Hidden ​– Menedék (Tűzláng-trilógia 3.) 236 csillagozás

Sophie Jordan: Hidden – Menedék

Sophie Jordan Tűzláng-trilógiájának záró részében Jacindának ki kell szabadulni a drakikon kegyetlen kísérleteket folytató enkrószok fogságából, és kiszabadítani fogolytársait is, miközben kiutat kell találnia egy szerelmi háromszögből is, és rendet tennie a felbolydult, korrupt falkában, ahonnan származik. Az ember fiú és a draki herceg között őrlődve újra kell értelmeznie, hová tartozik és mi a fontos számára, és kemény leckék árán megtanulnia, miről tud lemondani, ha kell, és mi az, amit képtelen örökre elveszteni…

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991954 · Fordította: Gát Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991961 · Fordította: Gát Anna

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Will Rutledge · Jacinda Jones · Miram · Nidia · Tamra Jones


Kedvencelte 19

Most olvassa 8

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 76


Kiemelt értékelések

Szücsi>!
Sophie Jordan: Hidden – Menedék

Többet vártam a befejező résztől.
Akció dús volt, és olvastatta magát, mégis untam.
Jacinda annyira idegeített!!! Ez előző részben eldönti hogy Willel akar lenni, erre itt még mindig vacilál. Will helyben én már rég ott hagytam volna a brantba.
A vége elégé összecsapott lett.
Annyira jó volt ez a drakis ötlet, kár hogy nem lett jobban kidolgozva, vagy legalább Jacindat kelett volna szerethetővé tenni.

Csoszi>!
Sophie Jordan: Hidden – Menedék

Hát, nem is tudom. Vegyesek az érzéseim a könyvvel, és az egész sorozattal kapcsolatban. Az ötlet, a drakik világa, az alakváltás nagyon érdekes, de a kivitelezés sajnos nem a legjobb. Szerintem többet ki lehetett volna hozni a sztoriból. Az utolsó rész izgalmasra sikeredett. Minden oldalon pörögtek az események, ahogy az kell. A végével egyáltalán nem vagyok kibékülve. Elég összecsapottra sikerült a lezárás. Cassian lett a kedvencem, és sajnáltam, ahogy az ő sorsát alakította az írónő spoiler.

ap358 P>!
Sophie Jordan: Hidden – Menedék

Az utolsó kötet belecsap a lecsóba, akció akciót követ. Új karakterek lépnek be, új szerelmek bontakoznak ki, és úgy éreztem, ennek kellett volna lennie a második kötetnek, és még ezt követően kéne egy harmadik.
Jacinda és Will (pont a két főszereplő) nem igazán változott. A kettejük kapcsolata továbbra hol jobbra, hol balra billent, és zavaróan sokszor nem értették egymás viselkedését. Ezen is látszódott, hogy a vonzalom és a kapcsolatuk tiltottsága tartja egyben őket. Itt Will volt az, aki leginkább idegesített, és nem egyszer azon kaptam magam, hogy Cassiannak szurkolok. Főleg akkor, amikor Will nem értette Jacinda miért akar visszamenni a falkába. Imádtam a Cassian és a Jacinda között kialakult kötődést.
A mellékszereplők viszont pozitív irányba változtak, érzelmileg letisztultak, és a céljaik is egyértelműek lettek.
Gyorsan lehetett haladni a könyvvel, nagyon olvasmányosra és pörgősre sikerült, ez nagy előnye.
Amiért csak 4,5 csillag, az a befejezés. Oké, hogy ya, de azt igen furcsáltam, hogy a falka tanácsába kölyköket választanak, illetve a nagy csatározás és kockázatvállalás után Jacinda és társai biztonságba tudhatták a falkájukat, de nem oldották meg a drakik és vadászok kérdését. Még nagyon sok rejlik ebben a történetben, sajnálom, hogy csak ennyi volt.

lind>!
Sophie Jordan: Hidden – Menedék

NA ERRE VÁRTAM MOSTANÁIG!
A történet végre jó irányba haladt és pörgős volt. Néha azt se tudtam már, hogy pontosan mennyi idő is telt el a cselekmény hömpölygése során. Olyan, mintha most lendült volna csak bele Sophie Jordan az írásba, de így is „csak” 237 oldal történetet tudott megfogalmazni. Persze, mint már az írótól megszokhattuk rengeteg volt itt is a cselekvésismétlés és a szereplők gondolatai is sokszor ugyan oda tértek vissza… ezzel kicsit unalmas is lett a mű. Furcsa volt ez a kettősség.
A karakterek nem igazán változtak, nem volt sok karakterfejlődés és az ellenségek is ugyan azok maradtak, mint az előző kötetekben. A helyszín volt izgalmas a mű kezdeteker valamint az ottani történesek. Az enkrószok is amolyan ijesztő „őrült tudósok” hatást keltettek és ez így volt rendjén. A drakik is ezeknél a jelenetekenél voltak a legérdekesebbek a 3 kötet összes drakija közül!
A befejezést, a végső lezárást érzem HIÁNYOSnak!! Egy izgalmas jelenetből egy hatalmas vágással már mindent meg is oldottak a karakterek és Jacindara, a főhősre már nem is volt szüksége senkinek… nem volt kerek a sorozat nekem így! Sok szálat nem sikerült jól elvarrni (itt Cassianra gondolok), nem kapták meg a főbűnösök a rendes büntetésüket, valahogy már mindenki abba akarta hagyni a történetet a végére úgy éreztem.
Csak nagyából elégszem meg a lezárással, de magával a cselekménnyel nem volt különösebb probláma.
Nagyon sokág tartott, hogy eljussak a trilógia harmadik kötetéhez, de MEGÉRTE! Elfogadom ezt az egy könyvet KÁRPÓTLÁSnak az előző részekért.
Szerettem.

Petrasek>!
Sophie Jordan: Hidden – Menedék

Számomra ez a sorozat unalmas, kicsit gyerekes és rettentően kiszámítható volt.
A karakterek nem kerültek hozzám közel. Jacindát a legjobb szóval ki nem állhattam, a fiúk előtt értetlenül álltam, Tanárát csak szimplán nem értettem.
Maga a történet érdekesebbek hangzik, mint ami valójában. Egyáltalán nem fogott meg a diákok világát sem az írónő stílusa.

Pillecukorkám>!
Sophie Jordan: Hidden – Menedék

Ez valami hatalmas! Hát ami itt történt az még hab volt a tortán! De most komolyan én teljesen féltettem amúgy Tamra fejét hiszen spoiler Szóval ez valami nagy volt! Valami olyan ami eszméletlenül jól meg lett írva!

julcseee P>!
Sophie Jordan: Hidden – Menedék

Sajnos vége ennek a sorozatnak is, lezárult a drakik (sárkányok, akik ember formát tudnak ölteni) életének követése számomra. Nagyon jó volt az első rész, de így a végére az utolsó részben már azért voltak hibák, vagy nem is feltétlen hibának mondanám, csak egyszerűen kevésbé volt már talán izgalmas számomra. Jacinda a főszereplő lány nem lett a legszimpatikusabb számomra, ezt a szerelmi háromszöget úgysem fogom tudni soha megérteni egy könyvben sem, egyszerűen mert velem ilyen sose történt, és nem tudom ezt átérezni. Sajnáltam Cassiant valahogy ő a végére már szimpatikusabb volt nekem Willnél. Fura volt a megoldás, hogy spoiler. Bár nem lett kedvenc , egyáltalán nem bántam hogy elolvastam, jó kis sorozat volt ez :)

Lanore P>!
Sophie Jordan: Hidden – Menedék

Nem gondoltam volna, hogy pont a befejező kötet lesz a legjobb, pedig így volt, ez szinte végig lekötött, nagyon kíváncsi voltam, mi lesz a vége. Egyetlen dolog idegesített továbbra is: Jacinda karaktere, a nyavalygását elég nehéz volt elviselni, és a döntéseivel sem értettem egyet – főleg az utolsóval. Ennek ellenére abszolút pozitív véleményem lett a sorozatról, Cassian, Tamra és Deghan is nagyon erős, szerethető szereplőkké váltak számomra. Kíváncsi lennék, hogy más témában, más elképzelt világban mit alkotna az írónő, szívesen elolvasnám!

2 hozzászólás
Cs_N_Kinga>!
Sophie Jordan: Hidden – Menedék

Ha az előző részre három és fél csillagot adtam, akkor erre jár a négy. Bár rövidebb volt mint az előző kötet, mégis jobbnak érzem. Bár a cselekmény úgy ahogy van a legvégéig kiszámítható, ott meg tudott lepni kicsit az írónő. Kicsit sajnáltam spoiler, illetve nagyon. Végig reménykedtem érte. De hát ez van. Nem volt rossz sorozat, egyszer el lehetett olvasni.
Bár bennem még maradtak azért nyitott kérdések.

ggizi P>!
Sophie Jordan: Hidden – Menedék

Jó kis mozgalmas sorozatzáró kötet lett belőle, ahol végre minden szál ilyen-olyan módon, de elvarródott. Jacinda is végre dűlőre jutott a jövőjével és a pasikkal kapcsolatban és örülhettünk Tamra életének alakulásához is. Még mindig úgy érzem, hogy ebből az egészből sokkal-de-sokkal többet is ki lehetett volna hozni, de ettől még jó kis kikapcsos tinisorozat volt.

A sárkányokból sose elég, de most már elég volt a tiniszínvonalból. Igazán belefuthatnék valami komolyabb, akciódúsabb, felnőttesebb verzióba is. Vajon létezik ilyen?

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

vikcs>!

HA VALAKIT IGAZÁN SZERETSZ, AZÉRT HARCOLSZ, HA KELL. MÉG AKKOR IS, HA TE MAGAD VAGY AZ ELLENSÉG…

Hátsó borító

3 hozzászólás
schesztiஐ P>!

Milyen érdekes, hogy vele a legerősebb és a leggyengébb önmagam is vagyok egyszerre. Talán ez a szerelem. Amikor engeded magad ennyire sebezhetőnek lenni.

158. oldal

vikcs>!

Mostanra megtanultam, hogy soha semmi nem úgy alakul, ahogy az ember eltervezi.

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones
vikcs>!

Nem tudok mindenkiért aggódni. A saját problémánkra kell koncentrálnom.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones
vikcs>!

Azt szeretném, hogy újra minden rendben legyen közöttünk.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones
vikcs>!

(…) olyan vagyok pont, mint te! A magadhoz hasonlót bántod! Valakit, aki gondolkozik és él és szeret és gyűlöl, akárcsak te.

45. oldal

tealevel99>!

    – Állandóan. Szenvedek, hogy várnom kell, és hogy csak pillanatokat tudunk lopni.
    Mintha a világ ennek bebizonyítására sietne, valaki a nevemet kiáltja.
    – Jacinda!!!
    Will felnyög, és a kezébe temeti az arcát.
    – Látod, erről beszélek.

11. fejezet 103. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones · Will Rutledge
perpetua P>!

– Mit fogok tudni? – suttogtam.
– Hogy tiéd a szívem. Hogy szeretlek.
Ezek a szavak. A barna szemek. Nem kapok levegőt. De talán nincs is szükségem oxigénre, ha ő velem van.Feltölt. Életet lehel belém.

15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones · Will Rutledge

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Rachel Vincent: Halott lelkek
Meg Cabot: Elhagyatva
Rick Riordan: Neptunus fia
Isaac Marion: Eleven testek