Firelight (Firelight 1.) 18 csillagozás

Sophie Jordan: Firelight

A ​hidden truth.
Mortal enemies.
Doomed love.

Marked as special at an early age, Jacinda knows her every move is watched. But she longs for freedom to make her own choices. When she breaks the most sacred tenet among her kind, she nearly pays with her life. Until a beautiful stranger saves her. A stranger who was sent to hunt those like her. For Jacinda is a draki—a descendant of dragons whose greatest defense is her secret ability to shift into human form.

Forced to flee into the mortal world with her family, Jacinda struggles to adapt to her new surroundings. The only bright light is Will. Gorgeous, elusive Will who stirs her inner draki to life. Although she is irresistibly drawn to him, Jacinda knows Will's dark secret: He and his family are hunters. She should avoid him at all costs. But her inner draki is slowly slipping away—if it dies she will be left as a human forever. She'll do anything to prevent that. Even if it means getting closer to her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, New York, 2011
326 oldal · ISBN: 9780061935091 · Illusztrálta: Amber Gray
>!
HarperCollins, London, 2010
352 oldal · ISBN: 9780062011077

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
vikiniki2
Sophie Jordan: Firelight

Imádom a sárkányokat, tehát amint olvastam erről a könyvről, rögtön tudtam, hogy kell nekem. Nem csalódtam benne, a történet magával ragadó és romantikus. Jacinda küzdelme azért, hogy draki maradhasson, nagyon tetszett és zseniálisan volt megírva. Ez a könyv már az első pár oldalon elvarázsolt, egyszerűen imádtam. Csak a vége, hogy lehet ilyen vége???

2 hozzászólás
>!
Fruzsina_Nyírő
Sophie Jordan: Firelight

Őszintén szólva azt hittem .hogy ez a könyv király lesz . Hiszen sárkányok vannak benne basszus,és nagyon is jó ötlet ,hogy drakik . De nagyon csalódtam benne ,a főszereplőt utáltam és olvastam már jobbat is :/ De legalább a borító meg a címe okés :D

>!
Auneer
Sophie Jordan: Firelight

Nagyon jó könyv. Már az elején érdekes. Én egy percig sem unatkoztamamíg olvastam. :) Jacinda egy igazi szabadelvű draki és az tetszik benne , hogy nem azt csinálja mit mások megszabnak neki, hanem a saját feje után megy.
Will-t egy kedves, rendes, helyes srácnak ismertem meg az elején, majd késöbb negatívumként ért mikor kiderült , hogy vadász családból származik.
A könyv minden egyes oldala tele van izgalmakkal, főként olyanoknak ajánlom akik szeretik a fantasy, természetfeletti lényekkel kapcsolatos történeteket. :)

>!
Tymamusz
Sophie Jordan: Firelight

Nem az a tipikus „ultra király” olvasmány, de megérte az a két nap.
A karakterek szerethetők, a hely egyszerre csodálatos és maga a pokol. A drakik sztorija fantasztikus. Kis fantázia kell de könnyen megszokható. A karakterek fejlődnek. Lelkileg hullámvasutaztam és nem volt mindig jó. Nem a könyv hibája, de a döntések amiket a szereplők hoznak, néha az őrületbe kergetett. Felszínes, első olvasásra csak hümmögsz de haladsz tovább. Viszont, mikor elgondolkozol azon, hogy most mi is történt elképedsz… Jacindát néha meglegyintettem volna. Gonoszan viselkedik Willel és igazán észrevehette volna magát. Szerencsétlen srác meg csak áll és nézi mit tesznek vele… Nagyon sajnáltam.
Ugyan akkor van valami a srác fejébe a káposztalén kívül is, mert tud döntéseket hozni. Erős és szexi de ugyan akkor borzasztó érzékeny és titokzatos – lenne ha Jacinda nem vonná el a figyelmünket draki létével. Szeretem az ilyen karaktereket.
Cassian fejtörést okozott. Összetett személyiség és rejtélyes… Nem tudtam eldönteni, mikor hazudik és mikor mondja a szín igazat. Számomra ez elég fura volt, hisz jó ember ismerőnek tartom magam. Meglepő módon Xandert és Cassiant szerettem a legjobban. Bunkó, arrogánsak és nem igazán szimpatikusak az ilyen embereket, viszont durva sztorijuk van szóval elnézem.
Borító: 5/5 ×nekem tetszik×
Karakterek: 5/4,5 ×nem rossz, de a sügérség azért itt is felfedezhető×
Történet: 5/3 ×bevezető feelingje van és a sablonos szerelmi szál miatt annyira nem hatott meg×
Világ: 5/5


Népszerű idézetek

>!
Greylupus

Ironic, huh? To keep that part of me alive, I have to be close to that which kills it.

>!
Greylupus

After running for my life from hunters, a girl with too much lip gloss doesn't register on my fear radar.


A sorozat következő kötete

Firelight sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Changeless
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Kerstin Gier: Dream a Little Dream
Joss Stirling: Finding Sky
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Kresley Cole: Poison Princess
Richelle Mead: Vampire Academy
Aprilynne Pike: Illusions
Rachel Vincent: If I Die
Meg Cabot: Jinx (angol)