Fucking ​Berlin 80 csillagozás

Sonia Rossi: Fucking Berlin

Az alig húszesztendős lány Szicíliából érkezett Berlinbe, hogy a hírneves egyetemre járhasson. A szülei nem tudják fizetni a sok ezer eurós tandíjat, a barátja munka helyett inkább kocsmázik, ő pedig a tanulmányai miatt nem vállalhat állást. A prostitúcióval keresett jó pénz nagy csáberő. Éjjel árulja a testét, miközben bemocskolja a lelkét.
A Fucking Berlin felkavaró és kíméletlenül őszinte beszámoló egy fiatal lány viszontagságairól és a bordélyházak világáról. Döbbenetes szexuális perverziók, elfojtott vágyak, durvaság és szeretetlenség. A derék családapa csak egy rövid menetre fizet be, mert sietnie kell az óvodába a gyermekéért. A köztiszteletben álló bíróról senki sem sejti, hogy miután a fiatal lányokon kiélte perverz vágyait, feleségét a város legelegánsabb éttermébe viszi. Sonia Rossi mindennek tanúja volt, megélte, a bőrén tapasztalta. Kevés ennél megrázóbb vallomás látott napvilágot.

Eredeti cím: Fucking Berlin: Studentin und Teilzeit-Hure

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
382 oldal · ISBN: 9789632542041 · Fordította: Kosztolánczi Krisztina

Kedvencelte 10

Most olvassa 4

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Timcsibaba77
Sonia Rossi: Fucking Berlin

Sok olvasmányt megéltem, több prostitúcióval foglalkozó könyvet olvastam, de azt kell mondjam, ehhez fogható még nem igazán akadt a kezeim közé. Annyira elborzasztott és egyben lenyűgözött szókimondása a mű szerzőjének, Sonia Rossi nem spórolt sem a sorokkal, sem az igazsággal.
spoiler Voltaképp ez a könyv érzelmek tárházát indítja el az olvasóban, leglább is, én egyik ámulatból a másikba estem, egyik szemem sírt, másik nevetett. Hogy lehet valaki ennyire naiv, és tökkelütött, hogy egy ilyen semmirekellő férfi mellett a végsőkig kitartson, mint ez a Ladja, és még keressen is rá a testével, nemhogy még gyereket is szüljön neki. Véleményem szerint egyfajta elhivatottság is van ezekben a lányokban, nemcsak a pénzhiány, és a könnyű kereset jobb jövő reménye az, amiért erre az útra térnek. A pasikat nem lehet elítélni, olyanok, amilyenek. Más kérdés, hogy a boldogságot hol, és milyen gyakorisággal keresik másnál. Tisztelet a kivételnek:D Naivitása ellenére, amit Soniába becsültem, az volt, hogy a legvégsőkig kitart kisfia szeretete mellett, bármilyen kilátástalan és elkeserítő is a helyzete, folytatja tanulmányait, kis híján kiábrándul a férfiakból de a történet végén megtalálja az élete értelmét, egy felemás szerelemben. Kilép a kapcsolatából, pontosabban házasságából, és a szeretett férfit Milán választja, akivel azonban csak titkos viszonyuk lesz.
Dióhéjban, nem ez volt életem könyve, de azért szerettem olvasni. Munkahelyi ártalom, benn, kollegák ajánlásával került a kezembe.

3 hozzászólás
>!
TiszlaviczMarcsi IP
Sonia Rossi: Fucking Berlin

Érdekes volt, érdekes világot mutatott be őszintén és szókimondóan. Nem mindig értetem meg és értettem vele egyet. Rengeteg kérdés felmerült bennem az élete kapcsán, de ezeket megtartom magamnak.

>!
Faythe P
Sonia Rossi: Fucking Berlin

Sokaknak eltaszító lehet egy prostituált nőről szóló könyv, viszont kicsit se annyira förtelmes a történet. Semmi undorító dolog nincs leírva, bár akinek már a gondolat is visszataszító, annak beszélhetek én. Érdekes történet, mert egyben igaz sztorin alapszik. Igazából megértem a nőt, de közben el is ítéltem. Jó könyv volt.

>!
eeszter P
Sonia Rossi: Fucking Berlin

Olvasás közben megint az jutott eszembe, hogy én mennyire naív vagyok, sok mindenről nem gondoltam volna, hogy tényleg így van, vagy lehet így is…

>!
Istevean
Sonia Rossi: Fucking Berlin

Azért adtam 4 pontot, mert rendesen megírt és szerkesztett könyv. Végig lehet olvasni, el lehet merülni benne, könnyed nem túl sok gondolkodást igénylő mű. Nekem hiányzott a feszültség, amit a téma magában hordoz.

>!
beuska85
Sonia Rossi: Fucking Berlin

Az lendít az egészen, hogy igaz történet. Mindenesetre a könyv után még jobban értékelem azt, hogy az egyetemi éveim alatt könyvtárban dolgozhattam.

>!
labe
Sonia Rossi: Fucking Berlin

nem volt ez sem felkavaró, sem megrázó… szimplán idegesített…
harmadrangú stílus…

filmben talán érdekesebb lenne…

>!
janeeyre
Sonia Rossi: Fucking Berlin

Ennyit vártam tőle.Szódával elment.Egyszer el lehet olvasni.

>!
angelahegedus
Sonia Rossi: Fucking Berlin

felkavaró és megrázó – és ami a legmegdöbbentőbb, hogy igaz történet.


Népszerű idézetek

>!
latti

Minden múlandó. A végén mindegyikünkből csak egy halom csont lesz, a legmasszívabb építményeink is rommá válnak és eltűnik a föld alatt.

>!
seeeszti

– Élvezd ki – mondta komolyan. – Élvezd a szeretőddel töltött órákat, élvezd a férjedet, és ha lehet, találj egy harmadikat is. Tégy meg mindent, amit jónak látsz, és ne legyen lelkiismeret-furdalásod, mert egyszer csak megöregszel, és nem lesz több lehetőséged.

147. oldal

>!
Timcsibaba77

Az őszhajú docens globálisan működő cégekről és networkingről hablatyolt.

42. oldal

>!
braunniki

Ilyen az élet, gondoltam, és lassan megnyugodtam. Szép és fájdalmas, és senki se tudhatja, mit hoz még.

330. oldal

>!
Timcsibaba77

– Aha, itt van- folytatta, és az ultrahangos készülék képernyőjére mutatott. Igyekeztem felismerni valamit, de csak fehér és szürke pontokat láttam, amelyekből nem alakult ki összefüggő kép.
– Ott – mutatta az ujjával –, az a kicsi fehér folt, látja? Egy milliméteres. A hatodik hétben van.
A döbbenettől szótlanul bámultam a monitorra. A gyerekemmel való első találkozást némileg másként képzeltem. A pontok sokaságában még semmi emberi formát nm lehetett felismerni. És mégis: ő volt az én kisbabám.

259. oldal

>!
cassiesdream

Lassan teltek a percek; nyúltak, mint a rágógumi.

>!
cassiesdream

Sokan lesüllyednek, aztán egyszercsak már túl öregek ahhoz, hogy kezdjenek valamit az életükkel.

2 hozzászólás
>!
Fanni_4

– Mit jelent szeretni, kislány? Huszonhat év után örülsz, ha esténként hazaérsz, és nem kell egyedül enned.

147. oldal, 7. fejezet - Milan - A nagy szerelem

>!
eeszter P

– Stella – kérdezte angolul –, miért beszél itt mindenki a rádióban a szexről? Mást sem hallok, csak dugó, dugó, dugó – minden csatornán.

242. oldal

>!
M_Evi

– A szerelem nálam legfeljebb egy óráig tart, és százötven euróba kerül – szokta mondani Jana, az autószerelő csaj.


Hasonló könyvek címkék alapján

Carina Bartsch: Türkizzöld tél
Timur Vermes: Nézd, ki van itt
Terézia Mora: Az egyetlen ember a kontinensen
Alfred Döblin: Berlin, Alexanderplatz
Volker Kutscher: Tisztázatlan bűnügy
Bernhard Kellermann: A Schellenberg testvérek
Rolf Schneider: A boldogság
Thomas Thiemeyer: Az esőfalók városa
Paulo Coelho: Tizenegy perc
Lesley Pearse: Belle