Firelight (Firelight 1.) 22 csillagozás

Sophie Jordan: Firelight

A ​hidden truth.
Mortal enemies.
Doomed love.

Marked as special at an early age, Jacinda knows her every move is watched. But she longs for freedom to make her own choices. When she breaks the most sacred tenet among her kind, she nearly pays with her life. Until a beautiful stranger saves her. A stranger who was sent to hunt those like her. For Jacinda is a draki—a descendant of dragons whose greatest defense is her secret ability to shift into human form.

Forced to flee into the mortal world with her family, Jacinda struggles to adapt to her new surroundings. The only bright light is Will. Gorgeous, elusive Will who stirs her inner draki to life. Although she is irresistibly drawn to him, Jacinda knows Will's dark secret: He and his family are hunters. She should avoid him at all costs. But her inner draki is slowly slipping away—if it dies she will be left as a human forever. She'll do anything to prevent that. Even if it means getting closer to her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, New York, 2011
326 oldal · ISBN: 9780061935091 · Illusztrálta: Amber Gray
>!
HarperCollins, London, 2010
352 oldal · ISBN: 9780062011077

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

vikiniki2>!
Sophie Jordan: Firelight

Imádom a sárkányokat, tehát amint olvastam erről a könyvről, rögtön tudtam, hogy kell nekem. Nem csalódtam benne, a történet magával ragadó és romantikus. Jacinda küzdelme azért, hogy draki maradhasson, nagyon tetszett és zseniálisan volt megírva. Ez a könyv már az első pár oldalon elvarázsolt, egyszerűen imádtam. Csak a vége, hogy lehet ilyen vége???

2 hozzászólás
Fruzsina_Nyírő>!
Sophie Jordan: Firelight

Őszintén szólva azt hittem .hogy ez a könyv király lesz . Hiszen sárkányok vannak benne basszus,és nagyon is jó ötlet ,hogy drakik . De nagyon csalódtam benne ,a főszereplőt utáltam és olvastam már jobbat is :/ De legalább a borító meg a címe okés :D

Helyna P>!
Sophie Jordan: Firelight

Hát nem gondoltam, hogy ez lesz az első könyv, amit egycsillagozok. De annyira dühös lettem tőle, hogy egyszerűen muszáj.

Rant incoming.

Nem, nem tudom miért tettem ezt magammal. Könnyű sárkányos love storyt reméltem, valami egyszerűt és szórakoztatót. És mikor már a közepén voltam, és rájöttem, hogy nope, nope, akkor meg már erőt vett rajtam a „nem szeretek könyvet félbehagyni” kényszer. Ez volt az egyetlen ok. A tény, hogy a második része létezik valahol odakint a világban, fékezhetetlen dühvel tölt el.

Oké, ez túlzás. Elnézést.

Mindenki ostoba és borzasztó volt ebben a könyvben. Jacinda-nak nincs személyisége azon kívül, hogy „különleges”, de nem akar az lenni, de mégis, meg hogy „szerelmes” egy srácba akit nem is ismer, mert az azt mondta rá, hogy gyönyörű, és nem ölte meg valamiért (sosem tudjuk meg btw, miért ő volt a szerencsés kivétel, a sok legyilkolt draki után). Az anyja szintén szörnyű, konkrétan meg akarja őt ölni. Yep. Ez egy dolog, ami el van fogadva mint tény. Az ikertestvére kb azért van ott, hogy az olvasó utálja, mégis talán ő a legkibírhatóbb, együtt tudtam vele néha érezni. Will, a Love Interest, szép tiszta fehér lap, nem tudok róla semmit. Szeret csókolózni. Nem szeret sárkányokat ölni. spoiler. Cassian Nagy és Alfa. Brooklyn egy pompomlány, nyilvánvalóan Gonosz és még szájfénye is van, őrület. Will unokatestvérei Fenyegetőek és Rosszak. Xander szeret lányokkal csókolózni, szintén Rossz pont. Catherine, Brendan, Azure csak azért léteznek hogy legyen több név a könyvben. Van pár soruk.

Érdekelt volna, hogy a draki kultúra, család (pride) hogyan működik: szokások, történelem, szabályok – semmi. Talán a második könyvben megjelenik, de ez túl késő.
Helyette egy normál középiskolában játszódik az egész.

Az egész plot úgy van megírva, hogy mindenkiből a legrosszabbat hozza ki. Van értelme, hogy Jacinda lázad, de az egész annyira ostoba. Utálom, hogy az asshole családja elől a gyilkolászós love interesthez kell futnia. Utálom, hogy ő a préda, a fiú meg a vadász. Utáltam, mikor úgy érezte, Will érzéseit megbántani (azzal, hogy nem mondta el neki hogy ő draki.. come again??) ugyanolyan fájdalmas mint elveszíteni az édesapját. Mi van??
Utáltam, hogy Jacinda és Will szerelme csak ez a furcsa, creepy fizikai vonzalom. Megpróbálják megmagyarázni aztán, de hát nem tudom. Utálom, hogy Jacinda többször is simán kockáztatja nemcsak a saját, de a családja, a fajtája életét is. Napvilágban repül, mert lázadni kell, és a barátját majdnem kinyírják. Eszébe sem jut elmondani az anyjának, hogy egy vadászcsalád sarjaival jár egy iskolába. De hát az anyja se valami jóarc, tegyük fel megértem, nem akar visszamenni a pride-ba (de aztán mégis. aztán mégsem. de mégis. és Will-el sem akar lenni, de hát MUSZÁJ. de nem, túl veszélyes. de nem tud távolmaradni, a Szexuális Vonzalom túl erős!! aztán felülkerekedik rajta, nem teheti ezt tovább. de öt perccel később már megint csókolóznak) spoiler

Honnan tudja annyira biztosan, hogy Will nem mondja el a családjának? Mert szép a szeme és szépen nézett rá? Mert van közöttük ez a Misztikus Kapcsolat? Mi van, ha a srác csak jó színész? Vagy csak gyenge a karaktere és mondjuk megkínozzák. Mert ezerszer be van etetve, hogy az egyik unokatesó igenis tudja, érzi, hogy Jacinda különleges. spoiler
De nem, persze nem derül ki, mert még csókolózniuk kell egy kicsit.

Az írásmód sem tetszett. Voltak jó megoldások, de ismétlődő volt és nagyon egyszerű, úgy éreztem a drámaiság elérése végett, de hamar unalmassá vált.

Az utolsó 20%-ot csak átlapoztam. Ellentmondásos és ostoba. Jacinda szörnyű. Mindenki szörnyű. Elegem van.

Biztos vagyok benne, hogy van akinek jó szórakozás, tetszik a történet, de nekem egy nagy nope. Ha még a románc jól lett volna megírva, akkor azt mondom, oké (ne felejtsük el, hogy nekem a Twilight is tetszett egykoron :D ) De nem. Csak feldühített az is. Én értem, hogy YA, meg tinédzserek, de azért ők sem ennyire ostobák és kétdimenziósak és teszetoszák.

3 hozzászólás
Auneer>!
Sophie Jordan: Firelight

Nagyon jó könyv. Már az elején érdekes. Én egy percig sem unatkoztamamíg olvastam. :) Jacinda egy igazi szabadelvű draki és az tetszik benne , hogy nem azt csinálja mit mások megszabnak neki, hanem a saját feje után megy.
Will-t egy kedves, rendes, helyes srácnak ismertem meg az elején, majd késöbb negatívumként ért mikor kiderült , hogy vadász családból származik.
A könyv minden egyes oldala tele van izgalmakkal, főként olyanoknak ajánlom akik szeretik a fantasy, természetfeletti lényekkel kapcsolatos történeteket. :)

Timamusz>!
Sophie Jordan: Firelight

Nem az a tipikus „ultra király” olvasmány, de megérte az a két nap.
A karakterek szerethetők, a hely egyszerre csodálatos és maga a pokol. A drakik sztorija fantasztikus. Kis fantázia kell de könnyen megszokható. A karakterek fejlődnek. Lelkileg hullámvasutaztam és nem volt mindig jó. Nem a könyv hibája, de a döntések amiket a szereplők hoznak, néha az őrületbe kergetett. Felszínes, első olvasásra csak hümmögsz de haladsz tovább. Viszont, mikor elgondolkozol azon, hogy most mi is történt elképedsz… Jacindát néha meglegyintettem volna. Gonoszan viselkedik Willel és igazán észrevehette volna magát. Szerencsétlen srác meg csak áll és nézi mit tesznek vele… Nagyon sajnáltam.
Ugyan akkor van valami a srác fejébe a káposztalén kívül is, mert tud döntéseket hozni. Erős és szexi de ugyan akkor borzasztó érzékeny és titokzatos – lenne ha Jacinda nem vonná el a figyelmünket draki létével. Szeretem az ilyen karaktereket.
Cassian fejtörést okozott. Összetett személyiség és rejtélyes… Nem tudtam eldönteni, mikor hazudik és mikor mondja a szín igazat. Számomra ez elég fura volt, hisz jó ember ismerőnek tartom magam. Meglepő módon Xandert és Cassiant szerettem a legjobban. Bunkó, arrogánsak és nem igazán szimpatikusak az ilyen embereket, viszont durva sztorijuk van szóval elnézem.
Borító: 5/5 ×nekem tetszik×
Karakterek: 5/4,5 ×nem rossz, de a sügérség azért itt is felfedezhető×
Történet: 5/3 ×bevezető feelingje van és a sablonos szerelmi szál miatt annyira nem hatott meg×
Világ: 5/5

Dagimacsi>!
Sophie Jordan: Firelight

Érdekes sztori. Eltér az eddig olvasottaktól. Tetszik,hogy egy merőben új világot ismerhetek meg. Ami miatt csak négy csillagot kap az az,hogy nekem kicsit sok Jacinda nyüglődése,lehetne egy picit akciósabb


Népszerű idézetek

Greylupus>!

Ironic, huh? To keep that part of me alive, I have to be close to that which kills it.

Greylupus>!

After running for my life from hunters, a girl with too much lip gloss doesn't register on my fear radar.


A sorozat következő kötete

Firelight sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Kresley Cole: Poison Princess
Joss Stirling: Misty Falls
Susan Ee: Angelfall
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Holly Black: The Cruel Prince
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Jennifer L. Armentrout: Shadows – Finsterlicht