Glee ​1. 12 csillagozás

A kezdetek
Sophia Lowell: Glee 1.

Nem csak Glee-rajongóknak!

Tudj meg mindent arról, hogy mi történt kedvenc szereplőiddel, mielőtt a Glee klub tagjai elindultak a sikerhez vezető úton! Minden nagy előadás előtt fontos a bemelegítés.

Kukkants be te is a McKinley gimibe, még azelőtt, hogy Mr. Schuester és a Glee klub sorsa összefonódott! Tudd meg: mikor döntött úgy Rachel, hogy Finn több egy fafejű sportolónál? Mikor kezdődött Quinn és Puck titkos viszonya? És hogyan működött rettenthetetlen vezetője nélkül a kezdőkből álló Glee klub? Ami sejthető: a hangzás, mondhatni, még nem volt tökéletes. Tölts magadnak egy pohár lötyit, és miközben kortyolgatod, derítsd ki, mi történt kedvenc szereplőiddel a sorozat kezdete előtt!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
200 oldal · ISBN: 9789636299989 · Fordította: Márton Andrea

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

martinovickij>!
Sophia Lowell: Glee 1.

Sophia Lowell: Glee 1. A kezdetek

Imádom a Glee-t, nincs mese.
A könyv hűen adja vissza a karaktereket, legalábbis a karakterek kezdeti állapotát, akik még az elején voltak, hiszen a sorozat a negyedik évadnál tart, és mindenki hatalmas változáson ment át.

A könyv megértését nagyban segíti a pilot epizód rendezői változata, mert ott kicsit más sorrendben történnek az események, mint a TVben leadott verzióban, és bővebb is, de igazából e nélkül is teljesen érthető a könyv, sőt a sorozat nélkül is.

Voltak olyan dolgok, amik segítettek megérteni a sorozatot, hogy mi miért történt úgy, ahogy. *SPOILER* Például Tina kreatív mivolta, és Quinn Puck románc. *SPOILER VÉGE*

Viszont voltak olyan részek, amit kicsit sorozatidegennek éreztem. *SPOILER *Ilyen az, hogy Tinának és Quinnek is van testvére. *SPOILER VÉGE* Ezekről szó sem esik a sorozatban, és furcsálltam is ezeket, mert szerintem az írónő nagyon alapos munkát végzett, vagy Ryan Murphy átnézte a könyvet, mielőtt kiadták, és egyik esetben sem voltak reálisak ezek a szálak, pontosabban csak momentumok, mert különösebb szerep nem jut nekik, csak megemlítik őket, szóval tényleg ki lehetett volna hagyni őket, ha tartani akarják magukat az alaphoz.
Ez az egy hiba miatt vonok le fél csillagot.

Sokat gondolkoztam, hogy zenék nélkül is ilyen élvezetes lenne-e egy Glee rész, és rájöttem, hogy igen, és nem csak a zenével tud megfogni, szóval simán megérdemel 4,5 csillagot.

6 hozzászólás
Sydney>!
Sophia Lowell: Glee 1.

Sophia Lowell: Glee 1. A kezdetek

Szerettem a sorozatot, nem tartozott ugyan a kedvenceim közé, de szívesen követtem hétről-hétre a Glee klub kalandjait. A történet könyvben viszont egyáltalán nem adja vissza egyetlen epizód hangulatát sem.
A történet az első évad előtt játszódik, de sajnos nincs összhangban a sorozat későbbi eseményeivel.
A konfliktus semmi újdonságot nem tartogat, Rachel a maga öntelt és önző módján életet lehel a szinte már haldokló kórusba, egy kudarcba fulladt és egy szuper fellépéssel. A Cheerios már ekkor is próbálja a népszerűtlen diákokat szabotálni. Will alig szerepelt a könyvben, Finn ábrázolása pedig nagyon nem tetszett, nem egy agysebész, de azért nem annyira buta, mint ahogy ezt néha Quinn vagy Puck gondolja. Rachel roppant idegesítő, néha legszívesebben felképelném, annyira érzéketlen és fölényeskedő tud lenni. Puck neve az egész könyvében hibás, Noah Puckermann-nak hívják, és nem Puck Puckermann-nak.
Ez a regény a teljesen felesleges könyv iskolapéldája, semmit nem ad a sorozathoz, olyan szálakat vezet be, amelyek nem hogy összhangban nincsenek, de közük sincs a sorozathoz, soha nem volt rájuk még csak utalás sem.

Andilány>!
Sophia Lowell: Glee 1.

Sophia Lowell: Glee 1. A kezdetek

Ez a könyv Glee-t csak nyomokban tartalmazott. Leginkább a nevekben, de ott sem sikerült mindenkit eltalálni. Maga a történet nekem tetszett, de egyáltalán nem kapcsolódott a sorozathoz. Itt kaptunk egy különálló kis történetet, amit én szívesen olvastam, de ez a szereplőkhöz nekem egyáltalán nem adott hozzá semmit. Sőt a legtöbb szereplő teljesen karakteridegen volt. A legjobban az zavart, hogy Finn-ből egy idiótát csináltak. Jó, nem ő a legokosabb a sorozatban, de ennyire nem h.lye. Glee rajongóknak egy kis plusz, aki pedig nem látta a sorozatot, annak egy gyorsan olvasható kis történet.

Nikolett_Varga_5>!
Sophia Lowell: Glee 1.

Sophia Lowell: Glee 1. A kezdetek

Érdekes volt, teljesen más volt mint a könyv és talán pont ez tetszett nekem a legjobban benne :)

szju>!
Sophia Lowell: Glee 1.

Sophia Lowell: Glee 1. A kezdetek

Körülbelül másfél éve nyúltam le ezt a könyvet barátnőmtől, de vagy nem volt időm olvasni, vagy olyan könyvet választottam helyette a polcomról, ami jobban érdekelt. Nemrég akadt a kezembe, és viszonylag hamar ki is végeztem, tökéletes kikapcsolódás volt a vizsgáimat megelőző estéken.
Fontos szempont, hogy a sorozatból egy részt sem láttam, viszont annyian ajánlották, hogy úgy voltam vele, ha a könyv megtetszik, akkor belekezdek a részek nézésébe. Nos, jelenleg a harmadik évad végénél járok.
A könyv szuper bevezetője a sorozatnak, jobban betekintést nyerhetünk Qinn fejébe (is), közelebb került hozzám a karaktere. Ja és tudtátok, hogy van egy Puck Puckerman nevű szereplőnk? Noah elbújhat, lecseréljük. :D Ezt az egy szembetűnő különbséget fedeztem fel, valamint Qinn és Tina testvéreiről a sorozatban nincs szó, ha jól tudom.
Nyári, könnyed olvasmány, de elsősorban azoknak ajánlanám, akik már ismerik a sorozatot, esetleg rajongói, ők biztosan nem fognak csalódni. :)

Buszoslány>!
Sophia Lowell: Glee 1.

Sophia Lowell: Glee 1. A kezdetek

Nem a legjobb, de nekem tetszett. Glee rajongóknak alap ;)

Máté_Marosvölgyi>!
Sophia Lowell: Glee 1.

Sophia Lowell: Glee 1. A kezdetek

Sorozathoz képest elég gyenge de a glee rajongóknak kötelező.


Népszerű idézetek

Életveszélyes_és_Tilos>!

Rachel Berry megállt Figgins igazgató úr irodája előtt, hogy megigazítsa a térdzokniját, és lesimítsa a kordszoknyáját.

(első mondat)

Sophia Lowell: Glee 1. A kezdetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Cassandra Clare: Üvegváros
Veronica Roth: A lázadó
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Candace Bushnell: Nyár és New York
Lisa Jane Smith: Ébredés
Papp Dóra: Tükörlelkek
Sarah Dessen: Figyelj rám!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
F. Kosztyu Viola: Lorena