Uninvited (Uninvited 1.) 3 csillagozás

Sophie Jordan: Uninvited

The ​Scarlet Letter meets Minority Report in bestselling author Sophie Jordan's chilling new novel about a teenage girl who is ostracized when her genetic test proves she's destined to become a murderer.

When Davy Hamilton's tests come back positive for Homicidal Tendency Syndrome (HTS)-aka the kill gene-she loses everything. Her boyfriend ditches her, her parents are scared of her, and she can forget about her bright future at Juilliard. Davy doesn't feel any different, but genes don't lie. One day she will kill someone.

Only Sean, a fellow HTS carrier, can relate to her new life. Davy wants to trust him; maybe he's not as dangerous as he seems. Or maybe Davy is just as deadly.

The first in a two-book series, Uninvited tackles intriguing questions about free will, identity, and human nature. Steeped in New York Times bestselling author Sophie Jordan's trademark mix of gripping action and breathless romance, this suspenseful tale is perfect for fans of James… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, US, 2014
384 oldal · ISBN: 9780062233653

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Rileey>!
Sophie Jordan: Uninvited

Sok mindent tanultam ebből a könyvből, és ezek óriási hatással voltak rám. Egyszerűen nem hiszem el, hogy eddig rossz hozzáállással éltem az életemet. Na de majd ezután!
Lássuk az alapvető fogalmakat, amiket én eddig teljesen máshogy értelmeztem:

Barátság:
Az a kapcsolat a felek között, mikor alig várod, hogy a legjobb barátnőd eltakarodjon egyetemre az ország másik végébe, mert akkor végre nem fog nyaggatni, hogy ne csak a pasiddal töltsd az időt, hanem vele is. A másik fél részéről pedig olyan szoros kötelék, hogy amikor kiderül rólad, hogy gyilkos gén hordozó vagy, akkor azonnal úgy kezeled a legeslegjobb barátnődet, mint egy leprást. Nem esetleg hüledezel, és nem hiszed el, mert ismered a barátnőd, és ő nem lehet olyan.

Szülői szeretet:
Amikor megtudod, hogy a lányod gyilkos gén hordozó, akkor véletlenül se hitetlenkedsz, és azzal jössz, hogy ez minden bizonnyal tévedés, vagy ha igaz is, a te lányod akkor sem az, és kész. Hanem elkezdesz neki gyilkosozni meg szociopatázni. Aztán meg szóba se állsz vele, sőt, el is kerülöd, véletlenül se biztosítsd a támogatásodról.

Szerelem:
Amikor össze akartok költözni a barátnőddel, de kiderül róla, hogy gyilkos gén hordozó, akkor azonnal dobod, de gondolod előtte azért megfekteted egy kicsit. Ha a lánynak véletlenül nincs kedve hozzá, és felpofoz, hogy mekkora tuskó vagy, akkor jelentsd fel, hogy ez a génjei miatt történt, hátha megbillogozzák.

Előítélet:
Ha benned van a gyilkos gén, akkor elkezdesz azon gondolkozni, hogy mindenkit félreismernek, mert te nem vagy olyan. Ez a gondolat egészen addig tart, míg meglátsz egy pasit, aki fenyegetőnek néz ki, és persze rögtön megállapítod, hogy ő tuti gyilkos, téged meg csak félreértenek.

Karrier: Ha tudsz énekelni meg hangszeren játszani, simán toboroznak bérgyilkosnak!

A könyv elején megtudja a főhős, Davy hogy gyilkos gént hordoz, így lőttek a Julliardnak és az álmainak. Új suliba kerül, ahol osztálytársak lesznek Seannal, akit csúnyagonoszrossz gyilkospalántának tart, de azért folyamatosan azon agyal, hogy a srác figyeli-e, mi a véleménye róla stbstb. Azt hittem, valami érdekes sztori bontakozik ki az alapszituációból, de ehelyett a könyv első felében suliba járnak, miközben a csajt jóformán mindenki kiközösíti az ismerősei, családja körében a testvére kivételével. Aztán hirtelen váltás, és Davyt kiképzik bérgyilkosnak, mert hogy tehetséges volt az éneklésben és a különböző hangszereken. Hogy ez a kettő hogyan függ össze, azt nem tudom.

Lehetett volna értelmes mondanivalója a könyvnek, és próbálkozott is, például ahogy bemutatta, hogy a genetikai hiba miatt mindenkit egyenrangúan kezelnek, mintha mindenki automatikusan gyilkossá válna. Ami ugye teljesen az emberek félelmére reflektál. Illetve, hogy ez a bánásmód az oka annak, hogy végül nagy esetben tényleg hajlamosak lesznek az erőszakra. De ez édeskevés, ha az egész könyv rossz, unalmas és nevetséges. A romantika meg egy vicc. Ja. És. A.Tőmondatok.Wá.Úgy.Imádom.

5 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Uninvited sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lissa Price: Enders
Julianna Baggott: Fuse
Beth Revis: Across the Universe
Alexandra Bracken: The Darkest Legacy
Veronica Rossi: Under the Never Sky
Melissa Landers: Alienated
Veronica Roth: Carve the Mark
Lois Lowry: The Giver
Brandon Sanderson: Calamity
Ransom Riggs: Tales of the Peculiar