Egy ​lépés feléd (Egy font hús 3.) 211 csillagozás

Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Riley Moore váratlan hívást kap; édesapja súlyos állapotban kórházba került. A börtönviselt nehézfiú öt év után mindent hátrahagyva hazautazik, hogy helyrehozza a kapcsolatát a családjával. Eközben felejteni próbál, hiszen a hosszú börtönéveket egy lányról álmodozva volt képes túlélni, aki egykor a világot jelentette neki, és aki soha nem lehet már az övé

Lexie Pierce sok fájdalmon ment keresztül, de megvalósította az álmait. Sikeres üzletasszony lett, aki tudja, mit akar, de Riley felbukkanásával ismét fellángol az egykori szenvedély. Azonban a lány tartozik egy vallomással a srácnak, mielőtt kiderítenék, vajon képesek-e újra bízni egymásban

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Libri, Budapest, 2017
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633109212 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Libri, Budapest, 2017
350 oldal · ISBN: 9789634331995 · Fordította: Lukács Andrea

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Max O’Hare · Riley Moore · Tate Moore · Lexie Pierce · Noah Moore


Kedvencelte 24

Most olvassa 5

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Nem is tudom mihez tudnám fogni azt az érzést amit olvasás közben és után éreztem :) Talán a béke áll hozzá a legközelebb.
Riley története más volt mint Maxé, vagy Carteré. De semmivel sem rosszabb vagy kevésbé fájdalmasabb.
Ez egy higgadtabb hangvételű és nyugodtabb légkörű történet volt. Kevesebb volt a felszín alatt pulzáló energia mert a szereplők is sokkalta visszafogottabb személyiségek. A felszín alatt megbúvó várakozás és feszültség azonban itt is érezhető volt mert Riley és Lexie között nagyon jól működött a kémia és szinte tapintható volt a vágyakozásuk, várakozásuk :)
Itt a szelídebb, kevésbé intenzív érzelmek kerültek előtérbe, de ez miért lenne rossz? :) Üdítő változatosság volt, mert elmondhatatlanul aranyos párosnak olvashattam a történetét. Mondjuk most, hogy mindhárom rossz fiút ismerem, halkan megjegyezhetem, hogy Max lett az abszolút kedvencem a bonyolult és összetett személyiségével :)
Elképesztő az egész csapat és hiányozni fog a társaság minden tagja.
Kicsit mindegyik páros elcsente a szívem egy darabját és jól is van ez így, nem bánom. Majd visszakérem egy későbbi újraolvasásnál tőlük, már ha visszakapom, mert számomra ez örök kedvencnek tűnik ♥

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Ez a történet leginkább Noah miatt érdemli meg az öt csillagot. Szeretem a családias történeteket, már csak egy kiskutya hiányzott a tökéletes idillhez. Ráadásul Riley testvérei is jó fejek, ha az írónő ír újabb részeket, remélem az róluk fog szólni. A történet maga egy második esély sztori. Egy gyermekkori szerelem Riley és Alexia története, ami kudarcba fulladt. Az írónő az előzőekhez képest sokkal visszafogottabb történetet írt, kevesebb lángolással és drámával, de nekem így is bejött.

2 hozzászólás
Bitten>!
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Andi (@LadyA_)ha tehetném, csak a te fordításodban olvasnék!

spoiler

Noah haláli egy figura a maga kis egyediségével :P
Örültem a többieknek és végig azon filóztam vajon a fivérei is kapnak e kötetet ?! Szívesen olvasnék Tateről de Dex és Seb történetéről is *-*
spoiler

6 hozzászólás
kellyolvas>!
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Ezt a regényt az első betűtől az utolsóig imádtam! Riley nyolc évesen ismerte meg Lexie-t, a szőke copfos kislányt, akivel nagyon szoros barátságot kötött, innentől együtt játszottak, együtt jártak suliba, együtt nőttek fel. A szerző E/3-ban mesél, leginkább Riley szemszögéből, de Lexie-nek is jut jó néhány fejezet. A fejezetek között pedig egy-egy emlék kapcsán visszarepít az írónő a múltba és azokat az eseményeket is megismerheti az olvasó, amik jelentősek voltak a pár életében. Nem kell ugyanis különösebb jóstehetség ahhoz, hogy kitaláljuk, a gyerekkori barátságból szerelem lesz, és én ezt klisét annyira imádom! Riley egy jó srác, óvja, védi a lányt és mindent maximálisan jól akar csinálni. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire tetszett nekem a szerző írásmódja. Olyan mély érzelmeket vitt ezekbe a karakterekbe, hogy időnként összeszorult a szívem, ahogy átéreztem a konfliktusokat. A szexi jelenetek tökéletesek voltak, a jó ízlés határain belül maradva, de igazi szenvedéllyel átitatva kerültek a regénybe.
Ez tehát a múlt, a jelen viszont sokkal bonyolultabb. Meg kell jegyeznem, hogy a romantika és a szerelmi szál áll ugyan a központban, de mellette sok fontos elemet kell megemlíteni, akad tehát más mondanivaló is.
Riley részéről ott a család, imádom, ahol ennyi pasi van egy családban, 4 fiútestvért neveltek fel a szülei, és most, hogy az apjuk kórházba került, mind hazatérnek. Riley-nak van a legnehezebb dolga, hiszen ő nem tart jó kapcsolatot az apjával a börtönbüntetése miatt, de meg van benne a vágy, hogy kibéküljenek, és megmutathassa az apjának, hogy lezárta ezt az időszakot, és készen áll segíteni neki a családi bizniszben. Riley életében nem csak az apjával való kapcsolata okoz fájdalmat, hanem Lexie-vel való szakítása is. Összetört a szíve és ezen nem tud túllépni, hiába teltek el évek közben.
Lexie egy ragyogó, vidám lány, tele élettel és tervekkel. Imádtam a vagányságát, a tetkóit, a talpraesettségét. Legjobb barátja van mellette, aki a szerelme és lelki társa is egyben, készülnek a közös new yorki főiskolás évekre, de az utolsó pillanatban közbeszól a sors.
Vajon kaphat-e második esélyt Lexie? Megbocsátható-e, amit Riley ellen elkövetett?
Eddig csupa olyan „második esély” sztorival találkoztam, amelyekben mindig a pasi volt a hibás, a megcsaló, vagy szakító fél. Itt viszont Lexie az, akinek újra fel kell építenie Riley bizalmát. Nem könnyű feladat, de végül is van egy apró segítség a kezében…
Nem mehetek el szó nélkül a támogató karakterek mellett. Riley testvérei félelmetesek, imádnék róluk is olvasni egy-egy regényt. Tate már ismerős volt korábbról, Seb és Dex mindketten wow kategória, különösen Seb, de hogy miért, a könyvből megtudhatjátok. Remek, valós karakterekké formálta a szerző Riley szüleit, komolyan irigyeltem őket ezekért a srácokért. Öröm volt olvasni, mennyire együtt tudnak lenni a bajban, mindenre odafigyelve támogatták a testvérek az anyjukat.
Ezek után talán nem lepődtök meg, hogy bármikor olvasnám Sophie Jackson bármilyen új művét, de leginkább a sorozat következő részét, mely az Egy őrült pillanat címet fogja viselni, rövid sorozat kiegészítő kötetként újra Carterék lesznek a középpontban. Olvassátok, nem fogtok csalódni!!

Szilvi00 P>!
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Egy nagyon szép könyv volt szerelemről, második esélyről és megbocsátásról, az előző két részhez képes lényegesen kevesebb túlfűtött részekkel. Riley és Lexie történetével sokkal nyugodtabb vizekre evezett az írónő. Szerettem a visszaemlékezéseket, mindig megmelengették a szívemet. Riley-t nem pont ilyennek képzeltem az előzmények alapján. Szinte már túl szelíd volt, az spoiler még tovább lágyította, de azért szerettem. Lexie-t viszont nem értettem. Vártam és vártam, hogy előálljon egy megfelelő indokkal a tetteire, de amivel védekezett, az számomra értelmetlen volt. Noah viszont annyira édes és imádnivaló volt, hogy elfeledtette velem ezt a kis ellenszenvet.
Az első két rész jobban elnyerte a tetszésemet, ezért Riley könyve „csak” 4,5 csillagot kap tőlem.

2 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Az előző rész végén olvastam ennek a könyvnek az első fejezetéből.
Na, gondoltam, megint egy jó kis szaftos történetet kapunk, ismerve Riley előéletét.
De nem.
Nagyon jó kis sztori volt. Nekem tetszett Lexie is, ahogy beismerte, hogy az egész kapcsolatmegromlás az ő hibája volt és tényleg mindent elkövetett, hogy helyre hozza.
Noah egyszerűen zabálni való volt és spoiler tényleg már csak egy kutya hiányzott az idillhez.

3 hozzászólás
Valeria729 P>!
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Hezitáltam a 4 és a 4,5 csillag között, de Riley karakteréért, illetve Riley és Noah kapcsolatának alakulásáért megérdemli az írónő a 4,5-et. Riley végre egy szerethető, normális férfi, rendezett családi háttérrel, aki egyszer ostobaságot csinált, de megfizetett érte. Lexie nagyon nem lopta be magát a szívembe, érthetetlenek voltak számomra az indokai, elvégre ezer éve ismerte a férfit, aki igaz, hogy börtönbe került, de nem főbenjáró bűnért, és a fülszöveggel ellentétben nem hosszú évekre. Fölöslegesnek éreztem a végén a majdnem tragédiát, nekem jobban tetszett volna, ha anélkül oldódnak meg a dolgok. Noah édes volt, viszont egy dolog szerintem abszolút nem hiteles vele kapcsolatban. spoiler
Tate történetét is szívesen elolvasnám.

2 hozzászólás
fuszi P>!
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Fájó szívvel mondom ezt, de sajnos nekem ez volt a leggyengébb könyv a sorozatban. Nem az írónő stílusával van a gond, és talán nem is annyira a történettel, de számomra elfogadhatatlan indokokkal volt tele spoiler és egyszerűen nem tudtam igazán megszeretni a főszereplő hölgyet. Viszont akit egyből a szívembe zártam, az Noah és a Moore család volt! Olyan jó lenne, ha a testvéreknek is lehetne könyvük, mert mindegyik külön egyéniségnek tűnik és biztos nem unatkoznánk mellettük.

4 hozzászólás
Pepe0810>!
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Egyszerűen imádtam az elejétől a végéig! :) Új könyv került a kedvenceim közé! :) Nagyon tetszett, ahogy Riley és Lexie újból elkezdtek közeledni egymáshoz. Nagyon sok érzelem volt a könyvben. Noah iszonyatosan cuki, olyan jókat mosolyogtam rajta. Jó volt olvasni a másik két rész szereplőiről is :) Már várom,hogy megjelenjen a kiegészítő kötet! :) A fordítást ismét csak dicsérni tudom. A borítót imádom!! :)

catilde>!
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Nekem most ez nagyon tetszett. Igaz végig Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom járt az eszembe. Nagyon sok hasonlóság van a két könyv között.
De így is jó volt, hogy Riley végre megtalálja a boldogságát. Jó volt olvasni a többiekről, hogy újra együtt vannak.
Akinek tetszett az első két rész ezt a részt is kötelező elolvasnia.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

perpetua P>!

– És visszajössz, ugye?
Riley a dereka köré fonta a karját, magához ölelte, és olyan gyengéden csókolta meg, hogy Lexie szíve majdnem megszakadt.
– Igen, ha még mindig akarsz. Én mindig vissza fogok jönni hozzád.
– Én pedig mindig akarni foglak.

Kapcsolódó szócikkek: Lexie Pierce · Riley Moore
perpetua P>!

– Szóval csak szerettem volna adni valamit, hogy elmondjam, mit jelentesz nekem.
[…]
– Egy bolygót?
– Nem te buta. A világot. Téged szeretlek a világon a legjobban.

Kapcsolódó szócikkek: Lexie Pierce · Riley Moore
perpetua P>!

– Lexie. Mindig szerettelek. Ugyanolyan nehéz lenne többé nem vennem levegőt, mint elfelejtenem, mit érzek irántad.

Kapcsolódó szócikkek: Lexie Pierce · Riley Moore
Evika82 P>!

– Tudnál újra szeretni?
A kérdés hallatán Riley tüdejéből kiszakadt a levegő.
– Lexie – zihálta. – Mindig szerettelek. – Két kezébe fogta az arcát,
aztán az ajka leheletfinoman az övéhez ért. – Ugyanolyan nehéz
lenne többé nem vennem levegőt, mint elfelejtenem, mit érzek
irántad. De hidd el, hogy megpróbáltam. Évekig. Nem tudlak nem
szeretni – Lexie elernyedt a karjában. Riley látta a szavakat a szemében,
és hirtelen kétségbeesetten hallani akarta. – Mondd ki! – suttogta. – Kérlek,
mondd ki!
A nő hangja buján, fátyolosan csengett.
– Szeretlek. A világon a legjobban.

294. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lexie Pierce · Riley Moore
Viktória_Erdei P>!

– Ne is figyelj rá! – mondta Tate egy önelégült vigyor kíséretében. – Csak azért mondja, mert a Disney a Marvelt szereti. Ahogy én is. – A pólóját mutatott, amelyen az állt, „Ki a franc az a Bucky?”
Maggie megrázta a fejét, értetlenül bámulta Tate pólóját.
Ki a franc az a Bucky?
Riley Tate-re nézett, és hangosan felnevetett, Seb pedig könyörgőre fogta:
– Ne, Mags! Kérlek!
– Fogalma sincs, hogy kicsoda Bucky – közölte Riley hangos horkantással, túlharsogva Seb könyörgését is.

99. oldal, 6. fejezet

Evika82 P>!

Riley a lelke legmélyébe költözött, és mindig is ott lesz, bármi történjék
is közöttük.

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lexie Pierce
Evika82 P>!

Még sohasem voltam ennél boldogabb. Nem akarok többé nélküled élni.

301. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lexie Pierce
Fire_bird>!

– Azért jöttem, hogy odaadjak neked valamit. – Kivett egy focilabdát a hátizsákjából. – Kapd el!
Riley kinyújtotta a kezét, és elsőre elkapta a labdát. Amikor megfogta, rájött, hogy gumival egy kis papírlap van ráerősítve.
– Nézd meg! – utasította Lexie.
Riley széthajtotta a papírt, és a Föld kézzel rajzolt képét pillantotta meg: az óceánok kékkel voltak kiszínezve, a kontinensek pedig zölddel. Összevonta a szemöldökét.
– Ez mi? – kérdezte, miután ismét kidugta a fejét az ablakon.
Egy furcsa pillanatig Lexie mintha habozott volna, mielőtt válaszolt. Leengedte a kezét a teste mellé.
– Szeretnék köszönetet mondani neked a mai napért. – Megroppantotta a vállát. – Tudom, hogy mit mondtam… hogy mit mondtam Hannah nak… rólad, hogy…
– Nem vagyok a fiúd – fejezte be helyette Riley. A szavak még mindig fájtak. Mintha valaki hirtelen letépett volna egy sebtapaszt a szívéről.
– Igen – bólintott Lexie komolyan. – Nem arról van szó, hogy én nem… Szóval csak szerettem volna adni valamit, hogy elmondjam, mit jelentesz nekem.
Riley az ajkát biggyesztette, aztán ismét a rajzra pillantott.
– Egy bolygót?
Lexie megrázta a fejét.
– Nem, te buta. – Az arca még komolyabb lett. – A világot. Téged szeretlek a világon a legjobban.

Kapcsolódó szócikkek: Lexie Pierce · Riley Moore
nypiro P>!

Micoda óriász vagy! A szakájjad meg ciklandozza a téjdemet.

Kapcsolódó szócikkek: Noah Moore · szakáll

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Bird: Dobbanó szívek
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
E. K. Blair: Bang
Vi Keeland: A beosztott
Penelope Douglas: Nélküled
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Christina Lauren: Gyönyörű játékos