Kiszolgáltatva (Spilling Bűnügyi Osztálya (CID) 8.) 13 csillagozás

Sophie Hannah: Kiszolgáltatva

A ​fordulatos pszichithriller hamisítatlan Sophie Hannah-i módon az emberi lélek legmélyére ás. A modern thriller mestere ezúttal a családon belüli erőszak, a bántalmazás mozgatórugóit tárja fel, minden oldalon egy-egy újabb mozaikkockát illesztve a történetbe, amíg teljes nem lesz a kép.

Egyik este ismeretlen nő állít be Simon Waterhouse nyomozó otthonába. Azt állítja, hogy ő Proust felügyelő lánya, és az apja bizonyítékot hamisított, minek következtében egy ártatlan embert vádolnak azzal, hogy meggyilkolta magatehetetlen, szélütött feleségét.
A vidéki Angliában játszódó történet szálai összekapcsolódnak a düsseldorfi repülőtéren ragadt okos, sikeres üzletasszony, Gaby Struthers történetével, valamint egy 20 év körüli ápolónőével. A két nő kénytelen egy hotelszobában tölteni az éjszakát Németországban, amíg jobbra fordul az időjárás és felszállhat a gépük. Az ápolónő is azt állítja, hogy Gaby régi szerelmét, Timet ártatlanul fogják elítélni felesége… (tovább)

>!
Kossuth, Budapest, 2017
476 oldal · ISBN: 9789630987769 · Fordította: Rindó Klára, Szabados Tamás
>!
Kossuth, Budapest, 2017
476 oldal · ISBN: 9789630987387 · Fordította: Rindó Klára, Szabados Tamás

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
smetalin
Sophie Hannah: Kiszolgáltatva

Oké, hozta a szokott hangulatot az írónő, gőzöd sincs mit olvasol, ki hogyan függ össze. Hablaty az egész, majd el kezd derengeni, lassan összeáll a kép. Most sajnos nem volt az igazi ez az összkép, a vége meg egyenesen lelombozó volt számomra. Hiányzott valami, nem lepődtem meg kellőképpen.
Megölnek egy magatehetetlen nőt, a férj magára vállalja, de a nyomozók nem hisznek neki. Lassan megismerhetjük a meggyilkolt nő személyiségét, akit mi is jó szívvel kinyírtunk volna, olyan elviselhetetlen volt. Ezeket levelekből tudjuk meg, amiket a férj barátai írnak, megismerhetjük a levélírókat is, mit kellett elviselniük. Na de ha nem a férj a gyilkos, akkor ki? Az derül ki, hogy bárki akiben lett volna egy kis mersz, az simán megölhette volna, de vajon ki volt ennyire bátor?

>!
dagikám
Sophie Hannah: Kiszolgáltatva

Eleinte nagyon összefüggéstelenek tartottam. Untatott, nem ragadott magával. Aztán kezdtek felpörögni az események, aztán megint lelohadt a lelkesedés. Pedig nem ehhez voltam szokva az írónőtől. A fülszöveget elolvasva kicsit csavarosabb történetre számítottam, amit nem kaptam meg. Proust humora azonban mindent vitt.

>!
Uszáma
Sophie Hannah: Kiszolgáltatva

Immáron sikerült plusz izgalomkeltő elemeket is belecsempésznie az írónőnek a történetben, így már az alapvetően is érdekesen felvázolt szituációt is sikerült még jobban feltuningolnia. Ennek azért örülök, hiszen semminek a rovására sem ment, pláne nem a tökéletes cselekményfolyamnak. Mert még mindig fantasztikus az, ahogyan Sophie Hannah azzal bánik, minden egyes szavának ereje van. Minden egyes eseménynek pontosan akkor kell megtörténnie, minden mondat a helyén van. A legérdekesebb, hogy nem felvezetéssel indított, felépített „bevonulással” vonja be az olvasót, hanem bumm bele a közepébe. Már történik is körülöttünk minden, de közben az információk még olyan hiányosak, hogy nem is feltétlenül baj az, hogy csak a továbbiakban derül ki számunkra, hogy ki kicsoda. Ezt a fajta stílust igen kockázatos alkalmazni, hiszen már az indulás során egyfajta zavart okoz vele az olvasók fejében, de aztán éppen ezzel lehet a legnagyobbat is kaszálni, ha azt értő módon alkalmazza alkotója. Sophie esetében ez szerintem adott, bár az tény, hogy ez nem mindenkinek fog bejönni. Pláne azoknak, akik szeretnek mindent az elején tudni.

Teljes: http://konyvspiraciok.blogspot.com/2017/11/sophie-hanna…

>!
Ági_Marton
Sophie Hannah: Kiszolgáltatva

Nagyon csavaros, fordulatos történet. Nem lehet tudni, ki a gyilkos, csak találgatni lehet. (én másra tippeltem) Nagyon gáz alakok élnek egy fedél alatt a történetben, és ez a levél irkálás…szegény Francine, azért ezt a fajta bántalmazást mégsem érdemelte volna ki,bármennyire is unszimpatikus szereplő. Egy picit nekem a vége túl van ragozva, de ettől függetlenül SH hozta a megszokott stílust. Imádom a könyveit, mert nagyszerű írónő, csak rá kell hangolódni a menetére, gondolkodásmódjára.

>!
xeral
Sophie Hannah: Kiszolgáltatva

Szuper, kezdhetem az értékelést. Számomra nagyon bonyolult volt követnem a nem leírt cselekményeket, ironikus megjegyzéseket, lopva összenézéseket. Hogy az elején nem volt tiszta Charlie nő vagy, férfi?Nem tudom, ki kicsoda, fiú vagy lány? Néha túl magasröptű volt, ahová mi halandók nem érünk fel (tehát olyanok vagyunk, mint Lauren). Adva vagyon itt egy gyilkosság, amit magára vállal a mi főhősünk, mert állítólag ha bevallaná az igazat az ennél is brutálisabb lehet ld. címlap. Engem nem érintett meg az a brutalitás, mikor kiderült végre, hogy ki és miért gyilkolt. Lehet, hogy adnom kéne még egy lehetőséget újra olvasni, de annyi minden más van még, ami elsőre is érdekes.

>!
Theia
Sophie Hannah: Kiszolgáltatva

Olvastam az összes korábbi kötetet, így a többi értékelésnél írt zavarosságot annak tudtam be, hogy esetleg nem voltak képben az előzményekkel. Nos, tévedtem. Ez a regény reménytelenül kusza volt, túl lett bonyolítva, hátha akkor úgy tűnik, hogy több van ebben a történetben. De nem. A legtöbb szereplő meglehetősen ellenszenves, és végig mindenki szenved, majdnem 500 oldalon át. Jajj.

1 hozzászólás
>!
drviki
Sophie Hannah: Kiszolgáltatva

Már sok könyvét olvastam Sophie Hannah-nak, de ez most csalódás volt. Úgy érzem, hogy ez meg sem közelítette az eddigieket. Vontatott volt, és nagyon nyakatekert, erőltetett.


Hasonló könyvek címkék alapján

Paula Hawkins: A lány a vonaton
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
Stephen King: Dolores
Stieg Larsson: A tetovált lány
Erik Axl Sund: Bomlás
Lakatos Levente: Aktus
Stephen King: Tortúra
Pierre Lemaitre: Téboly
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Minette Walters: A kaméleon árnyéka