Firelight ​– Tűzláng (Tűzláng-trilógia 1.) 434 csillagozás

Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

EGY FÉLTVE ŐRZÖTT TITOK. HALÁLOS ELLENSÉGEK. PUSZTULÁSRA ÍTÉLT SZERELEM.
A drakik a sárkányok mai leszármazottai, akik képesek emberből sárkánnyá, és sárkányból emberré változni. A tűzokádás ritka képességével megáldott Jacinda még a drakik között is különlegesnek számít, mikor azonban lázadó természete miatt családja menekülni kényszerül az emberek világába, a lány nagyon nehezen tud beilleszkedni új közegébe. Közben egyre gyengül a benne élő draki szellem, és az egyetlen lény, aki képes életet lehelni Jacinda sárkány-énjébe nem más, mint a gyönyörű, rejtélyes Will. Csakhogy Will családja drakikra vadászik, ám Jacinda annak ellenére sem képes ellenállni a fiúnak, hogy tudja: nem csak saját életét, de a drakik legféltettebb titkát is kockára teszi.
Mitikus erejű, magával ragadó történet egy lányról, aki szembeszállt az elvárásokkal, és akinek szerelme ősi tilalomfákat döntött le.

Eredeti mű: Sophie Jordan: Firelight

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454351 · Fordította: Marczali Ferenc
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
302 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455303 · Fordította: Marczali Ferenc

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jacinda Jones · Will Rutledge · Catherine · Tamra Jones


Kedvencelte 57

Most olvassa 11

Várólistára tette 240

Kívánságlistára tette 225

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

"Ha egyszer megízlelted a repülést,
utána úgy fogsz járni a földön,
hogy szemed az eget fürkészi,
mert ott voltál fent, és oda vágysz vissza."

Először is, esküszöm el akartam már olvasni egy ideje, de mindig valami más kötet került előtérbe.
Mivel résztveszek egy @FairyDust által létrehozott eseményen, amit itt is köszönök, hogy létrehoztad. A lényege, hogy meg kell nyomni a várólistán szereplő randomizáló gombot, és amit feldob, jelent esetben ezt a könyvet, el kell olvasni. Nos megtörtént.

Lenne egy kérdésem, amit nem először teszek fel úgy általában. Mondja már meg nekem valaki, miért van ez a könyv 81 %?
Azért ennél szerintem sokkal többet érdemelne.
Mint tudjuk az első köteteknek igen nehéz a sorsuk, feladatuk felvezetni, bevezetni minket egy „csodálatos” világba és elérni, hogy akarjuk a következő kötetet.
Nos, amint várni lehetet engem beszippantott, nem eresztett, és nagyon imádom, hogy megvan a folytatásai, de sajnos ugye újra megfogom nyomni azt a bizonyos gombot….na mindegy is.

Az első amit imádok benne, hogy sárkányokról szól. Másodszor pedig, hogy nagyon különlegesekről.
Igen a főszereplő lány néha kiakasztott, de még nagyon fiatal, és igencsak éretlen.
Ugyanakkor nagyon különleges és ezáltal nincs is könnyű helyzetben.
Ez a szerelmi háromszög szerintem cuki, most kivételesen nem idegesített.
A vége pedig enyhén szólva is kitett magáért, bár falat nem fogok kaparni..

Tetszett, élveztem minden sorát. Jöhet a következő rész.

5 hozzászólás
>!
vikcs P
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Jézus.Atya.Úr.Isten!!!!
Hol a ménkűben volt eddig ez a könyv??? Miért nem hallottam még róla?? Miért csak 82% az értékelése? MIÉRT??? Ez a könyv, maga a varázslat. Engem teljesen elvarázsolt, magába szippantott. Csak úgy faltam a sorokat, a szívem egyre hevesebben dobogott, ahogy haladtam az oldalakkal.. csodálatos. Imádtam. Bátran ki is jelenthetem, hogy eddig még nem olvastam olyan könyvet, ami ennyire magával ragadott volna. Miért csak 5 csillagot lehet adni?? Nekem ő a 6 csillagos kedvenc! (@pveronika szavaival élve:))
Hol is kezdjem… Will Rutledge. Te csoda. Te álompasi. Megolvasztottad a szívem összes apró porcikáját. Ilyen egy tökéletes pasi! Eszméletlen test, gyönyörű arc, szemek, csodálatos tulajdonságok. Totál beleestem, azt hiszem, nehezen überelheti a könyves álompasim első helyezettjét más könyvben élő karakter. Annyira édes volt, törődő, aggódott Jacinda miatt, és óvta mindentől, ami árthatott neki. Nincsenek szavaim, mind elfolyt Will csodás ajkain.
A történet valami brutál jól kitalált! Először nem értettem.. Most akkor kik/mik is ezek? Miért ilyenek, mi a céljuk? A drakik (imádom ezt a szót) világa nagyon jól felépített, teljesen magával ragad, főleg ahogy egyre jobban megérted az eredetüket.
Jacinda az eddigi legjobb főhősnő, akiről olvastam. Kitart önmaga mellett, nem akar megváltozni, igyekszik mindig a helyes úton járni úgy, hogy közben a családját is védje.
Aztán jön Will. Nem tud neki ellenállni (ki tud?!), hiába próbálja magát távol tartani tőle, mert veszélyt jelent rá is, és a családjára is. Végül egyre jobban izzik közöttük a levegő, nem tudják nélkülözni a másikat, sem letagadni az érzelmeiket, a belső vonzalmat, ami egymáshoz húzza őket.
Van itt minden. Egy remek sztori. Titkok, történetek. Rossz és jó emberek. Szerelem, vágyakozás.
Kicsit össze-vissza fogalmaztam, egyszerűen azért, mert nem tudok semmi mást hozzáfűzni ehhez a könyvhöz, minthogy imádtam!! Mindenkinek előszeretettel ajánlom. Talán a Harry Potter után helyezném fantasy kategóriában.
Olvassátok! :)

♥Will♥

7 hozzászólás
>!
Niitaa P
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Röviden tömören: jó ötletek rossz terítéken.
Nagyon tetszik maga az ötlet, a drakik miléte, kiléte. A történet is aránylag rendben van, bár nem értem, hogy lehet ekkora függővéget hagyni… Mintha elfogyott volna a papír a nyomtatóban…..
Ugyanakkor rossz maga a tálalás: miért kell folyton ugyanazt hangoztatni? Értem én, hogy rossz neki, azt is ,hogy spoiler de van egy csöppnyi agyam, amivel fel tudom fogni először, másodszor, harmadszor és elkelt! , nem kell minden oldalon a sok rosszat ok okozati összefüggést elismételni….
Jacindát nem szerettem meg. Rinyál, kihasznál amit és akit csak tud, de a húga még ellenszenvesebb, no meg az anyja.
Tovább fogom olvasni, mert érdekel a történet, de nagyon remélem, hogy a további részekben már sokkal összeszedettebb lesz a főszereplőnk, mert amúgy a nyelvezettel semmi gond nem volt, sőt néhol már túlságosan is fennkölt hangulatot árasztott.

2 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Igazából rekordidő alatt elolvastam ezt a könyvet (4 óra), pedig már egy éve tuti tologattam… Érdekfeszítő,különleges, jól kitalált és szépen felépített sztori – sárkányokkal! Rendben, sárkány-leszármazottakkal, de kicsire nem adok.

Döbbenet, hogy mennyire lekötött ez a drakis / drakira vadászós sztori, ami lényegében arról szól, hogy zsákmány és vadász kerülgeti egymást egy furcsa, új élethelyzet kapcsán, ami egy szökésből eredeztethető. Lehetett volna unalmas is az átlagos új városba költöző, nehezen beilleszkedő lányról meg a suli titokzatos, dögös pasijáról szóló történet, ha nincs ennyi potenciál a tirádában! A plusz dolgok tették egyedivé, érdekessé és különlegessé számomra ezt az amúgy átlagmesét – de folytatásra mégis a lezárása vett rá.ú

Én shippelem Jacindát meg Willt. :)) Jópofa páros!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/07/sophie-jord…

9 hozzászólás
>!
Orsi999
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Meglepett ez a könyv. Mielőtt elkezdtem olvasni nem néztem utána, ami nálam nagyon ritka. Így a borító alapján hoztam haza a könyvet, mivel nagyon megtetszett.
Még nem olvastam sárkányokról így eléggé vegyes érzések voltak bennem a könyvvel kapcsolatban. Részben féltem, hogy mi van, ha nem tetszik, részben pedig kíváncsi is voltam erre a világra. Szerencsére nem csalódtam a könyvben. Tetszik az a világ, amit az írónő létrehozott. Nagyon érdekesek a drakik.
Jacindát már az elején megkedveltem. Igaz néha makacs és előszeretettel szegi meg a szabályokat, de e nélkül nem ismerhettük volna meg Willt, akit szintén nagyon megkedveltem. Már az elejétől kezdve szurkoltam nekik, hogy jöjjenek össze.
Egy dolog van, ami zavart a történet során az a szerelmi sokszög.

2 hozzászólás
>!
RVivi
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Valószínű, hogy már elolvastam volna a könyvet, ha más borítóval jelenik meg. Olyan természetellenes az egész. O.o
A sztori egyébként tök jó, de azért vannak idegesítő hibái. Például eléggé klisés, amikor lekapja az ingét a pasi egy pici seb miatt, hogy leszorítsa. Vagy a szerelmi háromszög, ami itt még nem feltűnő annyira, de a folytatásban érezhetően az lesz. Arról a spoiler már ne is beszéljünk. Röhejes volt, olyanba pedig bele se akarok gondolni, hogy ilyen a valóságban is megtörténhet.
A drakik és vadászok ötlete tetszett, ahogy Will és Jacinda párosát is bírtam. Viszont mindkettőjük családját utáltam. Jacinda anyja kibírhatatlan volt, hogy tehet ilyet a saját lányával? Találhattak volna simán olyan megoldást, ami mindhármuknak jó, de neeem! Az túl egyszerű. Willét pedig lehet bírtam volna, ha más szemszögből játszódik a sztori, mert így csak ijesztőek, ha már draki szemszögből olvassuk.

6 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Wáááóóóó! Ha már itt tartunk nem akartam hozzá értékelést írni,de most kéne! Na szóval én nagyon,de nagyon szerettem ezt a trilógiát olvasni! Ugyanis voltak benne olyan jelenetek amikből jócskán kijutott a humor,a szerelem vagy éppenséggel a félelem!Ez talán egy olyan könyv volt amit majd egyszer újra fogok olvasni,hiszen Jézus már az első rész is nagyon tettszett!

2 hozzászólás
>!
Szami81
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Minden hibajaval egyutt nagyon szerettem ezt a triliogiat, kulonleges vilagot kaptam – ifjusagi fantasy sarkany alakvaltokkal, amiben a vadasz beleszeret a predajaba.
Vegig porognek az esemenyek mindharom reszben, es nem maradunk szerelmi szal nelkul sem. (vigyazat, szerelmi haromszog…vagy inkabb sokszog)
Aki erdekes, izgalmas fantasyre vagyik, az nyugodtan ugorjon bele, lehetoleg tartsa keze ugyeben a masodik es harmadik reszt is. :)

>!
kellyolvas P
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Szerencsés vagyok, az utóbbi időben csupa nagyon jó fantasy könyvet olvashattam, mégis a Firelight kimagaslik közülük. Sophie Jordan megadta nekem azt, amit minden fantasy könyvben keresek, egy még soha máshol nem olvasott mitológiát. A drakik világa lenyűgöző, talán azért is tetszik annyira a sárkányok világa, mert már gyerekkoromban, magyar népmesékben is nagyon szerettem róluk olvasni. A szerző egy olyan fajt ismertet meg velünk, ami kétféle formában létezik, a drakik emberi alakban élnek, és a pubertás kor elérése után megtanulják a manifesztálódást, és bármikor felvehetik a sárkány alakjukat és vissza is változhatnak. A leírás alapján úgy képzeltem el, hogy az arcuk változik meg, és a karjuk nyújtásával tör elő a szárnyuk, és a bőrük is leolvad, utat engedve a draki bőrnek. Többféle draki létezik, mindegyiknek más-más képessége van, a láthatatlanná válástól kezdve a víz alatti életig. Főhősnőnk Jacinda nagyon ritka képességgel rendelkezik, ő tűzokádó, több generáció óta nem élt a földön hozzá hasonló draki.
A történet akciódúsan kezdődik, Jacinda tilosban jár barátnőjével, a hajnali napfényben akarnak repülni, ami több szempontból is tiltólistás. Gyönyörű leírást kapunk a manifesztálódásról és a repülésről, ami megadja a két lánynak a szabadság érzését, maguk mögött hagyva a falka szabályait. De nincs szerencséjük, vadászok veszik üldözőbe őket, és Jacinda sebesülten várja búvóhelyén, hogy leleplezzék. A fiú aki rátalál mégsem szól a többieknek, inkább csodálattal bámulja, megérinti, megsimogatja a bőrét. Azonnal kialakul köztük valami soha nem tapasztalt kapocs. Végül a srác elmegy, anélkül hogy leleplezné.
Mielőtt a falka megbüntethetné Jacindát az anyja kimenekíti őt és ikertestvérét a településükről és egy távoli kisvárosban új életet kezdenek. Persze kibe botlik bele Jacinda az első napon az új suliban? Will minden egyes alkalommal, amikor Jacinda közelében van, újra és újra feléleszti a lányban szunnyadó drakit, és a lánynak szüksége is van erre. Az emberek világában elsorvadna a benne élő sárkány, ha az érzelmeivel nem piszkálná fel újra és újra a belső tüzét.
Nekem nagyon bejöttek ezek a karakterek, értékeltem Jacindában, hogy küzd azért, hogy önmaga lehessen, és ebben szorosan az első helyen áll az ő drakisága. Próbálja megértetni a családjával, hogy ő és a drakija elválaszthatatlanok. Az anyja túlgondoskodó típus, erre is megvan a magyarázat, és azt is meg lehet érteni, hogy a drakiság nélkül született testvére inkább az emberek közé akar tartozni.
Cassian karaktere ebben a részben még nem tudott igazán kibontakozni, elég keveset szerepelt. De ebben a kevésben is megmutatja, hogy mennyire aggódik Jacindáért, akit ugyebár neki szán a falka. Ő a vezér fia, a herceg, akit arra neveltek, hogy a legjobb legyen. Természetesen a legfőbb vágya az, hogy a lány visszamenjen vele a falkához.
Will karakterét imádtam. Erős, szexi srác, és olyan titkokat rejteget, amik megmagyarázzák, miért vonzódik Jacindához annak ellenére, hogy ő maga vadász. Jacinda előtt senkit sem engedett közel magához, pedig lett volna jelentkező bőven. Szerettem, ahogy védelmezi a lányt a családjától, próbálja saját magát is távol tartani, persze nem tudja.
A mellékszereplők között van több szimpatikus karakter, és van néhány „rossz arc”, de mindegyikük jól formált, hiteles szereplő. Sok jelenet zajlik az iskola falain belül, így kaptam bőven az általam nagyon kedvelt „highschool feeling”-ből. Annyi jó jelenet zajlik itt, a tanulószobán, a menzán, a lány mosdóban… Kedvenc jelenetem is innen került ki, mégpedig a lépcsőházas ücsörgős-csókolózós jelenet.
Jacinda és Will közötti szerelmi szál sistergő, szó szerint, hiszen a lány izzik Will minden apró érintésére. Szerettem minden párbeszédüket, a kapcsolatuk alakulását, pedig tudták az első pillanattól, hogy nem szabadna a szívükre hallgatni.
Szót kell ejteni a borítóról is, ami sok éve már az egyik kedvencem, csodálatosan visszaadja a könyv hangulatát. A sárkánybőr…. fantasztikus. A fordítás remekül sikerült, semmi kivetnivalót nem találtam benne.
Összességében a történet csodálatos, a draki mitológia eredeti, az írásmód mesés, és a szerelmi szálra sem lehet panasz. Sok viszont a nyitott kérdés, hogyan halt meg valójában Jacinda apja, milyen falkák élnek még rajtuk kívül, többet szeretnék tudni Will családjáról is. A könyvnek ott a helye minden young adult fantasy rajongó polcán, nálam óriási sikere van és alig várom a folytatás megjelenését.

>!
julcseee P
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Régóta kallódik már szegény könyv a várólistámon, és ezért (is) jók ezek a várólistacsökkentős kihívások, mert végre kezünkbe vesszük a régóta halogatott könyveket, és csak ritkán bánjuk meg. Most például én egyáltalán nem bántam.
A drakik a sárkányok leszáramzottai, ők emberből képesek sárkánnyá változni (vagy ahogy a könyvben olvastuk: manifesztálódni, szerintem életemben nem láttam ennyiszer leírva ezt a szót mint ebben a könyvben :D).
Sokan írták előttem hogy nem szimpi nekik a főszereplő, nem értem miért, persze, sokszor elmondja hogy mennyire rossz neki, dehát bakker, TÉNYLEG rossz neki. Szerintem egyáltalán nem önző, aki az, az az anyja, és a húga. Na ők nagyon nem szimpatikusak nekem.
Főleg a huga… Na de, ami a lényeg, szerintem végig izgalmas volt a könyv, WILL-t imádtam, újabb álom pasi jelölt :) És jöhet a következő rész :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Lelouch

Ha egyszer megízlelted a repülést,
utána úgy fogsz járni a földön,
hogy szemed az eget fürkészi,
mert ott voltál fent, és oda vágysz vissza.

Leonardo da Vinci

7. oldal · Leonardo da Vinci

>!
CsabeszN

– Fázol? – megdörzsöli a karomat. Azóta nem fáztam, hogy ideköltöztünk. Ez valami más lesz.
– Nem, de azért átölelnél?

>!
Sunshine

— Lekésted a buszt – mosolyog rám Will hamiskásan.
— Ja. – Sokáig csak bámuljuk egymást, majd végre kibököm a feszítő kérdést. – Miért vagy itt?
— Mert nem hagyom többé.
— Mit nem hagysz?
— Hogy kerülj engem.

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones · Will Rutledge
>!
Sunshine

– Az embereket nem lehet kiismerni. Teljesen legalábbis nem.

>!
Sunshine

– (…) Neked kell elhatároznod, hogy boldog leszel.

>!
KiMO

Ezután már nem az volt a célja, hogy a legjobb legyen, hanem hogy megnyerje magának a legjobbat.

>!
Vivi_

– Mitől van olyan érzésem, mintha elrabolnálak? Figyelnem kéne a visszapillantót, hogy mikor látom meg a zsarukat?
– Önszántamból jöttem el – mondom erőltetett mosollyal –, nem hinném, hogy letartóztathatnának.
– Remek. Nem hinnéd… Hát ez megnyugtat.

>!
AniTiger MP

– Hová megyünk? – kérdezem.
(…)
– Érdekel? – pillant rám hátra lenyűgözően csillámló, meleg tekintetével. A térdem megremeg.
És azt mondom magamban, nem. Nem érdekel. Nem érdekel, hová megyünk. Bárhol jobb ennél. Vele bárhol.

173. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones · Will Rutledge

A sorozat következő kötete

Tűzláng-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Cynthia Hand: Angyalsors
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral
Richelle Mead: A halál csókja
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Marissa Meyer: Scarlet
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus