Firelight ​– Tűzláng (Tűzláng-trilógia 1.) 530 csillagozás

Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

EGY FÉLTVE ŐRZÖTT TITOK. HALÁLOS ELLENSÉGEK. PUSZTULÁSRA ÍTÉLT SZERELEM.
A drakik a sárkányok mai leszármazottai, akik képesek emberből sárkánnyá, és sárkányból emberré változni. A tűzokádás ritka képességével megáldott Jacinda még a drakik között is különlegesnek számít, mikor azonban lázadó természete miatt családja menekülni kényszerül az emberek világába, a lány nagyon nehezen tud beilleszkedni új közegébe. Közben egyre gyengül a benne élő draki szellem, és az egyetlen lény, aki képes életet lehelni Jacinda sárkány-énjébe nem más, mint a gyönyörű, rejtélyes Will. Csakhogy Will családja drakikra vadászik, ám Jacinda annak ellenére sem képes ellenállni a fiúnak, hogy tudja: nem csak saját életét, de a drakik legféltettebb titkát is kockára teszi.
Mitikus erejű, magával ragadó történet egy lányról, aki szembeszállt az elvárásokkal, és akinek szerelme ősi tilalomfákat döntött le.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789633734964 · Fordította: Marczali Ferenc
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789633734971 · Fordította: Marczali Ferenc
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454351 · Fordította: Marczali Ferenc

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jacinda Jones · Will Rutledge · Catherine · Tamra Jones


Kedvencelte 53

Most olvassa 9

Várólistára tette 258

Kívánságlistára tette 222

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

„Ha egyszer megízlelted a repülést,
utána úgy fogsz járni a földön,
hogy szemed az eget fürkészi,
mert ott voltál fent, és oda vágysz vissza.”

Először is, esküszöm elakartam már olvasni egy ideje, de mindig valami más kötet került előtérbe.
Mivel résztveszek egy @FairyDust által létrehozott eseményen, amit itt is köszönök, hogy létrehoztad. A lényege, hogy meg kell nyomni a várólistán szereplő randomizáló gombot, és amit feldob, -jelen esetben ezt a könyvet-, el kell olvasni. Nos megtörtént.

Lenne egy kérdésem, amit nem először teszek fel úgy általában. Mondja már meg nekem valaki, miért van ez a könyv 81 %?
Azért ennél szerintem sokkal többet érdemelne.
Mint tudjuk az első köteteknek igen nehéz a sorsuk, feladatuk felvezetni, bevezetni minket egy „csodálatos” világba és elérni, hogy akarjuk a következő könyvet.
Nos, amint várni lehetett engem beszippantott, nem eresztett, és nagyon imádom, hogy megvan a folytatásai, de sajnos ugye újra megfogom nyomni azt a bizonyos gombot….na mindegy is.

Az első amit imádok benne, hogy sárkányokról szól. Másodszor pedig, hogy nagyon különlegesekről.
Igen a főszereplő lány néha kiakasztott, de még nagyon fiatal, és igencsak éretlen.
Ugyanakkor nagyon különleges és ezáltal nincs is könnyű helyzetben.
Ez a szerelmi háromszög szerintem cuki, most kivételesen nem idegesített.
A vége pedig enyhén szólva is kitett magáért, bár falat nem fogok kaparni..

Tetszett, élveztem minden sorát. Jöhet a következő rész.

9 hozzászólás
vikcs>!
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Jézus.Atya.Úr.Isten!!!!
Hol a ménkűben volt eddig ez a könyv??? Miért nem hallottam még róla?? Miért csak 82% az értékelése? MIÉRT??? Ez a könyv, maga a varázslat. Engem teljesen elvarázsolt, magába szippantott. Csak úgy faltam a sorokat, a szívem egyre hevesebben dobogott, ahogy haladtam az oldalakkal.. csodálatos. Imádtam. Bátran ki is jelenthetem, hogy eddig még nem olvastam olyan könyvet, ami ennyire magával ragadott volna. Miért csak 5 csillagot lehet adni?? Nekem ő a 6 csillagos kedvenc! (@pveronika szavaival élve:)) Hol is kezdjem… Will Rutledge. Te csoda. Te álompasi. Megolvasztottad a szívem összes apró porcikáját. Ilyen egy tökéletes pasi! Eszméletlen test, gyönyörű arc, szemek, csodálatos tulajdonságok. Totál beleestem, azt hiszem, nehezen überelheti a könyves álompasim első helyezettjét más könyvben élő karakter. Annyira édes volt, törődő, aggódott Jacinda miatt, és óvta mindentől, ami árthatott neki. Nincsenek szavaim, mind elfolyt Will csodás ajkain.
A történet valami brutál jól kitalált! Először nem értettem.. Most akkor kik/mik is ezek? Miért ilyenek, mi a céljuk? A drakik (imádom ezt a szót) világa nagyon jól felépített, teljesen magával ragad, főleg ahogy egyre jobban megérted az eredetüket.
Jacinda az eddigi legjobb főhősnő, akiről olvastam. Kitart önmaga mellett, nem akar megváltozni, igyekszik mindig a helyes úton járni úgy, hogy közben a családját is védje.
Aztán jön Will. Nem tud neki ellenállni (ki tud?!), hiába próbálja magát távol tartani tőle, mert veszélyt jelent rá is, és a családjára is. Végül egyre jobban izzik közöttük a levegő, nem tudják nélkülözni a másikat, sem letagadni az érzelmeiket, a belső vonzalmat, ami egymáshoz húzza őket.
Van itt minden. Egy remek sztori. Titkok, történetek. Rossz és jó emberek. Szerelem, vágyakozás.
Kicsit össze-vissza fogalmaztam, egyszerűen azért, mert nem tudok semmi mást hozzáfűzni ehhez a könyvhöz, minthogy imádtam!! Mindenkinek előszeretettel ajánlom. Talán a Harry Potter után helyezném fantasy kategóriában.
Olvassátok! :)

♥Will♥

7 hozzászólás
Niitaa P>!
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Röviden tömören: jó ötletek rossz terítéken.
Nagyon tetszik maga az ötlet, a drakik miléte, kiléte. A történet is aránylag rendben van, bár nem értem, hogy lehet ekkora függővéget hagyni… Mintha elfogyott volna a papír a nyomtatóban…..
Ugyanakkor rossz maga a tálalás: miért kell folyton ugyanazt hangoztatni? Értem én, hogy rossz neki, azt is ,hogy spoiler de van egy csöppnyi agyam, amivel fel tudom fogni először, másodszor, harmadszor és elkelt! , nem kell minden oldalon a sok rosszat ok okozati összefüggést elismételni….
Jacindát nem szerettem meg. Rinyál, kihasznál amit és akit csak tud, de a húga még ellenszenvesebb, no meg az anyja.
Tovább fogom olvasni, mert érdekel a történet, de nagyon remélem, hogy a további részekben már sokkal összeszedettebb lesz a főszereplőnk, mert amúgy a nyelvezettel semmi gond nem volt, sőt néhol már túlságosan is fennkölt hangulatot árasztott.

2 hozzászólás
AniTiger P>!
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Igazából rekordidő alatt elolvastam ezt a könyvet (4 óra), pedig már egy éve tuti tologattam… Érdekfeszítő,különleges, jól kitalált és szépen felépített sztori – sárkányokkal! Rendben, sárkány-leszármazottakkal, de kicsire nem adok.

Döbbenet, hogy mennyire lekötött ez a drakis / drakira vadászós sztori, ami lényegében arról szól, hogy zsákmány és vadász kerülgeti egymást egy furcsa, új élethelyzet kapcsán, ami egy szökésből eredeztethető. Lehetett volna unalmas is az átlagos új városba költöző, nehezen beilleszkedő lányról meg a suli titokzatos, dögös pasijáról szóló történet, ha nincs ennyi potenciál a tirádában! A plusz dolgok tették egyedivé, érdekessé és különlegessé számomra ezt az amúgy átlagmesét – de folytatásra mégis a lezárása vett rá.ú

Én shippelem Jacindát meg Willt. :)) Jópofa páros!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/07/sophie-jord…

9 hozzászólás
Orsi999>!
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Meglepett ez a könyv. Mielőtt elkezdtem olvasni nem néztem utána, ami nálam nagyon ritka. Így a borító alapján hoztam haza a könyvet, mivel nagyon megtetszett.
Még nem olvastam sárkányokról így eléggé vegyes érzések voltak bennem a könyvvel kapcsolatban. Részben féltem, hogy mi van, ha nem tetszik, részben pedig kíváncsi is voltam erre a világra. Szerencsére nem csalódtam a könyvben. Tetszik az a világ, amit az írónő létrehozott. Nagyon érdekesek a drakik.
Jacindát már az elején megkedveltem. Igaz néha makacs és előszeretettel szegi meg a szabályokat, de e nélkül nem ismerhettük volna meg Willt, akit szintén nagyon megkedveltem. Már az elejétől kezdve szurkoltam nekik, hogy jöjjenek össze.
Egy dolog van, ami zavart a történet során az a szerelmi sokszög.

2 hozzászólás
lind>!
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Nagyon(!) jó volt… az elején és a végén. A köztes oldalak valahogy csak „tölteléknek” tűntek nekem a kezdet és a vég között.
Olyan szép volt a drakik életének bemutatása, a repülés iránti olthatatlan vágyuk, Jacinda karaktere pedig egyenesen szimpátiát váltott ki belőlem. A „nagy megismerkedés” is CSODÁLATOS volt egy olyan helyzethez képest, amelyben én inkább a halálomat láttam volna előre és nem a jövőmet. Will karaktere is folyamatosan bontakozott ki. Nem egy igazi sablonos „rosszfiú” volt és ezt imádtam benne! VISZONT valahol (nem tudom pontosan hol) olyan érzésem támadt, hogy nem tud többet hozzáadni a cselekményhez az író és csak saját magukat ismételgetik a szereplők… ez egy idő után nem hogy unalmas, hanem IRRITÁLÓ lett! A történetben nagyon kevés volt a változás, sehova se haladtak a dolgok, a karakterek minden egyes oldalon ugyanazt az egy problémát feszegették.
A befejezés viszont nagyon szívbemarkoló volt! Megérte elolvasni, már csak azért is, hogy az utolsó oldalakon láthassam azokat a mély érzelmeket és érezhessem az ígéretek súlyát.
FOLYTATOM!

RVivi P>!
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Valószínű, hogy már elolvastam volna a könyvet, ha más borítóval jelenik meg. Olyan természetellenes az egész. O.o
A sztori egyébként tök jó, de azért vannak idegesítő hibái. Például eléggé klisés, amikor lekapja az ingét a pasi egy pici seb miatt, hogy leszorítsa. Vagy a szerelmi háromszög, ami itt még nem feltűnő annyira, de a folytatásban érezhetően az lesz. Arról a spoiler már ne is beszéljünk. Röhejes volt, olyanba pedig bele se akarok gondolni, hogy ilyen a valóságban is megtörténhet.
A drakik és vadászok ötlete tetszett, ahogy Will és Jacinda párosát is bírtam. Viszont mindkettőjük családját utáltam. Jacinda anyja kibírhatatlan volt, hogy tehet ilyet a saját lányával? Találhattak volna simán olyan megoldást, ami mindhármuknak jó, de neeem! Az túl egyszerű. Willét pedig lehet bírtam volna, ha más szemszögből játszódik a sztori, mert így csak ijesztőek, ha már draki szemszögből olvassuk.

6 hozzászólás
christine I>!
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Mindig tologattam ezt a trilógiát, és most magamban felsoroltam az összes szidalmat, amiért ennyit halasztgattam. Tény, felülmúlja a százalékot, és még ha nem is egy világmegváltó regény, de kikapcsol. Engem meg visszarántott az olvasási válságomból.
Gyönyörűek a leírások, érdekes világképet ad az olvasónak, és a mágikus lények is elég hihetően vannak ábrázolva, bár én egy kicsit hiányoltam a falka többi tagjának a leírását, meg egy kis háttérsztorit is.
A romantikus szál rendben van, de kevés. Elég érzelmes és szenvedélyes, de sokkal többet vártam, nagyobb lendületet. Bár lehet, ezt azért érzem, mert ilyen rövid ez a kötet.
Amiket, pontosabban akiket nem bírtam, az az anya és Tamra. Nem találtam logikát a viselkedésükben. Semmit. És idegesítettek. Ezen a ponton szerintem egy kicsit ki is siklott a történet.
Viszont megfogott. Biztos, hogy olvasni fogom a másik két részt is.

ap358 P>!
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Könnyed ifjúsági fantasy. A százalékok alapján kissé tartottam tőle, de olvasáskor úgy éreztem, pont erre volt szükségem. Megvolt benne minden, amit a zsáner megkövetel. Varázslények (drakik), önmagát kereső fiatal lányok, és a tiltott románc. Be az üstbe, jöhet egy kis kaland, kalamajka, és máris kész egy jó kis olvasmányos ya regény.
Nagy szerepet kapott a család, és habár az anya kissé háttérbe szorult, a testvérek kapcsolata annál nagyobb hangsúlyt kapott. Felnőtt fejjel idegesítőnek is mondhatnánk Jacindát és Tamrát, hiszen mind a ketten csak nyavalyogtak, de ha belegondoltam, hogy ők még csak 16 évesek, akkor teljesen reálisnak véltem a viselkedésüket. Az írónő eltalálta azt a pontot, amivel egyensúlyba hozhatta őket.
Jacinda utált a középpontba lenni, gyűlölte, hogy mindenki csak a képességei miatt foglalkozik vele, de amint kikerült ebből a közegből, ráborult a szürkeség, az egyhangúság, és vágyott volna vissza korábbi életébe. Ha Will felbukkanása nem kavar be. Kettejük kapcsolatát nem csak a misztikum, hanem a fiatalkori hév is hajtja, és a titkok ezt még inkább izgalmasabbá teszik számukra.
Tamra mindig is elnyomva érezte magát, szeretett volna egy normális közegben élni, és ennek egyetlen akadálya volt: Jacinda. Amint teljesül a vágya, azt veszi észre, hogy Jacinda lépten-nyomon bonyodalmat csempész az életébe, és habár a testvére ezekről mit sem tehetett (és néha Tamrát jól kupán vágtam volna, hogy legyen egy kicsit együtt érzőbb), mégis meg tudtam érteni. Ebben a korban elég nehéz önmagával is tisztában lennie egy lánynak, és bizony sokszor mások tetteit is előbb vetítik ki magukra, mintsem látnák az összképet.
A vége kiszámítható, de pont azokat a fordulatokat tartalmazza, amik miatt tovább akarjam olvasni.
Külön köszönöm @Nyuszibusz –nak a könyvet, egy hosszas olvasási válságból rángatott most ki ez a laza kis történet.

3 hozzászólás
Pillecukorkám>!
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng

Wáááóóóó! Ha már itt tartunk nem akartam hozzá értékelést írni,de most kéne! Na szóval én nagyon,de nagyon szerettem ezt a trilógiát olvasni! Ugyanis voltak benne olyan jelenetek amikből jócskán kijutott a humor,a szerelem vagy éppenséggel a félelem!Ez talán egy olyan könyv volt amit majd egyszer újra fogok olvasni,hiszen Jézus már az első rész is nagyon tettszett!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Lelouch>!

Ha egyszer megízlelted a repülést,
utána úgy fogsz járni a földön,
hogy szemed az eget fürkészi,
mert ott voltál fent, és oda vágysz vissza.

Leonardo da Vinci

7. oldal · Leonardo da Vinci

CsabeszN>!

– Fázol? – megdörzsöli a karomat. Azóta nem fáztam, hogy ideköltöztünk. Ez valami más lesz.
– Nem, de azért átölelnél?

Sunshine>!

– Az embereket nem lehet kiismerni. Teljesen legalábbis nem.

Sunshine>!

— Lekésted a buszt – mosolyog rám Will hamiskásan.
— Ja. – Sokáig csak bámuljuk egymást, majd végre kibököm a feszítő kérdést. – Miért vagy itt?
— Mert nem hagyom többé.
— Mit nem hagysz?
— Hogy kerülj engem.

Kapcsolódó szócikkek: Jacinda Jones · Will Rutledge
Szelén>!

Egy fura lány vagyok, aki nem érzi jól magát a bőrében […]

KiMO>!

Ezután már nem az volt a célja, hogy a legjobb legyen, hanem hogy megnyerje magának a legjobbat.

Vivi_>!

– Mitől van olyan érzésem, mintha elrabolnálak? Figyelnem kéne a visszapillantót, hogy mikor látom meg a zsarukat?
– Önszántamból jöttem el – mondom erőltetett mosollyal –, nem hinném, hogy letartóztathatnának.
– Remek. Nem hinnéd… Hát ez megnyugtat.

Sunshine>!

– […] Neked kell elhatároznod, hogy boldog leszel.


A sorozat következő kötete

Tűzláng-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Joss Stirling: Misty
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Tracy Wolff: Sóvárgás
Richelle Mead: Vérvonalak
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél