Egy ​lépés feléd (Egy font hús 3.) 79 csillagozás

Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Riley Moore váratlan hívást kap; édesapja súlyos állapotban kórházba került. A börtönviselt nehézfiú öt év után mindent hátrahagyva hazautazik, hogy helyrehozza a kapcsolatát a családjával. Eközben felejteni próbál, hiszen a hosszú börtönéveket egy lányról álmodozva volt képes túlélni, aki egykor a világot jelentette neki, és aki soha nem lehet már az övé

Lexie Pierce sok fájdalmon ment keresztül, de megvalósította az álmait. Sikeres üzletasszony lett, aki tudja, mit akar, de Riley felbukkanásával ismét fellángol az egykori szenvedély. Azonban a lány tartozik egy vallomással a srácnak, mielőtt kiderítenék, vajon képesek-e újra bízni egymásban

Eredeti mű: Sophie Jackson: A Measure of Love

>!
Libri, Budapest, 2017
352 oldal · ISBN: 9789634331995 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Libri, Budapest, 2017
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633109212 · Fordította: Lukács Andrea

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Riley Moore · Lexie Pierce


Kedvencelte 8

Most olvassa 6

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 85


Kiemelt értékelések

>!
Bitten 
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Andi (@LadyA_)ha tehetném, csak a te fordításodban olvasnék!

spoiler

Noah haláli egy figura a maga kis egyediségével :P
Örültem a többieknek és végig azon filóztam vajon a fivérei is kapnak e kötetet ?! Szívesen olvasnék Tateről de Dex és Seb történetéről is *-*
spoiler

6 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Ezt a regényt az első betűtől az utolsóig imádtam! Riley nyolc évesen ismerte meg Lexie-t, a szőke copfos kislányt, akivel nagyon szoros barátságot kötött, innentől együtt játszottak, együtt jártak suliba, együtt nőttek fel. A szerző E/3-ban mesél, leginkább Riley szemszögéből, de Lexie-nek is jut jó néhány fejezet. A fejezetek között pedig egy-egy emlék kapcsán visszarepít az írónő a múltba és azokat az eseményeket is megismerheti az olvasó, amik jelentősek voltak a pár életében. Nem kell ugyanis különösebb jóstehetség ahhoz, hogy kitaláljuk, a gyerekkori barátságból szerelem lesz, és én ezt klisét annyira imádom! Riley egy jó srác, óvja, védi a lányt és mindent maximálisan jól akar csinálni. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire tetszett nekem a szerző írásmódja. Olyan mély érzelmeket vitt ezekbe a karakterekbe, hogy időnként összeszorult a szívem, ahogy átéreztem a konfliktusokat. A szexi jelenetek tökéletesek voltak, a jó ízlés határain belül maradva, de igazi szenvedéllyel átitatva kerültek a regénybe.
Ez tehát a múlt, a jelen viszont sokkal bonyolultabb. Meg kell jegyeznem, hogy a romantika és a szerelmi szál áll ugyan a központban, de mellette sok fontos elemet kell megemlíteni, akad tehát más mondanivaló is.
Riley részéről ott a család, imádom, ahol ennyi pasi van egy családban, 4 fiútestvért neveltek fel a szülei, és most, hogy az apjuk kórházba került, mind hazatérnek. Riley-nak van a legnehezebb dolga, hiszen ő nem tart jó kapcsolatot az apjával a börtönbüntetése miatt, de meg van benne a vágy, hogy kibéküljenek, és megmutathassa az apjának, hogy lezárta ezt az időszakot, és készen áll segíteni neki a családi bizniszben. Riley életében nem csak az apjával való kapcsolata okoz fájdalmat, hanem Lexie-vel való szakítása is. Összetört a szíve és ezen nem tud túllépni, hiába teltek el évek közben.
Lexie egy ragyogó, vidám lány, tele élettel és tervekkel. Imádtam a vagányságát, a tetkóit, a talpraesettségét. Legjobb barátja van mellette, aki a szerelme és lelki társa is egyben, készülnek a közös new yorki főiskolás évekre, de az utolsó pillanatban közbeszól a sors.
Vajon kaphat-e második esélyt Lexie? Megbocsátható-e, amit Riley ellen elkövetett?
Eddig csupa olyan „második esély” sztorival találkoztam, amelyekben mindig a pasi volt a hibás, a megcsaló, vagy szakító fél. Itt viszont Lexie az, akinek újra fel kell építenie Riley bizalmát. Nem könnyű feladat, de végül is van egy apró segítség a kezében…
Nem mehetek el szó nélkül a támogató karakterek mellett. Riley testvérei félelmetesek, imádnék róluk is olvasni egy-egy regényt. Tate már ismerős volt korábbról, Seb és Dex mindketten wow kategória, különösen Seb, de hogy miért, a könyvből megtudhatjátok. Remek, valós karakterekké formálta a szerző Riley szüleit, komolyan irigyeltem őket ezekért a srácokért. Öröm volt olvasni, mennyire együtt tudnak lenni a bajban, mindenre odafigyelve támogatták a testvérek az anyjukat.
Ezek után talán nem lepődtök meg, hogy bármikor olvasnám Sophie Jackson bármilyen új művét, de leginkább a sorozat következő részét, mely az Egy őrült pillanat címet fogja viselni, rövid sorozat kiegészítő kötetként újra Carterék lesznek a középpontban. Olvassátok, nem fogtok csalódni!!

>!
fuszi P
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Fájó szívvel mondom ezt, de sajnos nekem ez volt a leggyengébb könyv a sorozatban. Nem az írónő stílusával van a gond, és talán nem is annyira a történettel, de számomra elfogadhatatlan indokokkal volt tele spoiler és egyszerűen nem tudtam igazán megszeretni a főszereplő hölgyet. Viszont akit egyből a szívembe zártam, az Noah és a Moore család volt! Olyan jó lenne, ha a testvéreknek is lehetne könyvük, mert mindegyik külön egyéniségnek tűnik és biztos nem unatkoznánk mellettük.

4 hozzászólás
>!
Pepe0810 P
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Egyszerűen imádtam az elejétől a végéig! :) Új könyv került a kedvenceim közé! :) Nagyon tetszett, ahogy Riley és Lexie újból elkezdtek közeledni egymáshoz. Nagyon sok érzelem volt a könyvben. Noah iszonyatosan cuki, olyan jókat mosolyogtam rajta. Jó volt olvasni a másik két rész szereplőiről is :) Már várom,hogy megjelenjen a kiegészítő kötet! :) A fordítást ismét csak dicsérni tudom. A borítót imádom!! :)

>!
catilde
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Nekem most ez nagyon tetszett. Igaz végig Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom járt az eszembe. Nagyon sok hasonlóság van a két könyv között.
De így is jó volt, hogy Riley végre megtalálja a boldogságát. Jó volt olvasni a többiekről, hogy újra együtt vannak.
Akinek tetszett az első két rész ezt a részt is kötelező elolvasnia.

2 hozzászólás
>!
Evika82 P
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Nem ütötte meg azt a mércét amit az Egy csepp remény után vártam az írónőtől.
Kicsit gyengébbre sikerült. Félreértés ne essék, nagyon szép történet a második esélyről, az újrakezdésről. Az külön tetszett, hogy a visszaemlékezéseknek köszönhetően megismerhetjük Riley és Lexie közös múltjának fontos pillanatait. Noah pedig egy édes kis fickó, akit rögtön megszerettem. :) De ennek ellenére a sorozat előző kötete olvasása után picit többet vártam…

>!
Tamlilla
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Ez a rész is nagyon tetszett.
Azt hiszem kijelenthetem, hogy Sophie Jackson az én ízlésem szerint ír. Tud újat mutatni, mert nem éreztem egy kaptafának a regényeit, annak ellenére, hogy a történetek hasonlóak annyiban, hogy két fiatal egymásra találásáról szólnak.
Jók ezek a második esély típusú történetek!
Én mind a három könyvet jó szívvel ajánlom!

>!
gigy
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Nagyon vártam már ezt a részt! Riley mindig is nagy kedvencem volt az eddigi részek alatt. Imádom, hogy olyan pozitív személyiség! Ez az ő részében sem volt másképp. Ez a 4 csillag is inkább neki szól!
A történet az inkább úgy mondanám, hogy rendben volt! Tulajdonképpen sokkal nagyobb durranásra számítottam! Egyáltalán nem volt rossz, sőt most jól is esett egy ilyen kis „semmilyen” langyos történet. Mert az biztos, hogy az ember nem nagyon izgatja fel magát olvasás közben.
Ez egy nagyon aranyos kis történet egy gyerekkori szerelemről, annak sokadik esélyéről. Az eleje nagyon jól indult. Felváltva olvashatjuk a jelenkori és gyermekkori történeteket. Viszont aztán úgy ellaposodik az egész. Vártam volna valami nagyobb katarzist, fejlődést, ami végül elmaradt.
spoiler

Így hát picit mérges vagyok az írónőre, ebből annyi mindent lehetett volna kihozni! :(
Pedig annyira úgy éreztem, hogy ez lesz a kedvenc részem a sorozatból. De így bizony maradok Maxnél! ;)

A 4 fiútestvért viszont annyira imádtam! Haláliak!!! :) Volt pár elhintett kis szösszenet két testvérről is. Vajon lesz nekik is részük?! Ha igen kell!!! :D

2 hozzászólás
>!
EditVagyok P
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Nagyon vártam már ezt a könyvet! Igen, ehhez minden bizonnyal hozzájárult, hogy a sorozat második része szó szerint kiütött a súlypontomból, de erre most mit mondjak…?
A könyv mesés volt! És ezt szó szerint gondolom. Az első részt is szerettem; a második, hát az maga volt a tökély, felrobbantott mindent!
És megérkeztünk a harmadik részhez! Riley Moore!!! Az előző történetek egy tökéletesen magabiztos, szexéhes, tetovált, izmos, dögös, rosszfiút vázoltak fel nekünk! És igazából meg is kaptuk ezt a rosszfiút. Ebben a könyvben viszont megmutatta a gyengéd, félénk, szerető, családcentrikus és ragaszkodó oldalát is. Nem teljesen azt kaptam, amire számítottam! De ez nem jelenti, hogy ez rossz!
Azt vártam, hogy egy folyamatosan pörgős, izgalmas, szexis, esetleg veszekedős, tányér dobálós storyt kapok. Ehelyett kaptam egy folyamatosan pörgős, visszaemlékezős (ami megjegyzem külön tetszett, különleges színt vitt a történetbe ;) ), izgalmas, kétségbeesett, szexis és tetovált lányos (!!!), veszekedős és kibékülős, összetörös és újra összerakós történetet… Ez a rész inkább elmesélős, könnyed napsütéses vasárnap délutáni olvasás érzés volt, de annak tökéletes!! Inkább pihentető, mint infarktust előidéző! Szerettem! Mosolyt csalt az arcomra, melegséget a szívembe, és kellemes rózsaszín felhőbe burkolt…. Tudom ez most furán hangzik, de egyébként is elég sok volt a rózsaszín… De ezt nem lehet elmagyarázni, el kell olvasni! ;)

3 hozzászólás
>!
mucu P
Sophie Jackson: Egy lépés feléd

Erősen felfelé csillagoztam, mert ebben a könyvben egy olyan témát feszeget az szerző amit kimondottan utálok. Azt gondolom, hogy egy nő legmocskosabb húzását amit el tud követni egy férfi ellen, azt Lexie sikeresen meglépte. Érthetetlen és elfogadhatatlan volt számomra indoka, viselkedése, haragja Riley felé, és én személy szerint (többek között) egy irdatlan nagy maflással jutalmaztam volna érte. Finoman szólva is dühített a könyvben az ő személye, pláne mivel csak arról volt szó, hogy vélt sérelmei miatt büntette a férfit. Az sem érettem, hol volt ebben a helyzetben az anyja, a húga? Egy ilyen volumenű döntést csak passzívan háttérbe húzódva néznek?! Ezer sebből vérzett minden indok a döntéssel kapcsolatban, de meggyőzően egyik sem igazolta azt.
Riley sokat finomított számomra a történeten, tulajdonképpen miatta olvastam végig. Aranyosak voltak fiával eltöltött közös pillanataik.spoiler.
Nem tudom azt állítani hogy kikapcsolt a könyv, hiszen az esetek nagy részében komolyan idegesített Lexie, de egyszer olvasós történetnek épp megfelelt.


Népszerű idézetek

>!
Evika82 P

Riley a lelke legmélyébe költözött, és mindig is ott lesz, bármi történjék
is közöttük.

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lexie Pierce
>!
Evika82 P

– Tudnál újra szeretni?
A kérdés hallatán Riley tüdejéből kiszakadt a levegő.
– Lexie – zihálta. – Mindig szerettelek. – Két kezébe fogta az arcát,
aztán az ajka leheletfinoman az övéhez ért. – Ugyanolyan nehéz
lenne többé nem vennem levegőt, mint elfelejtenem, mit érzek
irántad. De hidd el, hogy megpróbáltam. Évekig. Nem tudlak nem
szeretni – Lexie elernyedt a karjában. Riley látta a szavakat a szemében,
és hirtelen kétségbeesetten hallani akarta. – Mondd ki! – suttogta. – Kérlek,
mondd ki!
A nő hangja buján, fátyolosan csengett.
– Szeretlek. A világon a legjobban.

294. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lexie Pierce · Riley Moore
>!
Evika82 P

Még sohasem voltam ennél boldogabb. Nem akarok többé nélküled élni.

301. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lexie Pierce
>!
helkaland

Téged szeretlek a világon a legjobban. Örökké.

120. oldal

>!
AnnaPanni

– Szeretnék köszönetet mondani neked a mai napért. – Megroppantotta a vállát. – Tudom, hogy mit mondtam… hogy mit mondtam Hannah nak… rólad, hogy…
– Nem vagyok a fiúd – fejezte be helyette Riley. A szavak még mindig fájtak. Mintha valaki hirtelen letépett volna egy sebtapaszt a szívéről.
– Igen – bólintott Lexie komolyan. – Nem arról van szó, hogy én nem… Szóval csak szerettem volna adni valamit, hogy elmondjam, mit jelentesz nekem.
Riley az ajkát biggyesztette, aztán ismét a rajzra pillantott.
– Egy bolygót?
Lexie megrázta a fejét.
– Nem, te buta. – Az arca még komolyabb lett. – A világot. Téged szeretlek a világon a legjobban. Riley lélegzete elakadt, amikor végül megértette, mit próbál elmondani neki a lány. Téged szeretlek a világon a legjobban.

>!
helkaland

Azóta, hogy itt vagy, rájöttem, mit veszíthetünk mindannyian, és nem akarok egyetlen percet sem elpocsékolni, hogy nem azzal a két emberrel vagyok, akiket a legjobban szeretek a világon.

342. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: A tiltás gyönyöre
Kylie Scott: Lead – Szóló
J. L. Armentrout: Trust in me – Bízz bennem
Lakatos Levente: Aktus
Jay Crownover: Rule
J. A. Redmerski: A soha határa
Lakatos Levente: Szeress jobban!