja
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Richelle Mead: Vérvonalak
Rick Riordan: A vörös piramis
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rachel Vincent: Lélektolvajok
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Isaac Marion: Eleven testek